• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9AA

Poštovani Koki,
Hvala Ti na stavu o mome tekstu objavljenom na hrs.bloger.hr
Zašto sam ga tamo napisao? Iz lojalnosti i poštovanja što je netko otvorio komunikacijski prostor nakon provođenja politke zabrane govora koju je Pero promovirao i pokušao zabraniti, Bilo kroz "napad" jemenaca, bilo kroz lažno predstavljanje pod nepostojećim pozivnim oznakama. "Tko je to Reuters? Zaustavimo ga?
Znam da bi neki i taj blog "utrnuli" i sa strane pozicije i opozicije. Ja sam vrlo kritičan prema blogu, ali kad razmislim pitam se "treba li staviti u lonac pijevca koji je kukurijeknuo da najavi dan?" A dan dolazi.
Mi o tome ne odlučujemo. Dan ipak dolazi.
I zbog toga pišem na blogu. "svaka čast Crvenkapici, ona je ipak prva u šumu krenula."
A zašto ne priznati i novi komunikacijski prostor. U prošlom mandatu imali smo jednog vođu, jednu ideju, jedno mjesto promocije i ispiranja...Nisam zadovoljan s dinamikom promjena, ali kao čovjek struke znam moguću dinamiku. Zato Krešo i Mate smjerno idu od kamena do kamena i znaju ih otvoriti prema izvoru svjetlosti.
I da malo citiram. Nama ne treba revolucija. Što je to? "Kad nogom razvaljuješ već polu otvorena i trula vrata". Novo rukovodstvo je dobro postavilo smjernice razvoja, ali bez izvršitelja tu nema rezultata. Dajmi im šansu da to sami zaključe, a onda potezi se nameći sami po sebi.
Nikola Gamilec, 9A9AA

9A2JG

Ja ću ti to, šta bi reka prijatelj Tihomir, iz rvaske povijesti :
Pokojni punac Čedomil bija u partizanima, sestru mu ubilo u srid Zagreba u uniformi ustaške mladeži, nikad oružja nije nosila, ni kad su je ubili. On se vratija sa Trsta, demobilizira, a "drugovi" mu uzeli (to se zvalo : nacionalizirali) hotel Kaštil u Bolu, ka kulaku. I , taman kad je opet došla naša, rvaska vlast, i kad in ga je tribalo vratit, pretvorba i privatizacija na rvaski način, prodalo ga novokomponiranom rvaskom tajkunu. Predmet je još na sudu u Strasburu. Soli na rep.

Priča je malo bila poduža, ali poučna. Nadam se da si u njoj naša odgovor na svoje pitanje.

Vidiš da san ja dobro napisa prije dva dana na vox populi, i Nijemci nan pomažu, čitaju forum, ispravno su shvatili drugarsku kritiku, i šapću ovima na ekspediciji naše znakove. Fala in , imaju po gajbe pive od mene, daćeš i ti za po gajbe, da ne ispadamo cicije.
Govori mi Ivo 2GF na R2 da kako nan to pomaže (najavljuje) DF9MV. Lipo, ja govorin, je li Emir prof. ili nije, preodgajanje, nije to Ljilja Vokić.

Dobro nan je ovo došlo, ugrijavanje za subotu.

73, Koki 9A2JG

P.S. Kad san pisa prvi dio, namjerno nisan uzeja sebe za primjer,meni su svi bili u partizane, neki bi pogrešno tumačili, ne bi bio klasičan primjer iz NOB-e. Ovako je lakše.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3GE

Oprah -show je mila majka prema ovome..bljak...M.

9A2JG

Žao mi je Nikola da sam morao prekinuti prethodni da se nadovežem, jer stvarno te teme nemaju veze jedna s drugom.
Drago mi je da si se javio ovdje, a još bi mi bilo draže da si onaj tekst integralno prenio. S suzom u oku sam se sjetio i Žike i Vlade Drobine, i puno njih, dok sam čitao te retke.
Zašto to zazivam? Vrlo jednostavno, zato što je tvoj uradak napisan iz srca srcu, i što će tamo proć nezapaženo . Drugo, vidiš da mladi ljudi uopće ne poznaju ni bližu povijest HRS-a i ljudi koji su bili okosnica, ja im sa pričom o vezistima 26. divizije dođem kao paleozoik.

Ne poričem alternativni medijsko komunikacijski prostor, ali, budimo realni, nema nas ni za jedan pošteni sajt. Da se neko ne osjeti napadan, nikome ne odričem pravo na vlastiti izričaj, ali u skupnom, dosta nam je i forum HRS-a.

Na kraju, ne napadam ja ljude koje sam izabrao, nije to ono u stilu : Svaka revolucija jede svoju djecu! Jednostavno, promjene se čine prespore, nužne org. promjene nisu nastupile, a ljudi su nestrpljivi.
Praf im budi.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Prijatelju Martine 9A3GE. Mene bljak asocira na rigotinu. A ja riga jesan, u otel Bonavija, prije 41 godinu.
Kako se svaki zločinac uvik vraća na misto zločina, tako ću i ja (vjerovatno, ako Bog da) opet u Rijeku, možda još i ove godine, ponovo.
Naime , srce ne poznaje granice, i vjerovatno će se moj sin oženit za jednu malu smišnu fijumanku.
Kako je danas mladež pametnija nego svojedobno mi, drže momačku večer 2 ili 3 večeri prije, to će opet bit bljak. A prije toga, pozivan te na piće, da vidiš da san zgodniji od Opre, znan više viceva od nje , bolje pivan, a Bogu fala, mogu i bolje popit. Ona je do sada 4 puta bila na drastične kure mršavljenja, ja nijedanput. Ona dva puta na odvikavanju, mi se u Hrvatskoj nemamo čega više odreć.

Ne bi ja bija ni rič napisa, nego vidin GE, asociralo me na staroga prijatelja Štefa YU2GE, pa navrle drage uspomene.

Ako ne znaš kako izgledan, Galerija, Kraljevica, Vlado Pavlica i ja (iza nas je QSL-ka 4O6AA, ne moš falit, dva oka u glavi).
Nemoj se ruvinat, dok ja ne dođen!

73, Koki 9A2JG

9A4GL

Citat: 9A9AA  u 08. Svibanj 2008, 13:58:53
Zašto sam ga tamo napisao? Iz lojalnosti i poštovanja što je netko otvorio komunikacijski prostor nakon provođenja politke zabrane govora koju je Pero promovirao i pokušao zabraniti, Bilo kroz "napad" jemenaca, bilo kroz lažno predstavljanje pod nepostojećim pozivnim oznakama.

Po ne znam koji put moram reagirati na istu insenuaciju, to se već povlačilo nekoliko puta po forumu. Kao osoba koja je u to doba bila uključena u tehničko održavanje hamradio.hr servera, odgovorno tvrdim da je računalo na kojem je bio web poslužitelj za www.hamradio.hr bio napadnut, i to baš sa računala koje ima IP adresu alociranu za Jemen. Radi se o programskom problemu koji je neki idiot iskoristio da nama onesposobi web i skupi pokoji bod u crackerskom natjecanju, i to nema veze sa politikom HRSa. Odgovaralo to ovoj ili onog političkoj opciji, meni tak svejedno. S one strane koja mene zanima, nastala je šteta koju je trebalo sanirati. Dakle, tvrdim da niti jedna politička opcija nije imala prste u događajima oko tog napada. Sve ostalo je posljedica nečije paranoje i mašte. Jel još nekome nešto nije jasno u vezi toga ?

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A3QN

Citat: 9A2JG  u 07. Svibanj 2008, 17:10:12
Treće, adresa ti je www.hrs.bloger.hr , pa vidiš zadnji članak Kome fali Seve, ispod toga klikneš na prikaži komentare. Mali savjet : Pri čitanja učini malu nuždu, da ti ne uteče tijekom čitanja, stariji smo ljudi, šta češ...

Bloger je zaista zanimljivo štivo. S jedne strane formalno se bori protiv nekakvog navodnog kriminala u HRSu, a s druge svako malo piše hvalospjeve 9A11 piratima. Svašta.

Doduše, ako te uzbuđuju gomile kvazianonimnih optužbi, zna se kako se rješava problem klevete.

73
Kristijan
9A3QN

9A3QN

Citat: 9A2JG  u 08. Svibanj 2008, 07:58:35
Ispada da smo mi bili fašisti. Jer, niti slavimo, niti imamo posebnih pozivnih oznaka, a niti iko pokreće inicijativu.

Koki, zar ti ne čitaš dnevne listove? Antifašizam (barem u 9A i bližoj okolici) danas jednostavno nije "popularan". Da jest, ne bi se dogodila ona blamaža sa omjerom novaca za Jasenovac i Bleiburg. A da ne spominjem "sitnicu" da smo jedna od rijetkih evropskih zemalja koja ne slavi datum završetka 2. svj. rata. Ali možda bi bilo bolje da politiku držimo dalje od hamradio.hr.

73
Kristijan
9A3QN

9A2JG

Kristijane, prijatelju, dušom i tijelom sam za tvoj pristup.
Samo, kako objasniti RA auditoriju zašto nemamo posebnih pozivnih oznaka navezanih za Dan pobjede, ako ne objasnimo (najčešće) politički indiferentnim osobama političko okružje u kojemu se to događa, makar u najmimimalnijoj varijanti.
Niko nije tako naivan, kako simplificirano oće 1UN uprostiti stvari, ideja, sponzor, tvoja diploma, tvoj pokret, tvoja ćelija, brigate rose, ciao bela, ciao.
To nije tako, i ne funkcionira tako, ne samo na ovim , oporim, balkanskim prostorima, gdje je sve teže.

Lijepo napisa Nikola Gamilec da trebamo dva mandata da stvari dođu u normalu. Ja ću onda biti prestar, ali za tebe ima nade... Zato uprite...

73, Koki 9A2JG

9A8DU

Citat: 9a3qn  u 08. Svibanj 2008, 17:31:07
Citat: 9A2JG  u 08. Svibanj 2008, 07:58:35
Ispada da smo mi bili fašisti. Jer, niti slavimo, niti imamo posebnih pozivnih oznaka, a niti iko pokreće inicijativu.

Koki, zar ti ne čitaš dnevne listove? Antifašizam (barem u 9A i bližoj okolici) danas jednostavno nije "popularan". Da jest, ne bi se dogodila ona blamaža sa omjerom novaca za Jasenovac i Bleiburg. A da ne spominjem "sitnicu" da smo jedna od rijetkih evropskih zemalja koja ne slavi datum završetka 2. svj. rata. Ali možda bi bilo bolje da politiku držimo dalje od hamradio.hr.

73
Kristijan
9A3QN
;)
Pozdrav,Kristijane ,zašto bacati novce dabi se slavilo?nakraju tko je pobjedio,tko izgubio,što znači pobjeda a što poraz?kako mjeriti novac ,kako izjednačavati žrtve,zločin je uvjek zločin,nema razlike,bilo bi dobro kada bi se za taj novac kupio neki stan sirotinji,ili otvorilo koje radno mjesto.
ljepi ti pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3QN

Citat: 9A8DU  u 08. Svibanj 2008, 20:34:14
Pozdrav,Kristijane ,zašto bacati novce dabi se slavilo?nakraju tko je pobjedio,tko izgubio,što znači pobjeda a što poraz?kako mjeriti novac ,kako izjednačavati žrtve,zločin je uvjek zločin,nema razlike,bilo bi dobro kada bi se za taj novac kupio neki stan sirotinji,ili otvorilo koje radno mjesto.
ljepi ti pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)

I to što kažeš.

73
Kristijan
9A3QN

9A4DB

Dragi Kristijane,

koliko je meni poznato 9A11 nije nikada spomenut na hrs.bloger.hr,
ako mislis na pojedine 9A znakove ljudi koji zive u BiH i Hrvatskoj onda
ti ja stvarno nemam sto objasnjavati...
Razmisli malo da li bi i ti mozda  bio "pirat" da nije bilo i njih tamo...

Ili ti mozda jednostavno trebaju naocale, vidi desno link "E7" ili i protiv
njega imas nesto, ako je tako onda sigurno imas "posla" sa vascelim
svetom (ITU)

73

9A2JG

Čim se , eto, prvi diskutant na blogeru potpisa , izgubilo je svoju mističnost.
Tako je i sa nekin ženskima, lipše izgledaju obučene.
Ne znan da li bi se zahvalija 6C na potpisu, ili da se uzdržin.
Ne želim biti (loš) prorok, ali mislim da je taj potpis početak kraja diskusije na blogeru. Što mnogima neće teško pasti.
Laku noć, svirači...

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Što reko, ne poreko. Vidim da anonimci gube živce, zato Djani, u interesu narodnog (anonimnog) zdravlja, ukini to tamo, pa ko osta, osta.

Anonimci, oćete još veselja? Nema problema. Evo podataka za brloge jazavčara : S g. Gamilecom se nisam čuo telefonom od osamdesetih, a sa g. Bodlovićem od prije tri miseca, i to onda u vezi posla nevezanog uz RA.

Danas je dan Europe, dan Marjana, zadnji dan u DL i OE školama pred praznike za Duhove, naoštrite antene, uređaje, sobe i apartmane.
Insieme...

Krešo i ekipa, svako dobro, čekamo Vas, nemojte se prijist kod Macole...

73, Koki 9A2JG

9A3QN

Citat: 9A4DB  u 08. Svibanj 2008, 21:41:07
koliko je meni poznato 9A11 nije nikada spomenut na hrs.bloger.hr,
ako mislis na pojedine 9A znakove ljudi koji zive u BiH i Hrvatskoj onda
ti ja stvarno nemam sto objasnjavati...

Tipična zamjena teza. Ne shvaćam što ovime pokušavaš dokazati. Jesam li ja ikada igdje nešto rekao protiv bilo koga tko ima legalne znakove u obje države? Ako jesam, izvoli, pronađi, citiraj što sam točno rekao pa da svi vide.

A 9A11 niti u najbolesnijim snovima ne pripada BiH. Barem je tako bilo prije par dana kad sam zadnji put gledao ITU alokacije. No, možda sam nešto propustio pa me molim te prosvijetli. Dakle, ljudi koji su koristili 9A11 tim postupkom nisu bili ništa drugo doli obični pirati.

A što se tiče tvrdnje da 9A11 nikad nije bio spomenut na blogeru, hoćeš da ti isprintam i pošaljem poštom zadnji objavljeni članak u kojem, između ostalog, stoji i "Moje je bilo što sam uspio da nije bio prefiks 9A0, već 9A11. "?

Dragi moj 4DB, možda bi ti ipak mogao čitati malo pažljivije ako već ideš komentirati nešto. A ako te zanimljiva tematika odnosa HRS-a i 9A11 dublje zanima, preporučam ti da malo pogledaš svoju arhivu Radio HRSa, ima tu zanimljivog štiva.

Razmisli malo da li bi i ti mozda  bio "pirat" da nije bilo i njih tamo...

O čemu ti to? Jel ti to mene možda optužuješ da sam ikada radio ilegalno? Bi li mogao malo obrazložiti tu tvrdnju?

Ili ti mozda jednostavno trebaju naocale, vidi desno link "E7" ili i protiv
njega imas nesto, ako je tako onda sigurno imas "posla" sa vascelim
svetom (ITU)

Opet mi vadiš riječi iz konteksta. Ja nemam ništa protiv E7 kao takvog, ali mislim da su "razlozi" zbog kojih je tražen potpuno fiktivni i zapravo se čudim kako da je ITU pristala na takve besmislice. Zamisli molim te, "T9" počinje sa "T" što neke potsjeća na Tursku pa ne žele raditi pod takvim znakom?! Svašta.

Da pogađam, za godinu-dvije ista gospoda će se buniti zato što "E7" počinje sa "E" što ih asocira na Etiopiju, a oni ne žele da netko pomisli da samo zato što rade iz BiH moraju odmah biti i gladuši. ;-)

73
Kristijan
9A3QN