• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL received...

Autor 9A3MN, 05. Lipanj 2007, 09:17:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Danas stigao A43HI AS-010, poslan  29.05.2009. Još čekam AS-112 i 119. Prošli tjedan stigli
PJ6A i PJ7E via OQRS

73 Dino

9A3VV

Konačno stigla QSL za vezu sa 5V7TT, kupljena preko PayPala. Radovati se ili samo osjećati mučninu zbog takvog načina potvrđivanja veza? Mislim da ovo blage veze sa radio-amaterizmom nema i ovo mi je prva i zadnja veza potvrđena na ovaj način >:( Probao sam i definitivno zaključio kako cilj ipak ne opravdava sredstvo! Tko voli nek' izvoli...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Da,nažalost,sve se prodaje,kupuje pa tako i naše QSL-ke.Još malo i ukinut će buro-e kako je krenulo.Živimo u dobu kad se SVE mora platiti.Pa se prilagodi ili ukloni ;)
Sve pomalo gubi smisao,zar ne ???

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Ma ne gubi, ne, morat ćemo se zadovoljiti održanim vezama i točka. Na koncu, najveći gušt meni i je održati vezu. Gledaj to ovako: veza je torta, QSL-ka je šlag na torti. Torta je, i bez šlaga, još uvijek dovoljno slatka i kalorična ;)

PS: ja se uzdam u našeg Marinka, što nam on da - da...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

VE3ZIK

Dobijanje QSL karata puno zavisi i od nas samih. Posajite QSL karticu na vrijeme preko biroa, dobro se informisite ko je QSL menadzer, pogledajte na QRZ.com da li uopste odgovara na biro kartice, cesto pomaze i e-mail upit sa molbom za karticu da sto prije krene. Neki menadzeri kao sto su G3SWH salju via buro, dovoljno je da na njegovoj WEB stranici navedete qso...
;D
Mnogi ne salju QSL kartice preko biroa. Takodje, nema puno zemalja kao sto je DL gdje nije bitno da li saljete 300g ili 300 kg via bureau, tako da cesto neki izbjegavaju slanje od sebe karata sem onog sto dobiju, cini mi se da u SM imaju one svoje naljepnice na QSLkama.
Nesto gledah log pa vidim da sam totalno tanak sa karticama koje idu via OH2BH, kako je to kod vas ostalih?

Zik
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A3GS

Da li netko potvrdio 1A3A,1A4A VIA IZ4DPV na 160m
Kakva sreća da je to samo hobi!

9A6R

Damire ja na vezu bez potvrde gledam kao kad jedem juhu bez soli.Mogu je pojesti ali mi bude bljutava.Osim toga trebam te kartice jer lovim neke diplome i trofeje, a manje više svi traže QSL-ke kao dokaz.Onoga koga to ne zanima uglavnom i ne šalje kartice natrag pa ni na direktne zahtjeve :( Istina je,iz osobnog iskustva,čak iz bliže okolice.
Zik sve što si naveo i ja uradim pa što bude,HI.
Marinko odradi svoj dio posla bez dvojbe ali ne može on nagovoriti onoga tamo da nam pošalje karticu,HI.
Glede kartica via OH2BH i kod mene je slična situacija.
Kao što prije rekoh danas se sve plaća, pa i kad platiš nemaš jamstvo da ćeš robu dobiti na vrijeme i ispravnu.21 je stoljeće :D Sve se iskvarilo,pa tako i ljudi. : :-X
Iđemo dalje, pa dokle stignemo....

73, Renny,9A6R

9A6R

Stjepane imam potvrđenu 1A4A odavno na 160m i na još nekim bandovima,vrstama rada.GL

73,9A6R

VE3ZIK

Bas gledam, imam radjeno 4O3B, OX8XX, TC4X, OJ0B i nista jos nije stiglo via bureau.

9A6R

Slabo on šalje via buro.Ako i pošalje onda čekam godinama.

73,9A6R

9A7YY

Citat: 9A3GS  u 13. Siječanj 2011, 08:25:40
Da li netko potvrdio 1A3A,1A4A VIA IZ4DPV na 160m

1A4A na 160 regularno potvrđen i hvala bogu vrlo brzo.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3WX

Danas stigla qsl VP2E via N5AU (2 USD)
POSLANO 1O.12.1O. :D

VE3ZIK

KH2/N2NL via W2YC (10, 18 i 24 MHz), 1US$, za 10 dana stiglo.

9A6R

Zik,taj nije manager već interceptor ;D
Svaka mu čast.

73,9A6R

VE3ZIK

Haha, sto sam se ja patio da ga odradim sa 100W i GP na 3 banda, to nista :)
Inace, N2NL je sjajan CW op i uzitak je slusati kako radi...