• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Bračani dolaze...

Autor 9a6c, 09. Travanj 2005, 20:00:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Jutros je u radio-klubu "Vidova Gora" u Supetru održan ispit za radio-operatore "P" razreda koji je uspješno položilo 6 članova kluba, a uz njih i 2/3 podmaltka 9A3MR.

Time će značajno ojačati sekcija kluba u Pučišćima, 9A1CPB. Istog dana jedan TS530s preselio na Brač,  a kako stvari stoje za njim će i neki drugi uređaji...

U netom održanom POŽEGA contestu sudjelovalo je čak 5 postaja s Brača, pri čemu je klupska postaja 9A1CFN za sada na trećem mjestu u svojoj kategoriji. Puno više nego što ih je bilo iz Splita, Zagreba i nekih drugih sredina koje se statistički diče mnogo većim brojem operatora i pozivnih oznaka.

E sad - ili na Brač još nije stigao internet ili ta priča o pogubnom utjecaju interneta i GSM telefonije drži vodi samo u klubovima gdje se više maše rukama nego radi nešto konkretno.

Ili sam ja opet nešto krivo spojio...

Kako je krenulo još malo pa ćemo i HRS preseliti na Brač...

GG

9A3UJ

Čestitamo na  ispitu a i na trečem mj.u kontestu  Požega KV. :D
Radioamateri iz Kutine 9a1fab.
73 de  9a3uj!

VE3ZIK

Cestitke i puno srece Hamletima :)
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

YU1QT

Cestitke  9A1PCB,koliko vidim "Grgur Ninski" ne mase samo podignutim kaziprstom,vec i ne sedi skrstenih ruku.
Andra YU1QT

9a6c

Uz spomenute Hamlete, na ispitu se provuklo i nekoliko Ofelija. Za sada ništa ne ukazuje da bi priča mogla konvertirati u Romea i Juliju, ali nikad se ne zna...

Ima na tom Braču amatera s dugim stažom i iskustvom, ali međusobna udaljenost i nedostatak kritične mase učinio je svoje, uz neizbježan negativni utjecaj interneta i GSM telefonije... Stvari se polako mijenjaju i sad su najveći problem vezani uz izbor antena i nabavku uređaja, a tu će Grgur Ninski odigrati svoje...

9A1CFN i 9A1CPB, a uskoro nadamo se i 9A1CDO...

Gogo

9A6XX

nije loše...

istrani nastavljaju svoje... 20 novih ovoga vikenda uknjizilo se u pazinu u radioamaterske vode... poreč, pazin, pula, žminj, labin, buzet... dosta njih je vrlo perspektivno pa se i puno očekuje..

više uskoro na www.rkp.hr - Radioklub Pazin

Hrle - 9A6XX

S55M

Hrleson, brdo novih sa svih strana a na Tićanu uvijek Stevo, Mario,Davor Patrizio i nikog novog, pa čak ni tebe ???????
Adi
Koper-Istra

9A6XX

pa, ja ove "svoje" nebi jos ni stavio na Tićan... naravno da uvijek ima onih koji se poslje bas i ne aktiviraju, a i ne vole svi mazohistička radioamaterska natjecanja.... no, treba od nekud počet..  neka se od njih stvori samo jedan(1!) 1UN, 5CW ili 8MM i ja sam zadovoljan...

a što se mene tiče, ja sam sve više popunjen obavezama a sve manje vremenom... čovjek odrasta  :?

Hrle - 9A6XX

9A5CW

Adi majstore, sad kad nema XX-a mozes i ti raditi malo vise na stanici :)
73'zzz
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

S55M

Patrizio, ostavi mene, da brinem za logistiku, a kada svi popadate i rate spadne pod 200 onda mogu raditi i ja HI HI....
Adi
Koper-Istra