• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A0HQ u IARU 2004.

Autor 9A2D, 05. Srpanj 2004, 13:06:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Prema meni dostupnim, neprovjerenim informacijama, 9A0HQ će, kao i u nekoliko prošlih natjecanja biti aktivan i ove godine. To mi je drago čuti.
    Jedino se čudim kako uglavnom nitko ništa o tome ne zna (kruže kuloarske priče), iako je još prije nekoliko mjeseci bilo (i ovdje) inicijativa da se raspiše nešto a la "javni natječaj" za učešće u njemu.

Žao mi je samo što i ova "vlast" čini tipičnu pogrešku svog vlastitog dokazivanja...najlakše je otpiliti (da ne kažem još hrvatskiju riječ koja počinje sa O) i prikloniti se podobnima, uzdanicima svojima.
    Naime, čudno je, uz tolike uspjehe novog vodjstva HRS-a da se u njemu nitko nije sjetio barem onih koji su inicirali i potrošili hrpu svog slobodnog vremena i novaca da bi se 9A0HQ čuo u dosadašnjim natjecanjima. Naravno da ni većina "ilegalaca", dobrih, ali neeksponiranih operatora također nemaju svoju šansu. Ako netko smatra da mi ostali, osim "odabranih" ne znamo raditi u natjecanu, onda im treba tako i reći. Ako netko nema "konja za trku", treba ga uključiti drugdje, svima su operatori dobrodošli, taman bili i prosječni.  
      Svaki komentar, pa i pljuvanje (po meni - što je sad prvo za očekivati) dobrodošli su.

73 de Vlado, 9A2D

9a6c

Kao inicijator nerealiziranog "javnog natkečaja" koji spominje Vlado mogu samo reći da sam pomalo razočaran ovogodišnjim pristupom organizaciji rada nešeg saveza u spomenutom natjecanju.

Prije svega, koristio bih našu standardnu oznaku 9A0HRS umjesto 9A0HQ. Za tu promjenu ne vidim dovoljno dobar razlog.

Osobno, dobio sam poziv preko Mate 9A3PA da sudjelujem, ali sam poziv otklonio, jer se kosi s mojim načinom razmišljanja, a koji sam objavio na ovom forumu.

I dalje mislim da je javni natječaj s definiranim minimalnim uvjetima koje postaja mora zadovoljiti bolje rješenje, jer bi time na površinu isplivali ljudi koji žele raditi, umjesto da se iz godine u godinu vrte mahom isti, odlični i dokazani, operatori.

Još jednom ponavljam da je za stanje i perspektivu radio-amaterizma u Hrvatskoj korisnije da se svake godine u rad uključi nekoliko novih operatora, nego da budemo peti među savezima.

Pa bi za pet godina mogli s odgovarajućim fundusom lokacija, uređaja i opreme maštati i o prvim mjestima.

Sad je kasno za ove priče, jer je natjecanje pred vratima.
Sve što možemo sada uraditi jest da se u skladu sa svojim mogućnostim ukljčimo u natjecanje i, naravno, pošaljemo dnevnik.

A kad se juha malo ohladi, možda promijeniti nešto za iduću godinu.

CU Gogo

9A6A

Oboje ste u pravu. Za sljedecu godinu napraviti ćemo natječaj za rad u IARU kontestu. Vjerojatno ćemo uspjeti i napraviti nešto slično WRTC-u u našim uvijetima. Moram priznati da smo si natovarili jako puno posla i moramo rašćišćavati ruševine u HRS-u koje su nam ostavili naši prethodnici, koji sada za svaku sitnicu prigovaraju. Imali su dovoljno vremena i para da to sve naprave pa nisu.  Važnija je bila janjetina i pijača.
Pozini znak 9A0HQ je po pravilima natjecanja i nismo ga mi izmislili, ali se 9A0HRS može pojaviti u drugim natjecanjim ako se dogovorimo i radimo neko MM natjecanje ali da zadovoljava uvjete propozicija.

73
Petar 9a6a

9A4M

Iako ne vidim nikakav razlog za pravdanje želio bi naglasiti nekoliko činjenica vezanih za organizaciju ovogodišnje ekipe 9A0HQ, kako svekoliko pučanstvo ne bi ostalo u zabludi čitajući vaše postove.

Temeljem odluke Izvršnog odbora HRS-a određeni su "izbornici" za ovogodišnju ekipu 9A0HQ i to Zlatko - 9A2EU i moja malenkost. (tu se već vidi neka razlika u pristupu organizaciji u odnosu na ranije razdoblje).

Osnovni cilj bio je da se nešto promijeni u odnosu na ranije te su proanalizirane aktivnosti i rezultati hrvatskih postaja u proteklom razdoblju. Temeljem te analize ponuđeno je sudjelovanje određenom broju postaja što su neki prihvatili kao čast (9A1P, 9A7P, 9A1V, 9A7T), a neki odbili iz objektivnih (9A9R - 9A0R; 9A4SS, 9A2OM - 9A1BOP) i kako vidim sada subjektivnih razloga (9A6C...).
Naravno cijeli projekt ne može proći bez triju naših klubove koji već dugi niz godina postižu vrhunske svjetske rezultate (9A7A, 9A5Y i 9A1A).

Na taj način formirana je ekipa koja će raditi iz gotovo cijele Hrvatske.
9A5Y (9a3lg, 9a3nm, 9a1dx, 9a2uk) - Daruvar - Zapadna Slavonija
9A7A (9a8a, 9a7v, 9a3tr, 9a4rx, 9a3os, 9a4bt, 9a4pa...) - Varaždin
9A7T (9a2eu, 9a5mr) - Samobor
9A1P/9A7P (9a2rd, 9a6xx, 9a6ndx, 9a5aei) - Poreč/Pazin - Istra
9A1A (9a5w, 9a6a, 9a7r, 9a9a, 9a5e, 9a5k, 9a4ww) - Zagreb
9A1V (9a4rv, 9a4vv, 9a3pa) - Vela Luka, Korčula - Dalmacija

Citat: 9a6cKao inicijator nerealiziranog "javnog natkečaja" koji spominje Vlado mogu samo reći da sam pomalo razočaran ovogodišnjim pristupom organizaciji rada nešeg saveza u spomenutom natjecanju.
Gogo, najjavniji natječaj su aktivnosti i rezultati koje postižu hrvatske postaje u proteklom razdoblju. Bilo bi jako lijepo kada bi se još netko mogao pohvaliti rezultatima kakve imaju 9A1A, 9A7A, 9A5Y... Puno je tu truda, rada i novca utrošeno.

Citat: 9a6cPrije svega, koristio bih našu standardnu oznaku 9A0HRS umjesto 9A0HQ. Za tu promjenu ne vidim dovoljno dobar razlog..
Promijena bi bila da ne koristimo 9A0HQ koji je već godinama u uporabi. Jednog dana kad budemo dovoljno "jaki" da možemo napraviti više ekipa vjerojatno će netko koristiti i 9A0HRS. No "ambalaža" je u ovom trenutko najmanje važna.

Citat: 9a6cOsobno, dobio sam poziv preko Mate 9A3PA da sudjelujem, ali sam poziv otklonio, jer se kosi s mojim načinom razmišljanja, a koji sam objavio na ovom forumu.
Točno je da si na temelju svojih rezultata dobio ponudu da sudjeluješ u "reprezentaciji", međutim tada si rekao da se zahvaljuješ, ali da u ovom trenutku ne raspolažeš nikakvim PA i da nemaš uvjete za rad. Sjeti se da sam te tom prilikom pokušavao nagovoriti da nešto učiniš u kombinaciji s 9A4W ili nekim drugim iz Splita i okolice, a ti se rekao da misliš da u Splitu nema volje za takvo što. Predlagao si Dubrovnik...
Sada, ovdje navodiš neke druge razloge svog odbijanja što prije svega mislim da nije korektno ni prema meni, ni prema ostalim radiomaterima Splita i Dalmacije.

Citat: 9a6cJoš jednom ponavljam da je za stanje i perspektivu radio-amaterizma u Hrvatskoj korisnije da se svake godine u rad uključi nekoliko novih operatora, nego da budemo peti među savezima.

Pa bi za pet godina mogli s odgovarajućim fundusom lokacija, uređaja i opreme maštati i o prvim mjestima.
Upravo je to i učinjeno. Imamo nove klubove i operatore u 9A0HQ timu 2004. Iduće godine možda bude još noviteta.

Citat: 9a6cSad je kasno za ove priče, jer je natjecanje pred vratima.
Sve što možemo sada uraditi jest da se u skladu sa svojim mogućnostim ukljčimo u natjecanje i, naravno, pošaljemo dnevnik.
Po meni je ovo došlo u pravom trenutku. Vjerujujem da će se pozitivno reflektirati na sve koji racionalno razmišljaju u interesu HRS-a te da će  se svi koji mogu javiti 9A0HQ na što više bandova i vrsti rada.
I poslati log, naravno.

CU in contest

Mate 9A3PA

9A5AEI

Za pobjedu treba samo 500 komada 9A dnevnika :)
C u on 21MHz SSB!
73'zzZZzz

9a6c

Prije svega, izvinjavam se što nisam znao da je upotreba HQ sufiksa obavezna kad su u pitanju savezi.

Inače je Pero uglavnom odgovorio, tj objasnio u čemu je glavnina problema (bila).

A sad Mate.

Prije svega, drago mi je da se izvršila disperzija i to raduje, ono oko čega se ne slažemo je način na koji je izvršena. Ja se opet izvinjavam što nisam znao da je natječaj otvoren čitavu godinu i realizira se radom u natjecanjima i dokazuje dobrim plasmanima u njima. Naravno da nitko ne spori dosege  1A, 7a i 5Y, ja samo nisam znao da se time oni automatski kvalificiraju za uži izbor.

Zato mi sakrivanje iza njihovih rezultata zvuči pomalo kao fraza ili nešto tome slično.

I opet se pitam da li kod nas ima ljudi koji bi sudjelovali u svemu ovome, a nitko ih nije zvao? Možda ima, a možda i nema, ali to nikad nećemo znati. Bar ne dok kvalifikacije ne bude namjenske i javne.

Istiona je sve ono što Mate veli o našem razgovoru, iako ne razumijem zašto bi moje odbijanje bilo subjektivno , a ne objektivno (da li to znači da nisam u pravu ili da nemam pravo odbiti pod svojim uvjetima?). Usput, nudio se band 80 m , više ne pamtim da li CW i SSB (Mate pomozi!). Za to zaista nemamo nikakvu antenu ni snagu. A rekao sam lijepo da imamo 5 el yagi na vrhu Brača, premda zaista nemam interesa sudjelovati na ovaj način. Možda sam star i sujetan, ali nuđenje rada na 80 m mi sliči na mrvice bogatog stola, posebno u slučaju kad zaista nemaš nikakvu relevantu antenu, osim možda inverted V na 15 m visine...

Onda, ne razumijem što se naš razgovor tiče bilo koga u Splitu ili Dalmaciji i zašto bi bilo što u tom kontekstu bilo nekorektno prema bilo kome? Opet zvuči kao nekakva obranaška fraza.

Ja sam zaista iznio takvo mišljenje, jer u Splitu postoji samo jedna usmjerena antena za KV (TH6DXX kod 9A7ZZ). I predložio da se razgovara s RK Dubrovnik koji na Žarkovici ima KT34XA, pojačalo i operatore koji uredno sudjeluju u svim većim natjecanjima, ali možda ne ostvaruju rezultate kojim bi bez kvalifikacija ušli u finale, kao neki prije spomenuti? Ne znam.

Žarko bih volio da sam u krivu u pogledu ocjene glede Splita i Dalmacije, jer bi se time potvrdila moja teza da je trebalo ići na javni , a ne na pozivni natječaj.  A ovako to nikad nećemo znati, osim ako se netko pogođen mojim mišljenjem sam ne javi.

Ma ja sam super zadovoljan s tim da se pojavimo u bilo kojem obliku.

Jedino me zanima da je poziv upućen i za 9A4D koji također ima 4El yagi za 40 m i neku snagu. Ako DA šta je bilo,a ako NE zašto ne?

A sjećam se i 9A3IQ s nekoliko jako dobrih rezultata na 40 m...

I kako bih volio da onako kao Mate znam preuzimati citate pa se njima baviti, ovako uvijek postoji mogućnost da sam nešto preskočio ili nešto pogriješio.

Kad mi ne ide to s kompjuterima, šta mogu...

Gogo

9a6c

Eto, znao sam da će mi se to dogoditi, kad ja nisam spretan s kompjuterom kao Mate.

Kaže Mate da sam na temelju svojih rezultata dobio ponudu da sudjelujem u reprezentaciji (opa, i to ima!).

Ma kojih, bolan Mate, rezultata? Pa ja ih bar nemam, jedini je što sam član HRS preko 30 godina. I lani bio drugi u IOTA contestu. Neš'ti rezultata.
Osim ako se ne računa LZDX 1997? Ili Ukrajinski DX iz 1998.

A ono sa svekolikim pučanstvom i zabludom, e ta valja.

Ma nisu ovo baš stvari koje bi uznemirile svekoliko, a posebno ne pučanstvo.

Osim možda ovog koje se možebitno zabavlja čitajući ove naše umne dosege...

Gogo

9A6XX

ma to je sve jedan začarani krug... ako daš jednome moraš nekog drugog zakinut... ja cjenim svaki pokušaj da što više ljudi bude zadovoljno...

meni je dovoljno da pogledam 9A CW natjecanje pa vidim koji znakovi od 9A stanica se tamo pojavljuju iz godine u godinu... to su više manje isti ovi znakovi koje sam sada vidio na listi za 9A HQ..

9A4D nemaju ispravan PA...

svatko ko je bio zainteresiran za IARU HF mogao se javiti i sigurno bi ga Mate uzeo u obzir...

Hrle - 9A6XX, NY6W

9A2D

Hvala vam svima na promišljanima. Iako mi ulazak u nekakve debate nije bio cilj, jer sam osobno umoran od takvih situacija, samo bih javno rekao nekoliko riječi:
    1. Radioamaterizam je za mene (konačno) postao hobi koji ja    
       upražnjavam u svoje slobodno vrijeme, bez opterećenja, bez  
       obaveza i bez dokazivanja. Točka.
    2. Gogo: Hvala na podršci.  
    3. Mate: Kada budeš opet dolazio u Daruvar (pa taman i u tkzv.
        industrijsku špijunažu), molim te, nazovi me da se nađemo, jer sam
        ocijenio da si ti najpodobnija osoba da se uz janjetinu i pijaču
        objasnimo. Broj moje XYL je dostupan na www.ht.hr (jer glasi na
        nju, a mobitel nosim samo kad moram). Sada kada si objavio popis
        operatora, vidim da konačno (naročito te noći) mogu mirno spavati.
        Sufiks HQ inače nije obavezan.
    4. Hrle: Vidim da si dobro informiran, ali uvijek postoje i rezerve (tkzv.
        privatni lineari). Za razliku od Splita, u ovom dijelu Zapadne
        Slavonije postoji više multiband bimova u krugu 2-3 km, a samo je
        jedan kod osobnog operatora (nije da se hvalim, kod mene i to
        takav famozni TH6DXX). Ali zato imamo i hrpu "ličnjaka" koji
        streme jednoslovčanom znaku (što su najvjerojatnije ostvarili      
        sa TV antenama koje imaju na kući). Čak i dio Moslavine je tu
        ostvario svoje najveće radne uspjehe, pa sad jedva da te i
        pozdrave.
    5. Pero: Tebi stvarno nemam ništa za napisati.

73 GL in CONTEST de 9A2D

P. S. Pero, ovo pod točkom 5. sam se šalio, poslati ću ti osvrt na tvoju poštu....73

9A4WW

Natjecanje je završeno... Možemo li ugrubo znati kako smo prošli??

GL 9A4WW

9A6NDX

da0hq sigurno opet pobjednik...

Call:      DA0HQ
     Category:  Multi Multi
     Power:     High Power
     Band:      All Band
     Mode:      Mixed Mode
     Country:   Fed. Rep. of Germany

BAND      QSO   QSO-PTS   PTS/Q    ZONES  HQ STNS

160     2158     2698     1.25     12     27
      80     3760     5590     1.49     24     34
      40     4943     9393     1.90     41     43
      20     5653    15453     2.73     53     50
      15     3614     8514     2.36     50     50
      10     3290     5784     1.76     29     32
    ---------------------------------------------------

Totals  23418    47432     2.03    209    236

Score: 21,107,240 points

73s Davor 9a6ndx, 9a0hq 15ssb

9A6NDX

evo i nasih rezultata
IARU HF World Championship

Call: 9A0HQ
Operator(s): 9A0HQ
Station: 9A0HQ

Class: Headquarters HP
QTH:
Operating Time (hrs): 24

Summary:
Band  CW Qs  Ph Qs  Mults
---------------------------
 160:   512           40
  80:  1108           56
  40:  2821           77
  20:  4504           94
  15:  3487           98
  10:  2085           63
---------------------------
Total:  6917   7600   428  Total Score = 16,646,204

Club: Croatian Contest Club

Comments:

This is raw score after merging all logs. The QSO numbers are together cw &
phone. We did much better than last year, much better propagation on 10 meters
(short skip all the time and only abot 400 DX stations).

9A5TO

Poštovani!
Možda je ova informacija već bila objavljena (ne pratim redovito forum) ali za mene je nova. I doista sam ponosan na rezultat...gotovo kao na Janicu i/ili rukometaše  :wink:
Iskrene čestitke 9A HQ ekipi koja je osvojila 6. (šesto) mjesto, kao i malobrojnim pojedincima 9A5ZP, 9A4RC i 9A4KW.
Na dolje danoj adresi možete pročitati kompletne rezultate.
http://www.arrl.org/contests/results/2004/iaru.pdf
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A5TO

Pitanje, gotovo identično Vladinom u prvom postu, ali za 2005. g.

Da li će biti 9A0HQ aktivan u ovoj godini?
Kome se može prijaviti (ako osobi/klubu nije ponouđena mogućnost za rad ove godine).
Možda je ovo prilika za pokazivanje-dokazivanje onima iz rezervnog sastava, dok će oni izvrsniji međusobno ukrstiti koplja...

Ovaj put rezultat ne bi trebao biti primaran, nego uigravanje onih koji nisu big-gun...
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A6A

Ideja je odlična i bilo bi dobro da se jave svi zainteresirani pa da složimo ekipe po bandovima.
Većina dosadašnjih članova 9A0HQ ekipe biti će zauzeti sa kvalifikacijama za WRTC 2006, pa stvarno treba pružiti šansu drugima.

9a6a