• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Ja više ne razumin, ko je propuva, a ko nije.
Sinoć, ovdje u Bolu, vatromet, dura je 45 minuti. Ja do organizatora, rič po rič, pitan ga ko je to napravija. On će ti meni : Mi! Koji mi, pitan ja? Adidas, Njemačka, koštalo je trideset tisuća eura! A zašto, opet ja. Pa danas nam je praznik, odgovori mi on.
Jesan ti ja reka, nikidan, moj kumpanjo Branko, da smo mi fašisti, a antifašisti slave.

Danas me još jedan nije čuja sa otoka, novi uređaj, nije se još razradija, novi filteri, za možđane ne pitaj...

I sada najtužnija vijest, senator je dotra svu mobilju na Host, potpisa se Ugovor, neću reć ko' , da pri sezone ne svršin u prdekanu... Info iz prve ruke, koja mu je dala ruku unit, čovik danas pija gemišt sa menon u Bolu, na moju taracu.
Onome Talijanu na Andriji , ugovor na 13 godin, senatoru obnovljen na 10, jedino su zaje...i Hrvata šta je de kapoto obnovija Sestrice, a oni mu ni fala, ni produžili Ugovor. A čovik napravija najveći posal od svih.
Tak nam i treba.

Branko, šta ti pritekne vina, šalji na Hvar, njima triba.

73, Koki 9A2JG

P.S. Na blogeru ništa nova, sad se misle kako se riješit tamo potpisanog.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 10. Svibanj 2008, 19:26:53

Pa danas nam je praznik, odgovori mi on.
Jesan ti ja reka, nikidan, moj kumpanjo Branko, da smo mi fašisti, a antifašisti slave.

Šta se čudiš? Pa jesmo li se već davno ja i ti usuglasili da će bit ka četrstprve. Nijemci drumom, partizani šumom.

Ma nećemo mi o kurbi politici. Znaš ono: ako oćeš izgubit prijateja počni s njim o politici. Nećemo politiku u našu butigu, nismo mi ka Dragin profesor.  :)

Danas me još jedan nije čuja sa otoka, novi uređaj, nije se još razradija, novi filteri, za možđane ne pitaj...

A nisan te ni ja čuja. ;)

I sada najtužnija vijest, senator je dotra svu mobilju na Host,
Onome Talijanu na Andriji , ugovor na 13 godin, senatoru obnovljen na 10, jedino su zaje...i Hrvata šta je de kapoto obnovija Sestrice, a oni mu ni fala, ni produžili Ugovor. A čovik napravija najveći posal od svih.

Lako ćemo ja i don Paulin izać na kraj sa senatorom zaj..ali smo ga i lani pa ćemo i ove godine. Kad mu mi dođemo na ekspediciju tribat će mu "marina militare" pod hitno dopremit novu provištu. Ma isto je prizna da je boja bila naša travarica nego njegova grappa.

A oni šta ga ti zoveš "Hrvatom" me je još 98 tira sa Vele Smokvice (napisa si Sestrice, čini mi se da si falija) pritija puškom, pa se i on malo primirija kad sam mu reka da iden samo nešto uzet na brod.

Branko, šta ti pritekne vina, šalji na Hvar, njima triba.

Ne sekiraj se ti za to, ima za svih, ne šaljem nikome niti dajem. Dođi u konobu pa se komodaj.  ;)

9A3MR

Branko, prored je u vinogradu za John Deer traktor a ti si  zaglumija sa Agrijon, nešto mi tu ne štima....da nije Photoshop u điru ?

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A7YY

Nisam ja Mike.  :)

Metaridvadeset.

9A3MR

Metar i dvadest...vidi se da si zemju dobija u dotu :-))

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A7YY

9A2JG

Sad si mi tek Branko otvorija oči, i razumin zašto Milan misli da san ja i ovi sa r.br. posta većin od tisuću, stalno pod saugon. Za razumit ga je...

A šta se tiče mira, uvik je bilo i biće, 4 stope širine, 6 stopa dubine, za sve nakane.

Vidiš kako ovi, čin dođu na vlast misle da raja nešto mulja, montira, fotomontira, a zaboravljaju da su isti taki bili dok su bili u oporbi. Zli jezici bi rekli, i ostali, ali ja neću. Neu wiener schule, West Balkan dept.

Ovega rata, kad bi bilo kojega zarobili u odori vojske tzv. RSK, izjašnjava se ka' kuvar. Sto puti smo se pitali ko je onda tuka minobacačima po nama.
U "poplavi" novih kužina i kuhara, samo još fale minobacači.

73, Koki 9A2JG

9A7YY

Citat: 9A2JG  u 11. Svibanj 2008, 06:54:02

Sad si mi tek Branko otvorija oči, i razumin zašto Milan misli da san ja i ovi sa r.br. posta većin od tisuću, stalno pod saugon.

Dobro jutro, ka prvo, kad već spominješ neue wiener schule, pododsjek ćemo zanemariti.  :)

Negativ, negativ, šta se tiče gornjeg navoda.
Vama, "un vecchio lupo di forum" nije potriba dodatna snaga i energija. Vi ste se već toliko inbrivali da vas je više teško i fermat, triba van bacat bovane pod kola.

Doping je potreban samo onima kojima je broj postova manji od broja postola, jer oni imaju neki straj od svega ovega. Nesigurni su u sebe.
Treba im ovan predvodnik.
Boje se izreći svoje mišljenje, da se nebi nekome božemeprosti zamirili.

Pa se pitam. Ma kome ma šta.

9A2D

Bogme, Branko, tebi bi i Goebbels pozavidio.

73 de 9a2d

9A7YY

GM Kefa!

Ja tako mislim i schluss.

Slobodno me ispravite za sve što mislite da sam u krivu.

Ugodan vam dan svima, idem ja ponovno danas poticati proizvodnju "tekuće problematike".

9A2JG

Nema toga šta ti proizvedeš, a šta ti ja, Miće i Kefa ne možemo (i oćemo) škonšumat. Sve osin vitriole i mišomora!
Dobro je , dok je schluss, dok nije anschluss. Zato Austrijanci toliko i vole Nijemce.
Mi moramo s njima u dobre. Jer čekamo QSL-ke sa hrvatskih otoka.
I onda se javi Tihomir, i kaže da nije ono one-man-shaw . Ništa on ne razumi. Ko te kruvon rani, ocen ga zovi. Ko je štampa karte, oće bit i manager. Aj' mu se usprotivi! Malo morgen!
To je tak naveke bilo, pa naveke tak i bu! I , schluss.

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Hm, opet ništa ne kužim. O čemu ti pišeš ?

Citat: 9A2JGSad si mi tek Branko otvorija oči, i razumin zašto Milan misli da san ja i ovi sa r.br. posta većin od tisuću, stalno pod saugon. Za razumit ga je...

Topic o alkoholizmu smo već imali pa se možeš nastaviti tamo, iako nije dobro završilo, naime, dva prijatelja se posvađala. Uostalom, nije baš tema za ovaj forum.

Citat: 9A2JGA šta se tiče mira, uvik je bilo i biće, 4 stope širine, 6 stopa dubine, za sve nakane.

Ovo spada u pogrebne rituale i vječnu temu ima li života poslije. Isto tako baš nije pravo mjesto.

Citat: 9A2JGOvega rata, kad bi bilo kojega zarobili u odori vojske tzv. RSK, izjašnjava se ka' kuvar. Sto puti smo se pitali ko je onda tuka minobacačima po nama.
U "poplavi" novih kužina i kuhara, samo još fale minobacači.

Tema "uloga kuhara u ratu" također nije za ovaj forum. Uostalom uz ovakve komentare neki kuhari bi se mogli naljutiti. A svatko od nas ima u bližoj ili daljoj familiji kuhara, pa bi moglo doći do masovne ljutnje. S obzirom da se dosta našeg članstva hrani iz lonca profesionalnih kuhara mislim da nije pametno stvarati tenzije prema kuharima. Dosta nam je što s roniocima nismo dobri  ;D

::)

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Pravo zboriš, Tihomire. Na izbornoj Skupštini, poslije prvog glasovanja , većina koji su glasali za Petra su išli u kafić. Misliš da su pili kiselo mlijeko?
A ja, i petorica Slavonaca podijelili tri pive, ka Isukrst!
I sada, mi pijanci, mi ločemo (kad čitaš pisanije Petrovih glasača na forumu), a oni Djevica Orleanska, ili u najmanju ruku Majka Tereza. I tako stalno. Zato je tema : Alkoholizam u radioamatera , važna. Da se zna unaprid di je čija biračka baza. I na što češ ih uvatit.

To šta ti ne znaš iščitat između redaka napisano u Statutu Grupe i ponašanja na terenu, ja ti ne mogu uzeti za zlo, jer niti znaš povijest događanja niti si svakodnevno u toku, ni na opsezima, mi jesmo.

Slušaj, ti jedini na forumu moreš razumit ronioce jer si stalno ispod vode, a samo ti je dihalica vanka. Zato i ne razumiš naše, zemaljske, probleme.

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A2JGNa izbornoj Skupštini, poslije prvog glasovanja , većina koji su glasali za Petra su išli u kafić. Misliš da su pili kiselo mlijeko?

Prvo, neznaš za koga su oni glasovali. Drugo, s obzirom da je isti broj glasača bio u drugom krugu, dakle, vratili su se, to nisu mogle biti niti dvije runde :-\

Citat: 9A2JGA ja, i petorica Slavonaca podijelili tri pive, ka Isukrst!

Prije ka penzioneri.

Citat: 9A2JGI sada, mi pijanci, mi ločemo (kad čitaš pisanije Petrovih glasača na forumu), a oni Djevica Orleanska, ili u najmanju ruku Majka Tereza. I tako stalno. Zato je tema : Alkoholizam u radioamatera , važna. Da se zna unaprid di je čija biračka baza. I na što češ ih uvatit.

Alkoholizam je bolest, hrabar je onaj tko prizna. No kad se radi o drugome ipak treba poštivati privatnost jer se radi o bolesti. No ima i svijetlih primjera, neki mogu međusobno pričati samo pijani ;D

Citat: 9A2JGSlušaj, ti jedini na forumu moreš razumit ronioce jer si stalno ispod vode, a samo ti je dihalica vanka. Zato i ne razumiš naše, zemaljske, probleme.

Slažem se da ne razumijem tvoje probleme.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Sve si prijatelju Tihomire izmiša. Ka prvo, i osnovno, nisu se vratili, nego su ih zvali (mobitelon), a po neke se i išlo. Ne po one u Remetinec.
Ka drugo, toliko su bili sileni, da je većina naglas komentirala da ide na pijaču, jer da je, eto, sve riješeno.
Koliko in je riješeno, još loču, neki samo šta nisu upali u more.
Neki čak i komuniciraju, dobro si primijetio.
Sad će malo više, od prvog lipnja, kad opet bude 0,5 , već kupe milodare za dignit spomenik Sanaderu i Vladi.

Na blogeru zaključano. Dobro je Đani učinija, takve su bljezgarije tamo napisane, ne bi niti pod crackom i travom zajedno , takve stvari pisali.
Jezik je prepoznatljiv, izričaji dobro poznati. Kako se ti pisatelji, ograničenog rječnika izražavaju, čitave rečenice se ponavljaju. Kužina PM i M&M, u kooperaciji. Ali, neću se ja bavit njima, nek se zaokupe sami sobom.

Vidin 6AA se nadovezuje na umne citate 6C, prepisane sa sajta Latinske izreke. Dobro je da bar nešto i prepišu. Lakše ćemo razumit.
Metod je poznat, iz policijskih ispitivanja, dobar, rđav...
Fali zao, kao iz filmova Giuliana Gheme. Na poslu je, bude napisao štogod..
Ali di, sad kad  mu je Đani zaključa bloger. Može samo listat Playboy, i guštat kako su naše korice bolje. Jer je on to tako tražio.

Na kraju, za miševe i jazavce iz mraka (blogera) :  Kad već pišete, nazovite stručnu službu HRS-a, pa se informirajte, dignut će Vam se tiraž, UPS , čitanost. Ali, evo prečaca, na brzaka, da uštedite koju lipicu : moj klub nije učestvovao u natječaju za subv. uređaje, nismo od 98' dobili ni kune, a nema kunica ni na vidiku, ja sam zadnji koji je navija' da R2 dođe na Vidovu goru, i sve tako redom, ak vas šta interesira , zovi, samo zovi...
Marina na usluzi, Koki na usluzi. Pa naveke tak i bu. Forverc!

73, Koki 9A2JG

P.S. Za prijatelja Antuna 6KGT : Kad je jedan s takvim riječima prije dvi godine zva mene, žena mi daje slušalicu, i govori : Mužu, evo traži te neki stranac! Pogrišija si naslov posta, ovdje si ga treba plasirat. Non'e mai e troppo tardi.