• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

TR4-W pitanjce za one koji rade s tim softwerom

Autor 9A2QP, 29. Srpanj 2009, 19:30:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

Pozdrav!
Dali netko radi sa tim softwerom TR4-W,interesira me kako preko radio com odn USB modema tastovati na CW-u RU FT100d.Nikako da ga natjeram da tastuje uredjaj a radi elektronac samog softwera na PC zvucnik(CAT se uredno konektira sa uredjajem). Koristim IC HAMCOM modem preko USB porta.Taj isti HAMCOM radi i tastuje uredjaj iz LOGGER32 keyer-a uredno (taj TR4W mi izgleda puno jednostavniji i zgodniji) Ajde ljudi pomagajte (nemam LPT port na malom ACER-u).Idem na more i imam brodicu na raspolaganju sa skiperom radio bih IOCE u Šibenskom akvatoriju.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

YT2CQ

Jel si podesio COM port u TR4W???

Settings/CAT and CW keying/Radio 1 < tu imas podesavanje za CAT i CW/PTT

9A2QP

jesam jer mi CAT radi ali nikako da proradi i CW ma probao sam sve prekidace u setup-u ukljuciti kad rts  ukljucim na ON onda mi je stalno na predaji kad winkwy ukljucim nista nece tastovati ma dobro radit cu sa LOGGER32 idem na more i radit cu sa 15 tak otoka i otocica IOCA pa sam pomislio da je to najjednostavniji softwer s kojim sam dosad radio i zgodan i expeditivan a mozes makroe napisati kaj ti odgovara te bi za to kaj meni tam treba bilo najzgodnije i stvarno radi predivno ja sam ga vec nekoliko puta u takmicenju koristio ima puno pravila za razna takmicenja pa na kraju obracuna bodove i sve je OK.Bas je steta kaj to nemogu otkriti a help je zasad barem na Ruskom a ja neznam ni procitati a kamoli prevesti ruski hi hi...Daj ako se ti sluzis time pomozi da proradi jos do 5.8.09 kad pocinje turneja po otocima..  Hvala na pokusaju jos cu se ja igrati mozda otkrijem tu tajnu.
73 de 9A2QP Joe

9a6c

Skretanje je s teme, al  SDX od EI5DI predviđen je za ekspedicijski rad, lako se podešava, CW/PTT radi OK, podržava sve znane uređaje itd...
Iako, Na otoku je papir zakon, A4, tvrde korice i vozi...

GG

9A5CW

Citat: 9A2QP  u 30. Srpanj 2009, 15:30:28
jesam jer mi CAT radi ali nikako da proradi i CW ma probao sam sve prekidace u setup-u ukljuciti kad rts  ukljucim na ON onda mi je stalno na predaji kad winkwy ukljucim nista nece tastovati ma dobro radit cu sa LOGGER32 idem na more i radit cu sa 15 tak otoka i otocica IOCA pa sam pomislio da je to najjednostavniji softwer s kojim sam dosad radio i zgodan i expeditivan a mozes makroe napisati kaj ti odgovara te bi za to kaj meni tam treba bilo najzgodnije i stvarno radi predivno ja sam ga vec nekoliko puta u takmicenju koristio ima puno pravila za razna takmicenja pa na kraju obracuna bodove i sve je OK.Bas je steta kaj to nemogu otkriti a help je zasad barem na Ruskom a ja neznam ni procitati a kamoli prevesti ruski hi hi...Daj ako se ti sluzis time pomozi da proradi jos do 5.8.09 kad pocinje turneja po otocima..  Hvala na pokusaju jos cu se ja igrati mozda otkrijem tu tajnu.
Jel na istom portu CW/PTT i CAT ? ;) Budes se namucio...

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A2QP

da na istom portu ali u LOGGER32 nema problema tamo je isto pa radi.Ima inace CAT usb interface za FT100 i radi mi sa svim dosad programima osim sa TR4W s njim opet CW ne radi (mislim tastovanje) ah nista radit cu s logger32 kaj je tu je.sad trenutno probam sa IC  Hamcom-ovim modemom i on radi sa CAT ali nemogu ga privoliti na cw tastovanje .Ma nigdje nisam vidio hardwer (modem) za tastovanje CW sa TR4W mozda treba tu nesto posebno uciniti jer kad ukljucim u setup-u na TR4W CW preko rts onda mi stalno prelazi na predaju (e ja imam NPN na tastovanju pa mu mozda saPNP treba inverzno vidis nisam to probao)To sve radi preko USB porta a com je virtualni COM6.Jos cu si dati malo truda pa cemo vidjeti LOGGER32 je ok i u pricuvi hi hi...
Decki hvala na sugestijama i pomoci.
73 de 9A2QP Joe