• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2006

Autor 9A4WW, 26. Rujan 2006, 08:16:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4WW

9A5K

Naravno da ima.... Subota, 14.10....

Propozicije su ovdje: http://www.hamradio.hr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=432

A koliko znam bit će i u novom broju časopisa... koji će valjda ovih dana..

73,
9A5K

9A1AA

Zanima me definicija onih KLUBOVA  :?:

Koliko sam skužio Pravila kažu da se zbraja rezultat tri postaje koje se prijave za taj klub.
Pitanje glasi: Da li sve tri postaje moraju biti iz članstva toga kluba?
Ako nije tako onda je termin "klub" promašen već je trebalo stajati "tim ili ekipa koju čine maksimalno 3 postaje".

I Krešo, 9A5K, daj molim te napravi već jednom neki "softer" tipa ua1aaf za ovakve kratke conteste, a za ćevape i pivo ćemo se lako dogovoriti (već sam ih i ovako dužan jedan manji kamion, HI)

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Sada sam vidio da se kod dijela Pravila u kojima se definraju nagrade spominje i termin radio kluba, pa<zaključujem da se pod tri člana kluba podrazumjeva da isti budu članovi jednog kluba.

Možda ne bi bilo loše napraviti i kategoriju timova i time dati neki novi "štih" ovom natjecanju, a vjerujem da bi moglo doći do zanimljivih timskih kombinacija......

No, u svakom slučaju čujemo se 14. listopada.........

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A5K

Alo Jura...

Pravila kažu ovako:

Osim osnovnih kategorija postoji i kategorija klubova. Rezultat kluba dobije se zbrajanjem bodova troje najbolje plasiranih natjecatelja koji se prijave za taj klub (npr. rezultat kluba 9A1P jednak je zbroju bodova postaja 9A1P, 9A1UN, 9A2CW).

Ne vidim da se spominju članovi kluba, već samo natjecatelji.. :-)

Slažem se da bi bolji termin bio tim ili ekipa umjesto klub, no, tada je pitanje
koji znak ide na prijelazni pehar i tako to...

73,
9A5K

P.S. Naravno da se čujemo 14. studenog... :-) .. Pivo i ćevapi.. to te ja pitam...  :lol:

9A2MF

Prišle godine nisam učestvovao zbog boravka u bolnici, ove godine
me samo tri stvari mogu spriječiti:
- bolest
- da mi susjed ne dozvoli da mu dipol ide preko dvorišta ( kojega mogu samo za tu priliku razvući )
- velika grmljavina
A ja se nadam  da ću te prepreke preskočiti, pa se čujemo ,  množitelj  UM !
Oko tri natjecatelja za jedan klub , OK , samo se nadam da ne smetaju
različiti množitelji , jer nas ima u istom klubu sa raznih lučkih ispostava !?
Ako i piše , nisam uspio zapamtiti , KOLIKO  km  OD MORA BI SE SMATRALO  OBALNIM POJASOM ? Ili se možda morske opčine podrazumjevaju!?   Za mene nije problem , 300 m od mora sam  ali pokušavam angažirati kolege koji su koji km dalje ! Neka nas bude više.
73   de Franjo

9a6c

Evo, Kupa je bilo.

Nisam se baš proslavio, samo 52 CW veze i 3.432 boda u A kategoriji.
Na prvi pogled više Varaždinaca nego nas blitvara. Iako ja s ovim impresivnim brojem veza nisam mjerilo, a posebno ne vrijednosti.

Ali sam zato za preko 400% popravio lanjski rezultat, što nije mala stvar.

Kako stvari stoje, izgleda daje i ST postao deficitaran množitelj. Pitam se je li itko radio SSB iz Splita?

Uvjerljivo najjači kod mene bili su 9A4M i 9A8A (tim redom), a ostali par mjesta za njima.

G

9A7YY

Citat:Uvjerljivo najjači kod mene bili su 9A4M i 9A8A (tim redom)

Da i ja sam primjetio da je 9A4M bio bezobrazno najjači.
U ovom kontestu sam radio samo zato da kolegama omogućim ovaj rijetki množitelj (jedini sam operator na ovom otoku). O plasmanu naravno nisam ni razmišljao jer sa dipolom u portablu i 80-tak wati iz akumulatora i nemam neke šanse.
U drugom periodu SSB radio sam na 3.675 cijelo vrijeme a onda 10 minuta prije kraja "BIG" (veliki se valjda piše velikim slovima) 9A4M zajašio preko mene i naravno oglušio se na molbe "small guna" da se makne sa frekvencije.
Ako je i od dopredsjednika previše je.
Prigovor ću svakako uputiti i natjecateljskoj komisiji, a svjedoka je i previše.
I onda mi pričamo o ham spiritu, ........ žalosno, žalosno.

9a6c

Kad si jak ili najjači, ne mora to biti nužno i bezobrazno.

Nije da branim Matu, ali u contest uvjetima lako je previdjeti slabiji signal u gužvi. Meni su prije contesta svi davali 599+20/30 dB, a kad je počelo jedva da mi se itko javio na CQ.

Ja bih na tvom mjestu svakako poslao dnevnik, a i prigovor, premda se to može raspraviti i s vinovnikom nereda na frekvenciji.

Usput, pitam se je li ikome palo na pamet da nešto napiše o čestom posjetiocu spomenute frekvencije (nisam siguran za pozivni znak, ali mislim da je qth Koprivnica) koji biranim riječnikom saobraća sa svima oko sebe pri čemu čovjek ima osjećaj da je upravo izašao iz birtije, ali nije siguran kad je u nju ušao?

Usput, i kako je bilo s 80W na Visu?

GG

9A4WW

Ma ljudi moji, tko nebi radio s linearom u natjecanju a da ga ima?
A u žaru borbe između ta dva "snagatora" (9a4m i 9a8a), ostali trpe i kupe ostatke... He, he, he

Čini mi se da je bilo dosta natjecatelja ove godine... Neki su čak bili i u portablu, pa su u jednom periodu davali /p a u drugom ne... Sva sreća da se log može editirati.

GL de 9a4ww

9A6XX

Aloha,

uspjelo se dogoditi da je Sprint počeo taman po završetku KJ pa sam ove godine mogao raditi kako spada.

ja uradih 59 veza, samo CW - ts440s, 100W i inv v,
bodove još nisam prebrojao.

Branko, malo je optimistično ići s tim setupom na 3.675. Po meni što sam slušao SSB (uz 9A3AMI) bilo je sasvim dovoljno mjesta za CQ po bandu.

9A3AMI - 54 veze, samo SSB.

dogodine,
73,
Hrle - 9A6XX

9A5CW

Pozdrav, radio sam samo SSB jer mi CW ne ide...
60 qso, bio na 9A1P lokaciji, povremeno sam se javio izmedju podizanja 4 el. za 7 MHz.
Jos moram dekodirati  svoj rukopis pa da unesem veze u WL pa cu znati konacni score :)
IC-7400 + ft1000mk2 + InV koji je rezonirao na CW ,snaga low power.
73 i hvala za qso! Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

VE3ZIK

Patrik, onda si trebao uzeti znak 9A5SSB :)

Salu na stranu, reci mi kako si zadovoljan sa IC 7400?

Zik
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A5CW

Bok Zik, radio sam prvi period sa FT1k a drugi tj. zadnjih 15minuta sa IC-7400. Sto se tice IC7400 tih 15min radio je dosta dobro, splatere od jakih stanica nisam imao, meniji slicni IC706 samo u malo vecem izdanju :) Za podrobnije informacije trebalo bi odraditi neki CW kontest.
Usput radio sam sa njime jednog DL u jo50 na 144 100w out, prijem na 2m mi se cini da nije los (mozda bi trebalo neko pretpojacalo), na 50mega poslusao sam s55zrs beacon... U subotu je bio i RTTY contest pa sam probao usporediti prijem njega i MMTTY, sto je pisalo na displayu od 7400 isto je dekodirao i MMTTY.
Nije los ni skener signala po bandu, upotrebljiva stvarcica kad su prilike na nekom bandu lose, pa da ne skeniras sam rucno band, onda ti to on sam napravi.
Uredjaj je bio spojen sa CiV interfaceom na PC, program Hamradio deluxe izvrsno upravlja sa njime. Sto pise na ekranu RTX-a isto vidis i u hamradio deluxe... snaga, swr itd...
Igracka za kucnu upotrebu hi :) A za konteste treba ga isprobati u cqww ssb pa cu ti znati reci nesto vise kako se ponasa kad je band prenapucen stanicama :)
73
ps. rtx nije moj ... 9a3asf ...
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A5CW

Kreso 9A5K onaj link za Kup jadrana WL modul ne radi!
Jel postoji neka druga lokacija za download?
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa: