• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

RSVKS

Autor 9A4DB, 02. Listopad 2006, 21:34:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4DB

Dragi moji...
Mozda sam staromodan ali evo par misli i razloga zasto meni nije
prihvatljiv ovakav nacin "promocije" SRVKS-a.

Prije dvije godine pocelo se pricati o sustavu, da bi prije nekakvih godinu
i pol slavno propala ideja o monitoringu 145.500 iz ondasnjih centara
za ... a danasnje sluzbe 112.

Nakon toga trazilo se prijavljivanje clanova volontera za sustav a
imenovani su i koordinatori. Svi clanovi moga kluba su se prijavili,
a da u medjuvremenu nije bilo nikakve aktivnosti. Nakako u isto
vrijeme sastala se navodno nekoliko puta i radna grupa za SRVKS.

Ovih dana je sve skupa zavrsilo na tzv. "pokaznoj vjezbi".
U prijevodu "idemo se slikati na Jarun".

Ne zelim biti zloguki prorok ali mi se cini da slikanje nekolicine podobnih
nikako ne vodi motivaciji clanstva za potporu ovoj inace dobroj i nadasve
nuznoj aktivnosti. Da je iza slikanja godina dana rada na organizaciji te
nekoliko internih vjezbi, skedova i aktivnosti situacija bi bila potpuno
jasna i cista ovako mozda ni nece biti onih sa druge strane QSO-a a gdje
naravno nema kamera.

Puno uspjeha zeli vam QAP 9a4db

9A4DB

10 ljudi (stanica) 04.10 8:38h !?

Za kamere dosta........

73
Djani

9A4OE

Nemam se namjeru uopce ponovo prijavljivati, jer sam se prijavio odmah na pocetku kada se pocelo sa organizacijom, posto odonda nije bilo nikakvog odgovora ne mislim niti sudjelovati.
Kako kaze 9A4DB izgleda da je to samo za odabrane.
Tko su uopce regionalni koordinatori valjda imaju neki znak i ime i gdje ce biti locirane regionalne postaje (zna se samo za Jarun)?
73 Damir
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6R

A učestvovati će zdušno oni koji su privatizirali zajedničke uređaje iz radio klubova još u devedesetim.Smatram da je to baza iz koje treba početi sa odabirom operatora za ovu akciju.Mi odradimo volonterski akciju na vlastiti trošak a neki iz 112 i sl.pokupe kajmak i dobiju povišicu.Vidi ti pameti.I jedno pitanje za kraj.Kako dobiti SWL znak tako da ove subote mogu legalno slušati i uživati u akciji.Ako netko hoće mogu mu i karticu poslati,preko biroa naravno.
Zdravi i veseli bili.
73 9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6A

Reni,

Ovaj tvoj dopis ću priložiti onom dopisu koji sam napisao  da te zaštititim od susjeda, kada su ti htjeli skunuti antene. Glavni argument koji sam naveo u tom dopisu je bio da ćeš u slučaju potrebe sudjelovati u ovakvim akcijama. Upravo sam zažalio što sam ti na taj način htio pomoći.

9a6a

9a6c

Pero, nemoj tako.

Bit stvari je malo dublje nego što na prvi pogled izgleda.

Slažem se da moramo biti solidarni i štiti jedan drugog pred vanjskim neprijateljem, ali s druge strane ni mi se ne bi smjeli ponašati preslobodno, posebno kad nismo u pravu. Znaš o čemu govorim.

Osobno, ne bih komentaru by 9A6R pridavao ikakav značaj, jer nije dovoljno živjeti na IX katu da bi čovjek bolje sagledavao stvari.

Vjerojatno si i sam primjetio određene nesuvislosti u priči o kajmaku (koji je inače štetan po zdravlje, jer uzrokuje porast kolesterola u krvi, time pridonosi sužavanju krvnih žila, to rezultira smanjenim dotokom krvi u mozak, a za dalje ne znam...).

Jasno da licenciranom radioamateru baš i ne treba SWL znak da bi slušao na frekvencijama unutar amaterskih opsega, ali ajde, zaboravi se čovjek.

S druge strane bilo bi zanimljivo iz prve ruke čuti nešto više o volonterski odrađenoj akciji poslije koje su uposlenici friško ustanovljene službe 112 pokupili povišicu. Zvuči kao naglas izrečena predrasuda.

Ono čemu jedino vjerujem u ovoj basni je početak o privatiziranim klupskim uređajima (da se ne pokvare, da ih netko ne odnese...), ali to zaista nema veze s temom...

GG

9A6R

Dragi Pero  vrlo dobro znaš o čemu ja pričam.Što se tiče sličnih akcija kojih je bilo i prije malo je koja prošla mimo mene.
I u Domovinskom ratu sam dao na raspolaganje sebe i svoje uređaje i opet ću ako bude trebalo.Nisam ni privatizirao ni otuđio klubske postaje kao neki.Bogami nisam ih ni na poklon dobio kao neki.Sve iz svog novčanika prijatelju dragi.I sve to bez ikakvih povlastica od bilo koga.
Da pisao si dopis i ja sam ti na tome zahvalio više puta ali nije red da ovdje o tome raspravljamo,ne čini li ti se tako?
Ne brini se Petre za mene,ja sam tu i ako nedaj Bože bude trebalo stupam u akciji puno prije negoli neke kolege koji ti se tu ulizuju.
Znaš ti dobro da na mene možeš računati.Ali kako češ animirati onu bazu koju sam spomenuo u prvom postu?Hoće će li se i oni javiti u subotu?
To mene zanima(a vjeruj mi nisam jedini).
A što se tiče 112 koliko mi je poznato tamo nema niti jedan RA,tko zna hoće li znati pronaći naš 20 kanal.
Nemam vremena ni volje sve napisati ako ti je nešto nejasno ili te zanimaju pojedinosti nazovi me na tel.ili mob.
Tema je kompleksna i nije sve za forum pogotovo kad neki bezlični likovi
čekaju u zasjedi.
Lipi pozdrav prijatelju dragi
9A6R

9A6A

Reni,
Slažem se u potpunosti s ovim što si naveo i cijenim sve što si do sada napravio za radiomaterizam a i za sve nas.
I svejedno se javi. Prebleme koje navodiš znam i sam ali ih se teško rješava. I mene to ljuti ali to nije tema ove vježbe. To bi trebao rješavati svatko u svojoj sredini, u svom klubu.

73
9a6a

9A3TN

Ovo je idealna prilika da se pokažemo na djelu kao udruge i pojedinci od interesa za RH i sustav 112, i bude li malo dobre volje sa obije strane nije isključeno da se zakonskom regulativom u doglednoj budućnosti naš hobi tj. klubovi djelomično financiraju iz 112.

PS
Reni!
Ja još nisam pronašao Županijski cantar 112 a da u njemo nema bar jedan radioamater.

73
9a3tn

9A6R

OK Petre,ne želim ovu temu razvlačiti po forumu kao žvakaču gumu.
Ja i ti smo se razumjeli i na mene kao jedan kotačić u svemu tome možeš računati.Rezultati koje sam do sada postigao u ovom hobiju možda nisu spektakularni ali su moji i drago mi je ako sam malčice na taj način promovirao sve nas u RA svijetu.Imam i dodatno zadovoljstvo da sam demantirao i svog najžešćeg kritičara koji je još prije 25 godina bubnio da od mene neće biti ništa.Ne brini se,on će se sam prepoznati.
Toliko od mene Petre,do idućeg posta budi mi lijepo pozdravljen i naj se srditi.
Zdravi i veseli bili
9A6R Reni,Split

9A6R

Za 9A3TN
Bas me zanima koji je to RA tu u našem splitskom?
Hvala 73
9A6R

9A4OE

Pozivam 9A6A da mi odgovori tko su regionalni koordinatori i gdje ce biti stacionirane regionalne postaje? Mozda u tajnoj misiji posijetim 9A0RI ako uspijem doznati lokaciju.
U rijeckom centru 112 postoji radioamater (9A2IK), vise nije aktivan ali uvijek spreman pomoci.
73 Damir
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9a6c

Bogami je ovaj forum postao neko opasno i mračno mjesto na kojem nekakvi bezlični likovi vrebaju radioamaterske heroje koji ni u težim vremenima nisu žalili sebe ni svoje skupo plaćene uređaje da bismo danas svi zajedno uživali u miru i slobodi.

Vjerojatno bi se i manje žestoki kritičari od crnjaka pretvorili u prozirnu bevandu kad bi prvi među nama jednakima počeli potanko iznositi detalje o svojim zaslugama, o besanim noćima na prvoj liniji, usred crne šume i ničega.

I u pravu je dragi kolega kad kaže da nema volje ni vremena da o tome detaljnije razglaba, kuda bi nas to dovelo? Osim što bi se izgubilo predragocjeno vrijeme u nabrajanju vlastitih zasluga i postignuća, što bi bezlični žestoki kritičar zasigurno osporio i na nož dočekao, a u nastupu nekontroliranog izljeva zavisti zasigurno bi počeo pričati nekakvu svoju priču i time se posve ogolio u svojoj bezličnoj ispraznosti...

Tip koji je u stanju bubnuti da od ničega nikad neće biti nešto i ne zaslužuje drugo nego da ostane zauvijek u polumraku svoje od zavisti u zeleno obojene sobice u kojoj ni oko sokolovo ne bi pronašlo bogzna što od radioamaterskih uređaja, bez obzira na to tko ih je platio...

ALI!!!

Mi smo još uvijek tu i semper fidelis čekamo na poziv. I nitko nas u tome neće pokolebati, ma kako bezličan i zao bio.

Kao ni onda, tako ni danas , nećemo žaliti.

Računajte na nas...

gg

9A4DB

Iako je nas OM Gogo uspjesno upotrijebio vrhunske parole iz vremena
NNNI, iz svega ovdje navedenog moze se zakljuciti:

40-tak sati prije najavljene "pokazne vjezbe" od par sto ljudi koji su
pogledali temu samo je 23 glasalo a od toga je 16 izrazilo zelju
za sudjelovanjem. Vrijeme je za telefone i direktnu animaciju
da bi se barem donekle dopunilo ono izvjesce.

Po starom dobrom obicaju neki su clanske diskusije dozivjeli kao
(ne) dobronamjerne kritike.

Ovo je prototip kako ne bi trebalo raditi pa ako smo barem to naucili
i to je vec dosta.
"I noga u g....u je korak naprijed" MAO ZE DONG

I dalje na QAP-u

9a6c

Hvala na komplimentima...

Jasno, nedostataka ima, ali ovo treba odraditi i u hodu otklanjati mane. Kad bi čovjek pogledao KUP HRS prije 5 godina rekao bi da ga je trebalo ukinuti, zamalo i HRS, ali nije to baš tako.

Internet glasanje je donekle pokazatelj, ali uzorak nije tipičan , jer je upitno koliko ima članova koji uopće dolaze na internet i imaju potrebu o ovom glasati.

Činjenica je da HRS i radioamaterizam u Hrvatskoj trebaju izroniti iz mraka i afirmirati se u svojoj sredini i na državnom planu, koristiti javne medije za promociju itd, ali to je posao koji netko treba opraditi.

Vrijeme bespogovornog dotiranja i financiranja bez obaveze polako prolazi i treba se malo drugačije ponašati.

Kako bi to rekao  netko iz vremena NNNI - izaći u mase, hi.

Ako svaku stvar unutar HRS budemo gledali kroz osobne odnose pojedinaca, teško da ćemo imati baš pravu sliku stanja...

CU GG