• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zašto mi brinemo B-H i SiCG brige?

Autor 9A3VV, 27. Kolovoz 2004, 23:24:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5VI

T94DO,

1.Ispravak 1993. – 1994. Ti je OK, lapsus calami. . . . .
2.Daljnje polemiziranje je bespredmetno jer:
-Ne odgovaras na konkretna pitanja nego otvaras nova,  potpuno periferne naravi,
-Pises velikim slovima mada Te mnogi upozoravaju na to (ili se prva uce u skoli?)
-Pisanje Ti je komfuzno, ni u visim razredima pucke skole ne bi imalo prolaznu ocjenu,
3.Preporucam Ti,  kao stariji, bar tako vjerujem:
-ako imas sto reci, objasni to prije nekome pa neka Ti taj napise. Znam da u Kresevu ima ljudi koji to dobro znaju.  
-ako nemas sto reci, citaj sto drugi pisu. Pa i u RA je preporucljivo, bar ispocetka,  slusati frekvenciju.
-Prije "Submit" procitaj sto si napisao (to vec netko rece, nisam originalan),
4.Koliko znam ZRHB nije dijelio uredjaje. Pitanje (ne trazim odgovor od Tebe): Sto bi slicni Vama sve ucinili da su im poklonili dva uredjaja?
5.Zavrsavam,  svako daljnje objasnjavanje je gubljenje vremena.

Veliki pozdrav

9A3VV

Citat: 9a5vi...razumio samo...
Ne izvrći mi riječi. Pročitaj ponovno što sam napisao. Napisao sam "jedina smislena rečenica". U cijeloj tvojoj tiradi. Sve ti je ostalo bilo "trla baba lan"!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3VV

Citat: s56a...Ja sam prvo učio ijekavsku variantu, a onda nastavio sa ekavskom inačicom srpsko-hrvatskog jezika...
Ma zar se ti još uvijek zamlaćuješ s tom spikom o srpsko-hrvatskom oliti hrvatsko-srpskom jeziku. Nema više tog bućkuriša osim u nekim, još uvijek mamurnim od srpske brlje ili slovenskog kiseliša, jugonostalgičnim glavurdama. Proš'o vam voz drugovi. Definitivno i neopozivo. Nema više ni J od Jugovine. Ostala vam je samo još neka nakarada od dva oka u glavi. Ni to neće biti duga vijeka. Dva oka - razrooka :wink:
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4NW

Što se tiče tiče nacionalističkih izjava , ima tu ljudi koji pamte tvoje izjave
iz SA još 92-93,ali forum nije mjesto za takve stvari. :oops:

Nemoj se kriti iza ARAuBIH jer si bio u komisiji za raspodjelu pozivnih znakova iako je ito posao Ministarstva saobraćaja (prometa)i veza BiH.

Sada se čudiš zašto je prefiks problem !!...ali riješili smo i dobili novi stijeg,putovnicu,aut. tablice,...pa ćemo valjda i prefix.......i ja zavrsavam:

Bože čuvaj nam Ameriku !      Marin, 9a4nw

9A3VV

Veli Mario S56A na "Zlim jezicima":
Citat:Koliko drzavica, toliko jezika pa valja uciti i bosanski te crnogorski pored novonastalog srpskog i hrvatskog. No lijepo je znati maternji jezik pa odmah i tri strana. Teze je sa slovenackim i makedonskim, ali to nas nikada nisu ni ucili...
Mario, Mario, otkad su to tebi srpski i hrvatski jezik novonastali? Iz ta je dva jezika sklepan onaj bućkuriš kojega su tvorci nazvali srpsko-hrvatskim, odnosno hrvatsko-srpskim jezikom i koji je, Bogu hvala, osim u nekim još uvijek zaluđenim glavama, završio tamo gdje mu i je mjesto - u ropotarnici povijesti i povijesnih zabluda. Shvatit ćeš to i ti jednoga dana. Nadam se :P Btw, ako si u Kopru slovenski bi ti jezik trebao biti poznat :wink:
73 Damir 9A3VV

Izgleda da je rasprava na ovu temu otisla daleko od prvobitne.

... -.-

N5CRO

Prijedlog webmaster-u ili web uredniku........
Sudeci po broju swl sudionika na forumu koji nisu raspolozeni dati svoje misljenje javno i pod svojim znakom,nebi bilo lose napraviti novi "pool"koji bi se odnosio na pitanje T9 znaka.
Vrlo dobro je poznato da tkz. GALOP survey cini cuda u svijetu velikih firmi i korporacija,te na kraju donesu svoja misljenja i savjete onima kojih to najvise interesira.
N5CRO,Josip
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

s56a

Sinoč sam se javljao sa S55A lokacije i ova tema je za mene bila prikazana kao zaključana pa sam odgovorio sa novim subjektom.

9A3VV> Mario, Mario, otkad su to tebi srpski i hrvatski jezik novonastali?

Meni su se činili sličnim kao engleski i američki!  A najviše sam se sječao Orwela 1984 i "novorijeka"...

9A3VV> Iz ta je dva jezika sklepan onaj bućkuriš kojega su tvorci nazvali srpsko-hrvatskim, odnosno hrvatsko-srpskim jezikom i koji je, Bogu hvala, osim u nekim još uvijek zaluđenim glavama, završio tamo gdje mu i je mjesto - u ropotarnici povijesti i povijesnih zabluda. Shvatit ćeš to i ti jednoga dana. Nadam se  

Shvatio sam to več 1992 godine kada sam listao prvu hrvatsku knjigu razlika izmedju ta dva jezika.  Sve strane riječi su proglašene srpskim, a iskopane staroslovanske kao izvorne hrvatske.  Sličnost sa slovenačkim je postajala nevjerovatna.  9A2AA mi je nedavno objasnio "njakanje"...

9A3VV> Btw, ako si u Kopru slovenski bi ti jezik trebao biti poznat

Učim ga od 1978 godine, a žao mi je da nisam dobio osnove i ranije!

T93M>  Kako si prošao sa Frances?  I kako se snalaziš sa bosanskim :-)

LP MMM S56A, N1YU

9A6AA

Citat: 9A4NWNeznam zašto nisam u kolbuku ...

73,Marin    9a4nw/9a11nw
Marine,
s obzirom da si javno postavio pitanje, moram Ti javno i odgovoriti: želeći ispraviti možebitnu našu pogrešku, pitao sam Stručnu službu HRS-a, zbog čega mi nisu poslali i Tvoje podatke, kako bih Te uvrstio u 9A CALLBOOK na ovome web-u. Odgovorili su mi da nisi platio članarinu u HRS-u od 1999. godine, te je to i objašnjenje i razlog zbog čega Te nema u HRS-ovom adresaru na web-u.
Molim Te, ispravi me ako su podaci netočni.

73
9A6AA
Urednik HRS web-a
"DX never sleeps..."

9A4NW

Emire, ispričavam se što nisam platio članarinu i obećavam da ću čim prije izmiriti sve svoje obaveze prema HRS-u .
Možda sam neke stvari iznio na neprimjeren način ali stojim iza navedenih činjenica.
Pozdravljam mnoge pozitivne stvari koje su se desile u zadnje vrijeme unutar hrvatkog radioamaterskog pokreta

73       9a4nw

9A3XZ

ajd da za kraj pozovemo kemal montena i zapjevamo jednu....npr.Sarajevo ljubavi moja ,,,,nikad bolje cavape nisam jeo nego kod huseta ....73 de 9a3xz-mladen-pula !!!
Mladen

9A6AA

Citat: 9A4NW... ispričavam se što nisam platio članarinu i obećavam da ću čim prije izmiriti sve svoje obaveze prema HRS-u ...
... Pozdravljam mnoge pozitivne stvari koje su se desile u zadnje vrijeme unutar hrvatkog radioamaterskog pokreta

73       9a4nw
OK Marine,
I meni je drago ako se u zadnje vrijeme vide pomaci unutar hrvatskoga radioamaterskog pokreta.
Glede članarine, pogodnost je ta što se ne moraju plaćati zaostaci od proteklih godina.  :wink:
Ova tema ne pripada ovome topicu, ali kad smo već krenuli, vozimo je dalje...
73
Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

Emire mislim da nebi bilo lose napraviti anketu gdje bi svako sa svojim znakom odgovorio na slijedeca pitanja:

1) Dali ste za to da se BiH dodjeli novi prefix koji bi se koristio na teritoriji cijele drzave? :D

2) Dali ste za to da se u BiH formira nova Unija radioamatera koja ce zastupati sve radioamatere na ravnopravnoj osnovi? :?

3) Dali ste za to da svake godine na sastanke IARU-a ide trojno izaslanstvo? :idea:

--------------------------------------------------------------------------------------
Sve je ovo bilo potpisano i dogovoreno od strane predsjednika ARAuBiH,
Emina Skopljaka,i uz prisustvo tajnika IARU-a K1ZZ te Ministarstva komunikacija da bi nakon toga uslijedila opstrukcija od strane t91e.
Ali to nas ne cudi s obzirom da je Emin vec par godina skinut od strane
medjunarodne zajednice sa svih funkcija bas zbog slicnih opstrukcija
(osim u ARAuBiH,tek ove godine)
Na sastanak IARU-a (uz duzno postovanje gospodina t93n)su bili predlozeni jos yu4ra i 9a3a ali su vjerovatno imali neke mane.
Sve to ima crno na bijelo.
Na zalost vec se razmislja o tome da se trazi od parlamenta BiH se zabrani
bavljenjem radioamaterizmom u ovoj zemlji kada se ne moze dogovoriti.
Mozda to i nije lose napraviti na jedno 10 godina dok se glave malo ohlade.

9a11mm,Mladjo

9A6AA

Citat: 9a11mmEmire mislim da nebi bilo lose napraviti anketu gdje bi svako sa svojim znakom odgovorio na slijedeca pitanja ...

... ...
                                              9a11mm, Mladjo
Sličan prijedlog je već istaknut tijekom proteklih razmišljanja na ovome Forumu.
Pogledat ću što se može učiniti glede takve ili slične ankete.
73
9A6AA
"DX never sleeps..."

Ja stvarno ne razumijem tko bi tu izgubio bilo što ako bi ITU koji je dodijelio T9  nakon priznanja BIH,  dodijelio još jedan prefiks. Taj drugi prefiks bi svi mogli ravnopravno koristiti i nikome to ne bi naškodilo. Ako mogu i male države kao što je SICG imati 5 prefiksa (YU, YZ, YT, 4N, 4O), zašto  ne bi i BIH imala dva. Pa kome bi to moglo smetati. kad bi Hrvatska dobila još jedan prefiks svi bi bili više nego sretni. Zamislite da taj novi prefiks koristimo samo u kontestima. I sada sve ove diskusije umjesto da svi i T9 i YU4 i oni nesretni 9A11 se ujedine i zatraže još jedan prefiks preko svojih državnih institucija, a ne da se dreče do neba ako im to neko pokuša sugerirati i pomoći u tome. Zamislite E55E u kontestu. Pa to bi bilo ludnica u CW dijelu. I tko bi tu što izgubio osim par usijanih glava svoje pozicije. Ako se nakon svih pokušaja u tome ne uspije, jedna nova preraspodjela T9 sa malo kompromisa sa svih strana i problem se može riješiti. Niti su oni koji legalno rade pod T9 manje hrvati niti su oni pod 9A11 veći hrvati. Svi su oni radioamateri koji bi htjeli da im se ono što rade i prizna.  Ali da i sve strane budu u svemu ravnopravne i da zajednički rade za dobrobit svih. I kome to može škoditi???

73
9A6JJW