• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRS konferencija 2025

Autor 9A6PAX, 17. Ožujak 2025, 15:11:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6PAX

Dragi kolege radioamateri, dragi prijatelji,

s veseljem javljam da su počele prijave za HRS konferenciju putem obrasca OVDJE.
Prijave su obavezne.

Više detalja možete pronaći u Informativnom letku.

Za sva dodatna pitanja, stojim na raspolaganju.
73,
Marija
0915809959

9A3SM

Moje pitanje, kada će izaći nekakav raspored sa satnicama održavanja predavanja i hamfesta da se po tome mogu(možemo) organizirati ?
Hvala
73 de Mato - 9A3SM

9A3TY

Da li će biti moguće gledati predavanja online (direktno ili snimke) ?
Bilo bi zaista šteta da samo ograničeni broj ljudi može vidjeti zanimljiva predavanja.
73 de Ivo, 9A3TY

9A4M

Citat: 9A3SM  u 18. Ožujak 2025, 09:29:18Moje pitanje, kada će izaći nekakav raspored sa satnicama održavanja predavanja i hamfesta da se po tome mogu(možemo) organizirati ?

Detaljna satnica svih događanja finalno se usuglašava i bit će objavljena do kraja ovog tjedna na web stranicama Saveza. Okvirno, u petak 4.4.2025. okupljanje počinje od 16.00 sati na Vidikovcu Sljeme 360 https://sljeme360.hr/ koji se nalazi u sklopu OIV Tornja Sljeme.
Radi se o atraktivnoj lokaciji i ujedno najvišoj točki grada Zagreba do koje je moguće slobodno doći. Nalazi se na 1114 m ASL, dakle gotovo 100 m iznad samog vrha Medvednice Sljemena. Ulaz za posjetitelje nalazi se pedesetak metara od gornje stanice žičare, a HRS je osigurao slobodan ulaz za sve sudionike konferencije.
Uz Welcome reception, tu nas očekuje demo rada na 24 GHz (Dragan 9A5AA), sastanak regionalnih menadžera Alpe Adria VHF+ natjecanja i dodjela nagrada za ta natjecanja kada je organizator bio HRS (zaostaci iz 2020. godine i 2024. godina). Večera, druženje i noćenje nakon toga bit će u Domu crvenog križa do kojeg je osiguran prijevoz (oko 1,5 km cestom udaljen od parkirališta kod Hotela Tomislavov dom).

U Subotu nas očekuje zanimljiv cjelodnevan program. Uz redovitu izvještajnu sjednicu Skupštine HRS-a izdvaja se:
– ARG prezentacije i demo (Stipe 9A5SP)
– Okrugli stol: ARG jučer, danas, sutra (Stipe 9A5SP)
– CroCube status update prezentacija (Željko 9A2EY)
– LoRa APRS predavanje (Predrag 9A3ZI)
– Open WEB SDR RX predavanje (Zoran 9A6NDZ)
– Inicijalni sastanak 9A0HQ tima za IARU HF Championship 25 (lead Saša 9A3XV)
– HF Contest akademija vol. 1: RUN vs. S/P (Vedran 9A7DX)
– Okrugli stol: Treba li nam CRO CC? (Saša 9A3XV)
- Predavanje Radiofarovi padaju s neba" (Adam 9A4QV)
– HRS Sprint FM contest (lead Adam 9A4QV)
– Izložba 70 godina Radiokluba Ludbreg 9A1EZA
– Dodjela nagrada za KV i UKV natjecanja u organizaciji HRS-a, zaostaci iz prošlih godina zaključno do kraja 2024.
– HAMFEST

Sadržaji su podijeljeni u više različitih sesija i predavaonica, a kao što sam već napisao, detaljan raspored očekuje se uskoro.
Za cijelo vrijeme trajanja konferencije s lokacije Doma crvenog križe bit će aktivna postaja 9A0HRS (9AFF-0013, lead Ivica 9A2HW).

Vjerujem da će me Marija 9A6PAX nadopuniti ako sam nešto propustio.
U svakom slučaju, očekuju nas zanimljivi sadržaji, a vjerujem da će HRS konferencija biti prepoznata od strane članova HRS-a ali i svih ostalih (koji će tek to postati  ;)  ) kao mjesto razmjene iskustava, socijalizacije i otvorenih rasprava o radioamaterskim temama.

73
Mate 9A4M

9A4M

Citat: 9A3TY  u 18. Ožujak 2025, 12:20:42Da li će biti moguće gledati predavanja online (direktno ili snimke) ?
Bilo bi zaista šteta da samo ograničeni broj ljudi može vidjeti zanimljiva predavanja.

I jedno i drugo.  ;)
Dakle najzanimljiviji dijelovi bit će audiovizualno dokumentirani, obrađeni i javno objavljeni na YouTube kanalu HRS-a nakon Konferencije.

Ideja je da se što više članova fizički okupi na jedinstvenom mjestu pa "direktan prijenos" za sada nije u planu. Mjesta ima za sve  :) .

73
Mate 9A4M

9A3SM

Hvala imenjače na odgovoru .. sačekaću izlazak satnice jer ima dijelova koji me interesiraju.
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A4M

Pozdrav svima,

kao što je i najavljeno, Program HRS Konferencije jučer je objavljen na web stranicama HRS-a.
PROGRAM HRS KONFERENCIJE 2025

Mjesta ima dovoljno, a prijaviti se možete putem web forme koja je dostupna na ONLINE PRIJAVE

Vidimo se na Zagrebačkoj gori - Medvednici od 4. do 6. travnja 2025.

73
Mate 9A4M

9A3XV

Pozdrav svima,

napomena, ako niste primijetili online prijava na HRS Konferenciju je obavezna za sve sudionike, čak i za one koji dolaze besplatno bez konzumacije i noćenja. Zato naprijed.

Vidimo se!

73
Sale, 9A3XV

9A3XV

Pozdrav svima,

dodatna informacija, na HRS Konferenciji 2025 dodijelit će se nagrade za slijedeća KV natjecanja:

HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP 2023
KUP JADRANA 2023
9A KV SUPER KUP 2023

ZIMSKI KV KUP 2024
HRVATSKI RADIOAMATERSKI KUP 2024
KUP JADRANA 2024
9A KV SUPER KUP 2024
9A DX CONTEST 2024

i jedan mali dug iz CROATIAN CW CONTESTA 2022.

Pozivamo sve osvajače nagrada da nam se pridruže!

73
Sale, 9A3XV

9A3TY

"U pauzi između zanimljivih predavanja odrađeno je fotografiranje sudionika koje će se iskoristiti kao podloga za QSL kartu za potvrđivanje veza odrađenih sa pozivnom oznakom 9A0HRS.

Rekao bi Mladen Delić : "Ma ljudi moji, jel' to moguće" - HRS će poslati QSLke ?!?!?
 ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A4M

I dok se sređuju dojmovi s netom održane HRS Konferencije 2025., evo prvog video uratka koji u 5-6 minuta daje presjek cijelog događanja.
Jedan video govori više od milijun riječi...  ;)

Hvala svima koji su došli na ovogodišnju konferenciju, a posebno HVALA svim predavačima i volonterima koji su svojim angažmanom doprinijeli da ona uspije onako kako je planirano. Sažetak će uskoro biti na naslovnici našeg portala zajedno s foto galerijom i snimkama dijela sadržaja.

73
Mate 9A4M

9A3J

Pozdrav svima,
lijep video. Bilo je lijepo i zanimljivo podružiti se sa kolegama radioamaterima iz cijele države. Nadam se da će se ovakav tip druženja i zbližavanja nastaviti i u buduće.
Kad sam sad malo prije gledao vijesti po internetu, skočila mi vijest sa Jutarnjeg: https://novac.jutarnji.hr/novac/infobox/odrzana-hrs-konferencija-2025-dva-dana-inovacija-znanja-i-suradnje-u-srcu-zagreba-15571116

zgodno da nas ima i u drugim medijima....

73,
Saša, 9A3J

9A3J

Evo nas još u medijima.... bio nam predsjednik Mate na vijestima u četvrtak....  VIDEO KLIP.

73,
Saša, 9A3J

9A4W

Odlično organizirano.Super.Neka bude tako i u buduće.73Tomo 9a4w