• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DX Contest 2023

Autor 9A6KX, 11. Prosinac 2023, 10:49:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6KX

Pozdrav,

pušteni su prijavljeni rezultati na robotu:
https://www.hamradio.hr/hfrobot/index.php?What=p&CID=2023-12-16

Zbog tehničkih poteškoća trenutno nije moguć prikaz Single band kategorija zasebno po bandovima.

Zasada je zaprimljeno 1523 logova što je u grubo nekih 550 logova više nego u 9A CW lani (965).  Porast koji čovjeka veseli. Također veseli rast 9A logova na robotu, ukupno 66 , naspram 46 lani.

Dobar dio logova još pristiže mailom budući idu polu-automatizirani mailovi s mailing platforme s pozivom za dostavu loga u checklog kategoriju.

Uz porast aktivnosti na prvu vesele pozitivne reakcije i komentari, naravno dio komentara sadrži i kritike te žalbe - sve ćemo pokušati sumirati te objaviti prilikom objave službenih rezultata.

Otvoren je rok za slanje pritužbi, do objave privremenih rezultata, odn 8 dana kasnije - do objave službenih rezultata. (Po nekakvom hodogramu oko 15.siječnja)

Hvala svima na sudjelovanju
Sretan Božić i Nova Godina

73 Mirko 9a6kx

9A3TY

Citat: 9A6KX  u 28. Prosinac 2023, 13:35:49
Zasada je zaprimljeno 1523 logova što je u grubo nekih 550 logova više nego u 9A CW lani (965).  Porast koji čovjeka veseli. Također veseli rast 9A logova na robotu, ukupno 66 , naspram 46 lani.
Dobar dio logova još pristiže mailom budući idu polu-automatizirani mailovi s mailing platforme s pozivom za dostavu loga u checklog kategoriju.

Uh, ako nastave pristizati postoji opasnost da checklog kategorija postane najbrojnija.  ;D

Želim svima puno zdravlja, sreće i radioamaterskih uspjeha u Novoj godini !
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Pozdrav natjecatelji

Za sada mogu reći da niti jedna 9A postaja nema negativni rezultat.

S obzirom da se radi o novom natjecanju, radio sam intenzivno na programiranju i osiguravanju mogućnosti za nesmetani upload dnevnika.
Još za vrijeme trajanja kontesta, stiglo je nekoliko logova, pa sam mogao uoćiti probleme, koje sam riješio vrlo brzo.
Nakon završetka upload perioda, bilo je puno posla.
Rutina za obračun prijavljenih rezultata, nije radila kako treba, pa je bilo prigovora.
To sam riješio za jedan dan.
Nakon toga, morao sam napraviti kompletno novu rutinu za cross check, jer kontest nema rednog broja veze.
Bilo je problema i s pronalaženjem veza u logu korespodenta koji nje dobro primio Call, te je to rezultiralo velikim brojem NIL error-a.
Uspio sam napraviti dobar protokol traženja veze u korespodentovom logu.
Prije dovršetka NIL protokola jedna stanica koju sam uzeo za testiranje imala je 21 vezu s NIL error-om, a poslije je imala samo 6 NIL veze.

Toliko za sada.

73 de Miljenko 9a2mi

9A2VX

Nema neslužbenih rezultata ???
A dobro doći će i  to...

Kada će tek pritužbe i zvučni zapisi ????

9A2M

Halo majstori od robota, gdje je zapelo?

Da li je zahrđao? Ako jeste recite da pošaljemo ulja da ga podmažete  ;D

Sorry ako je ovo praksa na KV robotu jer ga koristim tek drugi puta pa ne znam koliko treba da se objave rezultati.

Ja sam na KV pao tek nedavno, do sada sam godinama radio UKV natjecanja i znam da bi UKV robot već izbacio i neslužbene rezultate.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2MI

UKV robot je nešto sasvim drugo od KV robota.

Osim toga, novo je natjecanje pa sam imao puno programiranja.

Prošli tjedan je Mirko imao neku virozu, pa je bio izvan stroja.
Ima tu još puno posla, trenutno je u tijeku upload logova, koji su stigli u adif obliku.

No, možda još ovaj tjedan, ako ne, onda slijedeći...

73 de Miljenko 9a2mi

9A6KX

Isprike na 8-dnevnom kašnjenju, preračunao sam količinu ljudskog rada potrebnu za obradu rezultata.

Neslužbeni rezultati su objavljeni, kreće 8-dnevni rok za pritužbe do objave službenih rezultata.

https://www.hamradio.hr/hfrobot/index.php?What=p&CID=2023-12-16

Podrobniji članak u PDF formatu s nekim zanimljivim statistikama pripremam po objavi službenih rezultata, zasada samo jedan graf koji ilustrira gdje smo u rangu sa sličnim EU natjecanjima CW/SSB tipa svi-rade-sviju pozicionirani.

73 9A6KX

9A2VX

Lijepi pozdravi svima!
Netko je obećao brze rezultate 9A DX 2023 kontesta, ali nema ništa ( bar još za sada).
A vjerovatno ima puuuno primjedbi, pa ih treba rješavati.
Obećali su i razna izvješća, ali niti toga nema.  Mora čovjek uzeti sve u svoje ruke da bi vidio,  planirao i napravio izvješće

Evo nekoliko crtica

Do 2022 bilo je samo CW natjecanje. Na robotu su za sada zadnje dvije godine 2021. i 2022. Vodimo računa da su to godine pod Korona virusom i da baš nije bilo nekih velikih druženja., preporuka za MO kategorije itd.
2021 godine poslano je 52 loga, a pojavljuje se 69 smislenih pozivnih oznaka iz 9A ( koje nisu ERROR )
2022 je poslano 45 logova i pojavljuje se 57 pozivnih znakova iz 9A,
2023 godine 60 logova, od kojih je u privremenim rezultatima 58 ( dva vjerovatno checklog).
Ako u 2023 uzmemo 12 SSB logova, dolazi da je 46 učesnika radilo CW !! Manje nego 2021, a za jedan više od 2022.

Možda bi netko iz samo SSB kategorije sudjelovao da je bilo samo CW natjecanje, ali... to nikada nećemo saznati.
Toliko za sada, ali bit će još dodataka dok dobijemo konačne rezultate za 2023. godinu

73!  Zvone

Mnoge podkategorije nisu podijeljenje na HP i LP, paje bilo i onih koji su nezadovoljni tim podkategorijama.