• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CQ YU

Autor 9A9L, 09. Ožujak 2010, 10:37:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Ako časopis već ide online, ja sam da bude u .pdf formatu. Ako je časopis tipa u formatu web stranice, nekako mi se gubi draž "novoga broja". To mi onda izgleda kao update stranica s dodavanjem novih informacija, a ne kao neki novi broj, nova cjelina.
Druga stvar bi bila kada bi se redovno dodavale vijesti/članci na web, recimo i na ovaj naš hamradio.hr. U jednu ruku to  bi bilo o.k, ali bi se onda izgubila nit i tradicija časopisa. U svijetu je trend nekog prelaska na digitalne oblike izdavaštva, ali mislim da kod nas još nije sazrilo vrijeme za takav neki ekstremni oblik. Možda izdavanje u .pdf formatu i nije loša ideja, ali o tome treba dobro raznmisliti i odvagnuti pozitivne i negativne strane takvog oblika izdavaštva.

Za kreiranje .pdf datoteka koristim PrimoPdf i zadovoljan sam (mislim da je taj bio prvi kad sam upisao što tražim u google  ;) ).

73

9A2JK

Naslov teme je CQ YU, (je, služba je služba  ;)), a sve više pišemo o RadioHRS.
Nemam ništa protiv pisanja o CQ YU na našem forumu, ali pitam se da li je pristojno
sve ovo napisano o tuđem časopisu? Presudite sami.

O RadioHRS mislim da bi trebali pisati. Veseli me da ima konkretnih prijedloga. Potpuno,
ponavljam, apsolutno je nevažno da li se u svemu slažemo ili ne, jer samo sučeljavanjem
različitih ideja možemo doći do boljitka

Ja sam osobno za papirno izdanje, ma kakvo god ono bilo. Također mislim da bi časopis
trebao ići svim članovima HRS-a. To bi jednostavno trebalo ugraditi u članarinu.
Međutim, situacija je takva kakva je, novaca nema. U takvoj situaciji predlažem da časopis
nastavi izlaženje u PDF izdanju. Ako članarina uključuje pretplatu, nema više problema sa
skidanjem. Kad pak dođu bolja vremena (moraju doći!) onda bi se sažetak proteklih brojeva
tiskao u papirnom obliku. U tom sažetku bi bio samo sadržaj trajne vrijednosti.

I, skoro sam zaboravio, koliko ja primjećujem, RadioHRS nije prestao izlaziti, samo kasni. Nedavno
su bili pregovori sa tiskarama, ali nisam primijetio informaciju da je postignut dogovor. To naravno
znači samo da ja nisam vidio informaciju, ništa drugo.

73
Martin 9A2JK

P.S. Za PDF godinama koristim besplatni PDFCreator (trenutno v0.9.8 iako ima i novija) i
jako sam zadovoljan.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A8A

Pozdrav !

Časopis RADIO HRS će i dalje izlaziti kao i do sada. Na zadnjem sastanku IO-a je donesena odluka o izboru tiskare:

b. Za tiskanje časopisa ,,Radio HRS" u 2010. godini stručna služba uputila je ,,poziv na
natječaj".
Pozivu na natječaj odazvalo se 5 (pet) tiskara i to:
· PRINTERA GRUPA d.o.o. ul F. Tuđmana 14 a, Sveta Nedelja
· GRAFO LAND, Božidara Magovca 15, Zagreb
· RADIN REPRO ROTO d.o.o. Zagrebačka 194, Zagreb
· KIRSCH OFFSET, Ježdovečka 112 Zagreb i
· GRAFOKOR, J. Mokrovića 6, Zagreb
Otvaranjem ponuda utvrđeno je da su sve ponude pravovaljane, i ispunjavaju uvjete
utvrđenom ,,pozivu na natječaj".
Od gore navedenih tvrtki odabrana je najpovoljnija i najjeftinija ponuda za tiskanje
1000 primjeraka časopisa ,, Radio HRS", tiskara PRINTERA GRUPA d.o.o., ulica Franje
Tuđmana 14a, Sveta Nedelja ( cijena 8,40 kn/primjerak bez PDV).

Jedino neznam kada će izaći slijedeći broj? Nadam se uskoro...

73's Mark

9A3VV

Pretekao me Mark s odgovorom Martinu...

Btw, ne vidim čemu tolika rasprava o tome kako izlazi CQ YU? Je li to naš časopis? Tiče li se nas? Imamo li to mi neodoljivu potrebu čitati ga i u njemu pisati? Još malo pa eto nas k'o Index.hr kojem bi daleko više pristajalo Index.sr jer prežvakava problematiku s one strane Drine! Zar nam to treba?
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!