• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

HRSVKS

Autor 9A6R, 21. Lipanj 2010, 09:23:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Noćas u 0113 me iz sna trga potres od 4,3 Richtera koji je drmnija kod Livna.Odma san se sitija našeg HRSVKS-a,doklen se došlo u organizaciji,opremanju,vježbanju,uzbunjivanju itd itd.
Stari akumulator mi je crka,morat ću dobavit novi.Razmišljam i o agregatu.Zlu ne tribalo.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Počelo je ljeto Reni, godišnji odmori, koga briga za tamo neki potres u tamo nekom Livnu? I što se taj tamo neki potres osjetio u tamo nekom Splitu? Kad nekima padne krov na glavu samo će uključiti blop, blop, blop... i sve će se riješiti kao rukom odneseno. A ne kao u tamo nekom Čileu gdje se amateri aktiviraju dok si rek'o keks po unaprijed poznatoj shemi i bez pozivnice i gdje se služe pretpotopnom tehnikom - tamo nekakvom fonijom ili, ne daj Bože, telegrafijom...

Do tada ti, umjesto o novom akumulatoru ili agregatu, radije razmisli o stvaranju zalihe hrane i vode na pričuvnoj lokaciji te o brzom premještanju na tu lokaciju sebe i obitelji ako bi jače zatreslo u Splitu. Kako veli narodna: u se i u svoje kljuse... ;)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Dobro si napisa Damire.Nemam što za dodati.

73,9A6R

9A4OE

Nisam mislo komentirati ali kad je vec imenjak.
Neke kuloarske price ipak nisu za javnost.
Renko procitaj posljednje stvari koje su napisane u svezi predmetnog pa ces vidjeti novi pojam "pricuvnici".
Ne budi naivan kao sto sam ja bio.
Postupi po drugom odlomku Damirovog posta!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6R

Nisam ja naivan Damire.Ne boj se,u ovih 44 godine dobio sam dovoljno noževa u leđa te nažalost na svojoj koži naučio lekciju.Neće se više nitko kitit mojim perjem te kasnije dobivat "čvarke"na ramena.Srića to je iza mene.
Samo lako se zezat i pričat dok ne drmne zaozbiljno ili ne poplavi kao i ovih dana u Slavoniji i Baranji.Nisam nigdje čuja ni pročita da su se RA uključili da pripomognu! Ili nemam nikakvih informacija s tog područja ???

73,9A6R

9A3VV

Citat: 9A6R  u 23. Lipanj 2010, 08:42:53
...
Samo lako se zezat i pričat dok ne drmne zaozbiljno ili ne poplavi kao i ovih dana u Slavoniji i Baranji.Nisam nigdje čuja ni pročita da su se RA uključili da pripomognu! Ili nemam nikakvih informacija s tog područja ???
...
Važno je da je bila vježba i slikavanje za medije. ;D Vježba je, naravno, besprijekorno uspjela (pitam se koja nije? ;)). Šta ti to nije dosta? :P
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A8DU

Radioamateri su trećepozivci,neznam što bi u poplavi radili sem da pune vreće sa pjeskom,a i vreće puni  Tranzit osijek strojno,recimo mogli bi vježbat,poslije otić na dobru krkanciju,raščlamba netreba ,vježba svaki put uspije!
Drava ovdje poplava prijam,recimo radioamateri bi dobro došli u seljačkoj buni,vidim da im fale vezisti,a krkanciju donosi osobno veliki župan,prvo Hrvatsko pivo dostavlja Osiječka pivovara a sve na račun svekolikog seljačkog puka....
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Nemoj mi samo reći da si protiv dobrog krkanluka ;) To je kruna svake aktivnosti na ovim prostorima ;D
73 Damir 9A3VV

9A8DU

Naravno da nisam,zabavno bi recimo bilo kada bi u pobuni učestvovali RA,naravno kao vezisti,popularnost bi nam porasla kao moja kod susjede,a ujedno bi vježbali za nedao Bog bilo kakve ugroze ljepe nam naše domovine,bilo bi  Halo Osijek ovdje Minken,dali tamo pada,javi kada prestane ja bi se vratio,recimo to treba uzeti ozbiljno kao cenre za obavješćivanje i uzbunjivanje svekolikog puka u Rvata u vrime domovinskog rata,hvala bogu priznali su im status braniteljski tek tamo 2003 godine,žao mi je što nam susjedi ispadoše iz natjecanja za svjetsku nogometnu krunu,ja se ponada da će bar osvojiti treće misto ka mi nekada,ža mi pojedinca koji slini nad susjednom braćom eh taj sudac,koji nevoli male narode,ko nas su volili tamo one 1998....
Martine oprosti na mom malom skretanju sa teme,kada pročitaš a ti hiti sve v koš
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

E moj Drago,te kolege koje spominješ da su dobili status tek 2003..blago njima...ima nas još koji nismo a 2010 je.Samo nek se zna.Osobno imam 2 god.učešća 91-93.Kasnije je bilo lakše,to svi znamo.
Eto i ovo može u koš. ;)
Kiša prestala,nadam se da će vodostaj polako opadatati pa onda ni RA neće trebati intervenirati.HI.

Živili

73,9A6R

9A8DU

Reni,tko ti kriv da si otiša u centar za uzbunjivanje i obavješćivanje svekolikog puka,bija bi ti odavna status rišija...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Da li to znači da se, kada članska diskusija krene putem koji nije po volji koordinatoru, tema mora zaključati ?
Zar nije normalno, u demokratskom društvu, i okružju, da svi članovi mogu izraziti svoje mišljenje ?
Pitanja je puno, odgovora malo.
Usrdno se nadam da i ovaj topic, na HRSVKS temu, neće zaključati.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3VV

Sad ziher hoće, zaključat će ga, odavno se na ovom topicu nitko nije javljao pa je prošao nezapaženo ili je jednostavno pao u zaborav. ;D Izgovor bi mogao biti: Postoji topic s istim nazivom pod Razno pa da se ne duplira. ;)
73 Damir 9A3VV

9A6R

Ja, 9A6R Renny iz Splita san ga otvorija i LEGALNO ga jedino ja mogu i zatvorit odnosno zaključat što sigurno  neću.Ako vidite da je zaključan onda  ga je netko ILEGALNO bez moje volje!
Na ovu temu se više neću javljat,vidim da nisam potriban samodopadnim tipovima,pa san izgubija svaku voju za taj HRSVKS.Biće da je gosp.Herman počeja radit digitaliju prije mene u što jako dvojim ali nema veze.Ja znam koliko meni triba i uvik sam spreman pomoći kome je pomoć potribna,sve u granicama mojih mogućnosti,razumi se.

Lipi pozdrav iz hladnog i vjetrovitog Splita

73,9A6R

9A3VV

Pod RAZNO sam ja neki dan otvorio topic CB WORKFLOWS, isti je zaključan a da mene nitko ništa nije pitao. Dobro, odgovore sam dobio, ali prije nego sam ja stigao zahvaliti na odgovorima i staviti ključ u bravu -  topic je zaključan. Probao sam ga otključati ali mi je netko promijenio bravu. :o

Tako da znaš...
73 Damir 9A3VV