• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL to Russia = QSL to Nowhere

Autor YZ6AMD, 26. Veljača 2007, 19:23:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

YZ6AMD

Po poslatom preporucenom pismu za 4L4TZ iz Georgije mislio sam da ce sve biti u redu. Kao i uvjek sve fino zapakujem i sakrijem dolare. Medjutim na svo cudo danas mi se vraca pismo sa obrazlozenjem "No mail exchange with Georgia" i jednim malim zigom Ruske poste. Dobro, to me nije toliko zacudilo, medjutim kada sam otvorio pismo koje je bilo spakovano kao bunker, nastupilo je iznenadjenje. 8O  Kao da je neko magijom izvukao dolare a onda mi onako tek radi reda vratio nazad pismo. Ehh sta se sve ne radi :roll:

Pazite gdje saljete QSL? :wink:
73's
Nikola

S58Q

RW6HS je qsl manager za puno stanica iz bivšega SSSR-a. Pogledaj na qrz.com njegove preporuke za slanje kartica u Rusiju i bivše republike  bivšega SSSR-a. Još bolje pogledaj na http://www.rw6hs.narod.ru/.

73, S58Q

YZ6AMD

RW6HS je menadzer za 4L1FP, 4L1QX, 4L1RK, 4L1UN, 4L4KA, 4L6FU, 4L6QL, 4L6QQ, 4L7GA iz Georgije. Medjutim kako 4L4TZ trazi iskljucivo direktno tu nastaje problem. U svakom slucaju Darko hvala za info.

Da li neko zna mozda kakva je to zabrana poste za Georgiju koja vazi od 16.10.06?

73's

VE3ZIK

Moj prijedlog: uradi 4L1MA koji ide preko ON4RU, cak i preko ON biroa.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

YZ6AMD

Pozz Zik, treba mi na 40m a bas tu imam samo radjeno 4L4TZ i 4L0ABC. Gledam bas sad info za 4L0ABC i pise "Sorry NO QSL-ing at the moment, will update later ". Bar je covjek posteno rekao! :D Nista nego idem u trku za 4L1MA... :roll:

73's

VE3ZIK

4L0ABC je isao preko K3PD, a  kako on nije vise manager za 4L stanice...

Da, mozes i 4L0G u kontestima, on ide preko DL7BO...

YZ6AMD

Rijesio sam problem, nasao sam jednu staru vezu iz 2005. sa 4L6AM koji ide via 4Z5CU. Mislim da ce to ici lakse...

73's
P.S. Zik vidim da trazis pomoc oko weba, jeste da imam vrlo malo vremena ali stojim na raspolaganju.
Nikola

VE3ZIK

Ma, vrzma mi se ta ideja.

Pomoc... Ma, nije toliki problem staviti sajt, hosting, ovo ono.
Vise je ono oko aktivnosti.
Tema o osajtu je vise za dogovaranje, ili na e-mail.

YZ6AMD

Ma to je za cas gotovo za razliku od potvrde nekih DXCC :D Ako sto zatreba javi na ilic@cg.yu. Inace ja planiram vec duze jedan RA web projekat ali nikako da ozivi... :oops: