• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Doli naši narodni neprijatelji!

Autor 9A6C, 22. Svibanj 2005, 14:10:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Iako ove godine nisam pretplaćen na naš časopis, ipak mi je najsvježiji primjerak dopao ruku i , kao i uvijek, krenem...

S posebnom sam pažnjom pročitao izvještaj sa Skupštine HRS, autorskog tandema koji je izgleda na putu da postane nerazdvojan. Uspjeha ima, oni su tu i ja im se radujem. Ne razumijem zašto je Miličić jedini gospodin između svih spomenutih radioamatera, ali nema veze.

I tako sve do samog kraja, dapače posljednje rečenice koju bih citirao: "Nema razloga sumnjati da će ovi vrijedni volonteri prebroditi sve prepreke, pa i one koje im postavljaju pojednici koji su sami sebi dovojni i kojima ne odgovara jaka radioamaterska udruga (sic!)".

Ljudi moji , je li ovo moguće? Je li moguće da među nama ima takvih prijetvorih pojedinaca kojima ne odgovara jaka radioamaterska udruga?
Je li moguće da je ovo 2005-ta godina, a ne 1945-ta? Toliko me podsjeća na stare partijske referate u stilu "red uspjeha, red narodnih neprijatelja" da sam morao pogledati na kalendar.

Budući da je članak plod dvojnog autorstva, pitam se iz čije je sive kore proistekla ova veličanstvena misao?

U svemu vidim samo jednu vedru notu - još uvijek se radi o pojedncima,a ne o organiziranim skupinama pa još ima vremena za njihovo zatiranje.

Obzirom da ih je tako malo(pojedinaca, ne uspjeha), vjerujem da su zaslužili da ih se imenuje i da se pobroje svi klipovi koje su do sada bacali pod kotače našem radioamaterskom parnom valjku kako bi smo stvar istjerali na čistac. Da svi pravovjerni članovi znaju s kim imaju posla.

S tugom sam se prijetio besmrtnog Miljenka Smoje i njegove "Kronike o našem Malom Mistu" koja se još u crno bijeloj tehnologiji prikazivala na TV ekranima prije 35 godine i posebno epizode u kojoj su brico i postolar, kao novoustrojena narodna vlast (svaka sličnost sa stvarnim osobama posve je slučajna) na skupu sretnih stanovnika Malog Mista (svaka sličnost sa stvarnim osobama posve je slučajna) poslije veličanja postignuća nalaze malo vremena da se osvrnu na reakcionare koji su spookojno kunjali u zadnjim redovima, naizgled nezainteresirani za zbovanja na pozornici (svaka sličnost sa stvarnim osobama posve je slučajna). Njihov najveći grijeh je bio taj što nisu bezrezervno pljeskali novoj vlasti, sudjelovali u suludim dobrovoljnim radnim akcijama i o nekim stvarima imali posve osobno mišljenje koje se nije po svaku cijenu slagalo s mišljenjem političke elite (svaka sličnost sa stvarnim mišljenjima je posve slučajna).

Pa di mi to živimo?

Ako netko zna, neka kaže.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A7ZZ

E moj poštovani sugrađanine,tolike godine si prolupao uzalud a da nisi shvatio: "TKO NIJE SA NAMA TAJ JE PROTIV NAS !! "Oni se sljepo drže te parole i nitko ih sa toga puta neće skrenuti.Nema veze,glavno da je K1ZZ sa njima i to 12 (dvanaest) puta,uredno naslikan u prvih par strana.U listu Borba u ne tako davna vremena poslje ?? plenuma CKSKJ drug Tito je bio naslikan samo 7-8 puta,pa ti vadi zaključak!? Tito je mali pubertetlija spram toga tipa koji određene i one druge vuče za nos godinama i za to prima dobru lovu,a znak (obečani) ne nazire se ni kroz maglu.Nisam znao da su neki nelegalni nazovi savezi članovi IARU regiona,jedino mi nije jasno zašto i njima nisu dodali znakove koje imaju ili one 11-ice stvarno ne važe.Čudi me jer i dalje ih čujem po bandu?
Idemo dalje i molim one koji podmeču te klipove (jeli kukuruza ili ??) da to stvarno ne rade više.Nisam ni ja pretplatnik navedenog lista ali mi je isto došao pod ruku,jer ga moj prijatelj nije otpakovao 3 dana,kaže zašto da ga otvaram kada znam što piše.Ja ga otvorio,bolje da nisam!

Pozdrav iz Splita
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A3VV

Evo, priznajem, ja sam taj prijetvorni pojedinac, narodni neprijatelj, ali izjavljujem i kako me tješi pomisao da nisam jedini.

Radio-klub vidim kao petrificirani artefakt prošlog svršenog vremena, a kako se ne želim vraćati unazad ne vidim razloga da budem članom nekog radio-kluba.

Časopis kakvoga sada imamo držim sredstvom za osobnu promociju par vodećih ljudi u Savezu, osobito gospodina druga predsjednika, a to mu (časopisu) ne bi nikako smjelo biti svrhom.

Hrvatski radio-amaterski savez vidim isključivo kao servis kojemu ću platiti određenu naknadu (članarinu) za usluge koje od njega očekujem. Prema tome, hoće li u Savezu netko raditi volonterski ili za plaću njegov je osobni izbor, to se mene ne tiče i ne želim da mi se to nabija na nos!

Ne želim plaćati enormne dolarske, kunske i ine novčane iznose za raznorazne diplome, posve sam zadovoljan održanom vezom i QSL karticom koja će me podsjetiti na uspostavljenu vezu.

N želim nikoga birati niti želim biti biran bilo gdje i za bilo što. Svoje ću interese kao i do sada braniti sam onako i onoliko koliko znam i mogu, ne trebam svoga zastupnika u Savezu, nemam ga čak ni u Saboru jer ga nisam birao!

Već sam jednom napisao, a sada ću ponoviti: nad ovim su se forumom, a sada sam sve uvjereniji i nad ovim Savezom, nadvili Hazjajinovi brci! Što to znači znamo mi koji imamo 50 i više godina. Neki iz moje generacije, osobito stariji, a izgleda i neki mlađi  :roll: , čeznu za tim vremenima. Svašta!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3XZ

citajuci jucer novi casopis od A-Ž nisam uspio pobrojiti vise od 10 njegovih slika prema tome ne moj obmanjivati javnost  :wink:  :wink:  :wink:
Mladen

OE1EMS

a ko je taj K1ZZ i sto ga tako slikovito opisase  :wink:

73 es best dx
oe1ems

9A5CW

Sponzor WWYC meetinga 2004 u Pazinu, isti je sponzorirao mlade contestere da dodju (SP i YU) u Pazin... zbog njega nam je ARRL dao $$$!
73
p.s. ovog ljeta dolazi u posjet Istri (Pazinu) pa ga svi zainteresirani mogu osobno upoznati!
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A3XZ

dobro dobro patricija,ja sam mislio na slike od presidenta al i ovog dok ne upoznam necu moci spavati :cry:  :cry:  :cry:
Mladen

OE1EMS

moracu ga onda i ja zvati u OE mozda dobijemo i mi koji $$$$$ od ARRL!
neznam samo hoce biti dosta za njegove putne troskove?

73 es best dx
oe1ems

9A2D

Braco, čekaj kada te slike izađu u QST-u pa kad nas Ameri na bandu počnu pitati: "A tko je taj pored Pere?!"

73s

9A3XZ

GG..iako bi ovo mozda spadalo u domenu private message ,moram izraziti svoje zaljenje ,a dijelom sam i ja kriv za to,naime GG uvijek zapocne vrlo interesantnu i kriticku raspravu koja se zaista tice konkretnog "problema" no to poslije sa "replikama" krene u sasvim druge vode,npr.ako procitate zadnji post u svim nasim raspravama nema veze sa zapocetom temom ,ne mogu se jednostavno povezati stvari stoga GG izrazavam duboko zaljenje ,al ti ne odustaj jer ti si "tvrdi" dalmatinac koji razmislja sa svojom glavom no znaj da je i onaj drugi "gospodin" isto dalmatinac ...salu na stranu ,sve ovo treba iskljucivo gledati kao rasprave koje ce pridonijeti razvoju radio-amaterizma u 9A i nikako drugacije.....HVALA TI GG(9A6C)

P.S. e da sjetih se u zadnji tren...Vlado,84% amerikanaca ne zna nabrojiti sve njihove drzave(istrazivanje TIME-a 5/94) !!!
Mladen

9A6XX

"sve ovo treba iskljucivo gledati kao rasprave koje ce pridonijeti razvoju radio-amaterizma u 9A i nikako drugacije"

svaka stvar ima barem dvije medalje! ja cu se sada stvarno ozbiljno zapitati da bilo šta ubuduće pišem u Radio HRS jer nakon toga mogu očekivati hrpu ispravaka netočnih navoda i tumačenja koji su u najmanju ruku upitna i mogu se prokomentirati na više načina.

hamradio.hr se sve više pretvara u tužibabu i kritiku radi kritike. ne želim reć kako kritici ovdje nije mjesto, ali da se baš svaka rečenica mora izanalizirati. pa šta toliko očajni postajemo?

ja smatram da će se eventualna arogancija i prepotentnost koju gogo naveliko promovira ako postoji vodstvu obiti u glavu, nije valjda da misle kako izbori traju mjesec-dva?

da nebi bilo da štitim HRS u velikoj mjeri mene je šokiralo kad mi je naš predsjednik u subotu rekao kako je RK Pazin jedini klub koji nije platio članarinu za 2005.! ja se pitam onda, gdje su ti nezadovoljni ljudi? šta ti ljudi uopće rade kad imaju love za bacanje da u prvih 3-4 mjeseca svi poplaćaju članarinu HRSu? pa šta je HRS jedini način bavljenja radioamaterizmom?

mislim da će ako se ovako nastavi hamradio.hr postati groblje dvaju tipkača jer tko bi ozbiljan uopće ulazio u ovakve diskusije?

Hrle - 9A6XX

9A5TO

Hrle, nemoj se puno uzbuđivati.
Ovo ti je kao kada malo dijete pravi grimase i uživa kada mu se drugi smiju, komentiraju ga i sl.
Treba ga ignorirati i uskoro će postat sam sebi dosadan pa će odustati.
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»