• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2009

Autor 9A3LI, 28. Rujan 2009, 00:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Citat: 9a4w  u 28. Rujan 2009, 13:26:28
Sramota  od povjerenstva  a još veća sramota od IO  koji prihvaća takvu odluku.
73 Toma

Polako...

IO tek treba reći što misli o tome...

GG

9A3IV

Meni nije ništa čudno da povjerenstvo donese takvu odluku. Ovo je dugotrajni način rada HRS-a. Što god bilo nemojmo se zamjerati nikome, nemojmo nikad spomenuti konkrektno ljude, nemojmo nikad nekog kazniti. Kad je Miličić podnio prijavu protiv ometača na R6 što se desilo? Ništa. Ljudi i dalje normalno rade na opsegu. Kad se radi bez važeće dozvole za rad što HRS poduzima? Ništa. Kad se psuje na opsegu, upotrebljavaju ne radio-amaterski znakovi nego znakovi sa CB-a što HRS poduzima? Ništa. Kad se radi iz portabl lokacije a ne daje se /p što HRS poduzima? Ništa. Kad se radi sa nedozvoljenim snagama (priznajem malo teško dokazivo, ali netko kad tad se netko izlane) što HRS poduzima? Ništa. Kad se ometa radio-amaterski balon što HRS poduzima? Ništa.  Mislim kako netreba dalje nabrajati. HRS kao organizacija ne želi ili ne može utjerati red među 9A amaterima. Ovo što se desilo u kupu i što je povjerenstvo donjelo kao zaključak je samo zadnja stvar od mnogo njih koje su dovele do toga kako je danas.
Poznajem neke ljude koji su u rukovodstvu HRS-a, sad ili one koji su bili prije. Svi su oni sami za sebe jako dobri kao ljudi, puni entuzijazma i volje. Ali kao skup ljudi djeluju jako loše. Ima li netko hrabrosti reći otvoreno bobu bob a popu pop? Koliko se sjećam, nedavno je bilo na vjestima da su dvije postaje iz 9A diskvalificirane zbog pokušaja prevare, ali takmičenje nije poništeno.
Damir
SVE ILI NIŠTA

9A9L

Leone, jel' ti stvarno ne razumiješ o što si napisao i na što sam ti odgovorio?

Pročitaj moj citat i odgovor na njega.

Gorane.
Jesi li ti negdje primjetio da su e-mailovima donesene odluke po prijavi 9A9L protiv organizatora Pokuplja i da se o toj prijavi raspravljalo. Naravno da nigdje ne vidim da tako nesto pise....osim ako ti imas neki drugi tekst.
Prema tome ajd procitaj ponovo.  I usput organizator Acivity kontesta je HRS a organizatori svih ostalih su samo suorganizatori. Prema tome glavnu rjec ima HRS.
A sto se tice ove papazjanije od HR KUP-a zna se kako se to treba rjesiti. Svako ima pravo dati bodove kome zeli. Nitko nemoze dokazati da je netko nekoga cuo ili nije. To cak nema ni veze sa HAM SPIRITOM jer nije bilo ometanja namjernog. A posto je natjecanje svatko ce dati bodove svom klubu i svom timu (po Propozicijama). Ono sto je evidentno je brkanje brojeva od strane 9A1CAL i istovremeni rad 9A7V na ssb i cw uz brljanje po logu sto UBN pokazuje. I po mom misljenju je DQ za obadvije stanice a za 9A1CAL i brisanje svih veza. I to je najpostenije i jedino sto se moze dokazati.
Ostalo sa brojevima i raportima po pravilniku.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Cak ni na ovoj predocenoj na web stranici nije verificirana nijedna odluka koja je mozebitno donesena telfonski ili e-mailovima.

Leone, onda se moraš bolje koncentrirati kad pišeš, jer si napisao ono gore. Jasno da ništa o Pokuplju nisam ni ja vidio, ali ti si napisao da NIJEDNA odluka nije verificirana.

Iako, ako HRS nije organizator Pokuplja, o tome ne treba ni donijeti odluku, jer je to jednostavno tako.

Predlažem da se suzdržimo od osobnih prijedloga za DQ i pustimo da IO kaže svoje.

Nedoumica ima dosta, kako regulatorne, tako i moralne naravi.

GG

9A4OE

Gdje u pravilima za spomenuto takmicenje se spominje diskvalikacija i tko ju moze donijeti?
Gdje u pravilima pise na osnovu cega se nekome mogu oduzeti bodovi ili pojedine veze proglasiti nevazeccim?
Gdje u pravilima pise kome se podnose zalbe na takmicenje?
Gdje u pravilima pise koji je rok za zalbe?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3LI

Citat: 9a4oe  u 29. Rujan 2009, 10:27:29
Gdje u pravilima za spomenuto takmicenje se spominje diskvalikacija i tko ju moze donijeti?
Gdje u pravilima pise na osnovu cega se nekome mogu oduzeti bodovi ili pojedine veze proglasiti nevazeccim?
Gdje u pravilima pise kome se podnose zalbe na takmicenje?
Gdje u pravilima pise koji je rok za zalbe?

Eto ti ga na !
;D ;D ;D ;D
Citat:Zbog svega navedenog Povjerenstvo rezultate ovogodišnjeg Hrvatskog
radioamaterskog kupa poništava zbog destruktivnog ponašanja manje skupine
takmičara čiji su rezultati takmičarskog nemorala nenadano dostigli tako visoku
negativnu razinu koja više ni uz najbolju volju i znanje ne dozvoljava rekonstrukciju
poštenog plasmana, a čija zbrojena destrukcija na kraju dovodi do poništenja
jednog od najznačajnijih hrvatskih takmičenja.

A jel u nekom od pravila piše da se može poništiti ?
:P
Stara narodna, bolje ne kopat po drxxx !
8)

9A3LI

Citat:7. Za održavanje Kupa 2010. godine predlaže se da posebno organizirano Povjerenstvo
prati i snima odvijanje Kupa u skladu s raspoloživim tehničkim uvjetima te da vrlo strogo
kažnjava svako kršenje pravila rada i hamspirita.

Uz ovo ja bi dodao da se napravi združena vježba sa HV.
Npr. radio lociranje svakog sudionika da se ne ponovi kako se daje neki rijetki množitelj
a sjedi se doma u PPSu.
Nama korisna informacija a njima prava realna vježba.
;D ;D
Tko se uspije dobro sakriti dobiva posebnu nagradu HRSa i HVa !
8)  8)

9A2US

Citat: 9A3LI  u 29. Rujan 2009, 14:55:58
Citat:7. Za održavanje Kupa 2010. godine predlaže se da posebno organizirano Povjerenstvo
prati i snima odvijanje Kupa u skladu s raspoloživim tehničkim uvjetima te da vrlo strogo

Npr. radio lociranje svakog sudionika da se ne ponovi kako se daje neki rijetki množitelj
a sjedi se doma u PPSu.
;D ;D
8)  8)

vidiš vidiš...mogao bi im ja posuditi skupu i sofosticiranu opremu i zaradit koju kunu ..  ;D

9A4QV

Predlažem da se uvede nova kategorija, i to već u ovom održanom natjecanju, kategorija "Muljatori - no limit" i da se kontraverzne postaje odlukom komisije prebace u tu kategoriju a svi ostali bi zadržali svoje plasmane bez oduzimanja ikakvih bodova. Time ne bi bili oštećeni ni jedni ni drugi.

Naravno, u kategoriji Muljatori - no limit nagrađivala bi se prva tri mjesta sa posebnom nagradom najdomišljatijem muljatoru, titula Circumvenio optimus - muljatorix.

Molim da razmotrite ovaj prijedlog, riješiti će mnoge nedoumice  8) 8)

QV

9A2JG

Ne može IO "tek reći što misli o tome" , kad prvi među jednakima sjedi na čelu Povjerenstva. Sramota !

Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3VV

Citat: 9a4qv  u 29. Rujan 2009, 16:13:48
Predlažem da se uvede nova kategorija, i to već u ovom održanom natjecanju, kategorija "Muljatori - no limit" i da se kontraverzne postaje odlukom komisije prebace u tu kategoriju a svi ostali bi zadržali svoje plasmane bez oduzimanja ikakvih bodova. Time ne bi bili oštećeni ni jedni ni drugi.

Naravno, u kategoriji Muljatori - no limit nagrađivala bi se prva tri mjesta sa posebnom nagradom najdomišljatijem muljatoru, titula Circumvenio optimus - muljatorix.

Molim da razmotrite ovaj prijedlog, riješiti će mnoge nedoumice  8) 8)

QV

ZA!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4OE

Niti jednog odgovora na postavljena pitanja!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A8DU

Citat: 9A2US  u 29. Rujan 2009, 16:11:16
Citat: 9A3LI  u 29. Rujan 2009, 14:55:58

a sjedi se doma u PPSu.
;D ;D
8)  8)

vidiš vidiš...mogao bi im ja posuditi skupu i sofosticiranu opremu i zaradit koju kunu ..  ;D
Bravo majstore odlična ideja,ali ja imam bolju!!!! pošto smo punopravna članica NATO saveza,treba se obratiti sa jednom zamolbom, načelniku združenog zapovjedništva za Evropu,glede korištenje ,AVAKSA za potrebe radioamaterskog natjecanja u ljepoj našoj,naravno u AVAKSU bi sjedio cjeli izvršni odbor sa dva moderatora,HV bi im za tu potrebu dao na revers ,UHERE I NAGRE....
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3IV

Po običaju, jako ozbiljna i bitna tema, ali okreni sve na zaje.....ju neka se ljudi smiju i sve zaborave. Od onih koji bi trebalo nešto odlučiti i napraviti ni riječi. Šuti dok se ne zaboravi, pometi sve pod tepih. Tako i tako će se pojaviti nešto drugo pa će se sve zaboraviti. Sramota

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A6R

Neznam čemu ovolika halabuka oko tog namještanja?Pa većina nas zna de se to radi već godinama.
I ništa se poduzelo nije.Pa nek ovih 95% i dalje učestvuje i daje punte ovima šta ih varaju.Jel se to zove mazohizam ili tako nekako?Nekakva vrsta uživanja očito je.Prema tome-ko voli nek izvoli.Ne vidim problem.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!