Skip to main content

Danas, 27. veljače 2019. godine, zauvijek nas je nakon teške bolesti napustio Krešimir Kovarik, 9A5K. Krešo je u svijet radioamaterizma krenuo u rodnom Bjelovaru, u radio klubu „Nikola Tesla,  gdje je osim izvrsnih rezultata u natjecanjima ostavio traga i kao predsjednik kluba.

U studenom 2007. godine Krešo je izabran za predsjednika Hrvatskog radioamaterskog saveza i tu je dužnost obanašao do travnja 2009. godine. Zbog prevelikih poslovnih i privatnih obveza Krešo je odlučio povući se sa funkcije predsjednika, ali nije napustio HRS. Preuzeo je funkcije potpredsjednika i KV menadžera. Autor je prvog software-a tzv.„robota“ za kontrolu natjecateljskih dnevnika i time dao novu dimenziju natjecanjima u organizaciji HRS-a.

Njegov rad na tom polju radioamaterizma prepoznat je izvan granice Hrvatske a posebno priznanje dobija imenovanjem za potpredsjednika odbora za KV IARU I regiona.

Zadnjih godina živio je u Zaboku, gdje je pod njegovim vodstvom obnovljen rad Radiokluba grada Zaboka, za što je 2012. nagrađen godišnjom nagradom HZTK.

Krešo je autor, sada već svjetski poznatog i priznatog, programa za vođenje natjecateljskih dnevnika – DXLoga. Slobodno možemo reći da je taj program Krešino životno djelo i  svaki puta kada „otvorimo“ taj program, sjetit ćemo se njegovog autora, vrhunskog operatora, vedre osobe pune pozitivne energije i iskrenog prijatelja.

Preranim odlaskom dragog nam Krešimira svi smo doživjeli ogroman gubitak, ponajviše njegova obitelj, ali i mi, njegova druga radioamaterska obitelj.

Dragi Krešo, u ime svih radioamatera, hvala ti za sve što si učinio za naš radioamaterski pokret.

Neka ti je laka hrvatska zemlja, počivao u miru Božjem.