• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 12. Svibanj 2008, 07:24:27
Sve si prijatelju Tihomire izmiša. Ka prvo, i osnovno, nisu se vratili, nego su ih zvali (mobitelon), a po neke se i išlo.

Koki, a lipo sam to izmiša. Pa da, kak su se mogli vratit kad su ih zvali mobilnim telefonom (mobitel mreža je ugašena prije par godina, e sad, da li je bila GSM ili UTMS mreža mislim da nije bitno), a i one po koje se išlo, oni se isto nisu mogli vratiti, opet si se počeo baviti logikom, damn, kak sam bedast  ::)  :-\

Ak se nisu vratili a tko je glasovao umjesto njih ?

Citat: 9A2JG  u 12. Svibanj 2008, 07:24:27
Ka drugo, toliko su bili sileni, da je većina naglas komentirala da ide na pijaču, jer da je, eto, sve riješeno.
Koliko in je riješeno, još loču, neki samo šta nisu upali u more.

Kolike si ti mora popit da vidiš more u Zagrebu ? :o :o :o Daj i meni malo toga, očito je dobro  ;D ;D ;D

73 de Tihomir, 9a4gl

-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

n1yu

Tiho, ti si zreo za wineboarding kroz tu gnjuracku cijev :-)  Samo jos otok da odredimo...

9A2JG

Dobro je što neki misle da poznaju hrvatski književni jezik. Bar se, nekako, sporazumijevamo. Moj Tihomire, šta da ti rečen, ništa.
Vladimir Anić & Stjepan Težak.

73, Koki 9A2JG

P.S. Bolje ti je bilo sa operatorima RK Dubrava ić' u NP Plitvička jezera.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Udariću pastira, i stado će se razbježati, je citat iz Novog zavjeta.
Kad je pisac citata aplicirao za posao preduvjet je bio da je ateist.
Ko sad koga vara ? Ko je cili (kratki) radni vijek sidija na 2 (3) stolice ?
Izbacimo najslabiju kariku!

73, Koki 9A2JG

9A4QV

A na čemu si tiiiiii  ???

9a6c

Na Braču, ajde ne diži bez veze broj hitova...

GG

9A2JG

Na IOCA trophy nam se prijatelj Mate 3SM obraća kao Sveti otac, sa prozorčića zgrade na trgu sv. Marka.
Haugh! On je rekao!
Način neprimjeren komuniciranju s ljudima, jer ne ostavlja ni milimetra mogućnosti sumnje u ono što govori. Naime, izričaj : Sad sam se javio i gotovo, nije put i način za uvod u dijalog.
Svi znate moj mail i broj mobitela, je samo mogući šlag na tortu, tortu koja je još u glavi slastičara, a žena još nije išla na Dolac po jajčeko.

Ako se ovoliko ljudi javlja, pa ne samo Mato, nego i IO bi trebao imati (barem jednu) tematsku sjednicu, sa samo jednom točkom, a to je IOCA.

Činjenica da je sezona IOCA i NP aktivnosti već počela, odaziv hrvatskih stanica jadan (dozvoljavam da mnoge to ne interesira, niti ih pokušavamo "vrbovati"), samo pojačava onaj moj argument upućen IO, kao vapaj, da je bolje 11 uređaja poklonit klubovima prije sezone, nego 25 u listopadu. To je već druga točka iste sjednice IO.

Dozvoljavam, da ne mislimo jednako. Zato je i Krešo odabro Rolanda, a ne mene u IO. Nastranu činjenica da tajnica moje dokumente nije ni podastrla mandataru. A još uvijek radi, ima pozitivnu radnu ocjenu, a šef Perina izborna stožera 6AA piše : Jao pobijeđenima.
Ako ovako izgleda JAO, onda nemam ništa protiv da nas okupira SAD ili Rusija, baš kao u onom vicu iz socijalizma.

Prije par dana, na naslovnici, osvanu članak o laureatima nagrade Faust Vrančić. Iz članka nije razvidno da li je ikoga od njih kandidirao HRS.
Ja još uvijek čekam obećanje Predsjednika HRS-a o listi laureata svih društvenih nagrada u neovisnoj Hrvatskoj. Ja predložio link, on mi obećao nešto - BOLJE. To bolje ja još uvijek čekam, do sada ga nisam dočekao.
Bilo bi veoma ružno kada bi, nakon još čekanja, morao javno reći da me je predsjednik lagao ili izvarao.
Jer, to nije stvar Kokija, nego bivšeg saziva, sa istaknutom listom prijedloga, ovogodišnje liste, koja se ne može ni raditi bez preglednog javnog pregleda, i , samim time, mira u kući.
Lani su dobijali nagrade (dobro je napisa GG i moja malenkost), dvojbeni, po više osnova, ali kako forumski umnik napisa Psi laju, a karavane prolaze.
Samo su Krešo, Mate i njima slični zaboravili da se taj isti "umnik" ovdje na forumu hvalio kako je on u Zagrebu predsjednik komisije za nagrade i pohvale...
Mora bit da su se Krešo i ekipa (zasad) ugledali na njega. Jao nama...

Ovi vikend je bilo natjecanje kuhara, a di drugdi nego na Hvaru! Tamo su najbolji, i u JNA (bili), i u civilstvu. A i u hobističkim organizacijama.
Sija san na štekat sa doajenom bolskog kuharstva, Vinkon Čurinon, sa Hvara. Pitan ga : Je li istina šta je napisala Slobodna, da Splićani imaju vlaje, a Foroni Brušane? On se nasmija , od uha do uha, i diga ruke nebu, baš ka i župnik u Malo misto, htijući, valjda, reći : Ovce i koze si mi da', ovce i koze ti vraćan!

Još dvi riči našemu Mati 3SM, jer nan se otvoreno pripritija da nan se više neće obraćat. Ne pere bez veze svećenik ministrantima noge na Veliki četvrtak, to ti je sukladno izričaju : Ko se ponizi, biće uzvišen!
Ne pišemo mi, kao što bi se dalo iščitati iz dijela tvoga pisanja (Perina i Emirova retorika), jer nemamo šta radit, ili da bi htjeli izazvati nemir.
Nazivi tipa smutljivci i mutikaše, korak do gusaka u magli, su produkt i "argument" jednog vremena za kojega smo svi uvjereni da je iza nas.
Ja osobno , i većina slobodoumnih ljudi bi željeli vjerovati u to.

Nije nan prisila demokracija i transparentnost novog vodstva, u ovih sedam miseci!

73, Koki 9A2JG

P.S. Više sam puta napisao da ne mora raja i IO misliti jednako. Stalno različito mišljenje o istoj stvari udaljava taj IO od baze, ma šta IO mislio o tome.

9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4GL

Koki, previše si toga iznio odjednom. Opet ne mogu pratiti, ajmo riješiti jedno po jedno.

Citat: 9A2JG
Na IOCA trophy nam se prijatelj Mate 3SM obraća kao Sveti otac, sa prozorčića zgrade na trgu sv. Marka.

1. Kako je bio obučen ? U bijelo ili crveno ?
2. Jel gužva na trgu sv. Marka ?
3. Jel i Emir među okupljenim svijetom ?  ???

Citat: 9A2JGNačin neprimjeren komuniciranju s ljudima, jer ne ostavlja ni milimetra mogućnosti sumnje u ono što govori.

Pusti logiku, to je teško :-\ Koki nekako mi je lakše kad izostaviš premise i izneseš samo zaključak.

Citat: 9A2JGDozvoljavam, da ne mislimo jednako. Zato je i Krešo odabro Rolanda, a ne mene u IO.

E baš bi mu to trebalo  ;D ;D ;D

Citat: 9A2JGa šef Perina izborna stožera 6AA piše : Jao pobijeđenima.

Ma jooooj, nije to on napisao, sve si pobrkao. No ako ti tako hoćeš nek ti bude ::) Ili je on to napisao u nečije ime  ;D ;D ;D

Citat: 9A2JGOn se nasmija , od uha do uha, i diga ruke nebu, baš ka i župnik u Malo misto, htijući, valjda, reći : Ovce i koze si mi da', ovce i koze ti vraćan!

Ček, on je tija reći nešto, nije rekao, a ti znaš što je on htio ? Bravo  :-X
Još kad bi razumio što je time htio reći bio bih pametan čovjek  :-\ :-\

7ti3 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !

9A2JG

Tihomire, prijatelj. Nije samo simbolika u broju odgovora posta Vox populi kada ti napisa , 1001.
To je više od broja, prst sudbine ti govori da su ti priče kao u Pričama iz 1001 noći. Zato , nađi neko dijete, i pričaj.
Prije tebe, prijatelj Martin, stavi točku, i gotov post.
Svak nađe svoj izričaj, sukladno možđanima, i , samim time, mogućnostima.
Uvik se nanovo vraćamo na ono : močo, hočo i skočo.
Kolo sriće uokoli, vrteći se ne pristaje...........

73, Koki 9A2JG

P.S. Tihomire nemoj više. I tebi će Mato (uskoro) da pišeš jer nemaš što radit. Ja i Reni smo na to navikli, još iz umnih izričaja Pere i Emira, navikli se, ti si mlađi, teže će ti pasti, a i teže se naviknuti.

9A6AA

Citat: 9a4gl  u 13. Svibanj 2008, 09:22:51
Koki, previše si toga iznio odjednom. Opet ne mogu pratiti, ajmo riješiti jedno po jedno...

Tihomire,
bilo bi ti bolje odustati. Narod priča da su pojedinci bili i prije stalno s nečim nezadovoljni... Još od njihove splitske Tehničke škole. I tako to traje više od 35 godina...

9a6aa
"DX never sleeps..."

9A4DB

Dragi moji...

Nismo BAŠ SVI "zlatne ribice", premda je nekima lakše tako,
da nije odavno bi se pokrili ušima, kad ih je već perje i katran
mimoišlo.
Greška, učimo na greškama.

73

9A4GL

Citat: 9A2JGNije samo simbolika u broju odgovora posta Vox populi kada ti napisa , 1001. To je više od broja, prst sudbine ti govori da su ti priče kao u Pričama iz 1001 noći.

Koki, nije broj posta 1001 zbog prsta sudbine, već zato što je prije mog posta bilo 1000 drugih postova  :-\ :-\ :-\

Citat: 9A2JGTihomire nemoj više. I tebi će Mato (uskoro) da pišeš jer nemaš što radit. Ja i Reni smo na to navikli, još iz umnih izričaja Pere i Emira, navikli se, ti si mlađi, teže će ti pasti, a i teže se naviknuti.

Ma ne brini, meni ne treba reći, ja to već znam  :-*

7ti3 de Tihomir, 9a4gl
-----------

9A3AG

Pozdrav svima koji čitaju ovaj topic (a i druge)

malo sam bio u gužvi )što posao, što hobi; konačno smo digli stup i OB4-40), pa nisam baš imao vremena popratiti kvalitetno forum....

Rasprave su se na ovom forumu razvukle u krivom smjeru i prešle u međusobno obračunavanje preko foruma. Pošto to nije baš primjerenio mjesto za takve stvari ja lijepo predlažem Kokiju 9A2JG da on otvori svoj blog (mislim da to nije tak komplicirano) i da tamo razvlači o čemu hoće (može o IOCI, politici, Hvaru, Splitu, Zagrebu, što god...). Već sam nekim ljudima slao mejlove da međusobne nesuglasice i netrpeljivosti pokušaju zadržati u okviru osobnih poruka, mejlova, telefonskih razgovora ili u 4 oka. Ovaj puta nema brisanja ni zatvaranja teme ali sa sljedećim postom kojeg ću smatrati neprimjerenim za forum HRS-a zatvara se tema a autor posta dobiva iskljućenje na mjesec dana.

Toliko od mene uz nadu da se možete baviti radioamaterizmom i bez da secirate nečiju privatnost na ovom forumu....

73 iz Ludbrega

Saša, 9A3AG

9A2JG

Ko o čemu, nego tamo di je najviše šupalj.
Emire Mahmutoviću, ovdje potpisani je jedan od utemeljitelja sekcije radiokluba Ante Jonić u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Splitu, najelitnije tehničke škole u Hrvatskoj u bivšoj Jugoslaviji. YU2CTR, kasnije 9A1CTR je ponosno ostavio trag u desetljećima svoje aktivnosti. Ljudi poput Bartula Filipušića 2UN, Bernarda Jamana 3CB, i desetina drugih, samo su živi dokaz mojih tvrdnji.
Isti ti operatori su šezdesetih i sedamdesetih godina bili mnogobrojni udarnici, na lokalnim i saveznim radnim akcijama.
Rijetki smo, kao generacija, koji se svake godine nađemo, treće subote lipnja, i , osim umrlih, nismo primjetili kod ikoga tragova neprilagođavanja okolini, ili, ne daj Bože, duševnih smetnji.
To što se ti, u nemoći i neznanju, kao i uvijek, igraš s sintagmom ljudi pričaju, to ti je stil i način, jer drugačije ne znaš.

Mogao bih pisati par kartica teksta, ali u tvom slučaju je to irelevantno.
Samo mogu zaključiti : Fala SKH-u, HDZ-u i MUP-u, šta su uredno sačuvali sve svoje arhive, od sveg srca in fala. Državnoj upravi, posebno našem Hvaraninu g. Antunu Palariću , posebno hvala. Da se ne zaboravi.

73, Koki 9A2JG