• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

RJEŠAVANJE PROBLEMA NEDOSTATKA ČASOPISA

Autor 9A7BBD, 15. Svibanj 2006, 09:20:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7BBD

Javljam se u svojstvu tajnika Amaterskog radio kluba Rovinj kojeg zovu članovi i pitaju  gdje su im časopisi 1 i 2 2006. :(
Nazovem ja HRS i ljubazna Ljiljana  kaže da jednostavno nema časopisa jer ih je štampano nedovoljno. :?
Ja pretpostavljam da je problem u tome što su članovi platili članarinu negdje pred sam 31.03. po nižoj tarifi a časopisi su štampani prije i nije se znalo koliko primjeraka treba i to je u redu.
Međutim oni su ipak pretplatu platitli i nije u redu da časopis ne dobiju.
DAKLE JA PREDLAŽEM SLJEDEĆE. :idea:
Organizirati prebacivanje časopisa u PDF ili neki format za PC, spržiti to na CDd ili DVD i poslati onima koji časopis nisu dobili.
Mislim da na taj način HRS može pokazati brigu i odgovornost prema članovima koji su  časopis platili a nisu dobili. :!:
Eto toliko od mene
:D

9A2KL

I jeftinije i lakse bi bilo da se sprzi na CD. Nema troskova stampanja a medij kosta ispod 1 KN. I to bi bilo za rezanje troskova idealno rjesenje.
73's de Leon 9A9L

9A6XX

ipak smo mi radioamateri, rođeni s perom u ruci, i mislim da nema apsolutno nikakvog razloga da se moderniziramo u bilo kojem smislu i pređemo na elektronske medije.

dapače, vratiti telegrafiju, slaganje uređaja i komisiju od barem 5 iskusnih članova starijih od 50 godina sa najmanje 25 godina staža u najelitnijoj radioamaterskoj klasi.

:lol:

Hrle - 9A6XX

9A2KL

A sta to, Hrle, ima sa casopisom.......????? Ako nista drugo bar ce troskovi biti smanjeni a i oni koji placaju clanarinu ce ga dobiti na vrijeme. A i manje kosta nego slanje karte nekamo u USA da bi se potvrdilo tu iza "kantuna"
73's de Leon 9A9L

9A6R

Ti se zezaj Leone a ovaki idu mukte u Brazile i ostale destinacije.Pa sad ti vidi.
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3TY

Citat: 9a6rTi se zezaj Leone a ovaki idu mukte u Brazile i ostale destinacije.Pa sad ti vidi.

Mislim da niste shvatili Hrlu. To je bio crni humor.
A ako neko pati za Brazilom i muktašenjem i misli da drugi to dobivaju zbog nečega drugog osim zbog svojih zasluga neka ih kopira u ponašanju pa će i on to dobiti slijedećom zgodom. A i sidu može dobiti gratis :-)

Eh, skoro zaboravih ono bitno. Zašto ne uvesti dostavu časopisa u digitalnom obliku kao normalnu stvar a ne samo kao zakrpu u ovakvim situacijama. Mislim da bi to bilo ekološki s(a)vjesno a i ljudi bi puno brže dobili časopis. Pa tko kako voli tako neka i izabere. A što se zaštite tiče, lako je uvesti jedinstvenu digitalnu oznaku na svakom pdf-u pa će se u slučaju redistribucije lako ući u trag tko je to pustio u promet (iako ne mislim da HRS nešto posebno zarađuje od prodaje)
Ionako, kad se par interesantnih lokalnih stvari, preseli na web, i pojefitini internet (ili zaživi nova paketna mreža :-) ) časopisu će se izgubiti smisao.
73 de Ivo, 9A3TY

S55Z

Eh, ne možeš sa CDom na WC!  :D  :D  :D

Ako nemaš notebook, naravno... :?
73 de Dragan - s55z

9A3TY

Citat: s55zEh, ne možeš sa CDom na WC!  :D  :D  :D

Ah, htio sam ja i to spomenuti ali nisam htio da me krivo shvate ... I ja ga redovito čitam na tom mjestu. Ali ne zato jer otvara ... :-)

Citat: s55zAko nemaš notebook, naravno... :?

Bijaše jednom i projekt e-book. Ali, eto, nije zaživio. Papir je papir - ako ništa drugo, multifunkcionalan je :-)
73 de Ivo, 9A3TY

9A3MJ

9A4DB

Kad ja ili Gogo budemo predsjednici, svi ce casopis
dobit u svim oblicima (prema osobnim sklonostima)
a izlazit ce kao dvotjednik da ne bude nestasice
materijala...
;D ;D ;D

9A2QF

Smatram da je veliki nedostatak da se u časopisu objavljuju oglasi ponuđača za prodaju uređaja i opreme, makar ti oglasi bili i plačeni,a dokazano je da ponuđač uzima akontaciju po ponudama , a plačenu i naručenu opremu ne isporučuje u vremenu na koje se obavezao,a kasni i po godinu dana sa isporukom,a uplatiocima se ne odaziva na pozive,ignorira ih pa bili mu i osobni prijatelji. Pozivam sve one koji su prevareni i oštećeni kao i moj klub, da se ujedinimo i zajednički platimo oglas u časopisu o kome se radi,ako se nije prepoznao i u roku 10 dana ne podmiri svoje obveze prema primljenim uplatama.
Ne prihvačam obrazloženja da se plačeni oglas mora objaviti,pogotove ne u našem časopisu,a da hrs ne štiti večinsko članstvo,već ide na ruku pojedincima koji nezakonito ne samo obrču naša sredstva,nego imaju obraza plačenim oglasima kaljati i svoj i naš savez jer i ta osoba je član Hrs.
Odgovore da se obratimo nadležnim tijelima u državi koja su zadužena za spriječavanje i suzbijanje takvog kriminaliteta nemojte ni davati, nego neka tijela Hrs i uredništvo i glavni urednik,pa i predsjednik Hrs nešto poduzmu da se to riješi,da ne počnu " zlobne " priće da su možda i oni sudionici u toj prevaranstkoj raboti.

9a2qf Zdenko

9A4QV

Moja zemja (Pod Učkun) editirana shodno situaciji  ;D

Pod Učkun kućice
    bele,
    miće, kot suzice
    vele.

Mali brodići, veliki dugovi
    na keh vrapčići
    kantaju.
    Mići dolčići.......

Mali Ćićo - origigi  ;D

Ići mići brodići
i ćili mlodići
i ćorni tići kosići
po fumariću klikićedu

Good luck

9A6XX

s obzirom da je puno ljudi radilo s dotičnim zanima me kakve su njegove cijene u RH u odnosu na cijene u Njemačkoj? Wimo je jedna od najskupljih trgovina ham opreme pa se možda nekim računicama isplati ove skuplje igračkice kao što je već netko spominjao čak i iz američkog randl-a (www.randl.com) uvoziti direktno na kućnu adresu...

73,
Hrle - 9A6XX