• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOCA sezona 2010

Autor 9A5AN, 15. Travanj 2010, 14:46:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Ocito ti ne razumijes Neno. Sto se mene tice nek ima otoka sto vise. Ali me jos uvijek zanima razlika izmedju Murtera i Vira. Vir je na IOTA listi a Murter nije.... Kako to nekom pase i kud se to uklapa...Cono mi se nigdje.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Ja samo trazim da mi netko objasni po kojim kriterijima jedno moze biti otok a drugo ne. A i jedno i drugo ima skoro istu udaljenost od kopna i naravno most. Po zdravoj pameti bi trebali biti ili obadva otoci ili nijedan. Ili jednoj struji pase jedno a drugoj drugo... I prosim ne donositi pausalne zakljucke prije nego promislis sta napises.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Ma IOTA je naopaka!Ti Englezi inače sve iznerediše pa tako i otoke po svijetu.I vrijeme se po njima računa,i to nam nametnuše.Dalje ne bih,bit ću off topic.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A9L  u 16. Travanj 2010, 09:04:33
Ja samo trazim da mi netko objasni po kojim kriterijima jedno moze biti otok a drugo ne....

Leone, ptico rijetka,

Za početak reci da li govoriš o IOTA ili IOCA programu. Pretpostavljam, o ovome drugome jer naslov teme na to ukazuje.

Pitam retorički i zaključujem logički: govoriš o IOCA, jel' tako?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A9L

O onom gdje je razlika i diskriminacija....jel IOTA jel IOCA bas me zaboli uvo....diskriminacija je vazna.... zasto su razlike....???
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9A9L  u 16. Travanj 2010, 17:17:27
O onom gdje je razlika i diskriminacija....jel IOTA jel IOCA bas me zaboli uvo....diskriminacija je vazna.... zasto su razlike....???

Kod IOCA nema razlike između ta dva otoka. Samo u CI broju.

Izgleda da si nešto pobrkao. Ili je ovaj vulkanski oblak došao do tebe...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A9L

Ali zato ima kod IOTA....kako to moze biti. Ili tu neko ima svoje prsteke.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9A9L  u 16. Travanj 2010, 20:29:23
Ali zato ima kod IOTA....kako to moze biti. Ili tu neko ima svoje prsteke.

Odgovorit ću ti, mada ovo nema veze s nazivom teme...
Jedan od bitnih uvjeta za pripadnost nekog otoka IOTA programu je njegova udaljenost od kopna. Ona mora biti veća od 200 metara (tijekom plime). Kod otoka Vira ta udaljenost (kod rta Soline) je više od 450 metara.
Bio si na Murteru? Onda se sjećaš onog mostića. Ako se ne varam nije dulji od 50 metara...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7YY

Danas nije radio IOCA SMS cluster?
Dobro,dobro doć će maca......... :P

Maloprije mi se javio moj stari frend Martin OK1FZM i najavio svoj dolazak. Ovo ljeto će biti na Mljetu a po starom dobrom običaju aktivirati će i još nešto oko Mljeta.
Više detalja kasnije.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A4DU

Ajde neka mi se javi Martin, bar da mu pokazem chari Mljeta :) tipa hobotnica ispod peke :)
Pozdrav 9a4du/mm