• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A RADIOAMATERI TOOLBOX

Autor 9A6NDZ, 14. Listopad 2020, 09:08:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDZ

Možda je već netko vidio možda nije, odlučio sam napraviti jedan mali alat za nas radioamatere da ga imamo sa sobom na usb sticku ako negdje nešto zatreba, a ujedno je cilj olakšati starim radioamaterima koji se slabije služe internetom ako im treba neki program gdje ga pronaći. Ideja je okupiti sve instalacije na jednom mjestu pa i više od toga. Svi savjeti su dobrodošli što bi bilo zgodno još dodati. Što se DMR codeplug-a tiče iste sam, sam izradio i u njima je sve što se tiče amaterskih bandova kao i DMR ID listu gdje sam na svim našim znakovima napisao točno ime i QTH pa tako sada uređaj kao što je ANYTONE ispituje sve jer je njegov ekran veći nego na ostalim uređajima. Alat sa instalacijama možete skinuti na linku. 73
https://drive.google.com/drive/folders/1j7ArMMPmnoA2xNl7oNBsoVZjUnWif3V9?usp=sharing
Moj SDR prijemnik: http://9a6ndz.ddns.net:8073

9A6NDZ

VERZIJA 1.4
VELICINA ZA PREUZIMANJE 504MB
- RUBRIKA FT4/FT8/PSK/RTTY/CW
    - DODAN WSJT-Z PROGRAM OD SQ9FVE
     (prepravljen WSJT-X sa dodacima)
    - DODAN NOVI JT ALERT 2.6.15
    - DODAN JT ALERT ZVUKOVI NA ENGLESKOM JEZIKU
    - DODAN JT ALERT BAZA PODATAKA
    - DODAN PROGRAM GRID TRACKER
- RUBRIKA PROGRAMIRANJE UREDAJA
    - DODAN NOVI CHIRP
    - NA ZAHTJEV DODAN STARI ANYTONE CPS 1.18
    - DODAN NOVI ANYTONE CPS 1.21
- RUBRIKA VODENJE LOGOVA
    - DODAN PROGRAM N1MM LOGGER
https://drive.google.com/drive/folders/1j7ArMMPmnoA2xNl7oNBsoVZjUnWif3V9?usp=sharing

9A2JK

9A6NDZ, Zoran? ? (uh, zašto je tako teško napisati ime na kraju poruke ?),
uopće ne sumnjam da je 9A TOOLBOX nešto korisno. Nije da baš nemam
pojma o kompjutorima i instaliranju programa, ali nisam se ''rodio sa kompjutorom
kao vi mladi''. Zato te molim napiši malo što je to? Što sadrži i zašto je korisno?
Definitivno nahvali ! To je najbolji odgovor na ono: ''Što ti balavac znaš?''

Znam ja da ste vi mlađi naučeni da se ne potpisujete porukama na raznim 
društvenim mrežama, SMS-ovima itd... Radioamateri u međusobnim komunikacijama 
uvijek, baš uvijek koriste ime ili nadimak, svakako NE pozivnu oznaku. 
Tako bi trebalo biti i na ovom forumu.

Molim te nemoj ovo shvatiti kao (lošu) kritiku. 
I svakako napiši malo više o tvom softverskom alatu. Nekoliko sličica bi puno pomoglo.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2M

Pozdrav Martine,

Evo ja ću ti odgovoriti jer koristim Zokijev TOOLBOX. Iako je i Zoki već dao opširno objašnjenje. Klikneš na link, otvara ti se pristup Zokijevom Google disku, skineš aplikaciju koja se instalira na tvoj PC i kada je otvoriš dobiješ grafičko sučelje koje vidiš gore u zadnjem postu. Klikom na pojedine gumbiće otvara ti se podmeni. Ako si zainteresiran za neku od aplikacija iz tog podmenija, klikneš na nju i sa Zokijevog Google diska kreće download. Kada se aplikacja prebaci na tvoj PC samo je instaliraš i možeš je koristiti.

9A6NDZ

Citat: 9A2JK  u 04. Studeni 2020, 12:05:22
9A6NDZ, Zoran? ? (uh, zašto je tako teško napisati ime na kraju poruke ?),
uopće ne sumnjam da je 9A TOOLBOX nešto korisno. Nije da baš nemam
pojma o kompjutorima i instaliranju programa, ali nisam se ''rodio sa kompjutorom
kao vi mladi''. Zato te molim napiši malo što je to? Što sadrži i zašto je korisno?
Definitivno nahvali ! To je najbolji odgovor na ono: ''Što ti balavac znaš?''

Znam ja da ste vi mlađi naučeni da se ne potpisujete porukama na raznim 
društvenim mrežama, SMS-ovima itd... Radioamateri u međusobnim komunikacijama 
uvijek, baš uvijek koriste ime ili nadimak, svakako NE pozivnu oznaku. 
Tako bi trebalo biti i na ovom forumu.

Molim te nemoj ovo shvatiti kao (lošu) kritiku. 
I svakako napiši malo više o tvom softverskom alatu. Nekoliko sličica bi puno pomoglo.

73
Martin 9A2JK
Martine pozdrav. Ovo je jednostavni alat sa instalacijom različitih software-a na jednom mjestu da ekipa koja se ne kuži puno u računala i internet, ne mora pretraživati gdje šta je već iz ovog alata može pokrenuti instalaciju. Sve instalacije su direktno u samom alatu i ne idu sa google drive-a već od tamo vučem samo id liste i one stvari koje radim redoviti update. Alat se može koristiti bez interneta. Znači kad ste negdje na terenu pokrenete alat i instalirate si neki SW koji vam treba za rad npr u portablu, ako ste nešto zaboravili, a interneta nemate. Stavite alat na stik i u džepu imate sve što vam treba. To je ideja. Što se tiče potpisa mislim da svatko vidi sa lijeve strane sliku i znak tko je nešto napisao i ne kužim zašto bi ispod svakog posta ponovo se potpisivao.

9A1AA

Jedan prijedlog. Mislim da ne bi bilo loše staviti i DXlog od 9A5K čiji je razvoj nastavila multinacionalna ekipa i razvija ga iz dana u dan. Prije nekoliko dana izašla je najnovija verzija 2.5.1
Ja DXLog koristim bukvalno od prvog dana njegovog nastanka (sredina 2011). Bio sam jedan od beta-testera, a odradio sam s njime preko 700 kv contesta pa sami sentimentalno vezan uz njega pa mislim da ne bi bilo loše da bude u ovom toolboxu.......naravno, to je samo moje mišljenje....
73, Ivo 9A1AA

9A6NDZ

DX LOG postoji u rubrici Vođenje logova. 73

9A1AA

Vidio sam samo N1MM....moja greška....ovaj alat je višestruko koristan i tvoj trud je vrijena paažnje...
73, Ivo 9A1AA

9A2JK

Zorane, tebi svaka čast za sve što nesebično doprinosiš našoj radioamaterskoj zajednici. 
Kamo sreće da je takvih kao ti više.

Zorane, između tebe i mene je generacijska razlika. Ja se ''bavim'' sa kompjutorima od ZX81, 
onim koji je imao prvo 1 kB (jedan kilobajt) memorije, pa preko ZX Spectruma itd,
ali o kompjutorima nemam ni 1  (jedan) posto tvojega znanja. Ti spadaš u generaciju koja se 
rodila sa kompjutorima i tebi su sasvim normalne stvari koje su muka za moju generaciju
(rođenu pedeset i neke, +- 10-ak godinu). Koliko god otrcano zvučalo, svijet ostaje na vama, 
ne na nama SSP-ovima (SSP = senilni stari prd...e – nije uvredljivo, nego je jednostavna činjenica). 
I sve je to normalno. Bilo bi nenormalno da nije tako.

Zašto sam ovo napisao? Zato jer je direktno vezano sa temom i raspravom u ovoj temi.
Kako? Ono što je tebi i svima vama mlađima lako i jednostavno, za mnoge među nama SSP-ovima 
je komplicirano. Preveliki broj ne zna prvo unzip-ati, pa onda unrar-ati datoteku. Naravno da ti ne 
možeš nikoga učiti, ali možeš nahvaliti svoj rad, tako da svi shvate što je to u stvari. Tako ćeš 
pobuditi znatiželju, a biti će manje i izjava kao: ''Gdje si ti bio kad sam ja...''.

Kažeš da ne kužiš zašto bi se potpisivao ispod svakog posta, kad je vidljiv tvoj znak i zna se tko 
je to napisao? Pogledaj kako si započeo svoj posljednji post. 
Počeo si sa riječima: ''Martine pozdrav''. Kako znaš moje ime?

Drugo i najvažnije, za SVE KOJI ČITAJU OVAJ FORUM. U radioamaterskoj zajednici oduvijek postoje 
neki običaji i pravila. U te običaje spada da su radioamateri međusobno UVIJEK NA TI, bez obzira 
na generacijsku razliku i sl. U međusobnoj komunikaciji, radioamateri se UVIJEK obraćaju 
jedan drugome sa imenom ili nadimkom. Nikad sa gospodin/gospođo Ime (ili Prezime).

Istina, ovo je internetski forum i tu važe neka druga pravila i običaji, pravila i običaji nove generacije. 
To je točno i tih pravila se trebamo svi držati. I stari i mladi. Ipak, postoji i ''kvaka 22''. Ovo je 
radioamaterski forum i sitno se razlikuje od običnih internetskih foruma. Ovdje se prijavljujemo sa 
svojim pozivnim znakom, dakle nema anonimnosti. 

Ponašanje na forumu podrazumijeva radioamatersko ponašanje.

73
Martin 9A2JK

9A5BWT

Znači 9A6NDZ se potrudio nešto napraviti na svoju ruku i dati svima i to opet uz sve što do sada radi.
9A2JK, zar ponašanje na forumu ne podrazumijeva i forumsko ponašanje, pa da se, recimo, držimo teme? Zašto nisi otvorio novu temu ili 9A6NDZ napisao to na PM?
Ajde molim vas, nemojte obeshrabrivate mlađe ljude kad se trude nešto napraviti i pomoći drugima, sa pravilima koja to nisu.
A da je 9A6NDZ išao opisivati što sve to radi što je stavio u paket, mogao je knjigu napisati, a ne forumski post.

Pozdrav, 9A5BWT

9A2JK

OM  9A5BWT, žao mi je ako si me pogrešno razumio.
Ni u kojem slučaju nisam nikoga obeshrabrivao. Upravo obratno! Zoranov trud i doprinos radioamaterskoj 
zajednici je za svaku pohvalu. Bit mojega pisanja je da ako prvi on to dobro ne ''reklamira'' to neće biti
dovoljno dobro shvaćeno i mnogi ćejednostavno preći preko toga, što bi bilo stvarno šteta.

Nije bit što alati u TOOLBOX-u rade niti to treba opisivati. Bit je kako doći do tih alata. Je li npr. TOOLBOX 
treba instalirati na PC ili ga je dovoljno samo pokrenuti sa USB-a (''memorijskog prutića''  :) ) ?
Koji su minimalni zahtjevi operacijskog sustava (Win7 ili 10, 32/64 bit)?

Par riječi sa nekoliko sličica ekrana privući će nove korisnike koji će biti zahvalni autoru za njegov doprinos 
našoj radioamaterskoj zajednici.

73
Martin 9A2JK

9A7BCP

9A6NDZ super si to napravio . Malo je previše piskaranja oko toga , ne znam kako mu se da ? Ali to je manje više vidim "business as usual" . Trebalo mi je 9-i-po sekundi da te nađem u tražilici . Toliko o problemu predstavljanja . Tko želi nađe te začas . Program je  OK i koristan ,  rad za opće dobro i sjedi 5 .OK prihvaćam kritiku - Oko softwarea je isto sve jasno .

9A1AA

Citat: 9A7BCP  u 07. Studeni 2020, 20:06:39
Oko softwarea je isto sve jasno pa  nije rađen za korisnike sa posebnim potrebama  .

9A7BCP što ti treba ovo na kraju....potpuno neprimjereno....
73, Ivo 9A1AA

9A6NDZ

TOOLBOX V1.5 BY 9A6NDZ
VERZIJA 1.5
VELICINA ZA PREUZIMANJE 449MB
- RUBRIKA FT4/FT8/PSK/RTTY/CW
   - NAPRAVLJEN UPDATE SVIH POSTOJECIH PROGRAMA
   - DODAN WSJT-Z 32BIT
-RUBRIKA NETWORK RADIO
   - DODAN ZELLO 2.6
-RUBRIKA DMR RADIO
   - PREBACENO IZ RUBRIKE PROGRAMIRANJE U OVU RUBRIKU SVE VEZANO ZA PROGRAMIRANJE RADIODDITY I ANYTONE
   - DODAN MOJ NOVI CPS ZA RADIODDITY GD77 (PROCITAJTE NAPOMENU ZA CPS)
   - DODANA KARTA DMR REPETITORA U HRVATSKOJ
   - DODAN BLUEDV PROGRAM
- RUBRIKA SONDE I APRS
   - DODAN NOVI RS41 TRACKER

9A6NDZ

Napravljen update svih instalacija nakon dosta vremena pa ako nekome treba neka posjeti link. 73