• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

MMC 2006

Autor 9A4QV, 08. Kolovoz 2006, 10:11:10

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Pozdrav evo kad nece Mike postati koju fotku, onda cu ja par rijeci,

Contest QTH: Skitaca JN74BX
450  m a.s.l.

RigRTX: FT-847                                                      
Output: max. 50   W
Aerial: 10el. DK7ZB                                                

Number of valid QSOs:  104
Best DX: JO50SF   616 km  call: DF0HF
Average: 217 km/QSO
Countries worked: 58xI   14xS5  22x9A  1xOM  2xHG  1xOK  4xDL  1xYU  1xOE
Total sum of points:  22629

Rekreativni izlazak na brdo, sa 2 sata zakasnjenja, VUSC for Windows se pokazao kao odlican, napokon bez vecih bugova, lijepo vrijeme.....

Sad bi tu trebale doci kao slike, mozda kasnije ali evo jedan mali video (1.4Mb) - zasto je sve manje ljudi u UKV kontestu (obrati paznju na frekvenciju na displayu)

http://www.rkp.hr/9a4qv/MMC%202006%20I5PVA.avi

:twisted:

9A4QV, Adam

9A3WP

Pozdrav Adame i zahvaljujem se na održanoj vezi sa mojom ekipom 9A1W -JN75ST- 804mASL - TS711 - 4x12el.Yagi + 1x10el.DK7ZB - 750W:

datum         naziv           freq       QTH-loc  CQSOs  Mjesto EU  Mjesto HR
05.11.2005  MMC 2005.  144 MHz  JN75ST   248-1         54              5

Date       Time     Call      Mode     Sent        Rec        QTH-Loc
05-11-05   15:35   9A4QV    CW     599-046  599-025     JN75BB    

Kao što vidiš, kasnio si sat i pol vremena ili manje. Ali očito u odnosu na nas nisi previše propustio, samo 21 veza razlike u rednom broju, hi.

Izvor:
http://hamradio.hr/9a1bij/statis.php
http://hamradio.hr/9a1bij/qsll.php

Citat: 9a4qv
Sad bi tu trebale doci kao slike, mozda kasnije ali evo jedan mali video (1.4Mb) - zasto je sve manje ljudi u UKV kontestu
(obrati paznju na frekvenciju na displayu)

http://www.rkp.hr/9a4qv/MMC%202006%20I5PVA.avi

9A4QV, Adam

Nažalost ne vidim sliku na Tvom filmiću, ali s obzirom da se radi o isključivo CW natjecanju, a čujem da čovjek radi SSB - nadam se da sam shvatio...

Usput, zahvaljujem se svim učesnicima natjecanja MMC2005 (a i ostalih)odnosno našim korespodentima na održanim vezama i bodovima !!

73 es HPE CUAGN
de Goran, 9A3WP (9A1W).
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A2KL

Gorane.
Pogledao sam log ali nedostaje nesto jako bitno. Nema BANDA na kojem su veze radjene ili ja ne vidim dobro. Djelomicno se vidi iz nazva natjecanja ali u nekima se radilo i na 2 razlicita opsega. Za komp pa malo prepravke....HI
73's de Leon 9A9L

9A4QV

Gorane pozdrav,

Filmic je u DivX formatu, zato ga mozda ne vidis, inace bitno je vidjeti uz ono sto cujes, ali i to je dobro kad ti kazem da je onaj zvuk kojeg cujes ustvari na dvije frekvencije!!!

Uzivaj....

9A4QV

Ups, zabucao sam, greska, nije MMC nego Alpe adria od nedjelje...
Svasta

9A2WA

ALPE ADRIA VHF 2006

Evo i mojih rezultata!
74 QSO
Prosjek 332 km/QSO
ODX OK1CDJ 682 km
IC706+35W+7elYagi
84m asl JN83AL

A pošto me Adam prozvao evo i slika :lol:  :lol:  :lol:  :roll:

Eto toliko!

Bilo je puno QRN i grmljavine i kiše okolo,ali prilike su bile OK.
Na kraju kontesta bio je sporadik prema Rusiji ,ali me nisu čuli
:roll:  :cry:  :cry:  :cry:  :wink:

73 de Mike 9A2WA :wink:

9A4QV

Mike, ma je li ono bio sporadik ili su talijani na 300 zafrkavali nas koji smo pricali 9A jezikom ili su stvarno bili rusi. Kako bilo, signali su bili ubitacno jaki i to je trajalo minutu do dvije.

S55M

Možda je bio MS. Ne vjerujem, da je bio sporadik.
Hvala Mike za vezu. Baš mi te bilo drago čuti :).
Adi
Koper-Istra

9A2WA

Bija je pravi sporadik ,a posli san vidio prijave UA i RA na netu,
Bilo je skroz jako ,a kako je tek završio kontest dosta ih je ostalo oko 300
pa su čakulali ,i nije se mogao odrediti znak
:cry:  :cry:  :cry:

S55MM ,Adi ,i meni je bilo drago te čuti ,a nadam se ubuduće i na SHF :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

73 de Mike

9A3WP

Citat: 9a2kl
Gorane, Nema BANDA na kojem su veze radjene

Pozdrav Leone !
Imaš potpuno pravo. Zanimljivo kako to nitko od nas nije još primijetio !?
Hvala Ti puno na primjedbi. Webmaster je trenutno na G.O. i vjerujem da ga baš briga za "html/php", ali sigurno će to do IARU VHF biti složeno.
Vidim da se niti QSL karta ne generira...

Mike, čestitam na odrađenome. Hvala na fotkama. Nažalost, nisam kopirao primjerak našeg LOG-a od "AA VHF 2006", ali vjerujem da smo radili vezu. Mi smo radili u kategoriji "samo CW". Ne sjećam se dobro, ali završili smo natjecanje s nekih 120+ veza (CW) uz prosječni QRB 320+/-. Od sporadika nismo ništa primijetili na CW. Moram priznati da smo eksperimenta radi gotovo cijelo vrijeme samo pozivali na 144.040

Velim, nemam LOG kod sebe (kod 9A2HM je LOG, a on na G.O. od ponedjeljka) pa ne mogu podići našu statistiku. Zanima me koliko si Ti stanica iz kojih zemalja radio, jer nekako mi se čini da u zadnje vrijeme iz Italije nema previše aktivnosti ?!

Ima li to veze Adame s Tvojim zapažanjima, hi.
Ja nažalost u QRL-u nemam DivX codec za pogledati filmić, ali sada barem znam o čemu se radi, hi. Možda su se dečki iz I5 zaigrali...

73 Goran, 9A3WP
<<<
@9A3WP @DK3WP

9A2KL

Pozdrav Gorane.

Mozda nebi ni ja obracao paznju na to da sam samo po jednu vezu u kontestima radio, ali posto je u pojedinim kontestima bilo 2-3 veze na razlicitim opsezima upalo mi je to u oko....ovo moje lijepo plavo....HI

Nije to neki problem posto smo vec poslali sve qsl karte do ove godine pa ocekujemo da cemo sve dobiti odgovorene (ne sa NOT IN LOG).
Puno uspjeha
73's de Leon 9A9L

S55M

Ima Italijana, doduše ne kao ranijih godina. Ja sam jih radio 100 a S59DEM 134. Za 8 sati contesta to je super aktivnost (u logu imam samo 3 DL).
Adi
Koper-Istra

9A3WP

Citat: s55mIma Italijana, doduše ne kao ranijih godina. Ja sam jih radio 100 a S59DEM 134. Za 8 sati contesta to je super aktivnost (u logu imam samo 3 DL).

Pozdrav Adi !
Govoriš o "AA VHF 2006" ?
Koliko je to USB, a koliko CW ?

73 Goran.
<<<
@9A3WP @DK3WP