• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ZIMSKI KV KUP – 9A5K MEMORIJAL - 2025

Autor 9A3XV, 09. Siječanj 2025, 11:06:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Ne vidim nikakvo odugovlačenje. Rok je dio pravila koje smo svi prihvatili slanjem dnevnika.
A čemu žurba? S kojim ciljem?
Imali smo rok koji se mjerio u satima da bi se nakon toga nekakvi rezultati čekali mjesecima, ali u nekom drugom natjecanju ???
Sad bar imamo kv povjerenstvo s podužim spiskom, napiši prijedlog pa ga obrazloži i kako bude.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3J

Pozdrav svima,

pravila su takva kakva jesu i njih se pridržavamo. Bude prilike mijenjati ih.
Za sada možete pogledati prijavljene rezultate na našem HF robotu.

73,
Saša 9A3J

9A9EE

Sudionika bilo pretpostavljam više od 100 - prekrasno.
Čak sam i sâm na poticaj zavirio nakon više od 15 godina...

Možda za ubuduće treba pročistiti, uskladiti Opća pravila, dopune (PiO) i pojedinog:
Uskladiti do kada se šalju dnevnici. Je li moguće smanjiti rok na 24 h/48 h/do kraja nedjelje, ponedjeljka? Mogu li privremeni rezultati biti do kraja idućeg vikenda?
Uskladiti gdje se smije, gdje se ne smije, gdje se preporučuje rad?
Ako su sva natjecanja na 80m, onda nepotreban naziv KV (kao da imamo naziv utrka motornih vozila, a ipak to je samo auto utrka ili moto utrka).
Čemu spotiranje na DXclusteru? Kao da nekoga u svijetu (DX i EU) osim sudionika zanima gdje je netko tek nekoliko minuta (max 30), a za natjecanje ga ionako ne smije raditi.

73,

. .

9A4QV

Pozdrav,

Evo nakon objavljenih prijavljenih rezultata možete razlučiti zašto sam imao tanak signal :-)
Sat prije početka natjecanja odlučio sam se ići postaviti antenu da bi nakon toga vidio, da je malo preduga, bio je to dipol za 160m :-).

Nakon skraćivanja odokativnom metodom, dipol je rezonirao na 3710 što je bilo u redu za SSB ali je na CW SWR bio 1:8 gdje sam se držao 3579 frekvencije. Sa IC-705 i 5W bez antenskog tunera signal je takav kakav ste čuli ili niste čuli.

Papirnati LOG je bio ok do trenutka unosa u N1MM čiji UDC i SEC moduli nisu izgleda dobro složeni.
N1MM ne prepoznaje dobro periode tako da se nadam da će robot ispravno odraditi matematiku gdje sam ja prijavio lošiji zbir jer N1MM računa dupe qso odrađene istim vrstama rada ali u različitim periodima.

Uglavnom, zabava je bila zagarantirana uz već poznate probleme propagacija nas na rubnim dijelovima države za termin natjecanja.

QV

9A6C

Od tebe smo već navikli na diverzije raznih vrsta pa ni ovom prilikom nije bilo iznenađenja :D

A zašto ne spotirati? Ne spotiramo za KL7 nego za nas koji radimo u natjecanju, a to pomaže. I sam sam osjetio posljedice nekoliko spotova u SSB periodima i sam sebi se divio dok nisam shvatio u čemu je kvaka. Ekipa s dobrim antenama i velikom snagom nema toliko potrebe za spotovima, ali oni od 100 i manje, a posebno s antenama s visokim SWR od toga zbilja imaju koristi, osobito na SSB gdje ne postoji RBN sustav.

Osobno ne spotiram niti koristim DX cluster i hvala onima koji to odrade u moju korist.
Rijetko UNLIS, uvijek UNASS :D

96 pristiglih dnevnika govore da se uz malo truda aktivnost za tren može značajno povećati i ide u prilog mojoj prijašnjoj tvrdnji da natjecanje treba promovirati i boriti se za svakog sudionika, a ne pomiriti se sa stanjem i skraćivati periode na 20 minuta.

Sad smo dogurali do 237 veza, a za koji mjesec eto nam i HRKljuša - ja tipujem na 250 ;)

CU!

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A5CW

..
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6C

Pa3k je sigurno htio podsjetiti na rok od sedam dana za primjedbe na neslužbene rezultate ZK.
Može i po cijenu smanjenja neslužbenih bodova 😄.
Saša jedva čeka🥴

Moglo bi bit zanimljivo pročitati ih kad dođe čas.

Pozz

GG

9A4W

Di je zapelo sa rezultatima službenim.73 Tomo 9a4w

9A2M

Polako Tomo, sve mora ići po redu.

Prvo treba riješiti Croatian DX Contest 2024. za kojega imamo samo prijavljene a nemamo još niti neslužbene rezultate. Od natjecanja prošlo 46 dana,

A od ZIMSKI KV KUP – 9A5K MEMORIJAL - 2025 je prošlo tek 18 dana od natjecanja i imamo već neslužbene rezultate.

Strpljen - spašen!

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6C

Citat: 9A4W  u 04. Veljača 2025, 19:06:28Di je zapelo sa rezultatima službenim.73 Tomo 9a4w

Vidim da je nova KV garnitura već pokvarila contestere :D 

Prema općim pravilima za naše kupove rok za objavu službenih rezultata je 30 dana od objave neslužbenih - koji su objavljeni dva dana nakon prijema dnevnika, umjesto sedam koje dozvoljavaju pravila.
Vjerojatno ima posla oko rješavanja pritužbi na neslužbene rezultate i kad se to rasplete bit će i službenih rezultata na opće nam zadovoljstvo ;)

GG

9A3J

Pozdrav svima,

uočena je jedna manja nepravilnost u radu robota pa radimo na otklanjanju iste. Čim to riješimo vidimo kakve su promjene u rezultatima (ako ih bude). Objavit ćemo službene rezultate uvažavajući pristigle primjedbe.

73,
Saša 9A3J