• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Novi 9A otoci na IOTA listi

Autor 9A6AA, 20. Rujan 2009, 00:10:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Od 20. rujna na IOTA listu dodani su još neki hrvatski otoci.

Njihov popis () i potankosti nalaze se na:

- http://www.inet.hr/~srnkalan/IOTA-IOCA/list_501-600.htm#592
(CI-592)

i

- http://www.inet.hr/~srnkalan/IOTA-IOCA/list_over_600.htm
(CI-614, CI-615, CI-649, CI-736, CI-737, CI-743, CI-748 i CI-749)

Uskoro ćemo dodati još neke.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3SM

To je posao, nekoga u " TIHOJ DIPLOMACIJI" treba pohvaliti za zalaganje i pregovaranje ... dugo ništa pa odjednom kad je krenulo ... dobro je ... Tome - 2AA možda su tu i tvoji prsti od Fhafena ... hahahha
Mato

9A3TY

A da su se izborili za nove iota ref. brojeve koji bi tek to bio uspjeh ....
73 de Ivo, 9A3TY

9A6AA

Citat: 9a3ty  u 20. Rujan 2009, 19:28:10
A da su se izborili za nove iota ref. brojeve koji bi tek to bio uspjeh ....

Ivo,
prije dvije godine napravio sam elaborat o otoku Jabuci, kao potencijalno novom IOTA broju i predstavio ga na IOTA susretu u Friedrichshafenu. Na žalost, izgleda da još nije vrijeme za novi naš IOTA broj. O tome sam nebrojeno puta razgovarao s Rogerom, G3KMA (IOTA Managerom), i Martinom, G3ZAY. No, ja ne odustajem. Za iduću godinu pripremam novi napad, a nerijetko tu temu spomenem Rogeru, G3KMA, preko Skypa. No, nikad ne reci nikad, zar ne.

I ovo dodavanje naših otoka na IOTA listu malo je izvan principa koja su u RSGB-u postavili. Rezultat je to dugogodišnje uspješne suradnje s Rogerom, G3KMA, a ne umiješanosti drugih osoba, kako to imputiraju oni koji ne poznaju ovu problematiku. Idemo na dodavanje prvih 50 novih otoka, a onda slijede - uvjeravanja...

73

Emir, 9A6AA
IOTA Country Assistant

Evo, dolje je upravo trenutak kada je postignut dogovor o proširenju IOTA liste koja se odnosi na 9A IOTA skupine.
"DX never sleeps..."

9A3TY

Citat: 9A6AA  u 20. Rujan 2009, 20:37:42
prije dvije godine napravio sam elaborat o otoku Jabuci, kao potencijalno novom IOTA broju i predstavio ga na IOTA susretu u Friedrichshafenu. Na žalost, izgleda da još nije vrijeme za novi naš IOTA broj. O tome sam nebrojeno puta razgovarao s Rogerom, G3KMA (IOTA Managerom), i Martinom, G3ZAY. No, ja ne odustajem. Za iduću godinu pripremam novi napad, a nerijetko tu temu spomenem Rogeru, G3KMA, preko Skypa. No, nikad ne reci nikad, zar ne.

Super. Želim ti puno uspjeha u tvojim nastojanjima. Nadajmo se da je i njima u interesu da se s vremena na vrijeme pojavi nova iota koja će se tražiti i tako održavati žar u srcima iota zaljubljenika  :)
73 de Ivo, 9A3TY

9A7YY

Na stranu to što ja Jabuku zovem kraljicom Jadrana po mom skromnom mišljenju otoci Dubrovačko neretvanske županije su primjereniji kandidati za možebitnu novu IOTA referencu.

Jabuka je samo jedna teško pristupačna hrid, bez mogućnosti za koliko toliko siguran višednevni boravak i bilo kakav ozbiljniji rad. Jednako tako smatram da Jabuka kao geomorfološki spomenik treba biti pošteđena od masovnog posjećivanja (čitaj iskrcavanja), osobito turističkog.

U južno jadranskoj skupini otoka se nalazi nacionalni park "Mljet" te park prirode "Lastovsko otočje", a i dosad je ta otočka skupina bila stavljena kako bi se reklo malo po strani .

Just my two cent's kako bi rekli Ameri.

9A2Y

A ja recimo "lobiram ko Zdenka Gast" kod Balistera da Pakleni otoci dobiju svoju IOTA referencu,i na dobrom sam putu da to i ostvarim,vjerovali ili ne.Bumo videli,,
       9A2Y

9A8DU

Čestitke ,Emire više si ti učinio na promoviranju ljepe naše,  ka turističke destinacije,od onih koji su plaćeni za to.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6AA

Od 20. listopada 2009. godine, na IOTA listu pridodani su i sljedeći hrvatski otoci:

EU-110:
Levanić (CI-584), Lakal (CI-605), Tovarjež (CI-588) i Regata (CI-607)

EU-016:
Čerin (CI-658), Stupe M. (CI-623), Naplovci (CI-798), M. Paržan (CI-792) i Budikovac M. (CI-793).

(http://www.inet.hr/~srnkalan/IOTA-IOCA/list_over_600.htm)

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2D

Čestitke. Inače, G3ZAY je prije jedno 35-6-7 godina bio lijepo ugošćen u Daruvaru, sviđa mu se i kontinent.

73 de 9a2d

9A6AA

U suradnji s Rogerom, G3KMA, IOTA Managerom, nastavili smo dodavati hrvatske otoke na IOTA listu. U međuvremenu sam dobio nekoliko upita glede ne prikazivanja pojedinih naših (već priznatih) otoka na tzv. drop-down listi koja se pojavljuje kada IOTA lovci žele prijaviti svoju novu IOTA referencu, odnosno popraviti svoj skor. (www.rsgbiota.org/mycredits/index.php odnosno, www.rsgbiota.org/mycredits/myapplication.php . U ovom slučaju, riječ je o nekoj od 9A IOTA referenci. Naravno, za pristup tim stranicama morate biti logirani).

Evo Rogerovog pojašnjenja:

"Naša politika je dodati pojedine otoke kada je predočena QSL-ka na kojoj je naveden taj otok. To potiče lovce da predočavaju QSL-ke na kojima se nalazi otok već naveden na padajućoj listi. IOTA direktorij i RSGB IOTA Website navode www.inet.hr/9a6aa/IOTA/list.htm kao referentnu web stranicu, pa tako operatori mogu zatažiti od IOTA Checkpointa da se doda neki od otoka s paralelne IOTA-IOCA liste, ako im je taj otok, odnosno QSL-ka, jedini koji imaju. Tada će Checkpoint zatražiti to od nas, a Martin, G3ZAY, će to učiniti."

Dakle, ne treba na drop-down listi provjeravati koji od naših otoka vrijedi za IOTA program već to činiti preko gore navedene adrese gdje se nalazi paralelna IOTA-IOCA lista (www.inet.hr/9a6aa/IOTA/list.htm).

U praksi to znači ovo:
Kada netko aktivira otok Frmić (CI-533) on vrijedi i za IOTA (EU-170), mada se on ne nalazi na padajućoj listi na IOTA web stranici. Naime, Frmić se nalazi na paralelnoj IOTA-IOCA listi, konkretno, na podstranici www.inet.hr/~srnkalan/IOTA-IOCA/list_c_g_ioca_iota.htm . Kada lovac koji je dobio takvu QSL-ku želi njome potvrditi EU-170, zatražiti će od svoga Checkpointa da posreduje kod stavljanja tog otoka na drop-down listu na IOTA web stranici.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."