• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

www.sota.org.uk

Autor 9A6NDD, 26. Kolovoz 2008, 14:05:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Da ne padne u zaborav ...
Ajde da se dogovorimo da se vidimo na Jarunu, naravno ako ima za to zainteresiranih od onih koji će biti tamo.
Ja sam od sutra na putu i neću biti uz komp. Meni odgovara bilo koji termin u subotu.

9A3MR

Mislim da bi bilo zgodno naći se poslije 9A7YY IOCA izlaganja, u istoj prostoriji ili ispred nje.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A4MF

Imaš pravo Rolando, kada završi IOCA, upadamo u salu i dogovorimo se! Ima još jedan koji puno zna ali se ne javlja na forum, ali radi već uvelike na SOTA programu, trebao je dobiti iz S5 propozicije, ali nešto kasni, no to neće utjecati na naš dogovor. Bitno je da sjednemo i podijelimo  posao, ako nas bude dovoljno zainteresiranih!

Lijepi pozdrav iz Lipika, 73 de Miro!

9A7YY

Citat: 9A4MF  u 10. Rujan 2008, 08:27:33

Imaš pravo Rolando, kada završi IOCA, upadamo u salu i dogovorimo se!  Bitno je da sjednemo i podijelimo  posao, ako nas bude dovoljno zainteresiranih!

Možete vi komodno biti u sali za vrijeme predavanja ja se neću ljutiti.

Ako me malo "podmažete" biti ću milostiv pa neću držati miting sve do skupštine.  ;)

Plan prezentacija , predavanja i skupstine HRS-a

1.   10:30 - 11:15  Rad QSL biroa, predavač Marinko Marušić-9A3JB

2.    11:30 - 12:15  LOTW, predavač Ivan Palčić-9A5BDD

3.    12:30 - 13:30  IOCA program, predavač Branko Gracin-9A7YY

4.    14:00 - 14:45   Skupstina HRS-a

5.    15:00 - 15:45   Forum na temu 9A0HQ u IARU contestu, 2008 – Ivo Novak - 9A1AA

6.    16:00 - 16:45  OM3500HF + QSK, modul za brže preklapanje OM-POWER pojačala prezentator Jozef Lang-OM3GI i Branislav Panak-OM2KW

7.    16:50 - 17:30 Ekspedicija CT9M, Madeira Island by Slovak contest group OM8A, predavači: Rastislav Hrnko-OM3BH i Branislav Panak-OM2KW

9A6NDD

Evo kratkog izvještaja s "sastanka" SOTA sekte s Jaruna:
sastala su nas se trojica  ;D, 9A4MF, 9A6JRZ i ja. Kao gosti, nazovimo to tako, bili su dečki s hamradio.ba (nažalost slabo pamtim pozivne oznake). Sastanak je trajao kratko i donesene su sljedeće "važne" smjernice za razvoj ovog programa:
9A4MF - će s kolegom (koji u vezi s SOTA programom komunicira s Slovencima) prirediti "zakonsku" proceduru za učlanjenje u SOTA program i validaciju toga programa kod naše krovne organizacije.

9A6JRZ - se obavezao da će preuzeti brigu o SOTA web stranicama kada za to dođe vrijeme

9A6NDD (tj, ja)  ;) obavezao sam se da ću napraviti prijedlog podjele Hrvatske po područjima koja bi obuhvačala sve planinaske/brdske vrhove Ljepe naše. Prijedlog sam napravio i večeras bi trebao osvanuti u ovom topicu.

Ja se evo također obavezujem da djelomično počnem prevoditi SOTA pravila, ali ako netko ima vremena i dobro barata engleštinom rado bi mu prepustio taj posao.

Poslje tog sastanka u prolazu sam se susreo s 9A3MR koji nam je obećao punu podršku u ostvarenju projekta.

Ako sam nekoga krivo shvatio u njegovim namjerama s SOTA programom neka veli što je točno mislio i kako.

Ajmo ljudi da nas se još skupi da ovaj posao odradimo kvalitetno i da još ove godine aktiviramo prvu SOTA referencu !  :D

9A3MR

Nekako ste mi promakli, poslije IOCA izlaganja sam zvjerao okolo ne bi li vidio nekavo okupljanje..ali avaj.

Nema veze, važno da se stvar kreće :-)

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A6JRZ

Iz E7 s nama su bili E73U Dejan i E71DX Sanjin

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9a6c

9A6NDD:

Ako je problem s engleskim, pošalji meni to što treba prevesti i problema nema.

Najvolim rpevoditi s engleskog.

Molim na osobni mail grongo at st.t-com.hr

U znak podrške planinarima i svima koji se tako osjećaju.

GG

9A6NDD

GG imaš e-mail !

pa kad stigneš ...

9A6NDD

Stigao napokon adsl i ja opet od doma online  :)
Evo moga prijedloga:
MD – 000 MEDVEDNICA

MD 001 Sljeme 1030 m   
MD 002 Brestovac 862 m ...

SG – 000 SAMOBORSKO GORJE

SG 001 V. Oštrc 752 m
SG 002 Plešivica 777 m

ZG – ŽUMBERAČKO GORJE

ZG 001 Sv. Gera 1118
ZG 002 Oštrc 965

PZ – POŽEŠKO GORJE

PZ 001 Ivačka glava 913 m
PZ 002 Brezovo polje 984 m

SL – SLAVONIJA
BM – BILOGORA I MOSLAVINA
GK – GORSKI KOTAR
RZ – RIJEČKO ZALEĐE
IS – ISTRA
VL – VELEBIT
LP – LIČKA PLEŠIVICA I OKOLICA
DL – DALMACIJA I HRV. JUG
HO – HRVATSKI OTOCI

Ovo je dakle samo prijedlog, volio bi sugestije ako su potrebna dodatna područja ili drugačija raspodjela. Uz nadmorsku visinu potrebna je i geografska širina i dužina. Ako netko ima viška vremena može u google earth vaditi koordinate. Na našim topografskim kartama je gausskrieger projekcija pa se tražene koordinate ne mogu direktno išćitavati (postoji negdje neki softver ali nemam vremena sada tražiti.

Što se tiće koji treba vrh dobiti referencu,a koji ne ja bi prvo krenuo od pravila da bude asl više od 150 m. Druga stvar je nešto kao kod IOCAe da vrh na karti ima svoj naziv. Na kartama je stvarno mnogo kota vrhova. Treba razmisliti da li baš svaka kota (s imenom) treba doći na listu. Biti će problema, vjerojatno, zašto ne baš taj vrh jer on je evo tu u mojoj blizini, poznat je i markantan  >:( Postoje karte 1:25000 i 1:50000, pa bi trebalo vidjeti s kojih karata skidati vrhove i visine.

Eto malo na razmišljanje  ;)

9A4MF

Dobro, barem jedan prijedlog oko podjele regija. No ne slažem se oko Zagreba i okolice, to sve treba staviti u Zagreb tj. ZG. Drugo, naziv Požeško Gorje nije prikladan jer je Požega u kotlini a gorje se pruža od Daruvara preko Pakraca do Nove gradiške i da ne brojim dalje, to bi trebalo dati naziv Središnja Slavonija SR. Isto tako si zaboravio da i na istoku imamo kota višljih od 150 m, sada to pišem prema sjećanju, ali pogledati ću kartu malo bolje, onda Dalmacija posebno i jug posebno jer će biti previše vrhova a regija predugačka. Za obradu Hrvatskih otoka imamo već dragovoljca da odradi, samo da nam stignu konačno propozicije, tj pravilnik.
Lijepi pozdrav iz Lipika!
73 de Miro!

9A9L

A kuda ce recimo onda spadati brda oko Pitomace, Djurdjevca??? U Panonsko more i panonski vrhovi? I licka pljesivica i okolica....A kud ce po tome spadati Ozeblin?? a sa druge strane recimo Mazin, pa vrhovi u Srbu i Srbskom klancu. Nisu samo planinski masivi u u igri. Zalogaj je puno veci. Otoka je 1000 i kusur. Vrhova je u tom slucaju milijun i kusur.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6NDD

Volim kad se daju konstruktivni prijedlozi. Nije problem napraviti još pojedinih skupina. Treba samo odlučiti da li hoćemo više skupina ili više brojeva u skupinama. Ovo je rađeno prema  planinarskoj knjizi koja je prije navedena. Dajte još prijedloga pa ću večeras sastaviti još jedan, možda bolji prijedlog.

<9A4MF>naziv Požeško Gorje nije prikladan jer je Požega u kotlini a gorje se pruža od Daruvara preko Pakraca do Nove gradiške - ovo nije naziv zato što sam ja iz okolice Požege već zaato što bi u tom slučaju trebalo podjeliti ta gorja na dosta predmetaka. Problem je gdje koje "gorje" počima i završava, npr. gdje završava Papuk, a gdje počinje Krndija.
Naziv središnja Slavonija i nije loša zamjena za Požeško gorje.

<9A4MF>Isto tako si zaboravio da i na istoku imamo kota višljih od 150 m, - njima je bio namjenjen SL

<9A4MF> onda Dalmacija posebno i jug posebno jer će biti previše vrhova - može , ali treba odrediti mjesto gdje se sječe regija, možda Cetina da bude granica.

<9A9L>  kuda ce recimo onda spadati brda oko Pitomace, Djurdjevca??? U Panonsko more i panonski vrhovi? I licka pljesivica i okolica....A kud ce po tome spadati Ozeblin?? a sa druge strane recimo Mazin, pa vrhovi u Srbu i Srbskom klancu. Nisu samo planinski masivi u u igri. Zalogaj je puno veci. Otoka je 1000 i kusur. Vrhova je u tom slucaju milijun i kusur.

9A9L - potpuno u pravu, ima dosta izdvojenih masiva koji ne spadaju direktno u nije navedenu regiju. Možemo ih ugurati u neku ili napraviti novu. Pitomača i Đurđevac bi možda mogli u BM, a Lička Plešivica je smještena po mom prijedlogu u LP.

Ja bi možda još podjelio i Velebit na Sjeverni, Srednji i Južni. Također bi možda još ubacio skupinu oko Risnjaka da smanjimo GK skupinu.

Dosta je tu posla i svaki prijedlog je dobro došao. Nismo velika zemlja ali bogme imamo vrhova sigurno više nego otoka.

9A9L

Neznam bas da bi moglo u BM jer je cisto na drugu stranu. A sto se tice Lapca nikako nemoze biti licka pljesivica jer je kotlina na cca 800 m okruzen sa 3 razlicita masiva. I kako to razdvojiti. Ako si u Nebljusima onda je jedno, ako si na Gologuzu vec je drugo i ako si na izvoru Une vec je trece. A sve je u krugu 10 km. Malo problematicno za razluciti...
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6NDD

Je, problem je za odlučiti. Ili sve to strpati u jedan koš i ostaviti tako. Problema oko indentifikacije vrhova neće biti jer imaju koordinate. Ili sve to podjeliti u tko zna koliko skupina. Ako bi išli da dijelimo svaku i manju skupinu posebno, dobit ćemo more skupina, a pofalit će nam i prefiksa. Treba ovako dogovorno naći neko optimalno rješene.

Evo na brzinu dopunjene i ispravljene liste:

MD – 000 MEDVEDNICA

MD 001 Sljeme 1030 m   
MD 002 Brestovac 862 m ...

SG – 000 SAMOBORSKO GORJE

SG 001 V. Oštrc 752 m
SG 002 Plešivica 777 m

ZG – ŽUMBERAČKO GORJE

HZ – HRVATSKO ZAGORJE

ZG 001 Sv. Gera 1118
ZG 002 Oštrc 965

SS – SREDIŠNJA SLAVONIJA

PZ 001 Ivačka glava 913 m
PZ 002 Brezovo polje 984 m

SL – SLAVONIJA
BM – BILOGORA I MOSLAVINA
GK – GORSKI KOTAR
RZ – RIJEČKO ZALEĐE
IS – ISTRA
VL – VELEBIT
LP – LIČKA PLEŠIVICA I OKOLICA
DL – DALMACIJA
HJ – HRVATSKI JUG
HO – HRVATSKI OTOCI

Dodano je HZ - Hrvatsko zagorje, znači brda iza Medvednice (ivančica, Kalnik..), HJ - Hrvatski jug, brda i planine južnije od Omiša i Pelješac. A PG je promjenjeno u SS - središnja Slavonija.