• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

FIELD DAY

Autor 9A6NDD, 02. Rujan 2008, 08:48:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Nitko ni riječi o vom natjecanju. :(

Ja ću možda raditi negdje s brda. Jel još netko planira negdje ići? Možda netko iz Pakraca/Lipika s Omanovca ili negdje u blizini ?

Mislim da ću raditi samo na 7 mhz u rasponu koji vrijedi za P razred(antena je dipol modificiran prema 9A4ZZ). Možda uspijem i smisliti dipol za 3.5 pa probam i to. Jedino me pati što nemam antenatuner pa će biti malo više podešavanja  ;D
Ostali eq. je IC 706, akumulator  od 55 Ah (možda još jedan u rezervi) i papir i olovka za log.

Volio bi probati ovo natjecanje bez obzira na rezultat jer mi se sviđa portabl.  :D

73

9A4ZZ

Pozdrav 9a6ndd (kad nemaš imena),pošto si zainteresiran za ovaj način rada prijavi se za članstvo u CPG grupi na  www.hamradio.hr/cpg/ .Tamo ćeš naći sve u vezi kontesta.
73 de 9a4zz, Mladen.

9A4MF

Pozdrav Drago 9A6NDD
Čuj, spominješ Omanovac! Vjerojatno ću ići u portabl, jer sam član 9A CPG! Agregat je spreman, dipol isto a uređaj je IC 746! Dali ču biti na Omanovcu ili negdje drugdje još ne znam, jer Omanovac mi se ne sviđa, jako visoka šuma okolo! Ima jedno lijepo mjesto blizu Lipika, čisto, vrh brda a otvoreno na sve strane, vjerojatno da ću tamo, jer tamo nema struje, dok na Omanvcu ima, pa bi se netko mogao i zapitati dali sam radio sa agregatom ili se švercao! Ovako je bolje!

73 de Miro!

9A6NDD

Bok Miro!

Ja ću vjerojatno negdje oko Omanovca jer je gore Slet planinara Slavonije, a imam neku obavezu se pojaviti tamo. Ako ne budem radio kontest mogao bi doći do tebe na tvoju lokaciju da vidim  kako ide.
Imam i ja neki mali agregat koji bi mogao poslužiti za punjenje akumulatora jer nemam ispravljač od 20 A za moj IC706MkII.

Kako će na Omanovcu biti u nedjelju poprilična gužva (barr se svi nadamo da će se odazvati dosta slavonskih planinara) ja razmišljam da pronađem bilo kakvu iole pogodnu lokaciju u blizinu. Trebat će mi i koje visoko drvo za razvući dipol  :) jer nemam nikakv stup ( ni portabl ni fiksni).

Danas sam se prijavio i ja u CPG pa možda postanem član. Ako ne do natjecanja onda barem poslje. Nema žurbe.

Čujemo se!

9A5EX

CPG ekipa pozdrav!  :)
Evo da se i ja prijavim.
Setap: Landrover/ ic728/AH2 Icom/ žičana antena./laptop/winlog32/
mjesto: još nepoznato- Samoborski bregi.
mogučnost da nedođem na kontest-mala.
73 de 9a5ex /CPG10 :)

9A6NDD

Evo i ja postao CPG-050 član ! Hvala ekipi na primanju u članstvo!

9A4MF

Da U nedjelju je veliki slet planinara na Omanovcu! Vidiš to sam i zaboravio! Raditi će netko od tamo ZG FM, samo još ne znam tko, pa prošeći do kontejnera!
Ja imam 12 m stup portabl, super za takovi rad jer je to 8 cijevi alumijske i vrlo lako ga psotaviš!

73 de Miro!

9A3MR

Kako stvari stoje, podmladak 9A1CIG će se uključiti u contest sa planine Promine, TS2000, FD4 i vertikalka za 40/15m.

Vidim da se veze sa portabl članicama CPG boduje sa 10 bodova, znači li to da dotični daju svoj CPG broj,  nije baš precizno formulirano u propozicijama contesta.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A5ANB

Pozdrav Rolando i ostalima.
CPG clanovi koji rade iz portabla nose 10 bodova. U vezi trebaju davati samo RS i redni broj. Bonus bodovi ce se automatski obracunati kod obrade logova, a iz liste clanova koji ce biti uclanjeni do pocetka kontesta.
Tako da je sve pojednostavljeno i automatizirano HI

Zelim svima puno uspjeha i puno dobrih veza u natjecanju.
Mic, 9a5anb

9A2QF

Pozdrav svima !

Interesira me da li se natjecateljski log može voditi kroz program Win-testa  IARU FIELD DAY RGN 1 ( GENERIC ), a ako ne u koji program da upisujemo održane veze,da se bodovanje samo obračuna.
  Molim uputu.

Hvala 73 de 9a2qf Zdenko

9A1AA

Pozdrav Zdenko.
9A FD Contest je potpuno kompatibilan s IARU I.region FD Contestom što znači da ti bilo koji log (pa tako i Win-test) odgovara 8)
Mic je već rekao da će bonus bodove za održane veze s članovima CPG komisija samo obračunati i dodati na prijavljeni rezultat.

Ne bi bilo loše da logove pošaljete i za IARU FD contest, a možemo to riješiti i da ih CPG sve zajedno pošalje IARU komisiji ;)

73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Zdravo!

I ovaj put će se javiti u kategoriji C @1CCY. Nastojat ću biti što više vremena QRV, možda i cijelo natjecanje. Ako dečkima @5Y dosadi rad na 2m možda mi tkogod dođe pomoći  :)

73 & GL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1AA

Naravno Tome, kategorija C je za vas starije, koji nemate snage za portabl   :P ;D

Bez šale, javit ću se u kategoriji C, podijeliti bodove svima 9A /p koje čujem, a možete računati i na spotiranje na dx clusteru, naravno ako vas nađem na bandu  ::)

Preporučam i ostalima koji neće ići u portabl da se uključe i podrže momke iz CPG (a i ostale)  i jave im se u natjecanju.

GL Svima ;)
73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Ma, ne odgovaraju mi ova pravila  8)
Ako se dobro sjećam u prošlima je samo bilo spomena o žičanim antenama i napajanju koje nije iz gradske mreže...
Agregat bih još negdje nabavio, nekakve dipole između stupova u Batinjanima postavio, ali ovih 100m me "ubija" jer mi se ne da ići dolje u šikaru  :o
Tako da dok se ne ohrabrim za otići na neki budući SOTA vrh ništa od /P

73,

Tom, 9A5TO

«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2TE

Pozdrav 9a6ndd

Imam i ja neki mali agregat koji bi mogao poslužiti za punjenje akumulatora jer nemam ispravljač od 20 A za moj IC706MkII.

Uporabi Power supli iz kompaća imaš ih u konikomu od 550w za samo 159kn i meni već 8 mjeseci bez grijasnja tjera u ful snazi TS690S sa svim vrstama rada
73 Stjepan