• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

n1yu

9A2JG: Šekspir je aktuelniji više no ikad.

Koki, nije da nije aktuelan ali vi ga preteraste pa nabiste Engleze usred Wimbledona te oni danas smenise trenera!

Ti si bar covik od turizma i znas da to nije lipo :-)

BTW bio sam 5 dana u 9A7YY susjedstvu na Komizi prije CQ WW RTTY u 9. jesecu.  Javio se samo 9A73AA i ustavio na Klisu za jagnjetinu u povratku.

Danas proradila vertikalka i Extended Double Zepp pa cu raditi 21 MHz QRP SO2R preko vikenda.  Nemam entuziazma za 48 sati maraton.

LP MMM S56A

9A8DU

Citat: 9A7WA  u 22. Studeni 2007, 17:51:15

Oduvijek sam znao da istina boli, ali nisam znao da toliko
   boli !!

73   de   9A7WA
:D
Boli mozak,Ljudi imaju svakakve predrasude.Tako će, sasma neutemeljeno
reći svakakve neistine.Jasno, dio tih  neistina jest istina.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

A  šta je ovo ako nije vređanje ( očekujem da 9A5BEE
    reagira ). Da li je to 9A8DU ili nije nije moje da istražim,
    možda čak i je, ako je onda mu poručujem ovo :

Samo nastavi i dalje švercati radio uređaje i opremu i
    kleti se u 9A državu ( a ne plaćati porez na ono što radiš
    ilegalno, to je već za nekog drugog za istražit ) I što ono
    znači Osijek nepokereni grad, kakve to ima veze sa   
    radioamaterstvom, to ne spada u ham spirit ako znaš
    što je to, ali puno ti toga ne znaš očigledno. Kad čovjek
    proda jedan uređaj onda je to normalno, ali kad neko
    godišnje proda desetke uređaja i na to ne plati porez
    a istovremeno se kune kako voli tu istu državu onda je
    to žalosno pa makar i u radioamaterstvu.
    Bit će bolje, kad se počneš baviti radioamaterstvom
    zaozbiljno i pripaziš ponekad što napišeš.

73   de   9A7WA

9A3OW

;D  Drago, pogodio si dijagnozu -  neboj se uvijek ima bukaća pa kod njih vredi ona stara  (svi su lopovi , pa i ja slobodno kradem).

:P  Lepo nam je, dobro nam je, dok ide ide.!

DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A8DU

Citat: 9A7WA  u 22. Studeni 2007, 19:59:39

A  šta je ovo ako nije vređanje ( očekujem da 9A5BEE
    reagira ). Da li je to 9A8DU ili nije nije moje da istražim,
    možda čak i je, ako je onda mu poručujem ovo :

Samo nastavi i dalje švercati radio uređaje i opremu i
    kleti se u 9A državu ( a ne plaćati porez na ono što radiš
    ilegalno, to je već za nekog drugog za istražit ) I što ono
    znači Osijek nepokereni grad, kakve to ima veze sa   
    radioamaterstvom, to ne spada u ham spirit ako znaš
    što je to, ali puno ti toga ne znaš očigledno. Kad čovjek
    proda jedan uređaj onda je to normalno, ali kad neko
    godišnje proda desetke uređaja i na to ne plati porez
    a istovremeno se kune kako voli tu istu državu onda je
    to žalosno pa makar i u radioamaterstvu.
    Bit će bolje, kad se počneš baviti radioamaterstvom
    zaozbiljno i pripaziš ponekad što napišeš.

73   de   9A7WA
8) 8)No, nije ni čudo,da se pokrenula akcija oko ilegalnog uvoza RA opreme,Špecijalne snage MUP-a i Zbora narodne garde,čijom je akcijom zapovjedao RA 9a7Wa,koji je i zaslužan ponajviše,štoje poznati zločinac 9a8du,priveden pred lice pravde,9a8du tjekom proteklih nekoliko godina ,uvezao je preko nekoliko RU, Raznih fabrikata i tipova,te kako tvrdi poznati RA 9a7WA ,za iste nije platio PDV. ljepoj našoj te tako oštetio proračun ljepe naše,krajnje je vrjeme da se stane na kraj "RADIO MAFIJI" izjavio je poznati RA 9a7WA, a za natpis u Osijeku (OSIJEK NEPOKORENI GRAD) iSTI ra 9A7 WA zahtjeva da se natpis prekreči, zato što je  njemu osobno nije jasno što to znači,Odvjetnica uhićenog u ovoj operativnoj akciji, inače njegova susjeda,poriče bilo kakvu krivnju optuženog,kako izjavljuje,svu narečenu opremu optuženi je uvezao legalno,zašto ima i odgovarajuću dokumentaciju,za  natpis na zidu u Diwaltowoj ulici,"osijek nepokoreni grad" okrivljeni je učestvovao u vrjeme domovinskog rata ,čiji je učesnik bio, i sa time se ponosi. odvjetnica optuženog sumnja da će protiv njenog klijenta i susjeda 9a8du,tužitelj u ovom slučaju ista osoba 9A7WA,imati bilo kakvog argumenta,sem onoga koji mu osobno smeta ,(Osijek nepokoreni grad)isto tako zastupnica optuženog, poznata odvjetnica inače njegova susjeda, najavila je protiv tužbu ,za lažno i iskrivljeno iznošenje podataka,klevetu,nanošenje psihičke ,emocionalne i svih drugih patnji koje njen branjenik proživljava, za istog će zatražiti zabranu pristupa RA forumima.73 Drago 9a8du (OSIJEK NEPOKORENI GRAD)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3OW

8) Svejedno je bilo u potrebnom trenutku više BRANITELJA nego KOKOŠARA, pa se netreba zabrinjavati zbog provokacija ali treba podsjetiti.!

Osjećam se :-[  :-[  :-[  :-[  :-[  :-[  :-[  :-[

Lepo nam je, dobro nam je,  stvarno praf nam budi.!
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A2US

;D ;D ;D ;D pošteno ko u kupleraju  :-X :-X :-X

9A8DU

Citat: 9a2us  u 23. Studeni 2007, 07:16:48
;D ;D ;D ;D pošteno ko u kupleraju  :-X :-X :-X
:D
Frustracije(mojeg) života...
Znate onaj osjećaj kada ste "puni"nekog gnjeva,razočaranja i kada samo želite pobjeći i ispucati se na nečemu?Znam da svi ponekada vrlo vjerojatno
koji put imamo potrebu rješiti neke stvari sami sa sobom.i da svi ponekad želimo napraviti nešto za čega smo svjesni da je jednostavno nemoguće.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Drago mi je Mario da si se javio, znači živ si. Vidiš kako nam vršnjaci "idu" ko snoplje, šta stres, šta rat, šta žena, i eto...
Ja sam i zazivao da se ljudi, koji su iz bilo kojeg (bizarnog) razloga bili prestali pisati, jave, i samim time obogate riznicu 9A foruma.
To što ja osobno mislim da se primjerenije logirati kao S5, nego kao N1, to je moj problem. To što sam kritizirao drugoga da, kad misli da će "pojačati" svoje argumente u forum-diskusiji stavi još koji znak, i dalje tvrdim da je unfair prema državljanstvu.
Da budem konzekventan do kraja, na skupštini je sjedilo nedaleko mene par licenciranih RA koji imaju i BiH znak, ma se sa njime niko ne hvali. Gdje je kvaka 22 ?

Jutros je "grmio" VK1AA/4 na 7 CW i rado je radio stanice iz bivše države (čak malo i ćaskao). Vrlo je ažuran sa QSL-kama!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

[quote author=9A2JG link=topic=3218.msg18548#msg18548

Da budem konzekventan do kraja, na skupštini je sjedilo nedaleko mene par licenciranih RA koji imaju i BiH znak, ma se sa njime niko ne hvali. Gdje je kvaka 22 ?

8)

73, Koki 9A2JG
[/quote]
Pozdrav Koki,konzistenciju? :-[konzekventnost,Tko je iza znaka 9a8du?
tko stoji iza toga znaka,ništa nisi dokazao, ili sam ja nedokaziv poput elektrona.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3QN

Citat: 9A2JG  u 23. Studeni 2007, 10:02:10
To što ja osobno mislim da se primjerenije logirati kao S5, nego kao N1, to je moj problem. To što sam kritizirao drugoga da, kad misli da će "pojačati" svoje argumente u forum-diskusiji stavi još koji znak, i dalje tvrdim da je unfair prema državljanstvu.

Koki, može jedno kratko objašnjenje za nas koji smo propustili sudjelovati u toj raspravi: zašto je "primjerenije logirati kao S5 nego kao N1"? Kako niti S5, a ni N1 još uvijek ne spadaju u ingerenciju 9A saveza, meni se to sve nekako čini kao isto... Možda sam propustio nešto?

73
Kristijan
9A3QN

9A2JG

Nisi prijatelju propustio ništa, zaboravio si u navođenju obuhvatiti i prijašnje dvije riječi (osobno mislim), pa bi bilo shvatljivo da i ne pokušavam ikome naturiti svoje mišljenje.

Jednostavno mislim da se primjereno registrirati, a samim time i logirati pod prefiksom one zemlje čiji si državljanin, i čiju putovnicu nosiš.
To što je u zemljama bivše YU došlo do paradoksa da pripadnici pojedinih nacionalnih korpusa imaju i putovnicu onog naroda u kojoj su državi većina, to je stvar političke trgovine.
Ovdje to nije slučaj. Čovjek se (valjda) registrirao i (samim time) se logira kao n1yu. Bilo je takvih još, da ih ne nabrajam, svi ih znate (u USA, DL, OE...) Neki se još javljaju, neki se prebacili na BiH stranicu, neki se ne javljaju uopće...
Kao što napisah, meni smeta, ali to je moj problem, nije opći. Mogao bih lamentirati do zore koji su im razlozi, ali su njihovi. Ne želim početi, jer bi počeli od Ostajte ovdje..., do jedne strofe bivše (zajedničke) himne.

Ono što napisa za potpisivanje, i dalje (osobno) mislim (a što napisah više puta) da kad diskutant nema neke jake argumente, onda uz svoj "redovni" , nabaci još jedan znak.

Nadam se da si zadovoljan odgovorom.

73, Koki 9A2JG

n1yu

9A2JG: To što ja osobno mislim da se primjerenije logirati kao S5, nego kao N1, to je moj problem.

Koki, ja sam 1978 godine polagao ispit iz telegrafije, a zatim tri radioamaterske klase u FCC uredu u Bostonu.  Veruj mi, bio je jedan od tezih u zivotu!  Htio sam MM sufiks ali su svi bili izdati pa na preporuku OC Dave, K1ZZ uzeh melodicni  N1YU.  Koristio sam ga prosle godine u CQ WW CW od K1VR.  Prije toga u WAE RTTY W1BCD, RK M. Pupin, Coventry, CT od K1ZZ.  Clan sam ARRL ali vec dvije godine ne i ZRS jer to nije obavezno.  1992 godine sam ispunio davnu zelju sa S57MM, a kasnije medju prvima izabrao S56A na osnovu rezultata u takmicenjima.  Posebno drag mi je bio S5M pred WRTC-2000.  Prije toga YU1,3,7PCF i YU3EA.  Naravno i W6B te K1B.  Iz tog bogatog repertoara sam izabrao N1YU za drugu prijavu na HRS web.  Moj problem NIJE S54KB :-)

LP MMM S56A, N1YU, W1BCD

P.S.  Imao sam zarku zelju raditi CQ WW RTTY kao E7...

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 23. Studeni 2007, 10:02:10
Da budem konzekventan do kraja, na skupštini je sjedilo nedaleko mene par licenciranih RA koji imaju i BiH znak, ma se sa njime niko ne hvali.

Zašto se ne hvale s tim znakovima ? Ne kužim, šta fali BiH znakovima ?
Baš je cool imati više znakova. Kad bi znao šta s njim i ja bi tražio jednog iz BiH ;D ;D ;D

73 de Tihomir, 9a4gl

-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Kako obeća drugovima, promijenih topic. Mogli ste vidjeti da od ustoličenja nove tajnice ja o njoj ne napisa ni riječi.
Kako me g. Tihomir "podbada" da napišem nešto iz onih pet (istinitih) listova, evo malo, pa neka on , Igor i Drago podijele. i (barem oni) osviježe jutro.

Svi na Skupštini smo bili svjedoci da smo svi skupa izdangubili debelu uru vremena zbog činjenice da vjerodajnice nisu bile ondje, na licu mjesta i složene, tako da nema ikakvog prijepora.
Ja ću o nečemu drugome. Mjesec i po dana pred Skupštinu moj klub 9A1AKL uredno posla sve materijale vezane uz kandidaturu za člana IO HRS-a za moju malenkost.
Kad je završen izbor za predsjednika i dopredsjednika, prišlo se izboru IO. G. Kovarik je podnio svoju listu, na koju ja osobno nisam imao objekcija (jer je na njoj bila jedna dobra i poštena osoba iz Dalmacije, a to je i bio cilj mog kluba, da neko predstavlja Dalmaciju), i dapače, za nju sam i glasao.
Ono što nije u redu je činjenica da kada je Krešo podnio svoju listu, morala je reagirati tajnica i reći da postoji još jedan prijedlog iz RK Split, i moje ime je trebalo biti na listi za glasanje, pa ako prođe, prođe.
Ako mu je rekla, nije u redu od njega, a ako mu nije rekla , nije u redu od nje.
Svjestan sam, a to sam u predizborno vrijeme i napisao, da je ovo menadžerski pristup, da predsjednik sam predlaže sastav IO, i kao legalista to poštujem. Ono što svakog normalnog može i mora smetati je činjenica da je u sustavu predlaganja sve lijepo napisano, a klub koji ide to poštovati, izvisi.

Kad sam g.Mahmutoviću otpisao u jednoj prepisci u predizbornoj retorici da ćemo o tome poslije izbora, sada je došlo vrijeme, a opet se tiče tajnice.
Naime on u jednom postu barata s nazivima radnog mjesta i funkcijom (koju sam obnašao od 98' do 2001'), a koju je samo mogao pročitati u gore spomenutim materijalima koje je poslao moj matični klub u postupku kandidature. O tajnosti i povjerljivosti podataka u našem tajništvu, ili kod naše tajnice, neka sude čitatelji.
Sada, Gogo, vidiš da ja nisam poludio, kad ti nakon gore spomenute prepiske napisa (manje-više) Šta je, oli je opet ime i prezime? Još gore, nekome su otvorena sva vrata (nejavnih) informacija, a nekima nisu.

Sve zaludu, opet su zijanili ! Krepo Velež !

Taj isti g. Mahmutović meni na bandu reče prije dvi godine, kad sam se javio iz 1AKL-a, "pa zar to još postoji ?".

I onda Gogo ti lamentiraš kako pojedini klub ne može se izdignuti iz tavorenja. Između ostaloga, zato što u nekim tijelima sjede takve osobe koje puštaju takve nekorektne izjave.

Tjedan prije izbora, na R2, da čuje cijela Dalmacija, predsjednik jednog RK reče doslovce meni (Tihomire ,zapiso sam od riječi do riječi) : Znaš, ima nekih 7.500 kuna, to Vam je namijenila HZTK, vidit ćemo, daj javi se...
Komentar sukusa i timinga ostavljam čitateljima, nadam se biće "pravi".

G. Tihomire, kad si bio na Skupštini, budan, valjda si vidio da sam jedini poslije završetka došao tajnici, dao joj ruku, i zaželio sve najbolje.
I tebi želim , isto tako.

73, Koki 9A2JG