• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Cavtat 2008

Autor 9A6AA, 14. Studeni 2008, 11:48:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2NO

Bok društvo u Cavtatu!

A posebno Emiru za odgovor...!?!

Baš me zanima hoće li netko od ovih predstavnika "egzotičnih" sudionika, sa kojima se voliš slikati, odgovoriti, ako im netko postavi pitanje, zašto njihovi savezi nemaju OUTGOING QSL biro. Vole se slikati po konferencijama i vole primati QSL-ke a svi se mi žalimo da im izlazni biroi ne rade...a zašto?
Baš sam znatiželjan. Ne mogu se baš svi izgovarati da nemaju para (ako mi imamo za biro a nismo prebogati). Ili OM's u njihovim zemljama žele pokriti štampanja karata sa $$ a ne žele plaćati članarinu za biro ...ili već što.

73, Dino

9A6AA

Citat: 9A2NO  u 18. Studeni 2008, 14:12:13
... zašto njihovi savezi nemaju OUTGOING QSL biro.

Pošalji mi e-mailom koje te zemlje zanimaju. Namoj da popis bude prevelik...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2NO

Bok!

Ma nije pitanje koje zemlje ja trebam.

Pitanje je to što većina amatera kaže "QSL ok via buro". Ma koji biro. Naš radi kao urica, a dobar dio od njih samo prima karte. Pitanje je: ZAŠTO. Ako tvrde da im biroi rade zašto nema karata iz tih biroa ( osim onih koji imaju managere, a i ti su upitni ). Zašto veze sa stanicama koje su pod ingerencijom njihovih saveza, kao ...HQ ne šalju karte. Ovdje ne govorim o YO, LZ, HA, 9A i sl.

Da nabrajam biroe: A4, A6, A7, A9, CN, Exxxx, SU, TA, 7X ...su prvi koji mi padaju napamet, ima ih koliko god želiš.  Marinko, 3JB bi ti na to mogao puno bolje odgovoriti.

Zar su tarife njihovih biroa preskupe za slanje karata van ili...što?

73, Dino

9A6AA

Ipak si mi  rekao neke zemlje...  ;)

Ovako, na brzinu:

A6 biro počinje s radom od veljače 2009.

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Čelnici IARU-a gledaju, upravo pristigle QSL-ke 9A0IARU...

Do sada je održano više od 3200 veza.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6AA

Novi predsjednik i dopredsjednik IARU-a R1.

Hans, PB2T i Tafa, 6W1KI

"DX never sleeps..."

9A1AA

Emire, tko su bili protukndidati Hansu?
Čujem da je PB2T dobio 41 glas, a ostala dvojica po 6 i 4.
Čitao sam negdje komentare tipa: "IARU je spašen, PB2T je predsjednik a ne netko od ova dva" pa me zanima o kome se radi ???
73, Ivo 9A1AA

n1yu

Protukandidati su bili Englez i Srbin YT1AD.  Sumnjam, da je za IARU bolje imati vojnika od naucnika ali administracija uvek sama sebe odrzava zaposlenom.

Ja uglavnom unistavam kamenice u Stonu i Dubrovniku  ;D  Plavac nosim kuci...

9A1AA

U mome prijašnjem postu stoji EMIRE.....
Najmanje sam tražio mišljenje od tebe MMM.
Iskreno, ne volim ljude koji na Forumu HRVATSKOG radioamaterskom saveza PLJUJU po Hrvatima pa te molim da me se kloniš......THE END
73, Ivo 9A1AA

9A2D

Citat: n1yu  u 20. Studeni 2008, 15:53:40
Protukandidati su bili Englez i Srbin YT1AD.  Sumnjam, da je za IARU bolje imati vojnika od naucnika ali administracija uvek sama sebe odrzava zaposlenom.

Neka se za Sun City Hrane malo bolje našminka i stavi drugu frizuru pa možda popravi umjetnički dojam.

73 de 9a2d

9A1AA

Umalo da zaboravih. Čestitke Nikši 9A5W na izboru u sastav Izvršnog odbora I regiona IARU.
Vjerujem da će Nikša, kao i do sada zastupati interese svim nas kao i ostalih kolega radioamatera iz I regona.

Sretno Nikša ;)
73, Ivo 9A1AA

9A8DU

Pozdrav,gledam u imeniku poz.oznaka 9A5W gospodin se zove Nikola Perčin,
Čestitke su upućene Nikši,ja isto čestitam izabraniku,zapravo neznam o kome se radi.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4WW

Nikša, čestitam!!!

Drago nadam se da znaš koristiti google... upiši ime i prezime i poogledaj što možeš pronači... A ako to ne daje rezultate, pitaj kolege iz Osijeka, mislim da ti dosta toga mogu reči.

Pozdrav!

Alen, 9A4WW

9A8DU

Citat: 9a4ww  u 20. Studeni 2008, 20:00:06
Nikša, čestitam!!!

Drago nadam se da znaš koristiti google... upiši ime i prezime i poogledaj što možeš pronači... A ako to ne daje rezultate, pitaj kolege iz Osijeka, mislim da ti dosta toga mogu reči.

Pozdrav!

Alen, 9A4WW
Pozdrav,zbunilo me ime i prezime u imeniku ,valjda je Nikša od milja ili?73 Drago
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6AA

Citat: 9A1AA  u 20. Studeni 2008, 13:41:15
Emire, tko su bili protukndidati Hansu?
Čujem da je PB2T dobio 41 glas, a ostala dvojica po 6 i 4.
Čitao sam negdje komentare tipa: "IARU je spašen, PB2T je predsjednik a ne netko od ova dva" pa me zanima o kome se radi ???

Bok Ivo,
Pretpostavljam da si već došao do informacije koja te zanima, ali ipak:

Protukandidati su bili Colin, G3PSM i Hrane, YT1AD.

Colina je nominirao RSGB (Velika Britanija), a u startu podržao DARC (Njemačka).
Hraneta je predložila SRR (Rusija), a podržao ARI (Italija)

Prošli su (skoro) kako si napisao. Razlika je u tome što je Colin kao alternativu ponudio svoju kandidaturu za EC (Executive Committee), i u tome je uspio, dok je Hrane poželio "sve ili ništa" i dobio - ništa.

Zanimljivo je da dio delegacije Italije nije bio za to da podrže Hraneta u kandidaturi za predsjednika IARU R1, no Mario, I2MQP, ustrajao je u tome...

Kada je riječ o članovima EC-a, po meni ostanak Nikše, 9A5W (33 glasa), nije preveliko iznenađenje. Iz razgovora s brojnim delegacijama dalo se zaključiti da osoba čija je matična organizacija ovako uspješno organizirala ovaj skup zavređuje priznanje i takve vrste. Isto tako, vrlo je važno da se zadrži kontinuitet u rad Izvršnog biroa IARU-a, a to se ostvarilo zadržavanjem Nikše i Panayota, LZ1US (32 glasa) u novom EC. U svakom slučaju zaslužuju čestitke.

Novi članovi EC-a dobili su sljedeći broj glasova:
Hani, OD5TE - 39 glasova
Betty, F6IOC - 36 glasova
Colin, G3PSM - 24 glasa
Nisu prošli: Afif (7X2RO), i Hans (SM0IMJ)

Svakako da će XYL Betty, F6IOC, unijeti osvježenje u rad EC-a.

Veliki uspjeh postigao je i simpatični Dennis, ZS4BS, postavši tajnikom IARU R1 te odabirom njegove zemlje za domaćina sljedeće konferencije IARU-a. Pretpostavljam da će Španjolci, kao kandidati za domaćina ovakve konferencije, do tada napravi malo bolju prezentaciju, jer je ovogodišnja doživjela neuspjeh.

9A6AA
"DX never sleeps..."