• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

"MALA SNAGA"

Autor 9A5AB, 18. Siječanj 2011, 14:56:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5AB

DOKLE ĆE MO LAGATI SAMI SEBI I OSTALIMA O SNAGI PREDAJNIKA!!!
NITKO NIJE TOLIKO GLUP DA NE OSJETI S KOLIKO WATI SE RADI!!!!!
73 9A5AB

9A7IOM

Ovih dana slušam jutarnje "rane ranioce" pa se čudim riječi propagacija i hirovitosti majčice prirode. Sve u svemu, jedan sat normalne komunikacije, ovo ostalo šum i niš koristi. Snaga u W nema efekta kad ne ide,  ne ide. Inače volim i ja mnogo W ali me antena muči (dipol) jedan kraj slobodan, drugi u tavanu, nije tajna, pa ide 30-40- maksimalno 50 W. Ne znam do kada? Uređaj sam (TS 440SAT) daje do 100W i to je to.
73 de 9A7IOM

9A1BM

"DOKLE ĆE MO LAGATI SAMI SEBI I OSTALIMA O SNAGI PREDAJNIKA!!!
NITKO NIJE TOLIKO GLUP DA NE OSJETI S KOLIKO WATI SE RADI!!!!!
73 9A5AB"

Dok ne napišeš post sa imenom i znakom onoga tko po tebi radi sa različitom snagom
od navedene u prijavi za natjecanje(ali mislim da tu "uhomjer" ne vrijedi).
73 9A1BM

9A7KXP

Na opće znanje i ravnanje ja radima  isključivo na  FM-u  sa 48 w a 2 w mi je povrat. ;D

9A3SM

U pravu si Bero ..
Stanko dok ne imenuješ ali da imaš dokaz o tome onda je to ok .. ovako se bespotrebno nervoziraš ... DOKAZE na stol pa raspali ...  ovo je samo hobi ...
VY 73 svima ... Mato

9A2WA

Ovo je ka u onom vicu o Muji i pokeru.....

Ali ser Mujo ,mi ovdje igramo na povjerenje !!!!!
Pa kad me pošla kartaaaaa  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

73 Mike

9A8DU

Majstori ,dobra antena i samo antena,uređaj i kilovati su samo silovanje,svi te čuju a ti nikoga,bezbroj puta doživio,korespodenta čujem 5-9 plus a on mene ne ,nabio snage a loša anteeeena,naravno nečuje ....
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A1IW

Citat: 9A3SM  u 18. Siječanj 2011, 21:21:17
U pravu si Bero ..
Stanko dok ne imenuješ ali da imaš dokaz o tome onda je to ok .. ovako se bespotrebno nervoziraš ... DOKAZE na stol pa raspali ...  ovo je samo hobi ...
VY 73 svima ... Mato

Dokazati se ne moze i upravo je u tome problem. Zato je nas 5AB i reagirao na ovaj nacin, kao sto sam i ja reagirao mnogo puta kada sam skuzio da sam ocito jedan od rijetkih idiota koji radi posteno. Stoga, predlazem svima da se prilagode i povedu za onom "starom narodnom" koja kaze: "Ako ih ne mozes pobjediti - pridruzi im se"  ;)
Da imam para za bacanje, drage volje bih uzeo kakvih 600tinjak W za 2m i oderao sve lazovcine uz obavezno obilatno smetanje, pa neka i oni vide kako izgleda kada se igra prljavo...
Sreca pa nemam para za bacanje.  :)

Zato, bjezmo svi na gornje badnove, tamo je mir i red. 2m ostavimo egoistima koji misle da imaju veceg pimpeka jer mi (kao) ne znamo da koriste "produzetak" ;)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A1WW

Citat: 9A8DU  u 19. Siječanj 2011, 20:52:19
Majstori ,dobra antena

Ja bi dodao i mikro lokacija,
Naš kolega Stanko to može najbolje potvrditi rezultatima kad radi od doma ili sa svoje druge lokacije (rezultati se jako razlikuju).

Sad ste me malo prestrašili pa ne znam u koju kategoriju da se prijavim ove sezone. Ako se prijavim u kategoriju velike snage bojim se da se oni tamo ne pobune, ŠALA ŠALA.

No istina je da sam u nedomici u koju kategoriju da se prijavim iz razloga što ako budem dobar možda mi zeko za Uskrs donese dobar poklon pa bi se mogao pojačati na nekih 150 W, a možda mi zeko stvori i mogučnost odlaska na više bandove kako piše 1IW, pa sad ni sam neznam što da radim.
vy 73 de Zeljko

9A5CW

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A4QV

Je li to ono, kad kažu, ulovila me mala snaga  ;D

9A2HM

Citat: 9A1WW  u 20. Siječanj 2011, 07:25:44
Citat: 9A8DU  u 19. Siječanj 2011, 20:52:19
Majstori ,dobra antena

Sad ste me malo prestrašili pa ne znam u koju kategoriju da se prijavim ove sezone. Ako se prijavim u kategoriju velike snage bojim se da se oni tamo ne pobune, ŠALA ŠALA.

No istina je da sam u nedomici u koju kategoriju da se prijavim iz razloga što ako budem dobar možda mi zeko za Uskrs donese dobar poklon pa bi se mogao pojačati na nekih 150 W, a možda mi zeko stvori i mogučnost odlaska na više bandove kako piše 1IW, pa sad ni sam neznam što da radim.

Pozdrav

Tebi a i drugima za info, uvijek se možeš prebaciti iz male snage u veliku, a obrnuto ne.
Primjer za to ti je 9A4M koji od kuće radi sa 5 W, prijavljuje se u veliku snagu, baš iz tog razloga koji ti navodiš.

LP
K
73 de Kreso

9A1WW

Citat: 9A2HM  u 20. Siječanj 2011, 13:36:10

Tebi a i drugima za info, uvijek se možeš prebaciti iz male snage u veliku, a obrnuto ne.
Primjer za to ti je 9A4M koji od kuće radi sa 5 W, prijavljuje se u veliku snagu, baš iz tog razloga koji ti navodiš.

Hvala Krešo za info. Prvi dio tvog posta mi je jasan, moram priznati to do sad nisam znao.

Nije mi jasno zašto se Mate kad radi s 5 W prijavljuje u kategoriju velike snage?
Da me nebi krivo svatili nemam ništa protiv toga samo ne kužim u čemu je poanta?
vy 73 de Zeljko

9A7PJT

Citat: 9A1WW  u 20. Siječanj 2011, 15:51:19
Citat: 9A2HM  u 20. Siječanj 2011, 13:36:10

Hvala Krešo za info. Prvi dio tvog posta mi je jasan, moram priznati to do sad nisam znao.

Nije mi jasno zašto se Mate kad radi s 5 W prijavljuje u kategoriju velike snage?
Da me nebi krivo svatili nemam ništa protiv toga samo ne kužim u čemu je poanta?

Evo sad  nevaja  kad  covik radi  i  malon  snagom ?
Ko  bi  ljudima udovoljija . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A6R

I QRP može poslužit.Javit se ženi sa pazara triba li šta kupit. ;D

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!