Skip to main content

Zagrebački radioamateri su se jutros odmah javili  Stožeru civilne zaštite  Grada Zagreba, odnosno Uredu za upravljanje u hitnim situacijama radi sudjelovanja u  aktivnostima pomaganja i saniranja posljedica jutrošnjeg potresa koji je  napravio velike štete, naročito u užem središtu Zagreba.

U uredu za hitne situacije su procijenili da zbog funkcioniranja  javne telekomunikacijske infrastrukture nije potrebno  u ovom trenutku aktivirati Hrvatski radioamaterski sustav veza za krizne situacije organiziran  u okviru Zagrebačkog radioamaterskog saveza. U slučaju potrebe koordinaciju  HRSVKS u Zagrebu će koordinirati  tajnik ZARS-a  Krunoslav Horvatić, 9A5C.

HRS je radi mogućnosti aktiviranja  sustava HRSVKS već ranije  pokrenuo sustav kroz  redovite  SKED-ove na  3,675 MHz u 20 sati, na repetitorima koji pokrivaju veće područje na 2m, na DMR govornoj grupi 219112 i na aplikaciji Zello.

Radio klubove smo elektroničkom poštom zatražili podatke o radioamaterima, svojim članovima koji se mogu angažirati u slučaju potrebe i traženja  od strane stožera civilne zaštite, posebno na lokalnoj razini.

Aktiviranje  HRSVKS će biti preko radio klubova, a informacije će biti i na našoj stranici  i na facebook profilu. Pratite obavijesti Stožera civilne zaštite Hrvatske i svoje lokalne razine i poštujte njihove preporuke.

Izbjegavajte okupljanje  u klubovima, aktivirajte se na klupskim frekvencijama.

73, Tomislav Jarmić 9A3UZ