• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZAGI:9A0XZG

Autor 9A3OW, 08. Srpanj 2007, 10:10:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3OW

;D Ekipa bila na Sljemenu, sredili antene te podesili uređaje na ZAGI:9A0XZG
Isprobati dali je po našem ukusu
8) Eto i slika : http://hrvhf.net/photo/index.php?cat=1

Živeli i neka je sa srećom.
                                              Damir - 9a3ow
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A3ATZ

Hvala Damire na uplodu slika, vidim da si ih i doradio sa komentarima. :)
Za ostalu ekipu, eto samo kratko trudim se koliko mogu, pa neka i ovo malo starudije još malo poživi  :D, a pri tome bih se još zahvalio i Borisu 9a2ei, te Zlatku 9a2bd, na stručnoj i fizičkoj ;) pomoći.
Za sada to izgleda ovako:24.07.2007. 08:26

ZAGI:9A0XZG>
o
*** Odzivi (minute, 0.1ms) ***
2! SLA-2  (2,82656)
4! OE6XSR-0  (2,15324)
8! FERSV-8  (2,3489)
1! SENJ-1  (20456,99245)
ZAGI:9A0XZG>

Jedino trenutno neznam šta se dešava sa Senjom, nemam info a na Sljemenu je trenutno sve OK.
Pozdrav ekipi od Tome 9a3atz.
73!

9A4OE

Za Senj pitaj Tihomira 9a4gl on kaze da radi!
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3ATZ

Štima, no zamarati Tihija za takve sitnice, pa neznam baš, no siguran sam da je na Sljemenu sve OK(dakle Sljemenska stanica-link je OK),neznam kaj se dešava sa onom drugom stanicom jer do SENJ-a možeš doći i sa Zadarske strane, ali tamo nema u odzivima SENJ-a.
No neću previše piskarati,treba pogledati i na Sljemenu za svaki slučaj.

73 de 9a3atz

9A4OE

Ne zamaraj se previse s tim, bitno je da u popisu digipitera postoji, a dali nesto ispunjava svoju namijenu ili ne to je drugo pitanje!
144 675MHz jako dugo ni traga bilo kakvog signala, tako ako 9A0XSE i radi nema koristi od njega.

9A3OW

Jedino trenutno neznam šta se dešava sa Senjom, nemam info a na Sljemenu je trenutno sve OK.
Pozdrav ekipi od Tome 9a3atz.
73!

@9a3atz
Treba problem SENJ-a rješavati istim postupkom kao i ZAGI - SLA
i sve će raditi na svekoliko veselje, samo trebaš kontaktirati OpSys 9A0XSE:SENJ i dogovoriti podešavanje ili popravak opreme.
Ako bude volje za osposobljavanje biti će i uređaja, kaj ne.

8) Živeli i neka je sa srećom .!

DAmir , 9a3ow
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A3ATZ

Ako bude volje za osposobljavanje biti će i uređaja
To za sada ide baš tako, nažalost.
Malo je volje da se pokrene i malo zanovi oprema, ili barem popravi ova stara koju imamo, jer svi polako prelaze na wirales i kažu netreba im PR dinosaur.
No eto barem smo Slavoniju natrag vratili u mrežu, još da sad pokrenemo i XVR i sjever je čitav.
Barem se nešto radi  :).

73 de 9a3atz

9A3OW

-/- 9A3ATZ -
No eto barem smo Slavoniju natrag vratili u mrežu, još da sad pokrenemo i XVR i sjever je čitav.
Barem se nešto radi 

@9A3ATZ
Ja sam zadovoljan kada se radi, ima i rezultata.

Ovo je lijepo da radi SLA:9A0XSL , ali bilo bi još ljepše da kvalitetno radi i 9A0XVK pa i 9A0XOS a ćini mi se da im malo samo fali (samo da OpSys prikupe vremena i volje).

8) Živeli i neka je sa srećom .!

DynOsaury  -  DAmir , 9a3ow
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A4GL

Citat: 9a4oe  u 24. Srpanj 2007, 17:20:12
Za Senj pitaj Tihomira 9a4gl on kaze da radi!

Pozdrav,

vidim da me se proziva pa da ogovorim.. baš sam se danas vratio sa Raba pa prošao pored Senja, u Senju je lijepo, samo malo puše vjetar, no ugodan. Ako nekog zanima imam i par slika sa Senjske utvrde Nehaj. Eto toliko od mene o Senju za ostalo pitajte Sysopa.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A4OE

Bez uvrede Tihomire nitko tebe ne proziva zbog necega, ja sam se samo pozvao na tvoje rijeci iz jednog drugog posta gdje kazes da 9A0XSE radi, a ja idalje tvrdim da ako i radi nema koristi od njega jer ga  nitko nemoze konektirati na 144 675MHz ili mozda ja slusam krivu frekvenciju, a bome neradi ni link prema 9A0XRI.
Kazes da treba pitati sysopa, a tko je TO ? To spada u zasticeni podatak tj. tajan.

9A4GL

Bok,

Citat: 9a4oeBez uvrede Tihomire nitko tebe ne proziva zbog necega, ja sam se samo pozvao na tvoje rijeci iz jednog drugog posta gdje kazes da 9A0XSE radi
To je očito prošlo svršeno vrijeme jer više ne radi. Netko je onda rekao da ne radi, a ja sam samo došao do Senja i konstatirao da je Senj radio, ali to nije značilo da su radili svi kanali. O problemima Senja je bilo više puta riječi, od problema Sysopa do problema sa strujom. Ako je nestalo struje, onda sigurno ne radi.

Citat: 9a4oeKazes da treba pitati sysopa, a tko je TO ? To spada u zasticeni podatak tj. tajan.
To nije tajna, nema ga. Isto kao i neki drugi čvorovi koju su ili zgašeni ili uglavnom ne rade. Tamo gdje ima Sysop tamo čvor i radi. No, i ti sysopovi gube volju a nada da se novi Sysopovi pojave je minimalna, ostatak zaključi sam. Stvarno ne vidim u današnje vrijeme kako zainteresirati ljude za takvo nešto.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !

9A4OE

Citat: 9A6A  u 09. Siječanj 2007, 13:46:47

Nema smisla objavljivati imena pojedinih sysopova i ljudi koji  na lokalnoj razini vode brigu o HRS-ov infrastrukturi, jer će ih odmah mlatioci prazne slame objesiti na stup srama čim zapuše jugo. Iz navike.

9a6a

9A4GL

Citat: 9a4oe  u 31. Srpanj 2007, 18:49:37
Citat: 9A6A  u 09. Siječanj 2007, 13:46:47

Nema smisla objavljivati imena pojedinih sysopova i ljudi koji  na lokalnoj razini vode brigu o HRS-ov infrastrukturi, jer će ih odmah mlatioci prazne slame objesiti na stup srama čim zapuše jugo. Iz navike.

9a6a

Potpisujem, to što je Pero napisao je istina i više puta sam doživio, zato ako nešto radim trudim se da nitko ne zna za to. Bilo je:
- "kud baš vikendom čačkaš kad je kontest", valjda sam trebao uzeti godišnji da bi se bavio hobijem i omogučio njemu nesmetani rad vikendom.
- "bolje da su okrenuli antenu prema mom selu"
- itd

Kao i obično svi su prozvani pametovati a nitko raditi :) A najveći im je gušt kad nešto prestane raditi, onda nitko pametniji od njih.

73 de Tihomir, 9a4gl

-----------

9A4OE

Citat: 9a4gl  u 01. Kolovoz 2007, 08:44:57
A najveći im je gušt kad nešto prestane raditi, onda nitko pametniji od njih.

73 de Tihomir, 9a4gl

Ni u kom slucaju mi nije to gust nego mi je muka, jer od dva digipitera 9A0XSE i 9A0XRI ne mogu koristiti ni jednog (ovog zadnjeg gledam svaki dan) nego moram koristiti talijanske.

9A4CD

Pa nemoj se ljutiti Damire ali uz svu muku i gnjev
očito nisi uspio uvjeriti i okupiti kritičnu masu istomišljenika
ako ne za 9A0XSE onda barem za 9A0XRI da se to složi.

Ova tema ZAGI:9A0XZG je krenula bez puno pompi, ekipa bila i ekipa sredila i to je sve što treba, to je posao.

73's
Igor
9A4CD