• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A20 qsl karte

Autor 9A1AA, 06. Siječanj 2012, 20:47:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Ja uvijek pri ruci imam neku univerzalnu (multipraktik, hi) qslku koju mogu uz pomoć printera prilagodit za bilo koji znak ili na staru qslku, za redovnu pozivnu oznaku, naljepim naljepnicu sa drugim (prigodnim) znakom.
Naravno, ovo su opcije koje koristim da odgovorim kolegi koji je poslao kartu (i lovu) što prije. Kada dobijem iz tiskare nove karte onda kolegi pošaljem još jednu, via biro....
73, Ivo 9A1AA

9A3BIM

bilo bi dobro da se organizira nesto kod gosp. Težaka da se može naručit štampa u nekoj većoj seriji ...

73 mirko

9A6AA

Sličnu raspravu vodimo pod dva topica, pa da dio preselim ovdje:

Citat: 9A9L  u 06. Siječanj 2012, 21:41:31
Cini mi se da kod Tezaka nece biti problema za stampanje. Mislim da je jedini problem sto nigdje nije receno kako treba izgledati qsl karta. Ili ki kak voli ki kak zna.
...

Aktualna cijena kod Težaka je 0.15lp  (+ pdv) po komadu, za više od 50.000 komada. Za količinu koja se očekuje, mogla bi se naći i povoljnija cijena...

Citat: 9A9L  u 06. Siječanj 2012, 21:41:31
...Cak sam siguran da bi i Ministarstvo turizma bilo zainteresirano da participira troskove stampanja diplome. Njima bi u interesu bilo da u svijet ode lijepa diploma sa dosta turistickih ljepota Hrvatske. Mislim da bi i marketinski strucnjak ...

Zaboravi...

Inače, u doba kada skoro svi imamo računala te u njima razno-razne programe, ne smatram da bi unificirane QSL-ke bile najsretnije rješenje. Dajte mašti na volju, pa na svojim QSL-kama prikažite ljepote o kojima govorite. Svaki kraj je specifičan po nečemu i ima što pokazati...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JK

Citat: 9A6AA  u 06. Siječanj 2012, 22:04:37
...
Inače, u doba kada skoro svi imamo računala te u njima razno-razne programe, ne smatram da bi unificirane QSL-ke bile najsretnije rješenje. Dajte mašti na volju, pa na svojim QSL-kama prikažite ljepote o kojima govorite. Svaki kraj je specifičan po nečemu i ima što pokazati...

9A6AA

Po meni, ovo je najbolje.
A da bi se 9A20 QSL-ke na neki način dodatno isticale, predlažem da samo
pozivni znak bude na neki način unificiran tj. da tip fonta i veličina budu jednaki.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3VV

Citat: 9A2JK  u 07. Siječanj 2012, 06:54:25
...
A da bi se 9A20 QSL-ke na neki način dodatno isticale, predlažem da samo
pozivni znak bude na neki način unificiran tj. da tip fonta i veličina budu jednaki.

73
Martin 9A2JK
Je, i o tome ćemo se dogovoriti kao i o tipiziranoj QSL kartici ::) Nema druge nego neka svatko odabere svoj design i font i ide u tiskaru, kakav dogovor, kakvi bakrači... >:( Nije to za nas ::)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A2QP

Pa ja mislim da bi prednja strana trebala biti za sve QSL ista samo se upise sufiks a zadnja strana prazna (odn ubaciti u cosku o kakovoj prigodi se radi u jednoj recenici) pa printa svako s kojim softwerom hoce. Ali posto je to akcija HRS-a bilo bi zgodno da i HRS snosi troskove stampanja QSL-ki pa to je par dnevnica manje za isplatu i to je to. Šta velite na taj predlog.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3VV

Sve pet deda, lijepo rečeno i zamišljeno ali neizvedivo. Vidiš da ne postoji niti naznaka suglasnosti o tome što bi trebalo na prednju stranicu QSL kartice, a još su manje šanse da se HRS upusti u financiranje tiskanja prigodnih QSL kartica. Čak niti ne punog iznosa nego makar simboličnim prilogom.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Pari da je HRS Banka Populare pa triba samo iskeširat lovu. ::)

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3KB

Trebalo se dogovoriti sa turističkom zajednicom pa da se napravi slijedeće:

1. izabrati dvjestotinjak različitih motiva hrvatskih znamenitosti i ljepota što je više nego korisnika 9A20 oznaka
2. svatko od korisnika 9A20 oznaka izabere motiv koji mu se sviđa
3. na izabrani motiv se stavlja prepoznatljiv znak hrvatske turističke zajednice i 9A20xxx oznaka. Poleđina može biti standardna.
4. HRS u suradnji sa turističkom zajednicom tiska karte za sve 9A20 korisnike npr. 1.000 komada po znaku što bi
bio ukupan trošak malo veći od 20.000kn za 150 prigodnih oznaka (mislim da ih je toliko odobreno) a turističkoj zajednici je taj iznos kap u moru. Ipak ako im je ukupan iznos previsok mogao bi svaki operator participirati jedan dio jer je po svakom operatoru trošak oko 150kn (za 1.000 kartica).

Ako bi bilo interesa mogla bi se dogovoriti i veća kolićina kartica za operatore koji bi napravili više veza.
Smatram da bi to bila prava promocija naše zemlje.
Da li je sada već kasno?

73, Boro

9A7YY

Ja sam nabrzinu složio za sebe nekoliko nedovršenih predložaka

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A9L

Odavno je kasno Boro.
Bilo je dosta vremena da se odluke donesu na vrijeme i da se sve poslozi. Ovako ce svatko imati svoju kartu. Neko sa prirodom neko sa zivotinjsama a netko na šapirografu. Mozda se nadje i neka na WC papiru, ali potvrda veze je potvrda. Vazno da je qsl karta u rukama.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4OE

Trazim, ali ne nalazim napisano, sluzbeno (osobnih misljenja ima na pretek), niti jedno slovo o mogucnosti da HRS participira u financiranju prigodnih potvrda o odrzanim vezama u sklopu akcije 9A20.
Jedino ako nema nesto u zapisniku sa posljednje sjednice IO pod 8. tockom, pa neki znaju nesto vise.

Samoorganizacija kao i dosad, jedino i najbolje rijesenje.

Za sponzorstva i dogovaranja su mjerodavni ipak neki drugi.
Zelje jedno, realnost nesto sasvim drugo.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2SB

Super ideje,samo da bi se sve to barem donekle posprovodilo u djelo, u HRS-u bi trebalo zaposliti nekoga sa marketinškim kvalifikacijama ;)!
Sretno,Zlatko-Čepin

9A6AA

Citat: 9A3KB  u 08. Siječanj 2012, 10:51:10
Trebalo se dogovoriti sa turističkom zajednicom pa da se napravi slijedeće:
...
Da li je sada već kasno?

73, Boro

Boki, nije kasno, no, nema tko to odraditi.

Kada smo krenuli s IOCA Programom, od Hrvatske turističke zajednice dobili smo 10000.00DM. U dizajniranje je bio uključen gosp. Ljubičić. Tada sam preko privatnih kanala dogovorio susret s g. Marijanom Bulatom, tadašnjim direktorom HTZ-a, na kojem smo bili Nikola, 9A9AA i moja malenkost. Dakle, ništa se samo od sebe neće dogoditi. Nije dovoljno poslati dopis HTZ-u već malo više unijeti od toga... Srčanost i volja su od presudne važnosti. A toga u HRS-u odavno nema.

9A6AA
"DX never sleeps..."