• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Feri & Aniko 2008 IOCA tour

Autor 9A7YY, 26. Srpanj 2008, 20:44:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Pozdrav otokoljupci!

Feri 9A/HA5AZZ i Aniko 9A/HA5TAA su krenuli na svoje ovogodišnje "otokošestvije". Valjda se to tako kaže za otoke.  :)

Sada su na Žirju CI-151 i večeras će proraditi, a onda od sutra nakon kontesta
idu dalje.
Daklem "stay tuned" i dobar lov.

9A7YY

Kako saznajem od našeg specijalnog izvjestitelja sinoć nije bilo aktivnosti sa Žirja zbog objektivnih razloga, no aktivacija upravo sada kreće pa ih potražite na sedmici.

GL i lovcima i aktivatorima.

9A7YY

9A/HA5TAA 7095,00 CI-151; EU-170 Žirje island

9a6c

Oće li bit off topic ako stavim pod upitnik objektivne razloge koji se pojave u večernjim satima?

;)

9A7YY

Citat: 9a6c  u 27. Srpanj 2008, 10:56:55
Oće li bit off topic ako stavim pod upitnik objektivne razloge koji se pojave u večernjim satima?

Moji dobro obaviješteni izvori su rekli da neće  :P

9A7YY

CI-412 hrid Škrovada će biti qrv za cca, cirka, otprilike, a može i odoka,pola sata.  ;)

9A7YY

9A/HA5TAA 14258.00 Aniko poziva sa CI-412, javite joj se

9A5CY

za svaku je pohvalu bila ona njihova aktivnost danas na 3.780 MHz. Radili su tamo iza 19:00 lokalnog vremena i u nešto više od pola sata rada moglo se čuti mnoštvo 9A IOCA lovaca koji su se do tog vremena patili, ili ih uopće nisu uspjeli raditi na 7 i 14MHz. Ono, o čemu smo nedavno pisali po forumu, da bi , s obzirom na loše propagacije, trebalo razmisliti o aktivnostima na 80m opsegu radi 9A lovaca te zaključili kako je ta opcija vrlo teško izvediva, sada su nam ju dosli isprezentirati Mađari. Što drugo reći, nego svaka im čast na razumijevanju i uloženom trudu i volji. Za nadati se da će se na 80m opsegu javljati i sa drugih otoka na koje će odlaziti ovih dana.
Do sada sam na 80m opsegu od 9A stanica sa IOCA aktivacija čuo samo Branka, 9a7YY. Tu ne računam one 9A postaje sa većih otoka, koji su stalno stacionirani ili one stanice koje su tamo dolazile raditi u nekom od kontesta.

Dobar (u)lov želim.....

Dean 

9A3MR

Feri i Aniko su danas aktivirali otok/stijenu Mala Mara koja je jedva bila dovoljna za inverted V za 40m a kamo li za 80m :-)
Pristajanje je bilo UFB po bonaci ali je vjetar naglo okrenio iz SW smjera tako da je bilo izvlačenje aktivatora bilo prilično opasno i uzbudljivo. Srećom, svi su živi i zdravi. Nastavak aktivacija slijedi narednih dana, svekoliko pučansvo će biti na vrijeme obaviješteno.
80m band će biti korišten kad propagacije na 40m budu nepovoljne za 9A (znači, često :-)

Na fotografiji su Aniko 9A/HA5TAA i Feri 9A/HA5AZZ u "elementu":

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9a6c

A bolje da si se nasadija na Malu Maru, nego na Babinu Guzicu ;D

GG

9A7YY

Molim bez seksualnih primisli, ipak smo mi čedno društvo
A i čitatelji drugačije orijentacije bi se mogli naći diskriminirani.  :P

9A6R

Ni IOCA nije kao što je nekad bila.Žena sa pojasom za spašavanje na brodu -nesrića u svakom pogledu.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Ako ćemo pošteno, spomenuti problem je čisto nautičke prirode, a za toponime ne odgovaramo :P

Da nam nema Mađara mogli bi ovo ljeto IOCU poslat na G.O.

GG

9A6AA

Citat: 9a6c  u 29. Srpanj 2008, 17:39:48
... Da nam nema Mađara mogli bi ovo ljeto IOCU poslat na G.O...

Skoro da je tako...

Ipak, biti će nešto.
Danas sam s Borisom, 9A2JY, bio na Susku (CI-108), samo u izviđanju terena.
On je, inače, pomalo radioaktivan  iz lošinjskoga autokampa u Čikatu (CI-058).

Jučer sam bio (160m) ispred Karbarusa (CI-690), ali bilo je predaleko preplivati preostali dio pješčane pličine. Drugi put i na drugi način.

Ostalo (CI-380, CI-381, CI-691...) prema planu...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5CY

Citat:Da nam nema Mađara mogli bi ovo ljeto IOCU poslat na G.O.

GG

Tako to izgleda, iako ne smijemo zaboraviti na ekspediciju Toma, Nene i Tibora koji su se ove godine već ''isprašili'' sa više od 50 otoka. Bar mislim, ja ih nisam brojao.
Prošle su mi godine zamjerali što sam toliko puno novih otoka (5) išao aktivirati preko tjedna, radnim danom. E, da to izbjegnem, ove godine sam otišao samo na jedan, već aktivirani otok. :P  Na kraju me na 7MHz nitko nije niti pozvao (nakon 10min CQ, okrivih BAD CONDS).

Nego Goge, ti si tamo kraj mora, što ga ti malo ne izadješ iz tog stana pa nam podariš koju IOCAu, a ne da ideš prema planinama u namjeri da lokalcima praviš QRM, posebno sad u ALPE ADRIA ovaj vikend ?  ;D  ;)

Možda se i čujemo, tko zna ? ? ?

Pozdrav,  Dean