• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2009

Autor 9A6AA, 05. Listopad 2009, 14:41:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WY

je..ga 8)
kad ne mogu bez tastera...
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6AA

Svim sretnicima koji su me odradili čestitam i ispričavam se zbog slabog signala...

73 s Lošinja

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3LI

Citat: 9A6AA  u 10. Listopad 2009, 17:07:20
Svim sretnicima koji su me odradili čestitam i ispričavam se zbog slabog signala...

U cilju i svezi i glede "sigint"-a jako dobro bi došla prava informacija o izlaznoj snazi i anteni.  8)
;)  ;)

9a6c

Eto, gotovo, po običaju malo ležernije od HRkupa, ali OK.

Dva perioda, samo cw ručnim tasterom, i konačno 52 veze. Da vidimo šta će konkurencija izjavit ;)

GG

PS - molba i napomena svim sudionicima da pošalju log bez obzira na broj veza i neka se ne obeshrabre - 9Atest program omogućava lako i jednostavno upisivanje veza i u post-contest modu. Svaki log veliko je olakšanje organizatoru i doprinosi vjerodostojnosti rezultata svih sudionika.[/b]

9A3SM

Jesi se uplašio da ti opet ne bude BRISANIH VEZA ... hahahaha
Ne brini ima još kontesta ... biće " daščica" hahaha
VY 73 de Mato

9a6c

A moj Mato, pa vidiš kako je krenula zima, odmah klizeći start, kako je krenulo, trebat će se dobro angažirat u svim kupovima da se drvarnica ne isprazni ;)

Zato i ručni taster, pa je i contest i aerobik ;D

GG

9A6AA

Na http://www.qrz.com/callsign.html?callsign=9A1D piše:
9A1D
Duga Resa Radio klub
Inzl 6.
Duga Resa,
Croatia

a u rezultatima KUPa Jadrana, kod:

A2 - Postaje s Jadrana - Više operatora

3. 9A1D 44 44 88 15 1.320

Da li se to Duga Resa pomakla do mora ili je samo znak otišao?
(Na HRS-ovom adresaru 9A1D ne postoji)

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Nije ti sinulo da je isti slučaj kao sa 9A6AA
za koju na QRZ.COM piše:
9A6AA
Emir Mahmutovic
Slovenska 15
HR-10000 Zagreb,
Croatia

A postaja 9A6AA je u natjecanju davala oznaku lučke ispostave ML?  ;D

73,
9A5K

P.S. Za dodatni info evo što piše u mailu poslanom od strane 9A1D ekipe:
Pozdrav!
Članovi radio kluba "Duga Resa" radili su sa otoka Krka mjesto Polja iznad Šila (JN75HD)
i davali smo multiplikator "SI". Molim te postavi nas u pravu kategoriju.
73 de Damir, 9A3AR

9A6AA

Citat: 9A5K  u 24. Listopad 2009, 21:18:43

Nije ti sinulo da je isti slučaj kao sa 9A6AA...

E, svašta...
Radio sam kao 9A6AA/p iz Velog Lošinja, takvu oznaku sam i davao (ML), pa je tvoja usporedba u najmanju ruku besmislena.

S obzirom da je u privremenim rezultatima, pod "postaje s Jadrana" naveden znak 9A1D (a nisam ih našao u našem adresaru), istiniti podatak s QRZ.com-a dodatno je zapetljao stvar. Da su radili /p, valjda pretpostavljaš da bi mi sinulo.

Ovako (u prilogu koji pripremam o Kupu Jadrana), zbunjujuće je navesti da je (iza klubova iz Vidove Gore i Pule) "treće mjesto u kategoriji "postaje s Jadrana" zauzeo radioklub "Duga Resa" iz Duge Rese.

Do ovakvog nesporazuma ne bi došlo da je njihova informacija prije objavljena.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Ne razumijem što si ti htio uopće reći?!
itanje da li se Duga Resa pomakla do mora ili ne zasigurno nije besmisleno, zar ne?
Isto tako je netko mogao pitati je li se Zagreb pomaknuo do mora, da si poslao log za natjecanje...

A informaciju da su 9A1D radili s Jadrana mogao si dobiti i uvidom u njihov dnevnik, jednostavnim klikom na njihovu
pozivnu oznaku na stranici gdje si pronašao kategoriju postaje vidio bi da su odašiljali i množitelj "SI".

73,
9A5K

9A6AA

Citat: 9A5K  u 25. Listopad 2009, 00:15:03
...
Isto tako je netko mogao pitati je li se Zagreb pomaknuo do mora, da si poslao log za natjecanje...
...

Da sam poslao log čak bi i tebi sinulo da oznaka 9A6AA/p asocira da je u pitanju rad izvan stalnog mjesta boravka, a kako se radi o Kupu Jadrana, sinulo bi ti da radi negdje "s mora".

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Emire, jasno je da si htio ispasti svepametan as usual, ali ne moraš biti bezobrazan.

U prilogu koji pripremaš o Kupu Jadrana možeš navesti da se RK DUGA RESA za ovu priliku aktivirao s mora, a ko ti nije baš sve jasno, kao pravi izvjestilac, pitati organizatora o detaljima, ali jasno - tek kad rezultati postanu slućbeni da ne bi prilog izgubio na vjerodostojnosti...

Lijepo bi bilo da si poslao dnevnik, ako ćemo pošteno, osobito glede rijetko aktivnog ML množitelja.

Ništa, drugi put..

GG

9A6AA

Ne bih želio ispasiti "svepametan as usual " a ni bezobrazan, no, ipak skrušeno pitam:

S obzirom da je prošlo 30 dana nakon održanog natjecanja KUP Jadrana a prema Pravilniku o natjecanju (točka 14.) "neslužbeni rezultati bit će objavljeni na web stranicama najkasnije 30 dana nakon održanog natjecanja", zna li netko da li su oni već objavljeni ?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Ne, nisu objavljeni i trebali bi biti objavljeni danas do kraja dana, nakon što se još jednom provjeri što je robot izvrtio.

Budući da je riječ o totalno novoj verziji robota, iste je trebalo više puta provjeriti da ne promakne neka nepotrebna pogreška,
pa otvorimo novu Pandorinu kutiju s hrpom žalbi na  UBN.

73,
Krešo - 9A5K

9A6AA

Rezultati su tu. Tnx.

Da li to znači da nema plasmana u onome što još predviđa Pravilnik (snaga manja od 100 W, QRP postaje, samo CW vrsta rada, samo SSB vrsta rada, postaja koja ostvarila najbolji rezultat radeći s nekog od otoka prema IOCA programu...)?

9A6AA
"DX never sleeps..."