• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Eholink!?

Autor 9A7DAY, 28. Svibanj 2004, 02:04:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7DAY

Ako ima koja dobra dusa da malo pojasni kako radi.

Skinuo sam SW, instalirao, registrirao, no jedino se mogu konektirati na samoga sebe. :lol:  :lol:  :lol:
Sve ostalo mi javi "unable to connect" :roll:

U chemu je stos? :?:  :?:

Thanx!

9a7day
amir

9A7DAY

9A7PJT

A otvori tamo Kontinent koji hoces,zemlju,repetitor,
Link ili nekoga privatno..samo klikni 2x ili klikni onu"kariku" zelenu..

73                         9A7PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

OK2ZO

Check, if you are not connected via firewall.. Usually you can be in private network and have not opened UDP ports 5198-5199. In this case you will be connected to network, you will recieve list of stations in network, but you cannot connect to anybody, because connection is trying to be estabilished directly..
Try open Command prompt and write "ipconfig". It will show you your IP address. If the address is 192.168.x.x or 10.x.x.x, you are surely in private network.
Than you must contact your provider and ask him to map UDP ports 5198 and 5199 to your computer's address. If your address is dynamicaly changing often, it's nearly impossible to use Echolink..
Now exists Echolink proxy, but it must be installed on some computer on internet and you must route your Echolink through it. It than works on TCP and than on proxy it's changed to correct UDP.. But it need more of your bandwith of connection..

73, Libor OK2ZO (Echolink OK0BH-R 88111)
ibor - OK2ZO
Member VHF/UHF Group - OL6R
http://www.qsl.net/ol6r

S56JCT

Više puta, i u zadnje vrijeme, čuo sam tvoju echolink najavu na S55VCE i S55UTR repetitorima, samo modulacije još uvijek nije bilo. Očitno imaš problem sa firewallom. Ako još nisi riješio taj problem, možeš me kontaktirati na personal mail.

73 de S56JCT-Tilen
73 de S56CT - Tilen