• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

IOCA WEB

Autor 9A6AA, 13. Veljača 2009, 18:42:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Mato, s obzirom na ustanovljeni (konačni?) broj otoka, da li možemo očekivati štampanje nove IOCA knjižice?

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3SM

Pozdrav Koki,
Pa kad lijepo pitaš evo pokušaću ti dati i odgovor na tvoje pitanje.
Dok smo spremali izmjenu IOCA pravilnika u razmjeni naših e-maila izmedju IOCA radne grupe pao je prijedlog da umjesto dosadašnjeg načina tj.knjižice pokušamo napraviti nešto novo na jednom mjestu i to je zamišljeno da bude IOCA CD DIREKTORIJ  na kome bi se našle sve informacije o IOCI.
Na tom CD bi bile: propozicije, listi otoka , slike izgleda diploma,plaketa i trofeja, galerija sa slikama otoka ( 9A7YY - stil) i neki dan čitam po web-u i naidjem na interesantnu stvar da se na jednom mjestu nađu sliker rada sa pojedinih otoka što je po meni jako interesantno i zanimljivo za pogledati.

Ovo je za sada ideja na kojoj se trenutno radi.

Vjerovatno će se i sada pronaći netko da kaže kako on nema PC pa mu to ne odgovara pa ćemo i takvima iznaći mogućnost da im se pomogne.

Ovo je sad informacija iz prve ruke ali bez datuma završetka pa mislim da nema potrebe požurivati ništa jer se time ne pomaže niti ubrzava bilo što.
Pozdrav svima
Mato - 9A3SM 

9A6AA

Citat: 9A3SM  u 27. Veljača 2009, 14:49:15
... to je zamišljeno da bude IOCA CD DIREKTORIJ  na kome bi se našle sve informacije o IOCI.
Na tom CD bi bile: propozicije, listi otoka ,...

Nerijetko nadobudni aktivator, kakav sam i sam, odluči "u hodu" promijeniti otok (ili otoke) koji je naumio aktivirati.
I što da on tada napravi s tim CD-om?
Da ga vrti na prstu?
Ili da zove "pobočnika" kojega nema kad ga netko treba?

Dvaput je dvaput, al' papir je papir.

"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 27. Veljača 2009, 15:04:23

Nerijetko nadobudni aktivator, kakav sam i sam, odluči "u hodu" promijeniti otok (ili otoke) koji je naumio aktivirati.
Da ga vrti na prstu?
Ili da zove "pobočnika" kojega nema kad ga netko treba?

Nitko neće trebati zvati "pobočnika". Neće IOCA (više) počivati samo na jednom čovjeku.
A i zašto bi netko zvao "pobočnika", pa nije pobočnik bog i batina. Podatke koje ima pobočnik će imati i svaki onaj koji to bude htio. Bez razlike da li mi se sviđa njegova faca ili ne. Tako da nadobudni aktivator može slobodno doma zvati ženu da mu pogleda kojem otoku pripada neka CI-referenca ili CI-referenci naziv otoka.

Nisam od one vrste ljudi koja nešto što stvori čuva samo za sebe i svoje bližnje. Dapače, drago mi je ako moj rad na nečemu može koristiti svima bez obzira na nacionalnu, vjersku i inu pripadnost ili seksualnu orjentaciju.  ;)

Nadam se da sam bio jasan, osobne animozitete ostavimo po strani, nije im ovdje mjesto.

9A6AA

Citat: 9A6AA  u 27. Veljača 2009, 15:04:23
Citat: 9A3SM  u 27. Veljača 2009, 14:49:15
... to je zamišljeno da bude IOCA CD DIREKTORIJ  na kome bi se našle sve informacije o IOCI.
Na tom CD bi bile: propozicije, listi otoka ,...

Da ga vrti na prstu?

Dvaput je dvaput, al' papir je papir.

OK, izbacili smo pobočnika iz pitanja, no ono i dalje stoji. Naime, što da radi onaj tko nema ženu? Da se prije toga oženi?

Tko je govorio o animozitetima?
Očigledno računaš po sebi.

"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 27. Veljača 2009, 15:55:29

Tko je govorio o animozitetima?
Očigledno računaš po sebi.

9A3SM

I za to ima odgovora,
Slažem se sa Brankom da je vrijeme JEDNOG ČOVJEKA koga je trebalo zvati ili moliti da mu se dodijeli novi CI broj prošlo pa će svaki onaj tko planira ići na neki od otoka biti spreman i pripreman ( to znači da uz sve potrebno za akciju ima i isprintanu listu otoka tog područja)da to i napravi i da ga ništa ne može iznenaditi, a poznavajući tebe znam da ćeš se ti snaći.
Žena nije predvidjena u propozicijama ali zna dobro doći za spremanje sendvića i logistiku ... kao i izbacivanje mog Pobočnika jer bez njega i njegove pomoći nebi bilo dosta toga.

Papir je svetinja kako god gledamo jer bez obzira na sve kompjutore bez papira nema ništa pa će on u svakom pogledu opet dobro doći.

Pošto ti Emire jako dobro znaš kako je radjena zadnja IOCA knjižica tj. koliko si ti mogao uticati (jako malo ) da ona više izgleda radio -amaterska nego reklama Hrvatske turističke zajednice onda mislim da ipak ovdje možemo sami sebi iskreirati ono što želimo i hoćemo i da u CD stavimo sve ono što nam može pomoći.
Uz CD i dalje će ostati sve ovo i na IOCA web stranici pa sam mišljenja da svaki dobro namjeran aktivator će se znati snaći i spremiti za svoj pothvat.

Još uvijek ima šanse za slanje prijedloga i  ideja koje se mogu dodati na CD pa ćemo vidjeti da li se uklapa ili ne u ovo što smo osmislili za sada.

Mato

9A6AA

Napisao opširno, a ono - ne može se poslati iz ovog ili onog razloga... Marko, Marko,,,,

Dakle, ukratko:

Zašto svatko misli da demokracija počinje i dolazi tamo gdje on započinje (ili nastavlja) s radom?

Niste shvatili poantu. Nisam govorio o dodjeli novih brojeva. Od kuda to? Riječ je o situaciji kada se čovjek dobro pripremi, ali se tijekom puta dogode nepredviđene stvari, a tada mu IOCA knjižica dobro dođe. Ma kakav JEDAN ČOVJEK?. Prošle godine JEDAN IOCA ČOVJEK proglasi jednu ekspediciju "najgorom aktivacijom u 2008" - pa osta živ. A "IOCA pobočnik" je...

"DX never sleeps..."

9A3SM

O demokraciji nitko nije riječ rekao ili bar NE ja ... tu ti je ćorak ...
O pripremi, ona može biti dobra,nekakva ili nikakva i tu postoji rješenje isprintaj si listu,plastificiraj da je zaštitiš od vode i ide u tvom koferu zajedno sa stanicom ... jednostavno i rješivo .. i nemoj mi na pobočnika jer nas dva smo samo slijed nečega od prije , a nismo izmišljali svijet ( možda jesmo nešto popravljali)

Hajde ti sad razmišljaj o otocima dok ja idem gledati film.

Mato

9A2Y

A Mate puno si mi drag,ali jako me podsjećaš na našeg ministra turizma,mislin da se zove Beus.Ni nikad smoči noge u more,a vodi nan turizam.To ti dođe više kao politčka,negom li operativna funkcija.
       73 9A2Y

9A7YY

9A2JG

Mato, i ostali, hvala na informacijama, ali, bez uvrede, to nije poanta.
Ili, da pojednostavnim, zar se ne bi moglo (čekajući CD, ne Godota!) štampati par žutih listića u sredini časopisa, sa svih 1001 otokom. Ne mora biti, a ni (pretenciozno) nazivati se knjižicom, bitno je da posluži.
Nemojmo da nezaobilazna usporedba o konačnom broju otoka sa Pričom iz 1001 noći - ostane priča. Hvala.

73, Koki 9A2JG

9A3SM

Bok Koki,
mislim da ideja nije loša pa ću provjeriti sa našim meštrom od časopisa da li je to izvedivo i da li se to može ubaciti za prvu pomoć unutra.
Javiću ti povratnu informaciju.
VY 73 de Mato

9A2JG

Nadam se da vidite da je na HR staro stanje! Uvažavajući napisanu činjenicu da je u tijeku prijenos podataka na IOCA stranicu, ipak upada u oči da su (za sada) preneseni prastari podaci tj, poslije kojih je VEĆ bilo novo stanje, na staroj stranici.
73, Koki 9A2JG

9a6c

Citat: 9A3SM  u 28. Veljača 2009, 22:00:46
Bok Koki,
mislim da ideja nije loša pa ću provjeriti sa našim meštrom od časopisa da li je to izvedivo i da li se to može ubaciti za prvu pomoć unutra.
Javiću ti povratnu informaciju.
VY 73 de Mato

Evo meštra od kiselog kupusa...

Bilo bi zgodno da se o ovakvim stvarima ne razglaba po forumu, već nekako manje transparentno. Što bi značilo da se nova lista i pravila IOCA programa trebaju najprije usvojiti od strane pokretača i izdavača pa kad postanu i službena, može se raspravljati o njihovom objavljivanju u različitim medijima. A koliko znam, IO još nije raspravljao o tome.

Prema tome, do daljnjega po starom.

QRX&QAP.

;)