• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Digitalni interface!

Autor 9A7YY, 19. Listopad 2005, 23:03:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Anonymous

Slobodan pristup HRS webu je uslovila EU u okviru priprema za Cavtat 2008.  
Na slici je profesionalna stampana plocica sa digitalni pretvaracem za dva COM porta i zvucnu karticu.  Ima dodatne CAT, PTT, KEY i FSK izlaze za sve tipove radiostanica.  Gotov uredjaj bez kablova kosta 100 Euro.

73 de Mario, S56A, N1YU

P.S.  Puno novoga sam procitao o antenama!  Niti Tesla to nije znao :-)

[/img]

9A6AA

Citat: AnonymousSlobodan pristup HRS webu je uslovila EU u okviru priprema za Cavtat 2008. ...
Obična besmislica.
"Slobodan pristup" (bio) ti je (kratkotrajno) omogućio tehnički propust pri dodavanju ove teme na Forum.

9A6AA
"DX never sleeps..."

.... :lol: Slobodan pristup HRS webu je uslovila EU u okviru priprema za Cavtat 2008.  :lol:  :lol:  :lol: (iliti  ha-ha-ha)

Mario jarane, trebala je smile face biti iza ove opaske, ne one na kraju,  :lol:  :lol:
U svakom slucaju, vazeci pozivni znak bi trebao biti znak identifikacije, (ako je rijec o HAM forumima)!

73, AB9H

9A5CW

7YY reci ovima da ti ga salju kao "gift" pa ces mozda proci bez carine!
73 Pa3k
p.s. Deda dobra ti je plocica! ... gl sa prodajom :)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

S55Z

Pozdrav,

malo stara tema al možda nekome treba. Ako imaš samo notebook sa USB portovima može se napraviti USB/CAT(CI/V), PTT, CW interface sa galvanski odvojenim digitalnim signalima kao i sa galvanski oddvojenim audio signalima. Design S54S, a pdf je na adresi http://lea.hamradio.si/~s57nan/ham_radio/dmi_usb/dmi_usb.pdf ...

Za klub i za ličnu upotrebu izradili smo oko 10 primeraka i rade odlično sa svim LOG programima sa kojima radimo (Logger32 sa MMVARI i MMTTY, Hamradio Deluxe, N1MM, VHFCtest4Win) a isprobano je na IC-751, IC-706, FT-817, FT-1000, FT-990, ... i na nekim FT vokicama (za programiranje). Od softvera trebate samo skinuti FTDI drivere za FT232BM i programi če nači COM portove...

Sa kvazi RS232 izlazom može raditi i sa novim Kenwood stanicama, koje imajo več ugradjen pretvarač nivoja.

Odlično radi kao voice keyer, cw keyer, rtty, psk31 ... i ostali digi mode.
73 de Dragan - s55z

VE3ZIK

Ja korisitm Buxcomm Interfejs RASCAL.

Za 6 (!) dana stigao od dana uplate (kreditnom karticom).
Cijena je vrlo korektna (50 dolara sa postarinom u EU), kao sto Leon napisa, kablovi su na plug & play,  modem je prilicno mali i dobro se pokazao.
Radio sam sa njim PSK31, RTTY i HELL.
Za mene kao totalnog pocetnika u digitalnim komunikacijama hardware se pokazao solidan, u kombinaciji sa MixW.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

VE3ZIK

Ja korisitm Buxcomm Interfejs RASCAL.

Za 6 (!) dana stigao od dana uplate (kreditnom karticom).
Cijena je vrlo korektna (50 dolara sa postarinom u EU), kao sto Leon napisa, kablovi su na plug & play,  modem je prilicno mali i dobro se pokazao.
Radio sam sa njim PSK31, RTTY i HELL.
Za mene kao totalnog pocetnika u digitalnim komunikacijama hardware se pokazao solidan, u kombinaciji sa MixW.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

YT6A

Pozdrav,

plocicu koju je objavio S56A, popunjenu vecinom elemenata poslacu Branku ukoliko mi posalje adresu. Interface ima CIV, FSK, CE, PTT. Koristio sam ga i radi vrlo pouzdano. Ostaje da se naprave kablovi za spajanje sa uredjajem, i eventualno stavi u neku kutijicu.
Poslao sam do sada 20 plocica prijateljima, pa ce se naci hos jedna.

73
Ranko
Ranko Boca - 4O3A, KO3A, 5B4AGD

9A4QV

Pozdrav,

Evo da i ja pohvalim svoga konja, koristim Signal link SL-1 od Tigertronicsa, starija verzija ali naravno uz obje modifikacije. Zadovoljan sam posebno time sto mi ne treba nikakav usb, com, lpt ni nesto slicno za tastovanje uredjaja, spojim audio kablove i pjesma.
Navedeni koristim sa FT-857 i sa FT-847 za sve vrste rada. Upravljanje uredjaja je pak izvedeno preko com portova, isto jako jednostavno.

Adam

9A5CW

Ranko, gdje ima 600ohm transformatora? Meni bi ih trebalo nekoliko komada...
Mozda netko drugi zna gdje pronaci te odvojne NF transformatore koji se upotrebljavaju u vecini tih sound blaster interface-a?
73'zzz

p.s. cujemo se u CQWW CW SOSB ili M/S ... ili SO SingleDog tartufi
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A5K

Citat: 9A5CWRanko, gdje ima 600ohm transformatora? Meni bi ih trebalo nekoliko komada...
Mozda netko drugi zna gdje pronaci te odvojne NF transformatore koji se upotrebljavaju u vecini tih sound blaster interface-a?
73'zzz

p.s. cujemo se u CQWW CW SOSB ili M/S ... ili SO SingleDog tartufi

Stari telefonski modemi su imali dobre trafoe iskoristive za to... :-)

73,
9A5K

9A5CW

Bok, iste sam i ja dosad koristio ali su imali otpor primara i sekundara cca od 80 do 100ohm... njih imam dosta... trebaju mi za probu ako ima negdje 600/600 ohm!
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

YT6A

Patrik,
Ja sam kupio u S5 10 komada. Mislim da je Tadej, S50X iste doneo pa je najbolje da njega upitas. Inace , trafoi su 600:600, za stampanu plocicu.

73

9A5CW

Ranko,
hvala za info, mislim da sam vidio na s5 forumu nesto...
Raspitat cu se.
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

YT6A

Patrik,

razgovarao sam sa Tadejom. Trafoi  su kupljeni u Conradu.

73