• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kako vidimo rad HRS kroz ovu godinu dan

Autor 9A2Y, 12. Prosinac 2008, 20:18:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Da bi se barem donekle moglo odgovoriti na pitanje postavljeno u naslovu ove teme, potrebno je zaviriti u Program rada za 2008. godinu. A njega nema na HRS-ovoj web stranici, gdje bi trebao biti (www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1330&Itemid=668 ). U njemu je puno toga obećavano, a tko će se sada toga sjetiti.

Nema ptičice da ga objavi...

I to je dio transparentnosti kojom se uoči izbora mahalo, zar ne?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Vidiš da si i ti u dvojbi, Markotić, ili Kovarik. Odluči se...

Ne vidim da sam ja u dvojbi, Ali u naslovu se govori o HRS-u pa onda o izboru dopredsjednika, usput se ispostavi da imamo predstavnika u Skupštini HZTK i dva radioamatera u IO HZTK, a onda bi trebali znati šta ćemo s predsjednikom?

Baš me zanima šta si odgovorija toj dvojici koji su te zvali... To je ono što zbunjuje, da izvineš...

I eto...

GG

9A2NO

Dobar dan društvo!
Vidim da je sve zemeteno ovo temom pa da i ja dodam neka svoja razmišljanja glede rada HRS-a:

ČASOPIS: Dobar je. Ima zanimljivih članaka. Kasni ( uvjek je kasnio, nije specijalnost ovog vodstva HRS-a). Redizajn nije mogao promjeniti nešto bitno - kakvi prilozi takav časopis. Ocjena 4.

QSL biro: Manager radi svoj posao. Ne odustaje od svoje politike koja se nekima ne sviđa najviše ( "hoću svoje QSL-ke što prije" - da ne kažem odmah ). Biroi koji samo primaju kartice neće dobiti naše. To je u redu. QSL.manageri koji samo primaju kartice preko biroa, a ne šalju preko biroa vraćaju se već od našeg biroa. I to je u redu. Zašto mastiti masnu gusku. Ocijena 5.

DIPLOME: Vrlo loš dizajn.  Osim IOCA-e diplome ( koja je prije nekoliko godina redizajnirana a prije toga je bila loša ) koja je odlična. Ostale diplome HRS-a izgledaju nikako, šablonske ( dizajnirane sve za 5 minuta). Trebaju hitni redizajn - ugledajte se na IOCU. Ocijena 2 ( IOCA 5 ).
TAJNIŠTVO: Ljiljana je konstanta - ocijena 5+ ( uvijek će pomoći i uraditi sve što može i uvijek je ljubazna). Tajnica ( kontaktirao sam je nekoliko puta ) nemam primjedbe. Ocijena 4 ( ne poznam ju dovoljno da bih mogao biti zadovoljan ili nezadovoljan ).

RAD HRS-a: najteži dio. Netransparentan i večini nepoznat. Osim uspješnog posredovanja i pomoći pri kupnji radio uređaja i organizacije u Cavtatu. Od svega drugoga malo znam. Na stranicame nema informacija da bih se mogao pozvati - to ste obećali a niste odradili. Forum je bio pun prepucavanja oko R2 a konkretnih obavijesti (" to je tako jer je tako i na tome se radi") nema.  Ocijena ( osim pohvaljenog ) 2.
Gospodo više kontaktirajte konkretno a zanemarite lupetanje i filozofiranje". Što jasnije kažete "tako i tako, zati i zato" biti će razumljivije i neće biti prostora za lupetanja. Više "glasno razmišljajte na stranicama HRS-a".

FORUM: Osim stvarnih radioamaterski tema -  ( kojih topici se izgube u šumi jadnih prepucavanja, blezgarenja i ispraznih filozofiranja.
Zafrkancija je zafrkancija ali jadi i bijeda ostaju jadi i bijeda.

Vjerojatno sa nešto ispustio ali meni manje bitno.

73, Dino

9A5K

Emire, izuzetno mi je drago da si baš ovo pitao, a ujedno se odnosi na ono što je napisao Dino.
Naravno da Program rada nije nikakva tajna, jednako kao što nisu ni svi ostali dokumenti
HRS-a, pa tako neće biti ni izvješće po istome.
Objavu tog dokumenta, kao i svih ostalih radi webmaster, na temelju dokumenata koje dobije iz Stručne službe,
ili ako baš želiš poimence, od tajnika Saveza.
I očito da na toj relaciji nešto ne štima, jer kao što je poznato, taj kao i mnoštvo drugih dokumenata postoji,
ovi koje navodiš su između ostalog bili i u materijalima Skupštine i nema razloga da nije dostupan na ovim stranicama apsolutno svima,
a isto se odnosi i na ostale materijale.

Zašto tome nije tako i gdje je zapelo u gore navedenoj relaciji, vidjet ćemo u ponedjeljak.

A do tada, upozorio bih na Statut HRS-a, Članak 45. Stavak 9.

73,
Krešo - 9A5K

9A6AA

Citat: 9A5K  u 13. Prosinac 2008, 11:54:54
... A do tada, upozorio bih na Statut HRS-a, Članak 45. Stavak 9...

Krešo,

U članku na koji upozoravaš nigdje se ne spominje web stranica HRS-a, ali je ona istaknuta na drugome mjestu:
Što rade članovi Uređivačkog odbora časopisa "Radio HRS" koji ujedno čine i Uređivački odbor WEB stranica Hrvatskoga radioamaterskog saveza? Zar nisu oni, odlukom Izvršnog odbora HRS-a, odgovorni za ono što je (ili nije) na web-u?
Jesu.

Ma, u stvari - nema veze. Tko će sada, u ovo predblagdansko vrijeme, čitati tamo neki Program. Važno je da su predsjednik i dopredsjednik HRS-a primili čestitke za odlično organiziranu IARU konferenciju u Cavtatu. Čestitam!
Kao i u nogometu: pamti se rezultat a ne igra...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Emire, ti kao da si pao kruške pa ne znaš o čemu se radi.

Ne znam što rade članovi Uređivačkog odbora časopisa RADIO HRS i glavni urednik zajedno s njima, samo znam da sam se ja javio na natječaj za glavnog urednika s nekim planom, programom i vizijom koji su trebali zadovoljiti devet kriterija navedenih u natječaju, pri čemu se ne sjećam da se  među njima spominjala web stranica HRS, s kojom onda kao i sada nemam nikakve veze. Ali ti to dobro znaš pa u tvom retoričkom pitanju počinjem sagledavati stvaran interes za nešto drugo.

Bez obzira što odlučio IO, ti osobno ili netko treći, ne smatram se odgovornim za nešto što nisam prihvatio. Mehaničku odgovornost, naravno, ne prihvaćam.

A kako je stvar s webom riješena, to ne znam pa ne mogu reći.

Jedino znam da s webom kao i do sada neću imati nikakve veze, s časopisom da.

A kako vidim, u članku se ne spominju ni časopis ni web stranica poimence, već samo obaveza informiranja što se može izvršiti na više načina, a?

Koji je veliki problem slijedeći na listi?

G

9A6AA

Gogo-san,

Umjesto padanja s krušaka i "sagledavanja (moga) interesa za nešto drugo" (ne daj Bože!), diskretno baci pogled:

www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1418&Itemid=2

Uređivački odbor WEB stranica

- Članovi uređivačkog odbora časopisa «Radio HRS» čine ujedno i uređivački odbor WEB stranica Hrvatskog radioamaterskog saveza zajedno s voditeljima pojedinih radnih grupa

- Za glavnog moderator foruma na web stranicama HRS-a imenuje se Saša Vincetić, 9A3AG

Jesu ti ga uvalili, a?

73

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A5K

Emire,

tvoje pitanje se odnosilo na službene dokumente HRS-a, koji se definitivno trebaju nalaziti u službenom dijelu ovih web stranica,
a mišljenja sam da sam bio dovoljno jasan o načinu na koji se isti trebaju naći ovdje.

Što se tiče ostalih vijesti, apsolutno smatram da je stvar dogovora tko i na koji način
može, želi i hoće kreirati i objavljivati pojedine članke na webu.
Malo dobre volje bi svakako dobro došlo.

Vezano uz pohvale za organizaciju konferencije koje smo ispred HRS-a zaprimili, one se odnose i upućene su HRS-u i svaki naš član ima za pravo
ponositi se njima. A rezultat su rada svih onih koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji konferencije i svima njima još jednom iskreno zahvaljujem.

Glede ovoga:

Citat: 9A6AA  u 13. Prosinac 2008, 15:03:35
Jesu ti ga uvalili, a?

Još jednom, lijepo bih molio da malo pripazimo na riječi i međusobno obraćanje na forumu.

Hvala unaprijed.

73,
Krešo - 9A5K

9A8DU

Citat: 9A1WW  u 13. Prosinac 2008, 10:30:57
Citat: 9A8DU  u 13. Prosinac 2008, 07:11:57
svi pokazatelji su u korist sadašnjeg predsjedništva
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

Mozda svi nevide dobro koji su to svi pokazatelji ???????

73 de Zeljko
Pozdrav,ako nisi u stanju sam vidjeti,zamoli susjedu možda ti pomogne.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Danas je 13.-i u mjesecu, 13 mjeseci "vladavine" aktuelnog vodstva HRS-a, početo u petak (za praznovjerne), nastavljeno u subotu, nadalje...

Sva postavljena pitanja su bez odgovora, pa ću morati pismeno na stručnu službu, poslije blagdana. To prvenstveno radi glasova i glasina o (ne)solventnosti Saveza, da ne rečem ružnu riječ blokade računa.

To što bi predsjednik sada htio laganini, poslije 13 mjeseci neinformiranja, nepotpunog informiranja u Kraljevici, kao sa Mesićem na kavu, ne ide.
Samo su na Titanicu svirali mađarski koncert dok je tonuo...

Sjećam se, prije nego se predsjednik i rodio , kako je pao Salvador Allende. Prvo mu je CIA, preko bankara, uskratila sve (kratkoročne i dugoročne) kredite. Zatim je vrbovala dvoje najvažnijih vođa, i središnjica, rudarstva i transporta. Epilog se zna, a dalo ga se naslutiti na kilometar.

Nerado se osvrćem na tuđe postove, jer ne poznam ljude, ali u moru beskorisnih, jedan mi je bljesnuo vjerodostojnošću izričaja. To je od 9A1WW. Naime, točno je čovjek pitao, koji su to pokazatelji.
Osim toga, nitko nije komentirao samohvalu da je Cavtat uspio. Bilo bi nekorektno, jer nemamo pravih informacija. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da nije u redu da hvale iznosi onaj koji je na platnom spisku HZTK. Ili se ja varam, a moram se varati, jer nijedno izviješće nije potpisano, hvala također, pa su otvorene sve opcije i dozvoljene špekulacije o autoru(ima).

Danas je sv.Lucija, zaštitnica slijepih i slabovidnih. Danas smo na misi molili za njezin zagovor, a ja bi dodao i da pomogne da slijepci uvide očito.

I za kraj, ali ne i krajnje, nije predizborna kampanja, kako neki žele, neki zazivaju, a treći misle da je gotova stvar.
Ljudi samo pišu ono što je trebalo u malim dozama svih proteklih 13 mjeseci.
Tada šutljiva većina ne bi zaobilazila dugačke postove.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A1WW

Citat: 9A8DU  u 13. Prosinac 2008, 16:54:51
Citat: 9A1WW  u 13. Prosinac 2008, 10:30:57
Citat: 9A8DU  u 13. Prosinac 2008, 07:11:57
svi pokazatelji su u korist sadašnjeg predsjedništva

Mozda svi nevide dobro koji su to svi pokazatelji ???????

73 de Zeljko
ako nisi u stanju sam vidjeti,zamoli susjedu možda ti pomogne.

Da stvar bude malo jasnija ja za sada nemam nista za ni protiv sadasnjeg predsjednistva.
Pokazatelje koje ti znas ja nevidim i sa sigurnoscu ti mogu potvrditi da nisam jedini koji slabo vidi.  Ako zelis, mozes nama koji slabije vidimo obznaniti te pokazatelje ili jednostavno sacuvaj tajnu samo za sebe.
Nerazumijem kakve veze ima moja susjeda s ovim?
SAVJT
pa cak da sam nesto lose ili krivo napisao (nesto s cime se ti ocito ne slazes) mozes me na fini nacin izvesti na pravi put. Ako neznas ili nezelis dati pametan odgovor bolje ti je nenapisati nista.
vy 73 de Zeljko

9A8DU

Pozdrav ,Koki rekao sam ja, Koki za predsjednika,Koki ja ovo ozbiljno ,siguran sam da bi ti sa svim svojim umijećem vodio ovaj radio amaterski savez u Hrvata,
nemoj reći Drago se šali, Koki tebi informacije radi,Drago kupio  jednu kuglu sve po osam,vidim tebe kao predsjednika u sljedećem mandatu.

Željko ja mislio da je tvoja susjeda radio amater?
ljepi pozdrav.Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

Svima su nam kad smo bili dica čitali Carevo novo ruho.Neću je prepričavati jer je svi dobro znamo kao i naš vrli glavni urednik.Čak je i jedan tekst u biltenu naslovio tim imenom.Zašto baš tim naslovom sad svi znamo.
Na kraju tog teksta on kaže da s obzirom da glasilo izlazi svakih 60 dana,posve je logično da događaje ne možemo pratiti na dnevnoj osnovi i da će se u njemu nalaziti prije svega tekstovi trajnije vrijednosti.
A sad šlag za kraj.Kaže"Nestrpljive upućujem na www.hamradio.hr gdje mogu naći DOVOLJNO TEKUĆIH INFORMACIJA O RADU HRS-A.
Ja primam te biltene i nisam se baš nešto načitao tih informacija a i ovdje je situacija ista.

S štovanjem

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A5K  u 13. Prosinac 2008, 15:53:55

...Još jednom, lijepo bih molio da malo pripazimo na riječi i međusobno obraćanje na forumu.

Hvala unaprijed.

73,
Krešo - 9A5K

Neizmjerno bih bio sretan ako bi tvoja molba bila uslišena te time današnji dan postane prekretnicom u međusobnom obraćanju na ovome Forumu.

I konačno, tko uređuje HRS-ov web, ako ne spomenuta ekipa (zbog koje padoh s kruške)?

By the way, navedena rečenica više je bila pjesnička figura a ne nešto što iskače iz uobičajenog žargona u našem svakodnevnom životu...

Pozdrav tvome Krešeku.

Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Ma naravno da je bila ne pjesnička , nego stilska figura... Taman posla da još padneš i s kruške... Ko se još vere po kruškama u našim godinama... I manji brežuljci postaju problem...

Kao što i sam predmnijevaš, odnosilo se na tvoj epoznavanje stanja stvari, glede činjenice da uredništvo časopisa ne uređuje web i to od samog početka. ne sliči na tebe da si to tek sad doznao, zašto je to baš sad postalo krucijalno pitanje opstanka HRS, pokazat će se tokom narednih dana ili u malo dužem vremenskom razdoblju.

Ma jel vidiš kak se fest lepo spominamo?

GG