• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2009

Autor 9A3LI, 28. Rujan 2009, 00:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A3LI

Citat: 9A6AA  u 27. Rujan 2009, 23:59:23

I tako 10 puta.
U hrvatskom jeziku pravilno je natjecatelj, natjecanje...

Dobro, jel to toliko bitno ?
Znaci da je veci problem pravopis od napisanog ?
Pa ponistiti NATJECANJE je velika sramota ali ne vidjeh zbog koga je to napravljeno.
Istina da mene kontesti, pardon, natjecanja zanimaju na nivou ispijanja pive iza operatora
pa na CRO CC web stranici nisam registriran i ne znam detalje.
A na sluzbenom forumu pa i dokumentu ne vidim zbog koga je natjecanje ponisteno.
Ajmo, znakove na sunce !

Meni nije jasno, ako je npr. od 80 ucesnika trebalo 70 diskvalificirati zasto to nije ucinjeno ?
Jel bi netko bio mnogo uvrijedjen pa bolje ponistiti NATJECANJE nego vecinu diskvalificirati ?
Cudno ..
A zapravo i nije ..
:P

9A3TY

Mislim da je svima jasno da se prekršitelji pravila moraju sankcionirati, no da se "nenamjerna nepažljivost ili pak tehničko neznanje korištenja računala" kažnjava zabranom sudjelovanja u natjecanjima 2 godine - to ne mogu drugačije okarakterizirati nego kao skandalozni prijedlog.

A odluku da se "zbog destruktivnog ponašanja manje skupine" poništi cijelo natjecanje je pak biser bez premca. Da, tako ćete zaista pokazati zločestim dečkima tko je gazda. Pa neće se oni osjetiti zakinutim i razočaranim nego ona velika većina koja je pošteno sudjelovala u natjecanju i za to očekivala određeno vrednovanje svog truda. A o "stimulaciji" mladih da i ne govorim. Ako se ovakve poruke šalju s vrha HRSa onda smo stvarno u gabuli. 

Nedavno sam s kolegama razgovarao na temu "not in log", "wrong serial number" i sličnih stvari u našim logovima. Mislim da se svakome to može dogoditi. A naročito početnicima koji tek startaju u natjecanjima. Zar ih zato treba tako rigorozno kažnjavati? Mislim da ne. Jedno je evidentna namjera da se drugome nanese zlo a sasvim nešto drugo je nenamjerna greška. Svrstavanjem te dvije različite stvari u isti koš obezvrjeđuje se rad svih vrijednih instruktora na tečajevima i svih starijih operatera koji pomažu mladima da se uhodaju u ovaj divni segment radioamaterizma - natjecanja.
Zar bih se ja trebao ljutiti npr. na 9A5W jer sam ga upisao u log prošle godine u IOTA-i a on mene nije? Pa naravno da ne. Ljudi smo, a ljudi griješe. Možda sam baš ja napravio previd u tom trenutku. Ljutim se samo na one koji mi odrape cw kao da rade MS ne poštujući osnovno pravilo da prilagode svoju brzinu mojoj ako sam već ja zvao CQ. Znam da im je vrijeme bitno ali zar nije bitnije da primim ispravne podatke i da ih ne moraju ponavljati više puta dok ih uspijem na jedvite jade primiti? Ljutim se i na to što se u natjecanjima ne držimo pravila da se u svakoj i baš svakoj relaciji ponove znakovi oba sudionika jer bi tako bilo puno manje "not in log" grešaka.

Iskreno se nadam da će organizator ipak shvatiti težinu ovih prijedloga i NE usvojiti ih, već naći snage i načina da se sa neamaterskim ponašanjem razračuna na adekvatan način.

73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Obzirom da su se reakcije na "rezultate" ovogodišnjeg Hrvatskog radioamaterskog kupa počele neorganizirano provlačiti na sve strane, ajmo ih kanalizirati kroz ovu temu.

Predlažem da umjesto brojenja dlaka na jajima pročitamo odluku IO HRS vezanu za predmetno povjerenstvo i očitovanje povjerenstva i u tom smislu krenemo dalje.

Moja žalba na ovo putuje danas u HRS, ali je neću raspravljati naglas.

GG

9A9L

Mislim da je svima jasno da se prekršitelji pravila moraju sankcionirati, no da se "nenamjerna nepažljivost ili pak tehničko neznanje korištenja računala" kažnjava zabranom sudjelovanja u natjecanjima 2 godine - to ne mogu drugačije okarakterizirati nego kao skandalozni prijedlog. rece Ivo 9A3TY.

Ma bilo bi to drugacije da recimo treba diskvalificirati nekoga iz nekog manjeg kluba (Zadra ili Sibenika) koji nose samo po 1 (jedan) glas na izborima. I nemaju atraktivne lokacije i antene i uredjaje i operatore za HQ. A jos vaznije ako nema dovoljnu glasacku masineriju. Ali zamisli kako bi bilo da se diskvalificiraju Varazdinci. To si mogu dozvoliti oni iz ARRL-a ili CQ ali ovdje doma.....malo paprike.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3LI

Citat: 9A9L  u 28. Rujan 2009, 07:01:55
A jos vaznije ako nema dovoljnu glasacku masineriju. Ali zamisli kako bi bilo da se diskvalificiraju Varazdinci. To si mogu dozvoliti oni iz ARRL-a ili CQ ali ovdje doma.....malo paprike.

Evo zamislio sam !!!!
To bi bilo odlicno !  ;D ;D
Ako su krivi, tada bi bilo i posteno!!  ;D ;D
Ovako je vrlo neposteno prema ostalima.
>:(

9A3LI

Citat: 9a6c  u 28. Rujan 2009, 05:29:48
Moja žalba na ovo putuje danas u HRS, ali je neću raspravljati naglas.

Zašto ?
???

9A9L

Pitas zasto? Trili,
Pa valjda nije ugodno kad se docepas (posteno) prvog mjesta u kategoriji a netko te bez prava na obranu baci u KOŠ.
Kalimero....prava pravcata nepravda.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Citat: 9A9L  u 28. Rujan 2009, 07:44:14
Pitas zasto? Trili,
Pa valjda nije ugodno kad se docepas (posteno) prvog mjesta u kategoriji a netko te bez prava na obranu baci u KOŠ.
Kalimero....prava pravcata nepravda.

Leone, nije u tome stvar, mislio ti što te volja.

Usvajanje ove odluke kao konačne ima mnogo dalekosežnije posljedice od ovog što se trenutno može vidjeti. Pokušaj zbrojiti 2+2 pa ćeš se dosjetiti.

Samo mislim da se ovakve stvari trebaju rješavati na pravom mjestu, ne na forumu - dakle pravac IO HRS.

Olako politiziranje na temu ove odluke također nije OK, čemu apostrofirati "Varaždince"?

GG

9A3LI

Citat: 9a6c  u 28. Rujan 2009, 07:49:11

Samo mislim da se ovakve stvari trebaju rješavati na pravom mjestu, ne na forumu - dakle pravac IO HRS.

Dobro neka bude IO ali da ponovimo:
Citat:Erozija i pad hamspirita nije samo naša specijalnost, ona je uočena i u velikim
međunarodnim takmičenjima, ali to nam je slaba utjeha. No, organizatori spomenutih
svjetskih takmičenja su se odlučili obračunati s takvim pojedincima i stati na kraj daljnoj
eroziji hamspirita. Istu takvu odlučnost, u našem podneblju, trebamo iskazati i mi jer
zatvaranje očiju pred takvim pojavama će dogodine dovesti do još težih, izraženijih i
rasprostranjenijih negativnih pojava.

Zbog svega navedenog Povjerenstvo rezultate ovogodišnjeg Hrvatskog
radioamaterskog kupa poništava zbog destruktivnog ponašanja manje skupine
takmičara
čiji su rezultati takmičarskog nemorala nenadano dostigli tako visoku
negativnu razinu koja više ni uz najbolju volju i znanje ne dozvoljava rekonstrukciju
poštenog plasmana, a čija zbrojena destrukcija na kraju dovodi do poništenja
jednog od najznačajnijih hrvatskih takmičenja.

Dakle IO imenuje nakupinu koja treba riješiti problem.
Problem formalno riješen ali iz te odluke se ne vidi ništa.
Manjina terorizira većinu ?
Zbog manje skupine "nestašnih" poništeno natjecanje koje je baš postalo sve
brojnije po broju sudionika, zanimljivo.
Ako je manja skupina, zašto se ne zna tko su ti ?
Po meni povjerenstvo nije napravilo posao do kraja.
Pa zašto onda organizatori svjetskih natjecanja ne ponište natjecanje već
zamisli, diskvalificiraju nestašne i objave njigove pozivne oznake  ???

Ko to ne dozvoljava i zašto ?
Jel to tako veliki problem ?

Olako politiziranje na temu ove odluke također nije OK, čemu apostrofirati "Varaždince"?

hehe, Leon je to na brzaka jer su oni poznati ko stare poštenjačine !
;)
Mogel je napisati i Virovitičani ali ...  ;D

9A2D

Najgore je reći svinji da je svinja i kurvi da je kurva.

73 de 9a2d

9A3VV

Citat: 9a2d  u 28. Rujan 2009, 09:50:57
Najgore je reći svinji da je svinja i kurvi da je kurva.

73 de 9a2d
Točno! Kolega 9A3LI je tražio pozivne oznake onih zbog čijih je svinjarija (očigledno namjernih!) natjecanje poništeno i mislim da su radna skupina i IO tu debelo pogriješili poništivši natjecanje umjesto da objave točne podatke o počiniteljima i potom njih ne samo diskvalificiraju iz ovoga natjecanja nego trajno iz svih natjecanja u organizaciji HRS-a. Tako bi se dotičnima pokazalo da se lopovluk ne isplati! I tu bi odluku trebalo učiniti dostupnom širem auditoriju preko dobro posjećenih amaterskih portala u svijetu - nek' se zna! Pa neka se takvim majstorijama služe i u drugim natjecanjima... To je najmanje što su radna skupina i IO HRS-a trebali uraditi kako bi zaštitili dignitet natjecanja i one koji su u natjecanju pošteno radili.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

...
...
GG
Mislim da bi gospoda iz IO i radne skupine mogli malo i ovo pročitati i vidjeti što baza misli, koristilo bi im kod preispitivanja odluke jer se iskreno nadam da će je preispitati i donijeti drugu - pravedniju od ove. Uostalom, forum je vox populi kojega ne bi trebalo olako ignorirati.
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3LI

Citat: 9A3VV  u 28. Rujan 2009, 10:48:25
Točno! Kolega 9A3LI je tražio pozivne oznake onih zbog čijih je svinjarija (očigledno namjernih!) natjecanje poništeno i mislim da su radna skupina i IO tu debelo pogriješili poništivši natjecanje umjesto da objave točne podatke o počiniteljima i potom njih ne samo diskvalificiraju iz ovoga natjecanja nego trajno iz svih natjecanja u organizaciji HRS-a. Tako bi se dotičnima pokazalo da se lopovluk ne isplati! I tu bi odluku trebalo učiniti dostupnom širem auditoriju preko dobro posjećenih amaterskih portala u svijetu - nek' se zna! Pa neka se takvim majstorijama služe i u drugim natjecanjima... To je najmanje što su radna skupina i IO HRS-a trebali uraditi kako bi zaštitili dignitet natjecanja i one koji su u natjecanju pošteno radili.

Aj, nebumo pretjerivali !
Nikoga ne treba trajno iskljuciti to nije potrebno.
Za ovo treba samo da se objavi lista diskvalificiranih, njihove veze se ponistavaju i sa tim
izmjenama napravi novi poredak.
Probelm rijesen, idemo dalje !
(jel to neki problem??)
:)

9A2EY

Hmmm.... Hmmmm....
Zbog svega navedenog Povjerenstvo rezultate ovogodišnjeg Hrvatskog
radioamaterskog kupa poništava zbog .....

Natjecanje još nije poništeno, jer mi se čini da imenovano Povjerenstvo nema te ovlasti. Povjerenstvo može predložiti IO HRS da donese takvu odluku, ali ima još vremena da se sagledaju i posljedice takvog postupka. Ako se natjecanje ipak poništi, to znači da se poništava i HRS Super Kup. Tko može jamčiti da se iduće godine neće dogoditi nešto slično bez obzira koliko mjenjali pravila? Predlažem da se natjecanje ne poništava, da se rezultati objave kakvi jesu i da se objavi tko je i kako kršio pravila. Možda to bude škola.
73
      Željko 9A2EY

Reni! Živio QRP!

9A3VV

Citat: 9A3LI  u 28. Rujan 2009, 11:52:05
...
Aj, nebumo pretjerivali !
Nikoga ne treba trajno iskljuciti to nije potrebno.
Za ovo treba samo da se objavi lista diskvalificiranih, njihove veze se ponistavaju i sa tim
izmjenama napravi novi poredak.
Probelm rijesen, idemo dalje !
(jel to neki problem??)
:)
Pitanje je je li riješen. Isti će opet uraditi isto jer drugačije ne znaju ili neće znati. Pa će ih se opet diskvalificirati, pa će oni prvom prigodom uraditi opet isto. I tako unedogled...

Da baš ne potežem onu o ljutoj rani i ljutoj travi, ali kazna mora biti kaznom inače nema svrhe ni smisla.

Da, još ovo: ja nisam ljubitelj natjecanja pa me osobno ovo ne pogađa, ali nije pošteno prema onima koji zbilja pošteno odrađuju natjecanja ako se muljatorima omogući svaki puta iznova muljanje!
73 Damir 9A3VV