• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

RSVKS

Autor 9A4DB, 02. Listopad 2006, 21:34:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2WA

Učesnici akcije na reginalnoj postaji iz Splita.................
Puno pozdrava i do nove akcije!

S lijeva na desno  :Jure 9A7PJT ,Jozo 9A3PT_koordinator, Mike 9A2WA,Vedrana 9A2YL,Nikola 9A2FW

73 de Mike 9A2WA :lol:

9A4OE

Dali je informacija o pripremi i odrzavanju vijezbe zasluzila da se objavi i na 9A0BBS? Ima radioamatera koji nemaju mogucnosti surfanja po internetu, ali zato mogu posjetiti i to skoro besplatno (ako zanemarimo ono malo potrosene struje) 9A0BBS, a tamo ni slova o vjezbi.
Koji mediji tiskani ili elektronski su izvjestili svekoliku hrvatsku javnost o odrzanoj vjezbi?

Damir
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3LI

Citat: 9a4oeDali je informacija o pripremi i odrzavanju vijezbe zasluzila da se objavi i na 9A0BBS? Ima radioamatera koji nemaju mogucnosti surfanja po internetu, ali zato mogu posjetiti i to skoro besplatno (ako zanemarimo ono malo potrosene struje) 9A0BBS, a tamo ni slova o vjezbi.

Mozda zato sto to vise nitko ne cita pa i ne koristi ?
npr. posljednja poruku na 9A0BBSu pod svima procitalo cak 6 amatera!!!!
Citat:(ZAGREB/SVIMA)-->
9A4VS  > SVIMA    01.10.06 19:23l 4 Lines 87 Bytes #109 (0) @ HRV
BID : 1AG9A0BBS02S
Read: 9A7GJV 9A4SK 9A2RI 9A7DED 9A4VM 9A3LI
Subj: Kompletirani rezultati "Voloderske jeseni 2006"
Path: 9A0BBS
Sent: 061001/1723z @:9A0BBS.HRV.EU [BayCom-Mailbox] obcm1.06
From: 9A4VS @ 9A0BBS.HRV.EU (Vlado)
To:   SVIMA @ HRV
Reply-To: 9A4VS @ 9A0YKZ.HRV.EU

Ipak.....
Citat:Za uspostavu i prijenos podataka koristi se SSB telefonija, digitalne tehnike i telegrafija u izuzetnim slučajevima. Uređaje i programe za digitalne komunikacije, nabaviti će se u organizaciji Hrvatskoga radioamaterskog saveza.

Izgleda da slucaj nije bio izuzetan pa ni koristenje paket/digitalnih
komunikacija nije bio potreban.

9A3WP

Da li uopće ljudi znaju da je moguć pristup BBS-u putem Web stranice:

http://9a0bbs.hamradio.hr:8080/

Naravno, prethodno morate imati odobrene: username / pass !
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A4QV

Pozdrav

Mozda bi i vise ljudi procitalo poruku na BBs kad bi uspjeli doci do njega preko paket mreze.
Za nas u Istri to je mission imposible.
Senj ne radi, Ucka radi na nacin da sa nje ne mozes nigdje.
Koliko vidim senj je off vec vise od 2 godine, ne znam sta ljudi zaduzeni za paket misle, vjerovatno nista jer imaju besplatni pristup WiFi i webu.

GL, sa paketiranjem
Pozdrav iz Dubaia (36 C)

A6/9A4QV

9A3LI

Citat: 9a4qv
Koliko vidim senj je off vec vise od 2 godine, ne znam sta ljudi zaduzeni za paket misle, vjerovatno nista jer imaju besplatni pristup WiFi i webu.

Ovim vec polako izlazimo iz okvira teme, no bas me prsti svrbe.
:)
Ko su ljudi zaduzeni za paket ?
Sto to znaci zaduzeni ?
Besplatni pristup WiFi ? Sta je wifi, jel to neki davaoc usluga paket-radija?
K tome jos i besplatan !?
;)
Mozemo nastaviti ovu trakavicu u recimo "digipiteri" da ovdi ne smetamo.
:)

9A4OE

Na glavnoj stranici o odrzanoj vjezbi izmedju ostalog pise "... Vježbu su pratili elektronički i tiskovni mediji,...", a kad se pita u kojim medijima pise o vjezbi ni glasa. Sutnja. Niti na jedno pitanje nema nekog konkretnog odgovora. Organizatori vijezbe kao da su se obvezali na OMERTU.
Ako se ne zeli odgovarati na konkretna pitanja koja je svrha ovog foruma?
Da je RK Pazin medijski popracen u Glasa Istre to nije nista novo, to se i ocekuje od radiokluba koji ima jasno zacrtane planove razvoja i omasovljavanja clanstva.
9A3LI sam sebe demantiras kada kazes da BBS nitko ne koristi, sam si naveo da je doticnu poruku procitalo sest radioamatera.

73 Damir

9A3LI

Citat: 9a4oe
9A3LI sam sebe demantiras kada kazes da BBS nitko ne koristi, sam si naveo da je doticnu poruku procitalo sest radioamatera.

A cuj, za mene je sest ko ni jedan !
Sad ti zamisli odrzavati nekakvu mrezu sa nekakvim BBSima ili slicnim
servisima u radu za deset ljudi, to nema smisla.
Sasvim je onda razumljivo da HRS nema interesa odrzavati mrezu, valjda,
mozda sam u krivu, no ja to tako vidim.

9A8DU

Prije svega sve vas skupa pozdravljam,vježbali mi ili ne mi jesmo uvježbani,Nedao bog potrebe sve bi to funkcioniralo,što se tičeslikanja uvjek se netko morao slikati.Svoma onima koji se želefotografirati isto nudim besplatno u foto studiu "ŠIMIĆ" 73 za sve i nema ljutiš Drago 9a8du
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4OE

Citat: 9A6AS obzirom na ogroman broj podataka koje treba obraditi, službeno izviješće će biti za desetak dana. Sve relevantne podatke još prikljupljamo jer centralna stanica 9A0HRS nije dobijala popuni popis svih sudionika, nego samo numeričke vrijednosti. Pozivamo sve županijske i regionalne koordinatore da što prije pošalju popise svih učesnika, te eventualno fotografije svojeg sutava ako je bio u portablu.
9a6a
Podsjetio bih naseg predsjednika Petra 9A6A na gore napisane rijeci.
Prosla su cetiri tjedna tj.skoro mjesec dana, a izvjesca jos nema.

73 Damir

9A6A

Kompletno izvješće poslano je za idući broj časopisa. Osnovni podaci objaljeni su na WEB-u neposredno nakon vježbe.

9a6a

9A4OE

A sto je sa onima koji ne primaju casopis, a zele biti informirani?
Ako moze u casopis moze i na web.
Neka ide u broj jedan za iducu godinu koji svi dobivaju ovo je ipak akcija od nacionalnog znacaja.

73 Damir

9a6c

E sad, to bi bilo malo kontraproduktivno.

Ne možeš imati i ovce i novce, ili-ili, hi.

Ili čekaj pa polako.

G

9A4OE

Dali je to izvjesce objavljeno ako da neka ga netko skenira i okaci tu?

Novi list petak 23.02.07 str.14 donosi slijedeci clanak:

"Od 2602.-01.03 Rijeka domacin "Dana zastite i spasavanja u RH u 2007"

Sve ce sluzbe spasavanja pokazati kako bi djelovale i to vatrogasci u gasenju pozara na plovnom objektu, Crveni kriz u slucaju katastrofe, a Gorska sluzba pri spasavanju s visina u urbanim uvjetima.
Pokazna vjezba spasilaca zivota u sredistu grada..."
Sve pod patronatom DUZS

Sad se ja pitam sto je sa SRVKS kad ce se on pojaviti u jednoj ovakvoj vjezbi pogotovo stoga sto je on i zamisljen da djeluje u takvim situacijama?  

Damir