• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Trolovi

Autor VE3ZIK, 09. Ožujak 2007, 20:08:12

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

n1yu

Konacno smo skoro svi trolovi na broju.  Vec sam bio zabrinut za Gogu  :P

Kefa, moja pedagoska iskustva su iz jednogodisnjeg JNA poducavanja avijacije o ruskim radarima.  Slusaoci od bravara sa brdovitog Balkana do inzenjera.  Nije bilo dosadno!  Drugi dogadjaj je bila predsednicka demonstracija RTTY za mlade radioamatere u RK Ljubljana, S53AJK.  Odlicne propagacije pa doleteli USA i JA sa 50 W.  Ja skacen od radosti i uzbudjenja, a internet klinci mrtvi hladni gledaju .US i .JP domene  :P  

Koki, ja sam 6 meseci prenosio poruke u BiH i koncno ukapirao, da ce rat potrajati i da ja nemam toliko slobodnog vremena na raspolaganju.  Teska srca sam posetio BiH tek 10 godina posle prestanka rata.  Po autoputu "Bratstva i ubistva" sam prosao par dana po otvaranju.  JY UN vojnicima sam spominjao QSO sa JY1 i Tita da bi malo spustili puske...

Umesto mise odgledah BBC okrugli sto o muslimanskim feredjama.  Na zadnjoj misi sam bio pre par godina sa SP5HNK u Zagrebackoj katedrali.

Koga sve ovo interesuje?  Mene vise zanima interes za tehniku u  Kraljevici.  Bumo videli...

9A2JG

Nisi jedini koji je opsluživao pelengator i/ili sletni radar  na ZIL-u, sa samopumpanjem guma na kotačima, i furunom u kabini, HI !

Britanci su, kao i cijela zapadna Europa, hranili jedno tijelo u svojim njedrima koje se nikada nije asimiralo u britansko, belgijsko, francusko ili nizozemsko društvo. Djecu tih (miljunskih) enklava su odgajali hodže i imami, a rezultat je poznat, tisuće "spavača" u tim zemljama. Sad su se sjetili o tome javno govorit, kad je čaša prepuna. To je danak brzom i jeftinom razvoju sa početka sedamdesetih.

Želim ti svaki uspjeh sa predavanjem u Kraljevici. Meni bi bilo normalnije da se održava na Badiji, ili Obonjanu, ali ovo diktira hoch politika, a ne glas razuma u pustinji uprosjećenosti.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

N5CRO

Citat:Djecu tih (miljunskih) enklava su odgajali hodže i imami, a rezultat je poznat, tisuće "spavača" u tim zemljama.

Mozes li ovo malo pojasniti,nama koji neznamo tko su ti "spavaci"i u kojim zemljama?
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

n1yu

Koki, ja sam radio na velikom P-35 i stvarno naucio hiperfrekvencije tek  posle fakulteta  :P

Mi smo imali Muslimane lepo integrisane u YU ali smo i to sami unistili.  Od Ferhadije do Starog mosta.  Englezi su doziveli ssok tek 7/7/05 sa domacim samoubicama.  Nedelja je, malo moralnih poduka ne skodi!

Josipe, sta ti radis ovako rano/kasno?  OKLA QSO party?

N5CRO

Citat:Josipe, sta ti radis ovako rano/kasno? OKLA QSO party?

Marshall`s office is still open....24/7
Ne svidja mi se ova vasa prica o spavacima...Zapravo nikako mi se ne svidja...
73,Josip  N5CRO

9A2JG

Kao prvo, nije naša priča, nego BBC-eva, a svako malo je imaš i na stranicama dnevnih listova, recimo Slobodne Dalmacije (koju ja čitam) a imaš je besplatno i on-line.
Drugo, ne moramo Mario ili ja govoriti da je car gol, sada, kada je cijela Europa progledala.
Treće, ima Mario pravo, sviđalo se to meni, ili bilo kome drugome, ili ne, o tvrdnji (činjenici) o visokom stupnju integriranosti muslimana u Jugoslaviji.
Nastranu Stari most, Markale, prvopričesnici pred mostarskom katedralom, pravoslavna crkva u Mostaru, Ferhadija, i mnoge druge lokacije, tu se vjerovatno ne bi složili, jer su dva osnovna (dijametralno suprotna) pristupa i kuta gledanja, oni koji su to vidjeli uživo i proživjeli to, i oni koji to akademski ili hipotetički komentiraju iz udobnosti svojih domova.

I na kraju, mi ovo i ne pišemo da se nekome priča svidi, ili ne, pretpostavlja se da svak piše istinu onako kako je on doživljava.

Nevoljko se (opet) moram složiti s tvrdnjom da je nedjelja, dan odmora, pomirbe sa Bogom i ljudima, i malo otvorene izmjene mišljenja ne škodi.

73, Koki 9A2JG

P.S Još malo i starta Ana Jelušić, adio.

n1yu

Koki, Slavenka Drakulic je dijametralne poglede na nedavne dogadjaje lepo opisala u knjizi "Oni ne bi ni mrava zgazili".  Dio neslavne EU historije je unistavanje islamskih spomenika kulture.

Josipe, americki pogled na Islam posle 9/11 se razlikuje od Britanskog posle 7/7.  USA je talilni lonac ka skupnom Americkom identitetu sa ocuvanjem religijskog.  EU sa duzom historijom pokusava ocuvati nacionalne identitete pa cesto geotizira manjine.   To nazalost vodi ka radikalizaciji.  Multikulturnost je dovedena u krizu, a kod nas razbijena ratom!  EU se skrpala posle WW-II pa cemo valjda i mi u boljim ekonomskim uslovima.  Nacionalizam je cesto zadnje utocisce nesposobnih!

Sinoc sam napravio jos desetak dijapozitiva za Kraljevicu pa me ne pece savest zbog trolovanja  :P

N5CRO

Citat:Treće, ima Mario pravo, sviđalo se to meni, ili bilo kome drugome, ili ne, o tvrdnji (činjenici) o visokom stupnju integriranosti muslimana u Jugoslaviji.

Sto bi sad tebi trebalo odgovoriti na ovo...Mario je nabrojao sve sto je unisteno od Ferhadije itd...
Sad mi je jasno zasto se pojedini amateri HRS-a prozivaju pod punim imenom i prezimenom.

BTW..Ja ne slusam BBC i te gluposti...Znam tocno sto se tamo desava iz prve ruke....ovdje jos uvijek radi Mars
73,Josip  N5CRO

9A2JG

Je, samo za možebitno neinformirane važna činjenica, ona je to napisala u inozemstvu. Ne upirući u nikoga prstom, i ne prozivajući ikoga, svima se razveže jezik kad otiđe na stotine i tisuće milja od domaje.
Kad dođu na urlaub, papala maca jezik, svi zajedno na teferić, ko nekad u Podmilačju na svetoga Antu.

Ne zaboravi ni maorsko uništavanje katoličkih sakralnih objekata na području današnje Španjolske, kao ni uništavanje tisuće templarskih samostana u zapadnoj Europi. Maori se ugledali na radikalne muslimane u Egiptu, a ovi drugi na Prvi i Drugi križarski rat. Povijest se uvijek ponavlja, samo su drugi akteri, vrijeme i mjesto.

Možda će poslije tehničke bit i politička tribina? Sigurno bi bilo više zainteresiranih! Ali onda bi se trebalo održat u Kumrovcu.

73, Koki 9A2JG

9A3XZ

Marijeto....ako zelis ja cu ti zakazati susret sa g.Matvejevic Predragom da se malo izdivanite oko BiH :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

73 de 9a3xz
Mladen

n1yu

Josipe, ja gledam BBC od 1970 godine i najvise sam od njega naucio o demokraciji!  UK sam posetio stotinjak puta, a prije dva tjedna vodio Engleze po Zagrebu.  U novembru tri tjedna u Mass/CT.  Ipak nisam ubjeden, da tocno znam sto se dogadja u svijetu.  Balkanski tranzicioni procesi su mi malo jasniji.  I volio bih da se odvijaju po S5 receptu...

Marsovci su uvijek bili prisutni u radioamaterstvu.  Nadam se jedino, da se broj takvih po sluzbenoj duznosti smanjuje.  Polako i oni evoluiraju.  Za socijalne promjene treba tri generacije u prosjeku.

Pcelice, puno srece sa nadgradnjom sklopovlja  :P

n1yu

Citat: 9a3xzMarijeto....ako zelis ja cu ti zakazati susret sa g.Matvejevic Predragom da se malo izdivanite oko BiH :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

73 de 9a3xz

Mladene, obavezno u Istri jer se moze desiti, da se MP tamo vrati ukoliko se nastavi anti-slovanska klima u Rimu!  Usput cemo pocakulati i o "Mediteranskim brevirima".  Dosada sam slusao samo dva Nobelovca...

n1yu

samo za možebitno neinformirane važna činjenica, ona je to napisala u inozemstvu.

Nadam se, da su bar svi informirani kako je "pet vjestica" otislo u inozemstvo?  Takodjer Matvejevic i najzad Ivo Banac.  Ta tragedija odliva mozgov je srecom mimoisla Sloveniju.  

Koki, kada smo vec kod urlauba, sredi nam nesto na Bolu posle Uskrsa ali skupa sa pesekom!  Polako autom uz obalu do Cavtata pa onda u CG.

N5CRO

Citat:Josipe, ja gledam BBC od 1970 godine i najvise sam od njega naucio o demokraciji! UK sam posetio stotinjak puta, a prije dva tjedna vodio Engleze po Zagrebu. U novembru tri tjedna u Mass/CT. Ipak nisam ubjeden, da tocno znam sto se dogadja u svijetu. Balkanski tranzicioni procesi su mi malo jasniji. I volio bih da se odvijaju po S5 receptu...
Ma,to je ok Mario.Samo je problem sad sto fox news kaze da je sve ok,dok ostale tv postaje tvrde suprotno.Ja vjerujem samo onima koji su na licu mjesta i znaju sto se desava.Neznam koliko pratis C-span,ali tamo se mogu naci prilicno pouzdane informacije.Mars nije kao sto je bio,ali sad imamo novi system za zastitu koji je pokrenut od 9.11.i za sad radi ok.
73,Josip  N5CRO

9A4QV

Citat: n5cro
Ne svidja mi se ova vasa prica o spavacima...Zapravo nikako mi se ne svidja...

Pozdrav, Eh ni meni se mozda ne svidja stvarnost kakva je, ali tu nemogu nista. Ne vidim u cemu je problem sa spavacima. Pa je 11/9 ti je cisti primjer spavaca, a vidimo iz vijesti da su se poceli buditi i u G-landu. Dakle spavaci su realnost, samo je TV u USA ta koja ima straha govoriti o tome.
Pa ti barem imas mogucnost vidjeti kakav se program vrti na slobodnim TV kanalima u USA. Sapunice, vijesti sa naglaskom live iz helikoptera kako policija ganja ludjake po autoputu, reklame za pravnike i advokate, mcdonalds i one lijekove da ne prdis. Ako sam nesto zaboravio, pls dodaj.

Eto, ali i to je dovoljno sa obzirom na nivo opce kulture koja vlada trenutno u drzavi. Onaj sjeverni dio jos nekako ali onaj juzni, majko mila, njma bas i treba serif. I dok bude takvih, imati ces posla i u penziji.

Uglavnom informiranje javnosti i USA ti je na istome nivou kao u bivsoj Jugoslaviji, onda pocetkom 90-tih do 96 kod nas. Cisto pranje mozga. A za koga je jos je i dobar program.

To se ne odnosi na tebe, medjutim i ti si svakodnevni konzument takvog tupljenja i medijskog zasljepljivanja.

No, sto je tu je.

Adam