• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9A0MDC

Autor 9A6AA, 08. Veljača 2007, 11:22:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

'Ajde da i to riješimo.

Tijekom prošle godine organiziran je MDC (Mediterranean DX Club) Trophy, u kojem su sudjelovali i MDXC članovi iz 9A, radeći pod zajedničkom oznakom 9A0MDC. MDXC broji skoro 400 članova, a veze s njima i prigodnim oznakama, posebno su se bodovale.
(Popis možete naći ovdje: http://www.mdxc.org/members/loglist.asp?start=1)
Kako to katkada biva, prilikom eksportiranja u ADI format, jedan od naših operatora (inače vrstan operator) dio svoga 9A0MDC loga (oko 50 QSO-a) transformirao  je - "uništa"!
Kako bi spasili stvar, preporučio sam jednom od vodećih članova MDXC-a (Ant, IZ8CCW) da sakupi sve pristigle kartice za veze održane s 9A0MDC, te pokušamo rekonstruirati uništeni log. Tako je i učinjeno.
S obzirom da se pozivna oznaka 9A0MDC, odnosno veze s njom nekoliko puta spomenula na ovome forumu, kao odgovorna osoba za uporabu toga znaka, molim da se jave svi oni koji još nisu dobili QSL-ku za tu vezu.
Dakle, izvod iz dnevnika sa svim potrebnim podacima, dostavite na moju (elektronsku) adresu.

Nadam se da se slična pogreška neće dogoditi ove godine (3. MDXC Trophy je 20, 21. i 22. travnja)

Emir, 9A6AA
MDXC #198
"DX never sleeps..."

9A2JG

Reko bi onaj stari Sarajlija: A što preko moji leđa! Al dobro, razumno je objašnjenje, pošteno i ljudsko. Priča završena, podaci stižu na e-mail.

73, Koki 9A2JG

P.S. I nije QSL-ka 9A0MDC - Razno!
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Ma, neka bude pod Razno dok se ne otvori, npr., tema pod omrznutim nazivom "QSL".

9A6AA

(Ant, IZ8CCW, mi upravo reče da su sve veze iz dnevnika pristiglih od onih koji su rabili posebne pozivne oznake (*MDC, i slično) davno poslane preko biroa. Osim ovih desetak "naših"...).
"DX never sleeps..."

9A7YY

Kad smo već kod MDXC-a, predlažem ti Emire da napraviš update liste
9A otoka za Mediteranian island award.

BTW kakav je status CI-509?
Ne vidim nikakve promjene na IOCA listi.  :wink:

9A6AA

Citat: 9a7yyKad smo već kod MDXC-a, predlažem ti Emire da napraviš update liste 9A otoka za Mediteranian island award...

Znam. Malo su ovi novi 9A otoci usporili stvar. S obzirom da za MIA program vrijede oni naši otoci koji ujedno vrijede i za IOTA, moram(o) još neke stvari reščistiti.

Citat: 9a7yy... BTW kakav je status CI-509?
Ne vidim nikakve promjene na IOCA listi.  :wink:

Biti će brisan. Barem je moje mišljenje takvo. A za to postoje dva valjana razloga. Malo sam "u autu" zbog obiteljskih (zdravstvenih) problema, no predložiti ću da temeljna odrednica bude ono što su nas učili u pučkoj školi kada se definirao pojam otoka: "kopno okruženo sa svih strana morem". Mostove ćemo zanemariti...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7YY

Citat: 9A6AA
Znam. Malo su ovi novi 9A otoci usporili stvar. S obzirom da za MIA program vrijede oni naši otoci koji ujedno vrijede i za IOTA, moram(o) još neke stvari reščistiti.

Hvala za info Emire.
Nisam ja ni sumnjao da to neće biti, samo sam htio malo pogurati. Znaš mene.