• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

IOCA lista

Autor 9A6AA, 05. Ožujak 2008, 10:04:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CY

....nema potrebe Koki,

neću se raspitivati jer znam o tome jako puno. Ipak, ima ih još koji tako misle da znaju pa donose čak i odluke, s kojima se ja ne slažem. Tada sam reagirao prema njima osobnom prepiskom u nekoliko osobnih mailova, ali ostalo je samo na tome, a odluka o smijenjenom manageru je ostala.  Ali svatko će naći svoj stav, gledište itd.... Znam tvoje stavove, a upuštat se s tobom u dijagnosticiranje IOCAe, neka hvala, ja za to jednostavno nemam toliko vremena.
S dužnim štovanjem prema tebi, ipak znam što misliš o IOCAi i ex manageru (ne citam ti misli, sve si do sada vec napisao sam o svojim stavovima) ali ja ipak razmišljam malo drugačije od tebe.

Čujemo se mi opet, samo kad ''zasmrdi'' kakva nova IOCA na opsegu (makar to bio i ja kao aktivator... ;) ) , tko zna, možda me lito navede i na tvoj otok ?

do tada, lijep pozdrav i ugodno ti časkanje

vy 73 u Bol tebi i tvojoj obitelji

Dean

9A2JG

Dakle, savjet, ispeci pa reci - ne pomaže. Nema veze, samo razumi da se ja i ti ne pitamo kakve će odluke donijeti LEGALNO izabrani organi. Imamo suvereni sustav organizacije koja je takva kakva je. Nisam se ja, forme radi, skoro jogunio o tome da nam Prijedlog izmjena i dopuna Statuta dođe šta prije u klubove, pa da stvarno bude mjesec dana na javnoj raspravi, i na uvidu članstvu. Sve opservacije koje ti stidljivo vezeš između svojih rečenica, možeš u legalnoj proceduri progurat kao dopunu, ili novi prijedlog.

Na kraju, ti meni već drugi put u godinu dana, napisa : Nemam ja za tu i tu raspravu vremena... Mislim da nije korektno, jer potego si mačku za rep...

I ja tebi i familiji sve najbolje,

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A6JRZ  u 05. Ožujak 2008, 13:50:53
... ali trud je trud. A kad je i copy/paste toliko izražen razlog više da se napiše izvor.

73 de 9a6jrz

U pravu si Zorane. Trud je trud.
Kod primopredaje materijala HRS-u, predao sam (u digitralnom obliku) IOCA listu na kojoj su se nalazili naši otoci, njihovi CI-brojevi i pojašnjenje smještaja tih otoka.
Kako sam zadnjih godina imenovan i IOTA Country Assistantom, nakon nekoliko susreta s Rogerom, G3KMA (IOTA Managerom), dogovolili smo se da na paralelnu IOCA-IOTA listu koja se nalazi(la) na mojoj stranici objavim i koordinate pojedinih otoka te njihovu (ne)pripadost IOTA Programu, kako bi olakšali aktivnosti ljubitelja i jednog i drugog programa. U tu svrhu nabavio sam (kupio, privatno) i posebni program u kojem se u digitalnom obliku nalaze svi naši otoci. Zahvaljujući tome programu "skinuo" sam i koordinate svakoga otoka.

Iako mi je Marko, 9A8MM, rekao da je danas preuzeo s moje stranice sve podatke glede otoka koji su nedostajali, ja se ne ljutim. Moja web stranica i dalje će biti najpotpunije stjecište svih bitnih podataka glede IOCA programa.

Šteta što nemam dopuštenje Kreše, 9A5K, da ovdje iznesem samo djelić našeg razgovora glede IOCA programa... Mnogi bi se iznenadili.

I dalje na Forumima ne reagiram na sve postove, poglavito na one koje pišu iskompleksirani, pripiti i polupismeni tipovi.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Deane, sad vidiš za koga si radio advokaturu. Ovakav set uvreda ne bi podnio ni jači forum od našega. Sreća naša da radi pravna država.

73, Koki 9A2JG

9A4QV

Evo nesto pametno, za promjenu  ;D
da se ne izgubite po otocima, nije digitalna, ali je zato na webu i tu Kirinova bivsa firma ne moze nista uciniti  :P

http://www.avijacijabezgranica.com/karte/nauticke%20mape%20RH/

/MM (jel to znaci mirno more ili maritime mobile?)

Ups, evo Koki je nesto dodao u međuvremenu, Koki pa to po meni nisu uvrede, mene to ne vrijeđa jer se ne prepoznajem ni u jednom od ta tri objeda, a za druge, ne znam  :-X

QV

9a6c

Ajme Emire, sad će ispast da ti Krešo ne da govorit?

A ko ti brani?

Meni je malo čudno ipak to što Se svi ti podaci o IOCA referencama nisu već nalazili na HRS webstranici za tvog mandata, budući da si u to vrijeme bio manager i ruku na srce, to ti nije odmoglo u stjecanju statusa IOTA assistanta.

Da se ne pobavljamo, ti znaš što ja mislim o IOCA programu, iako sam i tu "neprincipijelan", jer dobro mislim, iako me osobno ne zanima. O managerisanju njima ne znam puno, jer nisam s tim imao posla, ali ruku na srce - čulo se i ovakvih i onakvih stvari.

Što je sad manje važno.

Mogao si bez posljednje rečenice, ali šta ćeš, ruka poleti...

Najgore što će se opet prepoznat netko na koga se ne odnosi...

GG

9A6AA

Citat: 9a6c  u 05. Ožujak 2008, 20:11:18
Ajme Emire, sad će ispast da ti Krešo ne da govorit?

A ko ti brani?

Razgovor između dvije osobe nije za javnost bez suglasnosti obje njih.

Kako reče Adam, on se nije prepoznao u zadnjem mome postu. A zar netko je?

Evo, potres u Zagrebu!

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2JG

Adame tvoj smisao za šalu ne umanjuje uvrede. Ni ja se nisam prepoznao u nijednoj od navedene tri uvrede, pa isto zdravorazumski tvrdim da vrijeđa. I da smo za puno, puno manje "prijestupe" bili isključivani sa Foruma. Činjenica, da je pčelica bila puno"efikasniji" moderator, doduše, u službi jedne druge politike, ne amnestira sporost 3AG-a.

Mario nikoga osobno ne uvrijedi, i dobi - 20 dana.

I, na kraju, zar ne vidite uniformirani obrazac ponašanja onih koji su bili poluge bivše vlasti, 2Y u jednom od svojih postova traži da mu se očituje predsjednik osobno, sada ovome isti ne da' da govori i citira izjave, da niste Vi malo zalutali u Wonderland?

73, Koki 9A2JG

9a6c

A koja ga je korist spominjat onda?

O polugo vlasti...

GG

9A6AA

Citat: 9a6c  u 05. Ožujak 2008, 20:11:18
... Meni je malo čudno ipak to što Se svi ti podaci o IOCA referencama nisu već nalazili na HRS webstranici za tvog mandata, budući da si u to vrijeme bio manager i ruku na srce, to ti nije odmoglo u stjecanju statusa IOTA assistanta.

Gogo, bila je IOCA i na HRS-ovom web-u.

Kada sam shvatio da tadašnji webmaster ne stavlja žurno nove stvari na web, poglavito one koje su se odnosile na aktivnosti s hrvatskih otoka, odlučio sam to voditi na posebnoj stranici. Naravno, tada su zbog brzine objavljivanja svi bili zadovoljni.
Često se ukazivala i potreba za promptnijim objavljivanjem i ostalih podataka (novi otoci, osvajači, ...), pa sam te stvari prvo ja ažurirao na mome webu a HRS-ov webmaster to preuzimao naknadno. Nakon jedne od rekonstrukcija HRS-ovog web-a, IOCA nije više tamo bila, osim pravila o osvajanju diplome.
I još nešto: moj web sam radio u html-u (koji sam donekle savladao) a HRS-ov web je bio u php-u, što mi je malo zakompliciralo život.
Tu je "tajna" tih stranica.
Da su moje stranice OK, pokazuje i činjenica da se sadašnja verzija na HRS-ovom webu ne razlikuje od njih. Ipak, očekujem neke inovacije.
Bio bi red.
Jer, inače, čemu onda sve to?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5CY

samo razumi da se ja i ti ne pitamo kakve će odluke donijeti LEGALNO izabrani organi.....by Koki

zašto onda reagiraš na ama baš sve što se objavi na ovom forumu ? Znači li to da ti samo donosiš svoje zaključke, a nitko te za ništa ne pita i ne traži tvoj komentar ?   Pazi ja ti to pravo ne oduzimam, samo se pitam što si htio reći gornjom rečenicom ?
Uostalom, nisam započeo ovaj post pa da ti odgovorim i na ovo :

Na kraju, ti meni već drugi put u godinu dana, napisa : Nemam ja za tu i tu raspravu vremena... Mislim da nije korektno, jer potego si mačku za rep...

potego sam Mačka Mirka za rep, ne i tebe, ili ovu temu, ali i tu si se našao prozvanim, zašto ?  I ja sam to s mojim ''mačkom'' riješio vrlo brzo i korektno. S tobom, neprozvanim, ovo bi moglo potrajati, a ja za to stvarno nemam vremena - niti volje.  Što sam mislio, to sam rekao, riješio sa Mirkom.

na kraju još malo o ovome :
Deane, sad vidiš za koga si radio advokaturu. Ovakav set uvreda ne bi podnio ni jači forum od našega. Sreća naša da radi pravna država.

Emir me za to ne plaća ( a advokatura je danas skup biznis), niti smo se čuli oko te teme, barem ne do sada. Nema ni potrebe, samo sam iznio svoje mišljenje, valjda i ja imam na njega pravo (osim tebe) na ovom forumu ?  Za uvrede ti je odgovorio 4QV, neznam di si se tu prepoznao, ja tu tebe ne vidim, barem ne u ova tri navedena pridjeva. A ono s pravnom državom ti je najbolja fora u zadnjih mjesec dana. Pa svi znamo kako ona funkcionira kod nas. Šta uopće ova tema radioamaterizma ima veze s pravnom državom ?  Jesu li to u Ministarstvu pravosuđa donjeli odluku o smjeni Emira s dužnosti managera ?  Za ovo si zaslužio da ti na home made mail pošaljem i ja koju dobru video šalu pa da se i ti doma tako slatko nasmiješ, kao i ja sada doma maloprije.....

Dokaz da nemam vremena; žena me zove da joj pogrebem leđa i manem se kompjutora. Znaš da ima pravo. Ode ja grebat, možda nešto i izgrebem kad djeca zaspu....
wish me luck.....

Dean

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 05. Ožujak 2008, 21:27:02
I, na kraju, zar ne vidite uniformirani obrazac ponašanja onih koji su bili poluge bivše vlasti, 2Y u jednom od svojih postova traži da mu se očituje predsjednik osobno, sada ovome isti ne da' da govori i citira izjave, da niste Vi malo zalutali u Wonderland?

Uniformirani ? To je nekakvo "glupo" JNA nazivlje ili ja neznam značenje te riječi  ? :o :o :o
Kakve sada poluge ? Kakvo je to sad glupo nazivlje na ovom čistom forumu  ;D ;D ;D
Koki, šta je tu uniformirano ili uniformno ?  :-\

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A4QV

;D
Ma dajte ljudi, pa i Koki moze pogrijesiti, to mu ga dodje kao Lapsus Calami , bolje reći kod Kokija Lapsus Galami  ;D

No, no, slip of the pen

QV

9A4GL

Citat: 9a4qv  u 06. Ožujak 2008, 00:16:33
Ma dajte ljudi, pa i Koki moze pogrijesiti, to mu ga dodje kao Lapsus Calami , bolje reći kod Kokija Lapsus Galami  ;D

A možda je u pitanju opsjednutost uniformom i sprovođenjem reda  ;D ;D

No ja i nakon 5 čitanja ne vidim uniformnost  :-\ :-\ :-\

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Dobar jutar.

Deane samo ti svoju suprugu grebi, a meni ne šalji e-mailove s gegovima from YOU tube!
Koliko moja pamet seže, ti advokaturu za Emira radiš pro bono, vjerovatno iz uvjerenja, stoga je tvoj krimen još teži.
Imaš ti vremena, ali samo kad ti odgovara, ka i mi svi.

Za one koji ne znaju riječ uniformnost, to znači jednoobraznost, i nema nikakve veze sa JNA, ni sa ijednom drugom vojskom.

73, Koki 9A2JG