• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 16. Svibanj 2008, 10:49:42
Moran se škužat Tihomiru, sve je ono istina šta je pisa o Jemencima.
Djani i ja jučer u splitskoj trajektnoj luci, taman sili u kafanu, kad ono, ni-na, ni-na, mi za pivu, ono interventna policija, vatrogasci, krim-policija, pitan ja šta je, odgovaraju mi : Bomba, neki Jemenci !

Eto vidiš, ipak to nisu neki nepoznati. Ipak je to zamlja 9 puta površinom veća od Hrvatske a i Jemenaca je 4 puta više nego Hrvata. Ja nikada nisam rekao da su Jemenci napali HRSov web, već da je računalo s kojeg je napadnut bilo u Jemenu. Zapravo vjerojatnost da su Jemenci je relativno mala, mogao je bilo tko od bilo kuda, sad bih mogao reći da si to bio ti, ali neću :P Svaka povezanost ta dva događaja je plod mašte :-\

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Zna san ja, Tihomire, da su ti razmišljanja na ispravnom putu.
Gastarbajter u Jemenu, moš' mislit.  Imam jednoga susida koji je doli, boji se i botun on/off taknit na frg7700, a internet mu je misaona imenica. Piše dnevnik, bude objavljen kad se vrati.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Ko misli, taj i mijenja (korigira) mišljenje. Tako mi je i drago da je Mato napisao post No. 2. I nazvao neke stvari svojim pravim imenom. Kasno, ali časno.
Več nikdar ne bu kak je blo.

Danas je obljetnica dolaska na vlast nove garniture. Svi mi kontamo, i dumamo šta smo dobili, šta (možda) izgubili, čemu se nadamo.
Ne bi usala ruka ni nekome iz IO da napiše par riječi i da svoje viđenje o 6 mjeseci rada.

Koliko je prošlo od vježbe Voda, osim osvrta RK Osijek niko ništa. Isto ko da je organizator bio kućni savjet, ulica Balkanska br. 8, Sarajevo.
I to već po drugi put! I prvo je rukovodstvo učinilo isti gaf, i tužili smo se, ovo je bilo upozoreno unaprijed, i opet iste greške. Možda zato što je gro ISTIH ljudi involviran. Zapišite na led kad će vam se neki ljudi opet zdušno javit!
Ni sada nije bilo nekih prokušanih pregaoca - volontera. Vi se upitajte zašto. Ja odgovor znam.

Ljudi dobro pišu o promjenama pravilnika. No, je li potrebno pisati (a očigledno da je) o onome šta je OČIGLEDNO.

Vidim, prijatelj Drago najranije piše po forumu, neka, svi stariji ljudi ne mogu spavat. To ga tajnica prokine laktom oko 5, i reče : Nek se jedan od vas dva digne! , on se lipo digne pođe po kruv, napiše par redaka, i mirna Bosna, a i Hercegovina.

Prijatelj Gogo, šta piše sam za sebe da najbolje piše, je zauzet oko časopisa. Rezervira je Emiru dva lista, pa sad , nakon Matinog izričaja, ne zna šta bi. Da li trula, dal' IOCA, dal' dektiva, dal' Remetinec. Sve atraktivni naslovi, ali se ne može odlučit.
Urednička tuga je golema, prilog ne došo, a rezerve nema!

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 17. Svibanj 2008, 06:46:46
No, je li potrebno pisati (a očigledno da je) o onome šta je OČIGLEDNO.

Nije. A je li potrebno pisati a ništa ne napisati ?  ::)

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !

9A2JG

Tihomire, naraštaju. Pametni ljudi tamo pišu da imamo predstavnike koji znaju šta rade. Po tome, nije ni trebalo otvarat temu.
A opet, na Balkanu smo, zar ne vidiš da svaka garnitura, da ne rečen generacija, mora imat dežurnog koji će vikat : Car je gol !
Sve te, da ne rečen, p.......e, su za normalne ljude normalna pojava, ali kod nas ne. Evo, za produžit dozvolu, crtat dijagrame, izvod iz katastarske snimke, lovu dat, a stanje isto.

Kad su "pametne" glave ukidale kategorije operatora pozivali su se na EU, i ostatak svijeta, na neuvjet poznavanja telegrafije, a sada bi pojedinci (koji nisu ni malim prstom makli kad su neznalice brisali gumicom kategorije i telegrafiju) opet anketirali, uvodili telegrafiju u posebnu kategoriju itd.
Ja ne odričem demokratsko pravo ikome da provodi ankete, sakuplja tuđa mišljenja, daje prijedloge, samo, svakome razumnom čovjeku koji gleda sa strane će se učiniti da se vrtimo u krug.

Veličina čovjeka, ili ciljane (izabrane, ili ne, nije važno) skupine jest u priznavanju pogreške. I ispravak je dio života.Samo ga mi još nismo dočekali. A sve isti ljudi.

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 17. Svibanj 2008, 11:08:52
Tihomire, naraštaju. Pametni ljudi tamo pišu da imamo predstavnike koji znaju šta rade. Po tome, nije ni trebalo otvarat temu.
A opet, na Balkanu smo, zar ne vidiš da svaka garnitura, da ne rečen generacija, mora imat dežurnog koji će vikat : Car je gol !
Sve te, da ne rečen, p.......e, su za normalne ljude normalna pojava, ali kod nas ne. Evo, za produžit dozvolu, crtat dijagrame, izvod iz katastarske snimke, lovu dat, a stanje isto.

Kad su "pametne" glave ukidale kategorije operatora pozivali su se na EU, i ostatak svijeta, na neuvjet poznavanja telegrafije, a sada bi pojedinci (koji nisu ni malim prstom makli kad su neznalice brisali gumicom kategorije i telegrafiju) opet anketirali, uvodili telegrafiju u posebnu kategoriju itd.
Ja ne odričem demokratsko pravo ikome da provodi ankete, sakuplja tuđa mišljenja, daje prijedloge, samo, svakome razumnom čovjeku koji gleda sa strane će se učiniti da se vrtimo u krug.

Veličina čovjeka, ili ciljane (izabrane, ili ne, nije važno) skupine jest u priznavanju pogreške. I ispravak je dio života.Samo ga mi još nismo dočekali. A sve isti ljudi.

73, Koki 9A2JG

Ne kužim, šta si time htio reći ?  :-\

Pusti ti šta će se svakom razumnom čovjeku učiniti, nisam uvjerenja da razumiješ razumnog čovjeka (if you understand what I mean) ::)

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------

9A2JG

Ecce homo !

73, Koki 9A2JG

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 17. Svibanj 2008, 11:08:52
Evo, za produžit dozvolu, crtat dijagrame, izvod iz katastarske snimke, lovu dat, a stanje isto.

Ako se ne varam, dijagram zračenja je jedno pd pitanja za "P" kategoriju, pa ne vidim u čemu je problem, ili ima problema?

Izvod iz katastarske snimke, 20 kn, opet ne vidim u čemu je problem, naravno ako kuća ima gradjevinsku dozvolu  ;D

Dakle ili ja dobro ne vidim pa mi trebaju naocale ili nema problema?

QV

9A2JG

Poanta je u nečemu drugome, ljudi što su se nauživali svijeta, dobro nas savjetuju, dozvola na ime i adresu, bez uređaja, s oznakom kategorije, ako je najveća , onda je doživotna, i nema ovih monada.

Kad već vučeš primjer, evo ti ga odavde (iz nerazvijenih krajeva Hrvatske, što južnije to tužnije), autobus Bol-Supetar 35 kuna, taksa 70 kuna u katastru, nazad 35 kuna, i još jedan put ić' jer kažu da ne stignu od posla sve učinit u jedan dan. 210 kuna!

Nije riječ o tome da li neko zna nacrtat dijagram, nego o činjenici da se ništa nije promijenilo u konfiguraciji, a korisnik mora prilagati ISTE dokumente.

Ne tribaju ti očale da ovo vidiš.

73, Koki 9A2JG

9A2JK

Dozvola za amatersku radijsku postaju - Naputak

Navod

Za amaterske radijske postaje kojima je efektivna izračena snaga jednaka ili veća
od 100 W potrebno je dostaviti:

c)zemljovid područja s ucrtanim mjestom postavljanja i mjestima na kojima se može
očekivati trajniji boravak ljudi – preslika zemljovida u prikladnom mjerilu
(1:1000, 1:2880) s označenim mjestom postavljanja antenskog sustava s ucrtanom
zonom sigurnosne udaljenosti (koja za frekvencijsko područje od 1 MHz do 30 MHz
iznosi 15 metara)

Kraj navoda

Gornje je sa stranice HAT-a.
http://www.telekom.hr/Default.aspx?art=47

Dakle ne treba nikakva katastarska snimka. Možeš to nacrtati rukom ili
kopirati neki stariji katastarski izvod i u njemu naznačiti točku
gdje je antena. Cijena? NULA kuna.

To naravno ne znači da propis ne bi trebalo mijenjati.
Ako ga želimo mijenjati treba razumno obrazloženje zašto
i konkretni prijedlog kako. Svima nama je jasno zašto ga
treba mijenjati, ali to treba objasniti onima koji propis
donose i dati im konkretne prijedloge.
Do god se PROPIS ne promjeni treba ga poštivati.

Sve ovo gore napisano je ponavljanje stotinu puta napisanog,
pa zato još malo u istom tonu...

Trebamo dati podršku HRS-u tako da konkretne prijedloge
šaljemo u HRS. Naravno da ''naši pregovarači'' to sve znaju,
ali druga strana mora vidjeti da oni predstavljaju sve članove Saveza.

73 i sretno sa crtanjem!

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JG

Svatija si ti mene, nisi glup. Ovo ti je ka u onome vicu o vuku i Crvenkapici : Nisan ja Vuk Karadžić, nego Vuk J....
Nisan ni ja Juraj Klović.

Ugodan vikend,
73, Koki 9A2JG

n1yu

9A2JK: Do god se PROPIS ne promjeni treba ga poštivati.

Glupe propise je najbolje ignorirati ukljucno sa 0.0%  ;D

Adame, nije potrebno da radioamateri daju drzavnoj upravi podatke iz katastra koje oni vec imaju!

9A8DU

Citat: 9A2JG  u 17. Svibanj 2008, 06:46:46
Ko misli, taj i mijenja (korigira) mišljenje. Tako mi je i drago da je Mato napisao post No. 2. I nazvao neke stvari svojim pravim imenom. Kasno, ali časno.
Več nikdar ne bu kak je blo.

Danas je obljetnica dolaska na vlast nove garniture. Svi mi kontamo, i dumamo šta smo dobili, šta (možda) izgubili, čemu se nadamo.
Ne bi usala ruka ni nekome iz IO da napiše par riječi i da svoje viđenje o 6 mjeseci rada.

Koliko je prošlo od vježbe Voda, osim osvrta RK Osijek niko ništa. Isto ko da je organizator bio kućni savjet, ulica Balkanska br. 8, Sarajevo.
I to već po drugi put! I prvo je rukovodstvo učinilo isti gaf, i tužili smo se, ovo je bilo upozoreno unaprijed, i opet iste greške. Možda zato što je gro ISTIH ljudi involviran. Zapišite na led kad će vam se neki ljudi opet zdušno javit!
Ni sada nije bilo nekih prokušanih pregaoca - volontera. Vi se upitajte zašto. Ja odgovor znam.

Ljudi dobro pišu o promjenama pravilnika. No, je li potrebno pisati (a očigledno da je) o onome šta je OČIGLEDNO.

Vidim, prijatelj Drago najranije piše po forumu, neka, svi stariji ljudi ne mogu spavat. To ga tajnica prokine laktom oko 5, i reče : Nek se jedan od vas dva digne! , on se lipo digne pođe po kruv, napiše par redaka, i mirna Bosna, a i Hercegovina.

Prijatelj Gogo, šta piše sam za sebe da najbolje piše, je zauzet oko časopisa. Rezervira je Emiru dva lista, pa sad , nakon Matinog izričaja, ne zna šta bi. Da li trula, dal' IOCA, dal' dektiva, dal' Remetinec. Sve atraktivni naslovi, ali se ne može odlučit.
Urednička tuga je golema, prilog ne došo, a rezerve nema!

73, Koki 9A2JG
:D
Vrag ti sriću odnija,nisan ja star,nego nisan moga spat kada san lega u 16 uri,probudija se u 20,večera popija čašu Jogurta i nastavija spat, misli ja si da iman nečistu savist, da nemogu spit, ama nesekiraju mene CODANI ni  RU 20 , ni stupi ja sve proda na vrime moj pošteni prepošteni Koki kaki san u ostalom i san.Lipi pozdrav Drago 9A8DU (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Kako vidim, ova populimanija još traje pa samo da napomenem da nema nikakvih problema s prilozima za časopis, ali će biti s prostorom. Ipak, za IOCA program uvijek ima mjesta.

Kao i za koješta drugo što pametne glavice slože...

Izlazak po planu  i programu.

GG/p

9A2JG

Kad se bratska srca slože, i časopis izać može.

Drago, da sam i u jednom segmentu pri svom pisanju mislio na tebe, onda bi to (kako sam blesav) i napisao. Zato, do not worry, be happy! Ni drugi sugovornici me nisu razumjeli, da sam pisao samo o osobnim iskustvima, i - ništa više.
To što ja nisam još uvijek vidio neku (legalno izdatu) važeću dozvolu za rad, izdatu od hrvatskog regulatornog tijela za uređaj tipa Codan, nema veze sa našim pisanjem.
Ali, kako neki lijepo primjetiše, to su ipak kruške i jabuke, off-topic.

73, Koki 9A2JG