• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAKOM, ZAHTJEV: DOSTAVA PODATAKA...

Autor 9A8DU, 11. Svibanj 2010, 18:35:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

Pozdrav,prije dva dana stigao dopis od HAKOM-a,traže podatke ,dopisom koji je na neki način unificiran,obrtnici,fizičke osobe te pravne osobe,uz zahtjev prilog obrasca,koji sdrži zahtjev podataka kako sljedi,ime,prezime,ulica,grad ,MBG,naziv obrta,kućni broj,poštanski broj,podpis i pečat i ni manje ni više,traže da im se to sve faksira,a gle čuda zahtjev je stigao preporučenom poštom,naravno nazvao sam HAKOM molio obrazloženje zbog radi čega podaci,ljubazna djelatnica nije mi znala odgovoriti,jedini odgovor je da me vjerojatno imaju u bazi podataka,ako netko zna ako je u vezi našeg hobija molim da mi pojasni hvala  73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7KTF

Pa jel imaš obrt? :)

A to da, kad ih nazoveš, nemaju pojma o čemu se radi  je sasvim normalna stvar.
9A7KTF, Sergio

9A3TN

Pravna osnova:
PRAVILNIK O OSOBNOM IDENTIFIKACIJSKOM BROJU

Članak 48.

(1) Za osobe za koje korisnik broja u službenoj evidenciji nema upisan jedinstveni matični broj građana (MBG) odnosno matični broj (MB), korisnik broja mora od osobe zatražiti podatak o jedinstvenom matičnom broju građana (MBG) odnosno matičnom broju pravne osobe (MB).

(2) Postupak iz stavka 1. ovoga članka mora se završiti najkasnije osamnaest mjeseci od dana stupanja na snagu ovoga Pravilnika, kako bi se na dodatno traženje od Ministarstva financija – Porezne uprave upisao osobni identifikacijski broj do kraja 2010. godine.

(3) Ako se po postupku iz stavka 1. i 2. ovoga članka utvrdi da za obveznika broja koji se vodi u službenoj evidenciji nije određen osobni identifikacijski broj odredit će se i dodijeliti sukladno članku 21. ovoga Pravilnika

u prijevodu:
za sve one koji su u evidenciji HAKOM-a, isti je dužan pribaviti od svih MBG ili MB

73
Boris

9A8DU

Hvala svima koji pokušavaju pomoći,koliko znam JMBG više neigra ili igra?nisam nikada bio obrtnik ,moja supruga da ali to nema veze sa mojim poslom,umirovljeni sam Časnik HV,nego nisu problem podaci zakoni i sve ostalo mene interesira zbog radi čega,dali ima veze sa hobijem???
73
P.S. OIB sam dobio još prošle godine...
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7KTF

Citat: 9A3TN  u 11. Svibanj 2010, 19:37:18

za sve one koji su u evidenciji HAKOM-a, isti je dužan pribaviti od svih MBG ili MB

Pa HAKOM  već posjeduje JMBG od svakog radioamatera (koji ima dozvolu za RA postaju). Prilikom podnošenja zahtjeva za dozvolu, prilaže se i potvrda HRS-a na kojoj se nalazi JMBG.
9A7KTF, Sergio

9A3TN

ponavljanje je majka učenja!

HAKOM ima tvoj OiB jer si im ga dao u zahtjevu za izdavanjem dozvole ra zad radioamaterske postaje.

On (HAKOM) IMA TEMELJEM ČLANKA 48 PRAVILNIKA O OIB-u OBVEZU u svojoj bazi imati i tvoj MBG ili MB

ende

9A7KTF

@9A3TN

Cudno...neki dan predao Zahtjev, a na njemu nema OIB-a. Kao sto rekoh, JMBG imaju  na potvrdi o clanstvu u HRSu

9A7KTF, Sergio

9A8DU

Nema veze HAKOM od mene nije dobio moj OIB ,u vrjeme traženja dozvole nije postojao prije četiri godine,nema veze poslatću im sutra preporučeno kao i ono meni,faks nije nikakav dokaz...
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7KTF

Ja im ne bi nista slao dok ne saznam o cemu se radi. Kad netko trazi tvoje osobne podatke mora navesti razlog i zakonsku osnovu, a ne samo poslati neki obrazac.

Meni su znali greskom slati racune za RF spektar za radijsku postaju na plovilu (kojeg nemam). Ispostavilo se da glasi na neku zenu :)
9A7KTF, Sergio