• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Trolovi

Autor VE3ZIK, 09. Ožujak 2007, 20:08:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3XZ

a probaj i treću žicu spustiti na 3675  :wink:  :wink:  :wink:

73 de 9a3xz
Mladen

9A2JG

Boga ti Mario, opet trošiš naslov na nekakvu tehniku i antene.

Ja mislio, sad ćeš ti agitirat za ekspediciju u Mitrovica e Kosoves, a tamo ništa. Ili ću to saznat od specijalnog dalmatinskog izvještača iz Kraljevice?
Eto pročita ja na linku koji nam ti ukaže da i BiH ima jedan svjetionik. Ima-neima, pa tako više puta. Na čijoj je katastarskoj čestici, ko je vlasnik, to je nevažno, vidiš da sad kažu da je Veli i mali školj bosanski od stoljeća sedmog. Je , ono kad su išli na svoj izlaz na more u Sutorini, ovo in je bija iberlauf.
Odma san se sitija pok. Vicka Krstulovića, predsjednika prve poratne komisije za utvrđivanje granica među republikama i pokrajinama, rujna 1945.
Kad nam je to napravija zemljak, Splićanin, materin mi suborac, onda što bi rekli Zagorci, prav nam budi. Još nan dušman nije ni počeja dilit zemlju.
Znači, dobro nan govore političari, još je nama dobro, samo mi to ne znamo.

Počeli su prvi turisti, znači sve je isto ka pri rata. Stotine bosanskih ilegalaca na otočkim bauštelama, prvi penzići iz zap. Europe, benzin poskupio, čeka se par-nepar i Ante Marković.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

n1yu

Mladene, ko radi & pisse, taj i gressi!  Lepo sam to odgledao u toplom DM filmu.  

Uterao sam obe zice na CW dio 80/160 m.  Setio se dodati i balun, da mi ne leti VF natrag u shack preko strelovoda.

YT1AD davno nagovaram, da me vodi bar do Kosovoske Mitrovice na Pristinski fakultet  :P  Sada nasi decki tamo stite manjine.  Ludo...

Koki, koji Zagorac?  Koji popis nekretnina  :P  Pogledaj dve zadnje dodane slike u galeriji!

Drago mi je, da su se furessti prikazali prije Uskrsa!  U LJ +17 stepeni.

9A2JG

Danas u splitskoj trajektnoj luci plus 19. U Bolu 20. R2 sa planine Leotar se čuje ko u lokalu. Preko echo-linka Čileanci. Prvi put u životu čujem prefiks CA (CA6UQT). Neki grleni jezik, ali razumije se.

Nisam ja priča ništa o popisu imovine, a Zagorca najmanje. Spominjem Zagorce, jer nas prate cijeli život, od kolijevke pa do groba. Od kuhanja svinjske glave, preko koljenice a la President, preko Pape, do današnjih dana.

Tamo u Mitrovica e kosoves radi već desetak dana neki YU8/HB4FG. Niti radi ozbiljno, niti ga to puno tangira. Kakva misija-taki i rad. Ne bi se čudija da mu Azem Vllasi piše log.

Nego ništa (iz pristojnosti, naravno) ne komentiraš, kako je to datum Kraljevice užežin Cvitnice. Ka da su ga birali bezvirci.
U Dalmaciji ti je običaj (naročito u malim mistima) večer prije Cvijetnice ukrast tovara, i vezat ga prid kuću od koje zgodne,mlade i neudate ženske. Ako je paranak, ili kran u blizini, zna se tovar "popet" i na balkon.Zašto tovar? Zato što ga je Bog obdarija, a zna se koja je pokora neudato žensko u kući...
Mi smo u Tehničkoj školi u Splitu znali na Cvitnicu doć u Zagreb prid katedralu i dilit mukte maslinove grančice. Šverceri iz purger-grada bi sasuli sve Gospe i svece na nas, a bilo je i razbijenih noseva. Ali vridilo je.

73, Koki 9A2JG

n1yu

Koki, te Cvitnice mu dodju kao neka generalna proba za 1. April?

Meni je vazniji 27. 3. "Bolje rat nego pakt", a usput i moj rodjendan  :P
Razmisljam da skocim do Rijeke na Krlezine Glembajeve sa Severinom.  Jedino sam ti ja sablaznjiv, a tamo ima i bogohulnih golih muskih  :P

Malo prerano sam ustao za RDXC ali cu valjda izdrzati 24 casa telegrafije.

9A2JG

Moj prvi susjed u Splitu, Aljinovića 31, je bio pok. Poparić, onaj koji je bio za onim motorkotačem kojega smo učili i gledali za taj datum cijelu školu.
Vlada Cvetković -Maček je jednako bila strana svim narodima u Kraljevini Jugoslaviji. a očigledno je bila nesklona i silama Osovine. Poklič Bolje rat nego pakt, bolje  grob nego rob, je onaj koji smo naučili u pučkoj školi za cijeli život. Nakon toga , fašistički avio napad na Beograd, i 2. svj. rat.

Cvijetnica jest na datum 1. travnja.

Severina mi je druga rođakinja po majci, i ne bi bilo uputno da dajem svoj (adekvatan) komentar.

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Di si Mario, jesi osta živ u kontestu. Ja radio rekreacijski 18 veza od toga 4 sa Slovencima . S50A-Tine, S52W-Damjan i dvije sa ST2R (S57DX-Slavko). Vidiš da su Slovenci naša sudba i životni suborci. Preksinoć me zovu moji stari gosti iz Maribora za smještaj u sedmi mjesec, znači sve po starome.
Radio  sam i YT6A na 14 CW, biće i tamo koji Slovenac umiša prste, bar priko remote control.
Čuo sam našega Alena 3MA kako deset minuti prije kraja radi RW3WWW (KU), odličan signal. Od ostalih 5X i 2EY/QRP.
5I3A rastura na svim bandovima.

73, Koki 9A2JG

9A2D

Što li je radio njegov pesek dok je gazda radio baćuške...?

73 de 9a2d

9A3MA

Svratija je Damir (4NF) kod mene...mislija san radit zadnju uru ali san samo 10 minuta(10 QSO, da ne bude uniqe). GP za 80 radi super na 20.
Bila ja fina gužvica.
Mislim da ću dogodine ozbiljnije.
73 de Alen!

n1yu

Polako se resetiram od 24 ure telegrafije i nespanja! 1300+ QSO na 15-160 m.  Trap dipol sa balunom opet nesto sabotirao, FT-1000 ne radi na 10 m?  Cuo sam samo 9A5X na 10 m.  Odlicne propagacije na 80 m, a danas i na 15 m.  Ja posaljem seriju tackica da podesim SB-220 i dobijem upitnik pri prelasku na prijam.  Dam znak i usledi pile-up UA9 postaja.  Pesek preziveo  :P

9A2JG

FT1000 radi, bez brige. Jedina postaja danas u kontestu na 10 m je bila ST2R, CW i SSB (S57DX). Poslije kontesta jedan HZ1, i ništa više.
Moj dojam, osjetno manje učesnika, i standardno nepoštivanje DX window.
Što kaže naš Arsen : Živjeli tako skupa, čovjek il' pas svejedno...
Idući tjedan definitivno nije za dxiranje, pripremat ćemo se za wpx.

73, Koki 9A2JG

9A4QV

Mario, a short non trol question:

Gledam onu davnu raspravu o CI-V CT17 za Icom, te me zanima sada:
koja je prednost koristenja LTC1383 naspram level konvertera sa dva tranzistora ako koristim samo jedan Icom uredjaj?

Naravno ako napajam, konverter sa pinova 4 i 7, onda ne mogu tastovati CW i PTT uredjaj sa tog porta, jer danas koristimo Notebooke sa USB to Serial konverterima.

Po meni je prakticnije to napajati sa vanjskog izvora, te iskoristiti pinove 4 i 7 za pametnije stvari i sada, ono mozda jako bitno, sve to odvojiti optocuplerima i to mislim i na 2,3,4,7 sve linije.
Koliko ova moja teorija "drzi vodu", dakle 2 tranzistora i 4 optocuplera?

Hvala,
9A4QV

9A5CW

Smajo, s56a ti bas ne voli taj LTC... vise mu se svidja 1489 ...
ja sam napravio par tih interface-a za moj 735 i svi rade ko doxa.
Napajanje sam koristio iz RTX-a...
KISS ;)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

n1yu

Adam, ja ne volim prekidacke izvore napajanja za KV uredjaje jer su potencijalni izvor internih smetnji.  To je danas verovatno uspesno otklonjeno ali prvi SMPS u FT-1000 se lepo cuo na 160 m!  RS-232 IC to imaju napravljeno sa RC oscilatorima pa ja radje upotrebim MC1489.  Sa njim obradim 4 signala potrebna za CAT, PTT i KEY na TTL nivoju.  Par mW napajanja potegnem iz same stanice koja trosi oko 300 W na TX.

Opticki sprezniki (slo. - optocouplers) nemaju smisla na VF!  Dobro uzemljenje ima.

Pokvaricete mi gusst do trolovanja!  Koki, napisi nesto o rodici Seve  :P

9A2JG

O Sevi nazionale -sve najbolje.
Bolje od Seve je poštar, koji mi je danas donio QSL-ku KH8/N9YU, što sam radio Hraneta 29.01.07. , a poslao Fex YU1DX 13.3. , došla u Bol u subotu 16.3. , a kako na selu poštar ne dijeli poštu subotom, onda čeka ponedjeljak oko 11 sati, pa dijeli zajedno poštu od subote i od ponedjeljka. Rodila ga majka Rvatica!
Ali neka, što kaže Fata, jednu po jednu! Dabogda vako bija i Swains.
Inače, najžešća psovka koju sam čuo u zadnju godinu dana glasi : Dabogda ti sin doveja zeta u kuću! To se uklapa u razmišljanja o Sevi?

73, Koki 9A2JG