• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOTA 2009 rezultati

Autor 9A3TY, 16. Listopad 2009, 12:54:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

73 de Ivo, 9A3TY

9A6R

Ivo dogodine se javite ranije ako budete imali volje radit,pa bi vam se pridružija sa 2kW i štogod elemenata.Časna pionirska da ćemo se plasirat bolje od 42 mista! ;)

Lipi pozdrav

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A9L

1 9A2QF/P EU170 Babac IOTA DXPN SOU SSB 24H LP 392 96 308736

Cini mi se da je ponovio rezultat od prosle godine i opet Nr.1.

Congrats Zdenko.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A7YY

Evo još dvojice

1    9A/VE3ZIK     EU170     Kukuljari Islands              IOTA DXPN SOU MIX 12H LP    758    147    799974

2    9A5ST/P             EU016     Drvenik Veli                  IOTA DXPN SOU MIX 12H LP    397    124    405108

Bravo momci u kockastim kapicama.  ;)

9A1AA

Evo privremenih rezultata RSGB IOTA 2009 CONTEST-a svih naših postaja i gostiju koji su radili iz 9A

http://www.hamradio.hr/download/IOTA_2009_rezultati.pdf
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9A6R  u 16. Listopad 2009, 19:21:06
Ivo dogodine se javite ranije ako budete imali volje radit,pa bi vam se pridružija sa 2kW i štogod elemenata.Časna pionirska da ćemo se plasirat bolje od 42 mista! ;)

Ako sikire ne budu padale ide se opet. Taj užitak nervoze pakiranja u zadnji trenutak, čekanja na trajekt i da li ćemo se uspjeti ukrcati, užitak pečenja na suncu, nošenja babulja u more za podmorsko sidrenje antene (hvala dragom Bogu pluća me još služe), ugrize komaraca i sl. ništa ne može zamijeniti  ;D
Ali ako ideš sa 2kW ne možemo biti u LP kategoriji a to znači da bi se morali još više pomučiti s antenama jer onda nema smisla ne iskoristiti mogućnost uporabe višeelementnih antena. A onda ćemo, s obzirom da nemamo nikakve filtere imati problema na multiplier postaji, ...  No o tome na drugom mjestu.

A rezultati, pa čini mi se da smo svake godine sve bolji. Nadao sam se da ćemo upasti u prvih 10. u svojoj kategoriji ali ni 11. mjesto nije za baciti. Ako pogledaš kako svake godine imamo daleko manji broj veza od onoga ispred ali i od mnogih iza nas, onda ti je odmah jasno što nam fali. No, svake godine se doda po koja linija koda u program (tako je npr. ove godine novi TS-2000 kucao telegrafiju sam bez ičije pomoći, iako se na drugoj postaji još uvijek koristio pješak  ;D ), dobije se iskustvo s pokojom antenom (tako da se niti ne pokušava postaviti sljedeće godine), približavamo se i trenutku kada ćemo imati cluster cijelo natjecanje a ne samo par minuta ili par sati, ali sdr i skimmer su ipak još daleka budućnost ....

Želim iskorisiti priliku i zahvaliti se postajama 9A3B i YU7U koje su pored lovljenja svog izvrsnog rezultata našle vremena da nas stave na dx cluster pa smo i mi mali konačno imali priliku (makar i za kratko vrijeme) osjetiti kako to izgleda raditi u pile-up-u. Hvala dečki !

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Imenjače, Win Test koji sam koristio u IOTA contestu je savršen za brzo spotiranje i ne oduzima ti vremena dok si u lovu na multipliere  ;)
Iz rezultata je vidljivo da je preko 80 posto postaja koje su otišle na otoke bez clustera (unassisted) pa zašto onda ne pomoći.
Nije bit clustera samo da mi vidmo već da i drugi budu viđeni  :D

Meni je jako drago što je i broj logova iz 9A u stalnom porastu. Koliko vidim ove godine je i veliki porast gostiju koji su radili iz 9A. Prošle, 2008-e, svega 2 a ove godine čak 11 gostiju (ako pod goste svrstamao i 9A6NL, 9A8ZRS).

Dobra strana IOTA natjecanja je i to što ima "brdo" kategorija pa svako može nešto pronaći. za sebe.
Neklima je naprimjer "riknuo" agregat pa su iz 24 sata dxpedicije odradili 12 sati i prošli bolje nego što su mislili ;D
73, Ivo 9A1AA

VE3ZIK

Citat: 9A1AA  u 17. Listopad 2009, 12:54:57

Neklima je naprimjer "riknuo" agregat pa su iz 24 sata dxpedicije odradili 12 sati i prošli bolje nego što su mislili ;D

:)

jel to na moj racun hahahaha :P
Ma, ja sam imao u vidu jednu kategoriju, radio sam drugu a prijavio rezultat u trecu. :)
Kao sto napisa 3TY, IOTA kontest ima cari pogotovo ako se ide u portabl.
Evo, QSLke su odstampane tako da BV7 radi punom parom pa saljem via bureau sve veza sa Kukuljara i Pasmana ove godine.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A5BDD

@9a1aa: nekak mi se čini da ovo: "IOTA FIX SOA SSB 12H LP 2. 9A5BBD 29 601" iz pdf-a baš i nije točno :)

9A1AA

Imenjače, ja se "ubih" da pronađem grešku kad ono BBD - BDD.
Slično sam napravio i kod 5SM i 3SM  ::)
Promjenit ćemo. Nije bilo namjerno  ;)
Čestitam na odličnom rezultatu.
73, Ivo 9A1AA

9A5BDD

ma nema frke. moram iskoristit neku štelu i čim prije promjenit znak da ne bude više zabune s kolegom 9a5bbd-om HI!

9A2D

Ma šta se sekiraš, Ivo uredno u (skoro svakom) contestu odradi ZA1JEB pa se ne sekira.

Al će sad biti vatre.

73 de 9a2d

9A1AA

Ne Vlado. Ja često odradim SP1ZEZ a onda shvatim da to konkurencija hoće čuti koliki redni broj dajem ;D
Albanija baš ne vrijedi puno u IOTA contestu. Imaju li oni uopće otoka  ???
73, Ivo 9A1AA

9A2D

9A5CY