• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QRQ 5.Armijske oblasti-84/85-ili85/86

Autor N5CRO, 31. Kolovoz 2006, 03:51:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

N5CRO

Bas gledam antene od 9A9D na HRS foto albumu pa sam konacno zakljucio da je to ustvari
9A1GIJ radio klub iz Bjelovara.Cesto cujem Kresu 9a5k i znam da koristi taj kontest znak,ali
nikad mi nije upalo u oci da je to bivsi 2gij.Dakle....zanima me tko je iz tadasnjeg 2GIJ bio na
QRQ 5.Armijske oblasti.Meni se od tada sve pomracilo u glavi pa se ne mogu vise sjetiti kad je to
u stvari bilo...mislim `84/85 u Samoboru i 85/86 u Varazdinu.Znam samo da sam prvi put u Samoboru bio na drugom mjestu kad mi je Ivo 9A3A iz bivseg 4ELS uzeo prvo mjesto.I was pretty much pissed off at the time,ali sad kad gledam na to ustvari mi je drago da sam imao priliku izgubiiti prvo mjesto od nekog tko je zaista perfektan telegrafista i dobra osoba...i na kraju krajeva world class op..Mozda sam izgubio prvo mjesto kad sam katastrofalno kucao na Junker,a clasnovi komisije mi nisu dali podesiti taster.Vjerujem da se pojedini koji su mi to zabranili mogu prepoznati...hi(necu spominjati imena)
E,sad netko iz Bjelovara me je uzeo 85/86 u Varazdinu...ja sam tad kasnio vlakom pa sam jednostavno usao u vojarnu i nisam niti imao sanse upoznati bilo kog.Znam samo da sam opet popusio drugo mjesto i da je netko iz Bjelovara (2GIJ)bio prvi.Ovaj put mi je bilo svejedno,jer i sa drugim mjestom sam izisao 10 dana ranije iz vojske.Da li se netko iz Bjelovara sjeca tih vremena.
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A4MF

Davna su to vremena, ali dotični gospodin iz bjelovara nije aktivan na banndu i zove se Tom, ima i znak ali se ga više ne sjećam, bio sam u ekipi u Samoboru! Vy 73 de Miro!

9A5K

He,he...

Što se znakova tiče, sve si točno zaključio.. Dakle, 9A9D je contest call
RK "Nikola Tesla" iz Bjelovara, 9A1GIJ (ex. YU2GIJ)..

A što se QRQ-a tiče...
Iako sam ja ipak mlađi od tih vremena, pretpostavio sam o kome je riječ..

Dakle, dotični gospodin Tom, pravim imenom Tomislav Huzjak, a pozivni znak
je 9A2EE (nekad bio YU2EE)...  :lol:

Na žalost, nije baš previše na bandu zadnjih godina... ali je još uvijek brz kao munja.. :-)
I siguran sam da bi mnoge dotukao na QRQ natjecanju.. :wink:

73,
Krešo - 9A5K

9A6AA

Fanatik, kada je CW i QRQ u pitanju, u to doba je bio Tom, 9A2EE. A tko bi za sufix izabrao kombinaciju EE ako ne expert u kucanju...

9a6aa
"DX never sleeps..."

9A5K

Citat: 9A6AAFanatik, kada je CW i QRQ u pitanju, u to doba je bio Tom, 9A2EE. A tko bi za sufix izabrao kombinaciju EE ako ne expert u kucanju...

9a6aa

Emire, fanatik ti je on još uvijek kad je CW i QRQ u pitanju... :-)

73,
9A5K

N5CRO

Citat: 9A6AAFanatik, kada je CW i QRQ u pitanju, u to doba je bio Tom, 9A2EE. A tko bi za sufix izabrao kombinaciju EE ako ne expert u kucanju...

9a6aa

Odlicno,to objasnjava sve.Konacno sam saznao tko je bio ta osoba nakon toliko godina. :D
Sto vrijeme leti...
tnx
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez