• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

[quote author=9A2JG link=

Sjeti se šta se sutra navečer u dalmatinskim mjestima radi, svećenik pere noge ministrantima, u spomen na Isusovo djelovanje i posljednju večeru.
Tko se ponizi, biće uzvišen. Sretan Uskrs , tebi i tvojima.

73, Koki 9A2JG

[/quote] :D
Pozdrav,Koki,pošteni,prepošteni,čestiti kaki san i sam,Koki ti bi moga i Fratar biti,britka jezika pošten ki fratar,susjeda i ja želimo tebi i tvojoj obitelji sretan uskrs i puno šarenih jaja.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dobar jutar.
Ovdje sam , ne tako davno, pisao o onoj kategoriji ljudi koji mole da raskršćima da ih svi vide. Ta evergreen Isusova prispodoba je još jednom potvrdila svoju boju. Ne može on a da ne kaže da je on donio taj i taj kabel u Milnu.
Pametni ljudi peru svoju šporku robu u svojoj mašini. Oni drugi, u tuđoj.

Živimo u zemlji široke demokracije. Tako možeš živit cili život u Splitu, a bit član u Veloj luci, pa onda malo u Kaštilima, pa skoknut malo do Rijeke, Makarska je tu pred vratima, itd.Kad ti dosadi, na kraju puta, tvoj te prvi matični klub čeka raskriljenih ruku, baš kao u onoj prispodobi o sinu razmetnome. Samo što tada neće biti vola ugojenoga, nego češ dijeliti sudbinu 60+ populacije, ako budeš imao mjesta za sjesti do koga.

Držim da je degutantna raščlamba kako koji brački klub egzistira. Stvar je kućnog odgoja komentirati rad kluba koji se 100% financira iz privatnog džepa. Da sam ja na mjestu Mihovila Bonačića Vičića 9A2VQ, ja bih nesumnjivo znao šta treba učiniti.

Na kraju, ja sam i napisao da ste iz kluba u kojemu se , na žalost , kao i u mome, sada ne drže tečajevi, ali veliki klub uvijek ostaje veliki. Zato i prima one koji okolo pričaju neprimjerene stvari o njemu. Zato i je velik.

Ni moj klub, ni CBM nisu igraonice za starije, nego mjesta gdje se okupljaju radioamateri za svoje novce. Nitko im ne pomaže, osim sebe samih, ali svoj jad ne istresaju ovdje.

Nemoj "mislit" da li je Rolando predstavnik Dalmacije, ili "samo" iz Dalmacije, ima on i godina, i pameti, i jezika. More bit da nema laptop, drugi su bili brži. Ne sa tečajem, nego sa reverson. Ide ih.

Sritan Uskrs i tebi i tvojima, puno mira i zdravlja.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2D

Evo i mi u Daruvaru imamo dva kluba pa niste baš primjetili da se previše glođemo na ovom forumu. Oba imaju i prostorije u gradu, i contest lokacije, i rade i imaju (uglavnom) riješeno financiranje. Kako to?

73 de 9a2d

9A2JG

Vlado moj, pa zar nisi do sada skužio? Javlja se onaj koji je NEKADA bio u tom klubu, i koji misli da je još uvijek meritum i hećim za sve boljke klubova, ma gdje bili. Pogotovo za ove u Dalmaciji.
Ja mu namjerno neću da pišem , on je to sve sam učinio proteklih mjeseci, na ovim stranicama- bio je predsjednik kluba u soc. društvenom uređenju, a u ovome - zna se, nek pokaže rezultate.
Ali, na to su pali ovi u komisiji za izbor urednika, mi nećemo, ni u bunilu.

Tebi i tvojima sve najbolje za Uskrs,
73, Koki 9A2JG

9A2D

Koki moj. Želio sam ti reći da nitko nije niti Bogom dan, niti nezamjenjiv. Svi mi imamo pravo izbora u životu, pravo samoodlučivanja, promjene  i samopromjene. Da li ću ja, ti ili netko drugi nakon odrađenog DX-a maznuti litru šljive to uopće nikoga ne zanima. Zanima ih onda kad taj isti počne opterećivati druge.
Ma ima toga još, zna se da papir sve trpi, ali ovaj medij to ne treba.

Sretan Uskrs svima

73 de 9a2d

9a6c

A šta bi se tribalo napisat?

Jasno da nisam bio predsjednik kluba od 1981 pa nadalje.

Kakve bi ja sad rezultate trebao pokazat i kome? I zašto, of kors? eto, čim spomenem taj nestali dipol odmah ti je slabo. A da krenem s beamovima i pojačalima, ne bi se javija na forumu sedam dana, a to bi već bilo škakljivo.
I šta se zna? Ja mislim malo se zna. Ili tamkan koliko treba.

Ne znam odakle Vela Luka i Makarska u priči, ali samo infromacije radi, zaboravio si Bjelovar... I ne znam o kojem reversu pričaš?

Ne vjerujem da je degutantno pričati o tome kako koji klub funkcionira, a ako je tako, onda nisi trebao tu pričati započinjati prije koju godinu kad se pričalo o podjeli sredstava za programe u kojoj je spomenuti klub loše prošao. Ako može onda, može i sada.

Ako je klub privatan, onda neka tako i ostane i neka se ne gura u red s onima koji to nisu.

Osim ako to nije degutantno.

Izgleda da nisi najbolje pročitao Natječaj za izbor urednika časopisa. Nijedan od uvjeta bio Orden radaili kakva medalja iz soc. društvenog uređenja, već program i još koješta u devet točaka.

A ako sam ja već toliko nikakav, možeš zamisliti kakvi su tek oni koji su bili ispod mene na listi za laptop i posebno oni koji se nisu ni javili... A najgori od svih oni koji su popušili priču i digli ruku.

A među njima i onaj kojeg si proglasio predstavnikom Dalmacije u IO pa ga poslije devetao zato što nije radio ono što si ti mislio da treba ako je no što si zamislio da bi trebao biti.

Tebi i tvojoj veš mašini svako dobro za predstojeće blagdane, čiste noge i svakog blaga.

I šta je s tim reversom?

GG

9A2JG

Ispričavam se čitateljstvu što sam previdio post napisan od 3MR jučer u 1451. Moja zadnja dva posta bi bila nešto različita, ali ne u bitku.

Naime, tamo  (valjda meni) autor školski razlaže model financiranja, kako bi trebalo biti. Kako sam ja to (odavna) apsolvirao, i kako vjerujem da i on to zna, mislim da je ovdje riječ o općenarodnoj z........ji.
Ako misliš da si isključivo odabran u IO poradi zvanja i znanja, skidam kapu, imaš visoko mišljenje o sebi. A opet, ako misliš da ne moraš reprezentirat bazu, niko te ne može i ne namjerava prisiljavat, samo se deklariraj, da ne trošimo elektrone. Samo, u slučaju da nas, ipak (između ostalog) predstavljaš, stavovi su ti toliko različiti od baze da se neko mora debelo korigirat.

O čistuncu GG-u ne treba trošiti elektrone. Eto, činom postajanja urednikom podebljava izraz veš mašina (koji sam ja namjerno izabrao, baš takav) da bi , eto, zorno ukazao čitateljima kako ne rabim ispravno hrvatski književni jezik. Jadno, ali to je kap u moru.

Pozdravljam sve na Forumu, a i šire, do uskrsnog ponedjeljka, svima Sretan Uskrs !

73, Koki 9A2JG

9A3MR

Stvarno ne vidim u čemu je problem.
Navedeni model financiranja kod mene u 9A1CIG funkcionira, čujem i u Daruvaru.
Mislim da sam se našao u IO vjerovatno zbog svog proaktivnog stava.  Ako sam odabran samo zbog protivljenja politici prethodnog predsjednika onda bi bilo bolje da i nisam izabran.

Smatram da ću zastupati interese "moje baze" i cijelog HRS-a tako da promoviram ideje i aktivnosti koje će pomoći članicama saveza. Tu sam spreman žrtvovati i svoje vrijeme i trud. Ukoliko bilo kome mogu pomoći na planu aktivacije kluba, tu sam.

Međutim, ako moja baza očekuje od mene da na sastancima IO čupam kose i naričem kako su nas svi napustili....hm, tu se nećemo baš naći. Priliku da članice saveza kažu što misle na tu temu imat ćemo vrlo brzo.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

n1yu

Deklarirani EU simpatizeri Dalmacije opazaju da su problemi klasicni - nema dovoljno para!  Srecom u dezeli je ZRS davno odlucio da predje na samofinansiranje pa nema puno "zasluznih" clanova koji bi se slepali na budjetu.  Euro situacija je nesto bolja pa svi S5 imaju radiostanice doma.  Klubovi su postali nostalgicna mesta socijalnih susreta.  U DL, UK i USA se to odvija po kafanama.  Na lokalnom nivoju je sve odvisno od entuzijazma pojedinaca.  A taj se uglavnom usmerava u potrosacko drustvo...

Nije bas Uskrsnja poruka no puno uspeha u farbanju jaja...

9A6AA

Citat: 9a3mr  u 20. Ožujak 2008, 09:35:23
...
Smatram da ću zastupati interese "moje baze" i cijelog HRS-a tako da promoviram ideje i aktivnosti koje će pomoći članicama saveza. Tu sam spreman žrtvovati i svoje vrijeme i trud. Ukoliko bilo kome mogu pomoći na planu aktivacije kluba, tu sam...

Tako je.
Pojedincima nije jasno da članovi IO HRS-a nemaju svoju bazu definiranu nekom teritorijanom pripadnošću. Njihova "baza" su svi članovi HRS-a. Član IO ne zastupa na sjednicama Izvršnog odbora nikakvu formalnu ili neformalnu radioamatersku skupinu već suprotno: na "terenu" predstavlja HRS i promovira njegov program (politiku).

Oni koji smatraju da je pojedini član IO upravo njihov zastupnik, koji će rješavati samo njihove probleme - izgubljeni su u prostoru i vremenu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Ne mogu odoljeti, a da se ne složim s nekoliko posljednjih postova pod ovom kapom. princio je uvijek i suvda isti: najprije rad, a onda plaća. Čak ni  penzići ne dobijaju penziju unaprijed, iako su je odavno zalsužili.

Problem je izgleda ipak u tome što su nečiji kalendari zapeli na 1988 godini i ne daju se pomaknuti.

S druge strane, mislim da je degutantno prozivati me kao jezičnog čistunca samo zato što sam svojim riječima ponovio nešto već napisano.
I to još namjerno?

A istovremeno ne udovoljiti molbama.

Pojam baze, nastao u nekim drugim vremenima, a uz lagani vonj konspirativnosti koji se uz nju vezuje, ne samo da je pluskvamperfekt, već se ne mogu ni sjetiti prošlijeg vremena od toga.

Baš na tom istom emirovom tragu nalazi se i moje razmišljanje - moja baza je HRS i zato nije bitno da li plaćam članarinu u ovom ili onom klubu. To činim tamo gdje djeluju ljudi s kojima dijelim sklonosti i razmišljanja, a jednako lako i bez opterećenja surađujem sa svima koji su za to zainteresirani. I obratno.

Netko se diči svojim ordenima iz soc. društvenog uređenja, netko predsjednikovanjima i nepreuzetim nagradama.

GG

9A6XX

hmm.. mislim da su zadnja 4 posta usmjerena protiv interesa radioamaterske zajednice... zašto bi mi radioamateri trebali išta raditi? tar mi smo nacionalno blago 21-og stoljeća.

Vlada bi trebala otvoriti i ministarstvo za radioamatersku zajednicu i mislim da po tom pitanju ne treba odstupiti ni koraka.

73,
Hrle - 9A6XX

9A2JK

Citat: 9A6XX  u 20. Ožujak 2008, 10:59:38

Vlada bi trebala otvoriti i ministarstvo za radioamatersku zajednicu i mislim da po tom pitanju ne treba odstupiti ni koraka.

S ovim se u potpunosti slažem. Budući da plačamo porez, u ovom ministarstvu trebaju
raditi ljudi koji će na moj zahtjev odraditi svakog DX-a kojeg ja trebam. Pa ne mogu
ja uvijek odraditi sve QSO-e koje bi htio?

NHF

73, Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A7WA

Sa ovim se i ja slažem, 10 kuna po DX-u.

73    de   9A7WA

n1yu

9A6C: Pojam baze, nastao u nekim drugim vremenima, a uz lagani vonj konspirativnosti koji se uz nju vezuje, ne samo da je pluskvamperfekt, već se ne mogu ni sjetiti prošlijeg vremena od toga.

U EU su "baze" osnova odlucivanja pod imenom "regije".  U dezeli je trenutno proces reorganizacije u 14 regija.  Zupanije su nesto slicno.  Svakako bi rad HRS bio efikasniji ukoliko bi bilo koordinacije na nizim nivojima.  Nazalost je afrodizijak siroke vlasti neutoljiv kao sto je vec primetio 9A4DB.  MOBMS bi valjalo rasiriti u MOMBASA :-)  To bi sigurno povecalo broj radioamatera...