• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Rezultati AA 2003 VHF/UHF

Autor 9A4FW, 21. Ožujak 2004, 08:12:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

9A4FW

U rubrici "UKV -> Rezultati natjecanja" možete vidjeti službene rezultate Alpe adria kontesta za 2003 godinu.
Čestitke 9A0R za prvo mjesto u C kategoriji VHF dijela. Također čestitke i 9A2L kojima je drugo mjesto u A kategoriji VHF-a promaklo za manje od 400 bodova :(   .

73 de Željko, 9A4FW

9A4QV

Pozdrav,

pridruzujem se cestitkama svima na uspjehu. Zamolio bih nekoga da ni objasni ovaj rezultat koji se nalazi u sluzbenim UHF sekcija:

11 IW1PRT/1 JN44NN 13.259 20 UT8AL KO61WP 1.992 5 5/8 vert. 1600

Je li ovo ozbiljno, ako nije, kako se takve greske mogu provlaciti kroz komisije i kompjutersku provjeru rezultata?

Jos jednom, 1992 km sa 5/8 na 70cm je prosto nevjerovatno.

Hvala

9A4FW

Da, vjerovatno je u pitanju greška. Ovo natjecanje se jos obrađuje ručno. Za mjesec dana imamo sastanak svih VHF managera, organizatora AA kontesta, i tamo ću predstaviti program koji sam dobio od OM2TW za automatsku obradu logova.

73 de Željko, 9a4fw

Pozdrav,

> Za mjesec dana imamo sastanak svih VHF managera, organizatora AA kontesta, i tamo ću predstaviti program koji sam dobio od OM2TW za automatsku obradu logova.

U Sloveniji se svi UKV natjecateljski dnevnici temeljito provjeravaju "noname" programom koji je napisao Tomaž S59W . Ja ga nemam, ali bi ti možda bilo interesantno da ga dobiješ od Tomaža i provjeriš.

73 de Maki

9A0HRS

Željko,
treba li kod tog Talijanca staviti kakav znak  :?: glede gornje primjedbe?

Emir, 9A6AA

9A3AG

došao ja na lokaciju pred sam start, a ono nema tastera....to je to 2. mjesto HI - tak mi i treba
73 Saša 9A3AG

9A4FW

Citat: Maki
U Sloveniji se svi UKV natjecateljski dnevnici temeljito provjeravaju "noname" programom koji je napisao Tomaž S59W . Ja ga nemam, ali bi ti možda bilo interesantno da ga dobiješ od Tomaža i provjeriš.

73 de Maki

Pozdrav Maki,

znam za taj program ali nemam potrebe za njim jer koristim odlican program koji radi istu stvar. Na zalost ja nemam sve te logove da bi mogao napraviti provjeru, ali u buducim natjecanjima ce provjera biti ispravna 100%. Kako ta provjera izgleda u praksi pogledaj u rubrici UKV -> Rezultati natjecanja -> rezultat IARU R1 VHF 2003   :)  
   Mnogi su izgubili bodove samo zbog brzopletosti u pisanju veze.
Greske u logu svake postaje mozes vidjeti klikom na njen znak...taj .html file generira sam program odmah nakon provjere logova.

73 de Zeljko, 9a4fw

9A4M

Citat: 9A4FW
   Greske u logu svake postaje mozes vidjeti klikom na njen znak...taj .html file generira sam program odmah nakon provjere logova.

Čini mi se da je to poništavanje veza malo prestrogo. Nemam ništa protiv da se brišu veze gdje je krivo primljen call, rsT, nr ili loc.
Ali poništavati veze kad se ne upiše /p nije korektno jer mnoge stanice (pogotovo I) neki put daju call/p, neki put call/npr.4 , neki put call /ništa.

Može li se u tom SW odrediti da to nisu greške za oduzimanje bodova?

Mate 9A3PA

9A4FW

Citat: 9A3PA
Čini mi se da je to poništavanje veza malo prestrogo. Nemam ništa protiv da se brišu veze gdje je krivo primljen call, rsT, nr ili loc.
Ali poništavati veze kad se ne upiše /p nije korektno jer mnoge stanice (pogotovo I) neki put daju call/p, neki put call/npr.4 , neki put call /ništa.

Može li se u tom SW odrediti da to nisu greške za oduzimanje bodova?

Mate 9A3PA

Za sada nisu moguće izmjene softwarea jer je njegov autor prošle godine smrtno stradao u prometnoj nesreći na jadranu (OM boy).
     Bilo je razgovora baš o tome na IARU R1 konferenciji i zaključak je da treba prije upozoriti takve postaje koje daju krive pozivne oznake ( /p ili npr. /4 ), nego odstupati od strogih pravila jer onda mogu doći druga pitanja.
Jedno je bilo : "Koliko puta smo sami, sasvim slučajno, korespodentu dali krivi redni broj ili lokator i zbog toga je njemu veza poništena? Što ako netko pošalje audio snimku kontesta u kojoj se čuje da je ipak nešto ispravno proimljeno, a to nije tako u logu te druge postaje?" Uff...  :?
    Ipak bi bilo ispravnije dodati u pravila da se portable postaji, koja je u 20 ili više % logova drugih postaja primljena bez /p ili npr. /4, brišu sve takve veze.
    Na taj će način za pogreške biti kažnjeni pravi krivci  :)

73 de Zeljko, 9a4fw